Hitelbírálat adásvételi szerződés előtt

Az adásvételi szerződés aláírásával egyidejűleg az esetek 99%-ban foglalót is át kell adnia a vevőnek, biztosítékként. Amennyiben a hitelbírálat negatív, akkor az átadott előleg nem jár vissza, hacsak ezt az adásvételi szerződés külön nem tartalmazza.

Számos pénzintézetnél lehetőségünk van még az adásvételi szerződés megkötése előtt előzetes hitelbírálatot kérni még abban az esetben is, ha még ki sem néztük magunknak a megvásárolni kívánt ingatlant. Létezik olyan hazai pénzintézet is, amelyik írásos hitel ígérvényt is kiállít az előzetes hitelbírálat eredményéről.

A Hitelnet irodáiban minden esetben még az adásvételi szerződés megkötése előtt elvégezzük a banki előminősítéseket, tehát amikor az ügyfél aláírja az adásvételi szerződést, már biztos lehet abban, hogy a szükséges hitelt meg is fogja kapni. Ezáltal megelőzhető, hogy az átadott foglalót elveszítse.

Mielőtt a folyamat elkezdődne, honlapunkon tájékozódhat az elérhető legkedvezőbb lakáshitel ajánlatokról.

Természetesen az előzetes hitelbírálatot már akkor is lehet kérni, ha még csak az ingatlanvásárlás gondolatával foglalkozunk, de még nem találtuk meg a pontos ingatlant. Ezzel is rengeteg időt meg lehet takarítani, nem beszélve arról, hogy az eladóval már annak tudatában tárgyalhatunk a vételárról, hogy biztosak lehetünk abban, hogy a kívánt finanszírozás a rendelkezésünkre áll.

Az előzetes hitelbírálathoz szükséges dokumentumok:

  • 30 napnál nem régebbi jövedelemigazolás
  • Utolsó 3 havi munkabért tartalmazó folyószámla kivonat
  • Amennyiben a munkabér nem bankszámlára érkezik, akkor APEH jövedelemigazolás
  • Személyes okmányok: személyi igazolvány, lakcímkártya, adókártya

A Hitelnet irodáiban az előzetes hitelbírálatot Kollégáink rövid időn belül elkészítik felmérve az Ön hitelképességét.

Pozitív hitelbírálat után sor kerülhet az adásvételi szerződés megkötésére, valamint az egyéb dokumentumok beszerzésére, majd ezt követően Kollégáink összeállítják a hitelkérelmi dokumentációt és elindítják az adott pénzintézetnél a hitelügyletet.


Utolsó módosítás: 2014. február 14. péntek

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések