Használt lakást vehetünk lizingre önerő nélkül?

Tisztelt Szakértő!

Használt házat szeretnénk lízingelni, de megtakarításunk sajnos nincs,  albérletre megy el, amit erre tudnánk költeni. Mindketten nettó 110 ezer forintot keresünk, ebből én 40% gyerektartást fizetek havonta. Párom nevén van 25 hektár termőföld, ami sajnos bérleti szerződéssel terhelt. Ez minden, amit fel tudunk mutatni.

Lehet-e esélyünk egy 4,25 milliós házra hosszú futamidővel, vagy külön kell leélnünk az életünket?

Szíves válaszát előre is köszönöm.
Lívia

Kedves Lívia!

A lakáslízinget szabályozó jogszabály szerint a lízinggel történő finanszírozás a megvásárolni kívánt ingatlan forgalmi értékének – forint alapon – legfeljebb 80%-áig, euró alapon maximum 65%-áig terjedhet. Ez a mérték a háztartás igazolt jövedelmétől és rendszeres kiadásaitól függően azonban kevesebb is lehet. Mindez azt jelenti, hogy lakáslízing önerő nélkül 2012-ben sem vehető igénybe.

Kivéve azt az egy esetet, amikor van lehetőség a vásárolandó lakáson kívül ingatlanfedezetet biztosítani. A kiegészítő ingatlan hozzátartozói megkötés nélkül bárki tulajdonában lehet. Plusz fedezetként a termőföld sajnos nem vonható be. Amit a hitelintézetek elsősorban elfogadnak az a lakóingatlan vagy a hétvégi ház, nyaraló.

A gyermektartással terhelt jövedelem mellett a vételár kiegyenlítése készpénz hiányában kizárólag plusz fedezettel valósítható meg. Amennyiben erre van lehetőségük, akkor kérjük, töltsék ki online űrlapunkat, s Szakértőink ismertetni fogják az esetlegesen elérhető lízingkonstrukciókat!

 


Utolsó módosítás: 2020. március 22. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Králik szerint:

2013-01-25 - 14:23

Érdeklődni szeretnék, lakást szeretnék vásárolni a feleségemmel, de nincs önerőnk. A feleségem nevén van egy ház 25%-a, de nem mi lakunk benne és van rajta jelzáloghitel, amit nem mi vettünk fel.
Mind a ketten dolgozunk, de csak a feleségem van bejelentve. A bejelentett összeg 130 körül van, a kettőnk jövedelme pedig 250 körül van. Van egy gyermekünk. A ház, amit kinéztünk 5 millió körül van.
Ha van megoldás, kérem értesítsenek!
Előre is köszönöm.

Hitelnet szerint:

2013-01-25 - 14:49

Kedves Králik!
Önerő nélkül sajnos nincs lehetőség lakáslízing igénybevételére sem.
A felesége 25%-ban tulajdonolt háza csak akkor fogadható el plusz fedezetként, ha az ingatlan még elbír további terhelést és a hitelfelvételhez a többi tulajdonos is hozzájárul oly módon, hogy hajlandók részt venni a hitelügyletben.

Ibolya szerint:

2012-09-23 - 13:55

A feleségemnek és nekem is van állandó jövedelmünk, munkaviszonyunk, de nem rendelkezünk önerővel, mert a beszámítandó ingatlan jelzáloggal terhelt. Mit tehetünk ez esetben? Hogyan juthatnánk lakáslízinghez?

Hitelnet szerint:

2012-09-24 - 13:55

Kedves Ibolya!
Lakáslízing esetén is szükség van önerőre. Ha nincs lehetőség ingatlanfedezet bevonására és a szükséges készpénz sem áll rendelkezésre, akkor sajnos nem elérhetők a lakáslízing konstrukciók sem.

Rita szerint:

2012-06-15 - 06:21

Önerő nélkül hogyan lehet használt lakáshoz/ház lízinghez jutni? Egyedülálló vagyok, és van egy gyerekem.

Hitelnet szerint:

2012-06-15 - 06:25

Kedves Rita!
Önerő nélkül mind lakáshitel, mind lakáslízing esetén csak a plusz ingatlanfedezet bevonása jelenthet megoldást. Ha megoldható, hogy kiegészítő ingatlant vonjon be az ügyletbe, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Tanácsadóin ismertetni fogják a finanszírozási lehetőségeket. A plusz ingatlan bárki tulajdonában lehet, aki a jelzálogbejegyzéshez hozzájárul. Pótfedezet nélkül ebben az esetben sajnos nincs lehetőség a vételár kiegyenlítésére.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések