Hitel a vételár 100%-ig?

Ön olyan hitelkonstrukciót keres lakásvásárlási célja megvalósításához, mellyel a vételár teljes mértékben finanszírozható?

Valóban léteztek olyan lakáskölcsönök, ahol korábban megvalósítható volt a hitelbiztosítéki érték 100 százalékáig történő hitelnyújtás, ami legjobb esetben a vételár 95 százalékának meghitelezését jelentette, azonban a pénzügyi és gazdasági válságnak köszönhetően mára már szinte minden pénzintézet felfüggesztette ilyen típusú hitelkonstrukcióját.

Továbbá 2010. március 1-től jogszabály rögzíti az ingatlanok finanszírozási hányadát az egyes devizanemekben. Ennek megfelelően a pénzintézetek által folyósított kölcsön összege nem lehet több mint a fedezetül felajánlott ingatlan forgalmi értékének:

Fentiekben megjelölt finanszírozási arányoknál nagyobb összegű lakáshitel abban az esetben vehető fel, ha a kölcsönigénylő kiegészítő ingatlanfedezetet tud bevonni a hitelügyletbe, melyre szintén a jogszabályban meghatározott finanszírozási arányok érvényesek.

Tehát amennyiben Ön egy 10 millió forint értékű lakást szeretne megvásárolni forint alapú hitelből, akkor a megvásárolni kívánt ingatlanra – amennyiben megfelelő jövedelmek igazolása esetén a banki hitelkonstrukció is lehetővé teszi – akár 7,5 millió forint hitel is felvehető. Kiegészítő fedezet bevonásával a maradék 2.5 millió forint felvételére is lehetőség nyílik, így megvalósulhat a vételár 100%-áig történő finanszírozás.

Kiegészítő ingatlanfedezet bevonásán kívül jelenleg más lehetőség nincsen a teljes vételár hitelből történő kiegyenlítésére. Plusz fedezet hiányában ugyan lehetséges megoldásként felmerülhet ingatlanfedezet nélküli személyi kölcsön felvétele is, azonban a személyi hitelek kamata rendkívül magas a lakáshitelek kamatához képeset, továbbá személyi hitel esetén lényegesen alacsonyabb a felvehető hitelösszeg is.

A forint alapon igényelhető lakáshitelek havi törlesztő részletét Ön is pillanatok alatt kiszámolhatja Hitelkalkulátorunk segítségével, vagy ajánlatkérés esetén Kollégáink egy munkanap alatt elkészítik az Ön igényeihez szabott ingyenes ajánlatot.


Utolsó módosítás: 2010. június 07. hétfő

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Henrietta szerint:

2016-01-07 - 22:07

Üdvözlöm!
Érdeklődnék egy ismerősömnek, hogy 7 millióig házat szeretne venni, de csak 2-3oo ezer megtakarítása van. Viszont van egy családi ház, ami fele-fele arányban van a testvérével és az anyjuk haszonélvezeti jogával. Kap-e így 100%-os hitelt? A testvér nem megy bele eladásba, kifizetésbe, ezért nézne házat.
Nagyon köszönöm válaszát!
Henrietta

Hitelnet.hu szerint:

2016-02-05 - 13:22

Kedves Henrietta!
A plusz ingatlan csak akkor fogadható el fedezetként, ha a testvér és az édesanya is beleegyezik a hitelfelvételbe és részt vesz a hitelügyletben.

Primon Tamás szerint:

2010-10-27 - 21:10

érdeklődnék,hogy a bank elfogad-e független értékbecslőt vagy csak a saját (amúgy a bank szájíze szerinti)emberét?

Hitelnet szerint:

2010-10-28 - 11:06

Kedves Tamás!
A bank csak a vele szerződésben lévő értékbecslők által elkészített értékbecsléseket fogadja el. Nem a “szájíz” itt a lényeg, hanem a felelősség.

Imi szerint:

2010-10-25 - 10:00

üdvözlöm! Szeretnék vásárolni egy használt ingatlant 12.600.000 Forint-ért. Milyen mértékű önerőre van szükség. Milyen jövedelemre? Válaszát előre is köszönöm.

Hitelnet szerint:

2010-10-25 - 10:33

Ennyi információ alapján nem tudunk válaszolni a kérdésére. Kérem töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat vagy forduljon az Ön lakhelyéhez legközelebb fekvő irodánkhoz és kollégáink vagy partnereink ismertetni fogják a lehetőségeket.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések