Használt lakás vásárlása ingatlanfedezet és önerő nélkül?

Tisztelt Szakértő!

Szeretnék érdeklődni, hogy van-e esélyem Budapesten megvásárolni egy 4,99 millió Ft-os lakást, amennyiben önerővel nem rendelkezem. Előző munkahelyemen 1 évig dolgoztam, munkahelyváltás után jelenlegi fizetésem bruttó 138.600 Ft. Az ingatlanvásárlás indoka, hogy újra Budapesten szeretnék dolgozni. Ha munkahelyet váltok, nem igényelhetek kölcsönt még 3 hónapig?

Várhatóan mennyi idő alatt bírálják el a hiteligényt?
Egyéb tényezők: 28 éves vagyok, egyedül venném fel a hitelt, ingatlanfedezet nélkül, hosszú lejáratúra gondoltam. Első lakás.

Köszönöm a tájékoztatást.
Anett

Kedves Anett!

Lakásvásárlási hitel igényléséhez a hitelfelvevőnek legalább 3 hónapos folyamatos munkaviszonnyal kell rendelkeznie a jelenlegi munkahelyén. Próbaidős munkaszerződés nem fogadható el, tehát a hiteligénylésre új munkahely esetén a próbaidő lejárata (és a 3 hónap megléte) után van lehetőség.

Önerő nélkül azonban sajnos nem oldható meg a hitelfelvétel. Arra nincs lehetőség, hogy 4,99 millió forint összegű kölcsönhöz jusson ingatlanfedezet nélkül. Lakásvásárlási hiteleknél fedezetként elfogadható a vásárolni kívánt lakás, de még ez sem elegendő. Ugyanis a vásárolandó lakás piaci értékének – az igénylő igazolt jövedelmétől függően – 50-80%-a vehető fel. A vételár kiegyenlítéséhez tehát készpénzre is szükség van. Ha a lakásvásárló nem rendelkezik az elvárt készpénzzel, akkor jöhet szóba plusz ingatlanfedezet bevonása. Ilyen esetben tehát 2 ingatlan jelenti a hitelügylet fedezetét.

Amennyiben nem áll rendelkezésre saját megtakarítás és plusz ingatlan bevonására sincs lehetősége, akkor sajnos nem tudunk Önnek megfelelő hitelajánlatot adni a 4,99 milliós, budapesti, használt lakás megvásárlásához.


Utolsó módosítás: 2014. február 23. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Ani szerint:

2019-02-03 - 18:58

Tisztelt Hitelnet
A kérdésem az lenne, szeretnénk egy lakást vásárolni 12 millió Ft-ért. Jelenleg a férjemnek van bejelentett munkája, szakmunkás minimálbér 130 ezer Ft. Én itthon dolgozom, őstermelőként. Hatszázezer forint alatti, ami szintén a férjem nevén van. Egy gyerek van, 20 éves.
Milyen feltétellel kaphatunk hitelt?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-02-08 - 14:15

Kedves Ani!
Kérjük, töltsék ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabott, díjmentes tájékoztatást tudnak adni Önöknek az elérhető lakáshitelekről, valamint a szükséges önerő mértékéről! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitel és CSOK ügyintézést is!

Tímea szerint:

2018-08-25 - 13:07

Tisztelt Hitelnet!
Kérdésem a következő: Szeretnénk használt lakást vásárolni 12 millió forintért. 2 gyermekre igényelnénk Csokot, ezen kívül nincs önerőnk. Viszont van egy házunk, amit be lehet vonni fedezetként (tehermentes), és ha pl. sikerülne megvásárolni így a lakást, akkor ha ezt a bevont ingatlant eladjuk, akkor csak a terhelt összeget kell a bankban rendeznünk? (Egyáltalán értékesíthető-e?) Úgy értem ,nem végtörlesztenénk a teljes lakáshitelt belőle, hanem a fennmaradt összeget fizetnénk havonta, de így maradna egyéb dolgokra pénzünk. Megvalósítható?
Köszönöm.
Tímea

Hitelnet.hu szerint:

2018-08-25 - 13:17

Kedves Tímea!
Megoldás lehet, hogy eladják a plusz fedezetként bevont ingatlant és előtörlesztenek egy bizonyos összeget úgy, hogy a fennmaradó hitelösszeget már elbírja a célingatlan.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban a teljes körű hitel- és CSOK ügyintézés díjmentes!

Reni szerint:

2018-01-29 - 18:52

Lakásvásárlásnál milyen ingatlan vonható be pótfedezetként?
Milyen feltételekkel?

Hitelnet.hu szerint:

2018-01-30 - 04:21

Kedves Reni!
Fedezet csak Magyarország területén lévő, önállóan forgalomképes ingatlan lehet. A bankok többségénél lakingatlan vagy hétvégi ház, üdülő, esetleg építési telek fogadható el fedezetként. A fedezet elvárt értékét a felvenni kívánt hitel összege határozza meg.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Barbara szerint:

2017-05-19 - 11:20

Tisztelt szakértő!
Kecskeméten szeretnénk párommal lakást venni. 13 millió Ft-ot szeretnénk felvenni, de önerőnk nincs és lakás sincs a nevünkön. Édesanyám nevén van egy ház, amire sajnos tartozás is van terhelve. Esetleg azt be tudnánk vonni? Önerőnek egy kisebb személyi kölcsön beszámítható?
Nagyon szeretnénk lakást venni és sajnos más esélyünk nincs is, hogy lakáshoz jussunk.
Köszönöm a tájékoztatást!
Barbara

Hitelnet.hu szerint:

2017-05-19 - 13:55

Kedves Barbara!
Az, hogy édesanyja háza elfogadható-e fedezetként, függ a ház értékétől és az azt terhelő kölcsönösszegtől. Személyi kölcsönt nem biztos, hogy megéri felvenni, mert annak havi törlesztése csökkenti az Önök által vállalható további törlesztő részlet összegét.
Javasoljuk, hogy töltsék ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabott, díjmentes tájékoztatást készítenek Önöknek! Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézés is díjmentes!

Béla szerint:

2016-09-18 - 14:36

Tisztelt szakértő!
Párommal két gyereket nevelünk és úton van a harmadik is. Nincs önerőnk és fedezetnek sem tudunk ingatlant bevonni.
Kérdésem az lenne, hogy be lehet-e számítani a csokot mint 20% önerő?

Hitelnet.hu szerint:

2016-09-19 - 09:16

Kedves Béla!
Vannak olyan pénzintézetek, ahol a CSOK önerőként vehető figyelembe, de hogy adott esetben a 3 gyermek után igényelhető kedvezmény hány százalék önerőnek minősül, a konkrét ügylet részleteinek ismeretében határozható meg. Személyre szabott tájékoztatáshoz, kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keressék fel a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát.

János szerint:

2016-01-13 - 18:13

Tisztelt Szakértő!
Barátnőmmel használt lakást szeretnénk vásárolni! Meg is van az a lakás amelyik elnyerte a tetszésünket, de nem tudom, hogy a hiteligénylésünket elfogadnák e a bankok! Barátnőm szeretne felvenni hitelt neki nincs hitele, én elvállalnám az adóstárs szerepét! Mind a ketten dolgozunk és az ingatlan lenne a fedezet de nem áll rendelkezésünkre önerő! Ez ügyben szeretnék tanácsot kérni, hogy sikeres lehet e a hitelkérelmünk!
Válaszát előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2016-01-13 - 18:25

Kedves János!
Lakásvásárlás esetén az ingatlan forgalmi értékének – megfelelő jövedelemfedezettség esetén is – maximum a 80%-a vehető fel hitelként. Ha nem áll rendelkezésre a szükséges önerő, akkor plusz ingatlanfedezet bevonásával lenne lehetőség a teljes vételár felvételére. A plusz fedezet más személy – például szülő – tulajdonában is lehet. Ha ez megoldható, kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

Emese szerint:

2016-01-08 - 23:14

Tisztelt Hitelnet!
Párommal szeretnénk lakást vásárolni, azonban sajnos nincsen Önerőnk rá, mivel a megtakarítást, amit saját lakásra, vagy bármire félretehetnénk jelenleg albérletre kell költenünk (Debrecenben borzasztó drága, egy alap albérlet 60 ezer forint.) Ez több éve megy így és nem tudunk egyről a kettőre jutni, pedig szívesebben fizetnénk ugyanezt a pénzt a saját lakásunk hiteltörlesztőjére.
Kérdésem a következő: Lehetséges-e olyan megoldás, hogy egyikünk felvesz egy közepes értékű szabad felhasználású hitelt (kb. 4 millió forint), amit Önerőként befektetnénk a lakáshitelbe. amit a másik személy vesz fel? A kinézett lakás 12,5 millió forint, az értékbecslő mondjuk felbecsülné 11 millióra és ebből 8 milliót kaphatnánk hitelben meg. Vagy ilyet nem lehet? Semmi lehetőség nincs? Szaladjunk a házasságkötőhöz és vegyünk fel CSOK-ot még akkor is, ha talán két gyereket nem fogunk tudni vállalni? Nem szeretném…

Hitelnet.hu szerint:

2016-02-09 - 14:34

Kedves Emese!
Lakásvásárlási hitel felvételéhez szükséges önerő más személy által felvett kölcsönből is fedezhető. Személyre szabott, díjmentes hitelajánlatunkhoz kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

B.Gábor szerint:

2015-09-22 - 18:21

Tisztelt szakértő.
Használt lakásvásárláshoz szeretnék hitelt felvenni. A megvásárolandó ingatlan jelenlegi ára 3,8 millió forint. 800 ezer Ft önerővel rendelkezem, pluszban szocpolt igényelnék párommal (2 gyermek után). Külső ingatlan bevonására nincsen lehetőségünk. Nettó jövedelmem 110-120 ezer Ft, páromé 65 ezer Ft.
Milyen lehetőségeink vannak az ingatlan megvásárlására?

Hitelnet.hu szerint:

2015-09-23 - 11:19

Kedves Gábor!
Kérjük, küldje el online ajánlatkérését és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabottan tudják tájékoztatni az elérhető hitelkonstrukciókról!

Gábor szerint:

2015-06-02 - 13:34

Kedves Hitelnet Szakértő!
Köszönöm a választ és a tanácsokat.
Még egy kérdésem lenne ezzel kapcsolatban. Ha pl. felértékelik valóban 7 millió Ft körüli összegre és Nekem a 4 millió Ft-ra van szükségem, a bank nem fogja kérni a különbözet (jelen esetben 3 millió Ft) felmutatását? Mert gondolom ha ez így történne, akkor úgy veszik, hogy van annyi önerőm és azért nem kell a teljes összeg.
Köszönettel:
Gábor

Hitelnet.hu szerint:

2015-06-03 - 10:50

Kedves Gábor!
Ha felértékelik 7 millió Ft-ra az ingatlant, de az adásvételi szerződésben 4 millió Ft-os vételár fog szerepelni, akkor a bank nem kéri a különbözetet.

Gábor szerint:

2015-06-01 - 18:20

Kedves Hitelnet Szakértő!
Elolvastam egy pár hozzászólást, így nagyjából már átlátom a dolgot.
A helyzetem a következő. Van egy ingatlan, amit meg szeretnék vásárolni hitelre, eladási ára 4 millió forint.
Önerőm sajnos nincs, fedezetként szóba jöhet olyan lakás, ami családon belül, de szintén hitellel terhelt?
Illetve ha magasabbra értékeli a becslő (pl. 7 millió), akkor is szükség van önerőre vagy másik ingatlan fedezetére?
Hiszen akkor megvalósulna a bank részéről, hogy nem a teljes összeget hitelezi csak X%-át.
Várom válaszát!
Köszönettel:
Gábor

Hitelnet.hu szerint:

2015-06-02 - 10:16

Kedves Gábor!
Az, hogy a hitellel terhelt ingatlan elfogadható-e fedezetnek, függ attól, hogy milyen értékű, hol található helyileg és mekkora összegű kölcsön terheli. Nagy valószínűséggel csak az a pénzintézet fogadná el fedezetként ezt az ingatlant, amely a rajta lévő kölcsönt is nyújtotta.
Ha a vásárolandó ingatlan valós forgalmi értéke 7 millió Ft, ennyire fel is értékeli a banki értékbecslő, akkor elképzelhető, hogy plusz fedezet nélkül is megoldható a finanszírozás.
Konkrét tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat!

Glückné Anita szerint:

2015-05-30 - 20:58

Tisztelt Szakértők,
Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz, hogy önerőm nincs a lakásvásárláshoz, viszont ingatlanfedezetem lenne, ami vidéken van. Az ingatlan értéke 5 millió Ft. Ebben az esetben milyen hitellehetőséget tudnak nekem ajánlani?
Előre is köszönöm.
Tisztelettel: Anita

Hitelnet.hu szerint:

2015-05-31 - 16:29

Kedves Anita!
Személyre szabott, díjmentes hitelajánlatunkhoz további információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető hitelkonstrukciókról!

István szerint:

2015-03-28 - 13:03

Tisztelt Szakértők!
Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz, hogy önerő nélkül jelzálogfedezetként azt az ingatlant is bele lehet vonni amit épp vásárolni szeretnék? Mivel önerő nélkül és más ingatlant nem tudnék bevonni.
Így lehetséges a hitel, ha bevonom a vásárolni kívánt ingatlant?
Előre is köszönöm
Tisztelettel.

Hitelnet.hu szerint:

2015-03-28 - 13:23

Kedves István!
Lakásvásárlásnál a vásárolandó lakás bevonható fedezetként, de ez önmagában kevés, ha nem rendelkezik készpénzzel, vagy a célingatlanon kívül egyéb ingatlan bevonására nincs lehetőség. Az ingatlanfedezet ugyanis nem terhelhető 100%-ban. Önerő és plusz fedezet nélkül tehát sajnos nem oldható meg a lakásvásárlás.

Petra szerint:

2015-03-18 - 11:39

Tisztelt szakértő!
Szeretnék lakáshitelt felvenni 3 millió forintot, de nincsen önerőnk és fedezeti ingatlan sem.100.000 Ft nettó jövedelemmel van valamilyen lehetőség?
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel: Petra

Hitelnet.hu szerint:

2015-03-18 - 13:55

Kedves Petra!
A lakás teljes értéke nem vehető fel hitelként, ezért készpénzzel vagy plusz ingatlanfedezettel kell rendelkezni a lakás teljes vételárának banki finanszírozásához.

István szerint:

2015-03-16 - 20:16

Tisztelt címzett!
A lakáshitel felvételéhez önerő és ingatlan fedezet szükséges? Azért kérdezem, mert önerőm és ingatlanom sajnos nincsen.
Köszönettel:
István

Hitelnet.hu szerint:

2015-03-16 - 22:54

Kedves István!
Lakásvásárlás önerő vagy plusz ingatlanfedezet bevonása nélkül sajnos nem valósítható meg.

Lívia szerint:

2015-03-11 - 09:21

Üdvözletem!
Lakhatást szeretnék létesíteni, a párommal együttes jövedelmünk kb. havi nettó 250.000 forint, ebből havi 50.000 forintot tudnánk törlesztésre fordítani. Ingatlanunk nincs, albérletben önerőt összeszedni nem tudunk, ezért önerőnk sincs és nem is lesz. 4 millió forintra lenne szükségünk, a futamidő bármeddig kitolódhat. Párom 30, én 40 éves vagyok.
Tudnának-e részünkre megoldást javasolni?

Hitelnet.hu szerint:

2015-03-13 - 09:08

Kedves Lívia!
Önerő vagy plusz ingatlanfedezet bevonása nélkül nincs lehetőség lakásvásárlásra, mivel a lakás értékének legfeljebb 80%-a vehető fel hitelként. Esetükben sajnos nem tudunk megfelelő hitelajánlatot készíteni.

Erika szerint:

2015-02-26 - 08:20

Tisztelt Hitelnet!
Helyzet a következő: Egyedül nevelek egy kiskorú gyermeket, albérletben! Szeretnénk saját lakást, de hiába dolgozom, ugyanazon a munkahelyen 8. éve, egészen jó fizetéssel, csak minimálbérre jelentenek be!
Kérdésem az lenne, hogy van-e lehetőség lakáshitelt felvenni saját erő nélkül?
Válaszukat előre is köszönöm: Erika

Hitelnet.hu szerint:

2015-02-26 - 08:57

Kedves Erika!
A vásárolandó lakás teljes vételára nem vehető fel hitelként, tehát ahhoz, hogy lakást tudjon vásárolni önerő is szükséges. A minimálbéres bejelentés miatt azonban a vállalható havi törlesztő részlet összege is lényegesen alacsonyabb. Önerő nélkül sajnos nem tudunk Önnek megfelelő hitelajánlatot készíteni.

Sándo szerint:

2015-02-06 - 10:19

Tisztelt Szakértő!
Olvasva az előző kérdezőket és a válaszokat, nagyjából tisztábban látom a hitelfelvétel módját. De sajnos olyan kérdést nem olvastam, hogy ha nekem van saját tulajdonomban lévő föld területem, legyen 1 HA, ami ki van adva bérbe. A bérleti szerződés hosszú távra volt megírva, mert telepítve lett akácfával. Így persze erdőnek van nyilván tartva. Persze támogatás is igénybe volt véve.
A kérdésem az lenne, hogy én fedezetként adhatnám-e a föld területet?
Köszönettel: Sándor

Hitelnet.hu szerint:

2015-02-08 - 13:34

Kedves Sándor!
Bankpartnereink egyike termőföldet (külterületi szántó, külterületi ingatlan – régebbi nyilvántartás szerint: zártkert -, kert, gyep, művelési ágban nyilvántartott ingatlan, valamint mezőgazdasági művelés alatt álló belterületi föld) is elfogad fedezetként, ha annak hitelbiztosítéki értéke legalább 4 millió forint. További információért kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat!

Klaudia szerint:

2015-01-25 - 22:10

Tisztelt Szakértő!
Használt házat szeretnénk vásáróni a párommal. Az ingatlan értéke 5,6 millió forint. Mindketten dolgozunk, nekem 3 és fél éves a munkaviszonyom, a páromnak 10 éves. Bruttó keresetünk 140.000 illetve 180.000 Ft. Gyermekünk még nincs. Lakásmegtakarításom nekem van 2 is és rendelkezünk félretett pénzzel.
Kérdésem: Lenne-e lehetőségünk önerő és fedezet bevonása nélkül megvásárolni a fent említett ingatlan? Valamint hitelt/kölcsönt felvenni? Ha igen, mennyi idő alatt bonyolítható le?
Köszönettel: Klaudia

Hitelnet.hu szerint:

2015-01-25 - 23:47

Kedves Klaudia!
A vásárolandó ingatlan forgalmi értékének maximum 80%-a vehető fel plusz ingatlanfedezet bevonása nélkül. Amennyiben csak a célingatlan lenne fedezet, minimum 20% készpénzre lenne szükség. A lakáshitelek átfutási ideje körülbelül 1 hónap. Személyre szabott tájékoztatást online ajánlatkérő adatlapunk kitöltése után tudunk adni.

Gerda szerint:

2015-01-10 - 23:10

A párommal lakáshitelt szeretnénk felvenni használt lakás vásárlásra. Önerőnk sajnos nincsen. A fizetésünk havi fél millió Ft. Szeretnénk tudni milyen lehetőségeink vannak. 11 millió Ft értékű lakást szeretnénk venni.
Előre is köszönöm a választ!
Üdvözlettel,
Gerda

Hitelnet.hu szerint:

2015-01-11 - 22:47

Kedves Gerda!
A teljes 11 milliós vételár csak abban az esetben vehető fel, ha a megvásárolni kívánt ingatlanon kívül plusz ingalant is be tudnak vonni a hitelügyletbe. A plusz ingatlannak nem kell saját tulajdonban lenni. Önmagában a célingatlanra forgalmi értékének maximum 80%-a vehető fel.

Bianka szerint:

2015-01-07 - 15:28

Hogy lehetne használt lakásra hitelt fölvenni, hogy meg tudjam venni? Önerővel nem rendelkezem és több mint egy éve közmunkán vagyok. Az a pénz elég-e, hogy hitelt tudjak felvenni? A párom is dolgozik, ő jóval többet keres. Nagyon szeretnénk külön költözni, de így sajnos nem megy. Ebben kérem a segítségüket, hogy milyen megoldást ajánlanak.
Előre is köszönöm a segítségüket!

Hitelnet.hu szerint:

2015-01-07 - 20:25

Kedves Bianka!
Lakásvásárlási hitel csak jövedelem alapján nem vehető fel. A lakás forgalmi értékének maximum 80%-a adható a célingatlan bevonása mellett, tehát jövedelemtől függően minimum 20% saját erő szükséges. Ha készpénz nem áll rendelkezésre, akkor további ingatlan bevonásával növelhető a hitelösszeg.

Péter szerint:

2015-01-04 - 15:29

Tiszteletem!
Az lenne a kérdésem, hogy ha nincsen semmilyen ingatlan, amit fedezéknek szokott a bank kérni és semmilyen rokon sincsen, akit esetleg adóstársnak tudnánk hívni, akkor hogyan lehet ingatlant vásárolni? Hozzáteszem átlag keresettel rendelkezünk.
Van rá valami mód vagy akik ilyen helyzetben vannak azok ne akarjanak lakást?

Hitelnet.hu szerint:

2015-01-05 - 22:54

Kedves Péter!
A vonatkozó jogszabály nem teszi lehetővé, hogy a lakás értékének 100%-át felvegye a lakásvásárló. Maximum 80%-ig lehetséges a finanszírozás. Ezt nagyban befolyásolja az igénylő jövedelmi helyzete. Így önerő vagy annak hiányában ingatlanfedezet szükséges.

Miklós szerint:

2014-11-25 - 12:48

Hogyan fogunk lakáshoz jutni, ha nincs spórolt pénzem? Ezzel több száz ember is így van.
Borsod megye.

Hitelnet.hu szerint:

2014-11-25 - 13:22

Kedves Miklós!
Spórolt pénz hiányában plusz ingatlanfedezet bevonása jelenthet megoldást. A plusz ingatlanfedezet bárki tulajdonában lehet. Emellett 2015 júliusától várható ismét elérhető lesz a félszocpol támogatás használt lakás vásárlása esetén. Ez a gyermekek után kapható kedvezmény önerőként vehető majd figyelembe. Az igénylés feltételei azonban még nem ismertek, mert a törvényjavaslat még nem került elfogadásra. Kérjük, kövesse új bejegyzésünket és értesüljön majd tőlünk a félszocpol bevezetésével kapcsolatos legújabb hírekről!

Nikolett szerint:

2014-10-05 - 12:53

Tiszelt Hitelnet!
A párommal használt lakást szeretnénk vásárolni, de nem tudjuk, hogy mennyi hitelt kaphatunk. Szocpolt nem tudunk felvenni, mert 1 kisgyermekünk van, nem vagyunk házasok sem. Én gyesen vagyok, így csak a párom tud hitelt felvenni. Az ő nettó havi jövedelme 100.000 Ft. Mennyi esélyünk van hitelt felvenni és mennyit kaphatnánk ingatlanfedezet és önerő nélkül?
Köszönettel, Nikolett

Hitelnet.hu szerint:

2014-10-05 - 14:06

Kedves Nikolett!
Használt lakásra jelenleg egyáltalán nem vehető igénybe szocpol, a támogatást csak új lakóingatlanokra nyújtják a hitelintézetek.
Önerő vagy plusz ingatlanfedezet nélkül azonban sajnos nem oldható meg a lakásvásárlás, mert a lakás teljes értéke nem vehető fel hitelként.

60000-szer ugyanazt a kérdést szerint:

2014-08-01 - 22:38

Miért kell feltenni ugyan azt a kérdést 60.000-szer? Szegény ügyintéző orosz rulettezik a gépe előtt. Javaslatom, hogy olvassátok vissza az eddigi hozzászólásokat. Rájöttök majd, hogy önerő és fedezet nélkül, illetve munkanélküliek nem vehetnek lakást. Mint például az, hogy a mikulás nem létezik.
Remélem segítettem 🙂 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Barbi szerint:

2014-05-18 - 18:46

T. Hitelnet!
Szeretnék egy használt lakást vásárolni, de sem megtakarításom, sem ingatlanfedezetem nincs, és kezest sem tudok bevonni!
3.000.000 Ft-ra lenne szükségem, amit kb. 15-20 éves futamidőre szeretnék felvenni! Havi jövedelmem kb.100.000 Ft.
Lenne esetleg valamilyen megoldás ilyen esetben?
Vagy ha személyi kölcsönt vennék fel például 800.000 Ft-ot, akkor a maradék összeget fel tudnám venni valamilyen hosszabb távú lakáshitellel?
Vagy egyáltalán van valamilyen megoldás vagy lehetőség?

Hitelnet.hu szerint:

2014-05-19 - 13:00

Kedves Barbi4
Lakásvásárlási hitel felvételénél a vásárolandó ház csak akkor fogadható el fedezetként pénzügyi partnereinknél, ha forgalmi értéke legalább 4-4,5 millió forint. 3 millió forintot érő házra sajnos egyik bankpartnerünk sem nyújt hitelt. A fedezet nélkül felvehető személyi hitel sajnos nem fedezi a 3 milliós vételárat. A banki finanszírozásra csak akkor lenne lehetőség, ha megfelelő értékű lakást tudna bevonni, aminek nem kell az Ön tulajdonában lenni. Fedezetként bárki ingatlana elfogadható, például: szülő, nagyszülő. Ha lenne ilyen lehetősége, kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

Réka szerint:

2014-02-19 - 20:23

Tisztelt Szakértők!
Egyedülálló közalkalmazott vagyok (nettó bér: 141 ezer Ft), és kb. 5-6 M Ft összegig szeretnék kis faluban használt házat venni. Érdeklődnék, hogy milyen lehetőségeim vannak úgy, hogy sajnos semmilyen önerőm és fedezetként bevonható ingatlan sincs?
Köszönöm a segítséget!

Hitelnet.hu szerint:

2014-02-20 - 11:24

Kedves Réka!
Önerő vagy plusz ingatlanfedezet nélkül nincs lehetőség lakásvásárlási hitel felvételére, mivel a vásárolandó ház teljes értéke nem vehető fel hitelként. Így sajnos nem tudunk Önnek segíteni a lakáshoz jutásban.

Rita szerint:

2014-01-05 - 20:48

Tisztelt Hitelnet!
Használt lakás vásárlással kapcsolatban érdeklődnék.
Olyan 6 millió Ft értékű lakásról lenne szó. Készpénz önerővel nem rendelkezünk, de van egy Fundamentám, amit 4 évet fizetek. Meghosszabbítottam újabb 4 évre (akkor lesz kb. 2,4 M Ft összegű a megtakarítás). Jól tudom, hogy ez csak akkor használható fel kölcsönfelvételkor önerőnek, ha lejárt a megtakarítási időszak? Foglalót nem tudok belőle fedezni? Mindenképpen szükséges készpénz?
Köszönettel:
Rita

Hitelnet.hu szerint:

2014-01-07 - 15:38

Kedves Rita!
A Fundamenta megtakarítási összege valóban csak lejáratkor lesz felhasználható önerőként hitelfelvételhez. Foglaló jelen pillanatban nem fedezhető belőle. Készpénz hiányában plusz ingatlanfedezet bevonásával teremthető elő a szükséges önerő. A plusz ingatlan bárki tulajdonában lehet, aki hozzájárul az ingatlanára történő jelzálogbejegyzéshez. Ha van lehetősége a vásárolandó lakáson kívül egyéb lakóingatlant bevonni, kérjük töltse ki online űrlapunkat, s Tanácsadóink ismertetni fogják az elérhető lakáshiteleket!

Ibolya szerint:

2013-09-23 - 16:52

Tisztelt Hitelnet!
Használt lakást szeretnék vásárolni 6M Ft értékben, önerővel rendelkezem, ami 2M Ft. Azt szeretném, kérdezni, hogy a megvásárolni kívánt lakást fedezetnek elfogadják-e? Folyamatos munkaviszonyom van, nettó 110E Ft családi pótlékkal együtt a keresetem. A lányommal élek, aki már nagykorú, viszont még nappali tagozaton tanul, még eltartott. Ha kapok hitelt, akkor szükséges keresnem egy embert még adóstársnak? Köszönettel, Ibolya

Hitelnet.hu szerint:

2013-09-24 - 07:19

Kedves Ibolya!
A vásárolandó lakás elfogadható fedezetnek. Az, hogy arra mekkora összegű lakáshitel vehető fel, illetve a 4 millió forint összegű lakáshitel felvehető-e adóstárs bevonása nélkül, a lakás területi elhelyezkedésétől, állapotától és a rendszeres jövedelem mellett a rendszeres kiadások összegétől függ. Javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat, s Szakértőink az alapján tájékoztatni fogják a hiteligénylés további feltételeiről és az elérhető lakáshitelekről!

Joni Andrea szerint:

2013-09-10 - 22:10

Tisztelt Hitelnet,
Nem rendelkezem sem önerővel, sem másik bevonható ingatlannal sajnos. Még év elején szó volt arról, hogy megújítják a szocpol törvényt, és ismét igényelhető lesz a félszocpol használt lakás vásárlására, ami önerőként is szolgálhat. Áprilisra ígérték az új törvényt, de a mai napig nem hallottam róla. Önök tudnak erről valamit?
Köszönettel, Andrea

Hitelnet.hu szerint:

2013-09-11 - 10:51

Kedves Andrea!
A félszocpol esetleges bevezetésével kapcsolatban sajnos nincs információnk. Ha lesz, akkor arról honlapunkon be fogunk számolni. Kérjük, addig is kövesse új bejegyzéseinket!

Diána szerint:

2013-08-07 - 14:10

Tisztelt Szakértők!
Szeretnénk családi házat vásárolni! Ehhez nincs önerőnk sajnos. A ház 4 millió Ft-ba kerül. Lehet-e, hogy erre a házra tegyék a jelzálogot és lenne még egy telkünk, ami nem a mi nevükön van, de fel tudnánk ajánlani még fedezetként? Lehetséges-e, hogy így az ingatlan 100%-át hitelből tudnánk megvásárolni?
Köszönöm szépen válaszát!

Hitelnet.hu szerint:

2013-08-07 - 14:13

Kedves Diána!
Plusz ingatlanfedezetként akkor fogadható el a telek, ha a földhivatali nyilvántartás szerinti megnevezése beépítetlen terület. Az, hogy a két ingatlan bevonásával megvalósulhat-e a vásárlás, függ a beépítetlen terület értékétől, területi elhelyezkedésétől és a lakásvásárlók jövedelmi helyzetétől! A hitelügyletben a telek tulajdonosának is részt kellene venni!
Ha a bevonandó telek megfelel a fent leírtaknak, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Tünde szerint:

2013-07-31 - 09:44

Tiszteletem!
Olyan kérdéssel fordulok önökhöz, hogy találtunk egy lakást 4.000.000 Ft-ért. Kettőnk jövedelme 170.000 Ft. 4 gyermekünk van. Sem önerővel nem rendelkezünk és fedezetként sem tudunk felajánlani semmit. sem.Milyen lehetőségek és megoldások lehetnek hogy megtudjuk venni???
Segítségüket és válaszukat mielőbb várni fogom.
Tisztelettel. Tünde.

Hitelnet.hu szerint:

2013-07-31 - 14:45

Kedves Tünde!
A lakásvásárlás önerő vagy plusz ingatlanfedezet bevonása nélkül sajnos nem oldható meg, mivel a teljes vételár hitelként nem vehető fel. Így sajnos nem tudunk Önöknek megfelelő hitellehetőséget ajánlani.

Misi szerint:

2013-04-03 - 23:06

Jó napot.
Használt lakást szeretnék hitelre vásárolni, viszont az önerőm egy előző hitelből származna, tehát vennék egy 5 milliós lakást, amibe 25%-ot vagyis 1.250.000-et befizetek, de ezt az összeget nekem pluszban törlesztenem kell mondjuk 20 évig 10-12.000 Ft-tal havonta.
Ingatlanfedezetem nincsen.
5 éve egy helyen dolgozom, nettó jövedelmem 175-200.000 Ft, adóstársat be tudnék vonni, de a barátnőm lenne és épp babát várunk, szóval egyenlőre táppénzen van, majd később GYED-en lesz, eddig pedig a nettó jövedelme 100-110.000 Ft volt.
A kérdésem az lenne, hogy ilyen feltételekkel lenne-e esélyünk pozitív elbírálásban?
Válaszát előre is köszönöm.

Hitelnet szerint:

2013-04-04 - 14:31

Kedves Misi!
A maximálisan felvehető hitel összege függ a vásárolandó lakás területi elhelyezkedésétől és állapotától is. Javasoljuk, hogy töltse ki részletes adatlapunkat, s mindezek ismeretében Hitelszakértőink tájékoztatni fogják a lakásvásárlási hitellehetőségekről!

Kálmán szerint:

2013-02-15 - 19:52

41éves vagyok. Használt lakást szeretnék. Csak a munkabérem van, 98.000.- Ft, nincs fedezettem, nincs megtakarított pénzem. Szeretném megkérdezni milyen lehetőségem van lakásvásárlásra, mert albérletben lakom, havi 27.000 ezret fizetek.
Tisztelettel: Kálmán

Hitelnet szerint:

2013-02-15 - 21:06

Kedves Kálmán!
Lakásvásárlási hitel felvételéhez szükség van önerőre, mivel a vásárolandó lakás értékének 100%-a nem vehető fel hitelben. Önerőt a megtakarított pénz mellett kiegészítő ingatlanfedezet jelenthet. A plusz fedezetként bevont ingatlannak nem szükséges az Ön tulajdonában lenni.
Ha van ilyen lehetősége, kérjük, töltse ki online adatlapunkat, s Tanácsadóink ismertetni fogják az elérhető lakásvásárlási hiteleket!

Éva szerint:

2012-12-22 - 10:07

Lakást szeretnénk vásárolni, de sajnos semmilyen tökével nem rendelkezünk. Az lenne a kérdésem, hogy a férjem 80 ezer forintos jövedelmére kapnánk-e lakáshitelt és ha igen, akkor mennyit kaphatnánk. Én nem rendelkezem jövedelemmel, én családi pótlékot és gyest kapok.

Hitelnet szerint:

2012-12-23 - 15:36

Kedves Éva!
Lakásvásárlás esetén a lakás teljes vételára nem vehető fel hitelként, így a vételhez vagy készpénz vagy kiegészítő ingatlanfedezet bevonása szükséges. Ha van lehetőségük plusz ingatlan bevonására – amely bárki tulajdonában lehet – akkor kérjük, töltse ki ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető lakáshitelekről.

Ferenc szerint:

2012-12-17 - 11:40

Jó napot kívánok.
Szeretném megtudni, hogyha van egy bizonyos százalék önerőm, de nincs jövedelmem, attól vehetek-e lakást, ami körülbelül 8 millió forint? Mint mondtam az előző levelemben, Romániában élek, magyar állampolgár vagyok és oda szeretnék költözni miután meglenne a lakás, utána dolgoznék. Ön szerint hogy lehetne ezt könnyebben megoldani?

Hitelnet szerint:

2012-12-17 - 11:45

Kedves Ferenc!
Jövedelemigazolás nélkül egyik pénzintézet sem nyújt kölcsönt Magyarországon. A hitelfelvételhez legalább 3 havi folyamatos munkaviszonyból származó keresetet kell igazolni. Enélkül akkor sem vehető fel lakáshitel, ha rendelkezik önerővel.

Ferenc szerint:

2012-12-13 - 13:12

Jó estét kívánok!
Én szeretnék érdeklődni, hogy kaphatok-e lakáshitelt. Én Romániában élő, Romániában lakcímmel rendelkező magyar állampolgár vagyok. Most tettem le az esküt a honosításra. Itt Romániában vagyok leszerződtetve egy munkahelyre és szeretnék kiköltözni Magyarországra, de nincs tőkém, hogy lakást vegyek. Ezt szeretném megtudni, hogy hogy tudnék így a legkönnyebben kiköltözni? Hogy tudnék hitelt felvenni? Mit kellene tennem? Szeretnék ott egy tanyát venni és ott szeretnék dolgozni. Mit tudnának tanácsolni? Hogy költözhetnék ki, a legkönnyebben hogy juthatnék saját lakáshoz?
Kérem válaszoljanak.
Köszönöm szépen!!!!
Ferenc

Hitelnet szerint:

2012-12-13 - 13:20

Kedves Ferenc!
Önerő, vagyis készpénz illetve kiegészítő ingatlanfedezet nélkül sajnos nincs lehetőség lakásvásárlásra. A vásárolni kívánt ingatlan értékének a 100%-a ugyanis nem vehető fel. A finanszírozás mértéke – jövedelemtől függően – az ingatlan 50-80%-a között mozog. Lakáshitel olyan lakóingatlanra vehető fel, melynek értéke legalább 5-6 millió forint.

Barbi szerint:

2012-11-12 - 17:03

Jó napot kívánok!
A kérdésem az lenne, hogy a párommal lakást szeretnénk vásárolni mivel fél évente mindig új albérlet után kell néznünk. A párom másfél éve kint dolgozik Ausztriában. Én vállalkozó voltam, amit szüneteltettem kb. 6 hónapja, és 3 hónapja heti 25 órás bejelentett munkaviszonyom van. Sajnos önerővel nem rendelkezünk. A kérdés, hogy tudunk-e felvenni hitelt lakásvásárlás szempontjából?
Üdvözlettel, Barbi

Hitelnet szerint:

2012-11-12 - 17:09

Kedves Barbi!
Készpénz nélküli lakásvásárlásra abban az esetben lenne lehetőségük, ha a hitelügylet fedezeteként a megvásárolni kívánt lakáson kívül további – nem feltétlenül saját tulajdonban lévő – ingatlant is be tudnának vonni. Párja Ausztriában szerzett jövedelme elfogadható hitelfelvétel során, amennyiben hivatalosan is igazolható.
Önerő nélküli lakásvásárlásra még esetleg akkor nyílhat lehetőség, ha olyan lakást vásárolnak meg, melyet az eladó a valós piaci értékénél jóval alacsonyabb áron ad el.
Fenti feltételek fennállása esetén Tanácsadóink készséggel tájékoztatják a lakásvásárlási hitelekről! Ehhez online adatlapunk kitöltése szükséges.

Gyöngyi szerint:

2012-10-17 - 11:12

Tisztelt Hitelnet!
Párommal használt lakást szeretnék vásárolni. A kinézett lakás vételára 7,5 millió forint. Önerővel és ingatlanfedezettel nem rendelkezünk, mivel az 1 millió forintos megtakarításunkat szeretnénk félretenni az egyék kiadásokra.
Milyen lehetőségünk lenne így? Kaphatunk egyáltalán hitelt önerő és plusz fedezet nélkül?
Köszönöm válaszát.
Üdvözlettel: Gyöngyi

Hitelnet szerint:

2012-10-17 - 11:20

Kedves Gyöngyi!
Önerő nélküli finanszírozásra, vagyis az ingatlan értékének 100%-os meghitelezésére egyik pénzintézetnél sincs lehetőség. A vásárolni kívánt lakóingatlan forgalmi értékének – jogszabály alapján – maximum a 80%-a vehető fel. Ez a mérték azonban az igazolt jövedelmek függvényében kevesebb is lehet. 7,5 milliós lakás megvételéhez sajnos még az 1 millió forint saját erő sem lenne elég.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések