Használt lakást szeretnék venni, mennyi önerő szükséges 2012-ben?

Tisztelt Szakértő!

Férjemmel 34 évesek vagyunk, jelenleg 1,5 szobás önkormányzati lakásban lakunk Budapesten. 4 kiskorú gyermekünk van, az ötödikkel jelenleg várandós vagyok. Még sosem volt lakástulajdonunk, és a gyerekek miatt minden vágyunk vidéken egy családi házba költözni.

Érdeklődnék, hogy milyen lehetőségeink vannak úgy, hogy önerővel nem rendelkezünk, és használt ház vásárlásán gondolkodunk.

Mielőbbi válaszukban bízva, maradok tisztelettel: Kriszta

Kedves Kriszta!

Önerő nélkül használt lakásvásárlásra igényelhető hitelhez csak egy módon lehet hozzájutni: kiegészítő ingatlanfedezet bevonásával. Ez azt jelenti, hogy a megvásárolni kívánt házon kívül plusz ingatlant kell bevonni a hitelügyletbe. A kiegészítő ingatlannak nem kell az Önök tulajdonában lenni. Az ingatlantulajdonost illetően még hozzátartozói megkötés sincsen, de általában szülői, nagyszülői ingatlan bevonására nyílik lehetőség.

Ez esetben mindkét ingatlanra bejegyzik a teljes hitelösszeget. A futamidő előrehaladtával és a fennálló tartozás csökkenésével egy idő után a plusz fedezet kivonható a kötelemből. Addig a kiegészítő ingatlan tulajdonosainak is részt kell venniük a hitelügyletben.

A pozitív hitelbírálathoz szükséges, hogy a bevonásra kerülő ingatlanok értéküket tekintve elbírják a felvenni kívánt hitelösszeget, s ehhez az igénylők megfelelő jövedelmet tudjanak igazolni. Az aktuális legkedvezőbb részleteket megtekinthető honlapunkon illetve személyre szóló lakásvásárlási hitelajánlatunkhoz online nyomtatványunkat kellene kitölteniük, amennyiben van lehetőség plusz ingatlan bevonására.


Utolsó módosítás: 2020. március 22. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Móni szerint:

2013-03-14 - 08:49

Használt lakást vásárolnánk. Azt szeretném tudni, hogy minden hitelhez szükséges az önerő?? Ha igen, hány százalék a minimum?
Köszönettel: Móni

Hitelnet szerint:

2013-03-14 - 12:14

Kedves Móni!
Mivel jogszabályi előírás szerint a vásárolandó lakás értének maximum a 80%-a vehető fel, ezért szükség van önerőre, ami készpénz hiányában kiegészítő ingatlanfedezet is lehet. A szükséges önerő mértékét befolyásolja az, hogy az ingatlan milyen állapotú, hol található helyileg, továbbá meghatározó az igénylők jövedelmi helyzete, ezért kérdésére pontos választ csak ezek ismeretében tudunk adni.

Gábor szerint:

2012-12-28 - 17:15

Tisztelt Szakértő!
Párommal az első otthonunk megvásárlásán törjük a fejünket. Egy családi házat néztünk ki. Viszont a hiteligénylés menetét nem ismerjük. Szeretnénk SZOCPOLT felvenni két gyerekre. Ez az összeg a hitel önerejének is minősülhet? Valamint valamilyen ingatlanfedezet is szükséges? Ha igen, akkor lehet az csak a hitelből vásárolt ház is?
Köszönettel.
Gábor

Hitelnet szerint:

2013-01-02 - 12:13

Kedves Gábor!
Lakásvásárlás esetén a hitel fedezeteként a vásárolandó lakás is elfogadható, de csak akkor elegendő, ha rendelkeznek a finanszírozáshoz szükséges önerővel. A szocpol azonban ebben az esetben önerőként nem fogadható el, mivel használt lakóház vásárlásához nem jár. Szocpol jelenleg csak újépítésű lakás vásárlásához és új ház építéséhez adható.
Személyre szóló lakáshitel ajánlatunkhoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Orsolya szerint:

2012-09-27 - 12:42

Érdeklődnénk, hogy milyen lehetőségünk van Budapesten használt lakás vásárlásra önerő, és fedezetként beszámítható ingatlan nélkül, maximum 10 millió Ft értékben. Jelenleg albérletben lakunk, ahol havi 70 ezer Ft-ot fizetek, plusz a számlákat…ezt sokkal szívesebben fizetném saját lakásom törlesztésére. Párom bérminimuma 108 000, enyém 93 000. Viszont én jelenleg 4 hónapos kislányomat nevelem itthon. A férjem fizetése, az én gyásommal, illetve némi plusz jövedelemmel együtt havi 1200-1400 euróból gazdálkodunk. Megtakarításunk a szülés miatt lecsökkent, kb. 1000 euró. Jövő tavasszal lejár a lakásbérleti szerződésünk, és mindenképpen lépni szeretnénk!
Minden lehetőség érdekel!

Hitelnet szerint:

2012-09-27 - 12:47

Kedves Orsolya!
Mivel a vásárolni kívánt lakás piaci értékének 100%-a nem vehető fel, ezért a finanszírozáshoz szükség van saját erőre is. Ez készpénz hiányában – nemcsak saját tulajdonban lévő – kiegészítő ingatlanfedezet lehet. Ha a szükséges készpénz nem áll rendelkezésre, illetve plusz ingatlan sem vonható be a hitelügyletbe, akkor sajnos nem tudunk Önöknek megfelelő lakásvásárlási hitelt ajánlani.
A maximálisan felvehető kölcsön összege – jövedelemtől és az adott ingatlan területi elhelyezkedésétől, állapotától függően – a piaci érték 50-80% között van.

Enikő szerint:

2012-09-10 - 05:30

Tisztelt Hitelnet!
Én egy 25 éves egyedülálló szülő vagyok. Bejelentett munkahelyemen a fizetésem 800000 Ft. Nincs önerőm és fedezetem se.
Hogyan juthatok hitelhez hogy házam legyen????

Hitelnet szerint:

2012-09-10 - 06:57

Kedves Enikő!
Önerő és kiegészítő ingatlanfedezet bevonása nélkül nincs lehetőség a megvásárolni kívánt ház vételárának finanszírozására, így sajnos nem tudunk Önnek megfelelő lakáshitel ajánlatot készíteni.

Andrea szerint:

2012-08-21 - 17:53

A kérdésem a következő: 6.000.000 Ft hitelre lenne szükségem. Nincs semmi önerőm. A családi ház amit szeretnék megvenni használt. A nettó bérem 100.000 forint és a hitel szocpolt is szeretnénk igénybe venni.
Hitelképesek vagyunk-e és jár-e a szocpol?
Köszönettel: Andrea

Hitelnet szerint:

2012-08-22 - 05:55

Kedves Andrea!
Használt családi ház vásárlásához szocpol sajnos nem jár. A vételár kiegyenlítéséhez piaci kamatozású és állami kamattámogatású lakáshitel egyaránt igényelhető. Mindkét konstrukció forint alapú.
Mivel arra nincs lehetőség, hogy a forgalmi érték 100%-át fel lehessen venni, ezért ha nem rendelkeznek készpénzzel, akkor az ügylet csak kiegészítő ingatlan bevonásával valósulhat meg. Ha van mód plusz ingatlan bevonására, akkor kérjük, töltse ki online adatlapunkat, s Tanácsadóink ismertetni fogják a hitellehetőségeket!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések