Ha tetőteret szeretnénk beépíteni, melyik lehet a legkedvezőbb lakáshitel?

Tisztelt Szakértő!

Tetőtér beépítésre szeretnénk hitelt felvenni a párommal. Körülbelül 3-3,5 millió forintra lenne szükségünk. Emellett szeptemberre várjuk a kisbabánkat, azonban szocpolt nem tudunk egy gyermek után igényelni, így ettől a lehetőségtől elesünk sajnos.

A szüleim házának a tetőterét szeretnénk lakhatóvá tenni, és a számunkra legkedvezőbb feltételű bankot kiválasztani, ebben szeretném a segítségüket kérni. A futamidőre 5 év lenne a legjobb, hogy minél hamarabb visszatudjuk fizetni.

Segítségüket előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Alexandra

Kedves Alexandra!

Nemcsak az elérhető hitelkonstrukciók, hanem a szocpolkérdés szempontjából is meghatározó, hogy a szülei tulajdonában lévő családi ház tetőterében különálló, új lakást alakítanak ki vagy a meglévő házat tetőtér-beépítéssel bővítik. Előbbi esetben akár szocpolra is jogosultak lehetnek, hiszen a támogatás igénybevételére új lakás esetén lehetőség nyílik. Mivel még nincs gyermekük, megelőlegező szocpolt igényelhetnének legalább 2 gyermek vállalásával, akik közül az egyik már úton van. A 2 gyermek megszületésére 8 év áll rendelkezésre. Megelőlegező szocpolra akkor lehetnek jogosultak, ha házasok és egyikük sem töltötte még be a 40. életévet.

A tetőtérben történő új lakásépítés esetén a 20 éves kamattámogatású lakáshitel is elérhető lehet az 5 évig támogatott és a piaci kamatozású konstrukció mellett. Arról, hogy ezek közül jelenleg melyik a legalacsonyabb törlesztő részletű lakáshitel, online Hitelkalkulátorunk segítségével tájékozódhatnak!

Ha nem különálló lakást kívánnak kialakítani a tetőtérben, akkor bővítési hitelt vehetnek fel. Ez esetben az építési engedély is meglévő lakóház bővítésére szól, nem pedig új lakás építésére. Bővítés esetén szocpoligénylésre nincs lehetőség. Lakásbővítés esetén a forint alapon kínált 5 éves kamattámogatású és piaci kamatozású kölcsönök közül választhatnak.

Bármely konstrukció igényelhető 5 éves futamidőre, ha az 5 évre fizetendő törlesztő részletet igazolt jövedelmük elbírja. Arra is van lehetőség, hogy az alacsonyabb törlesztési kötelezettség érdekében hosszabb futamidőt válasszanak, hiszen minden pénzintézetnél van lehetőség a hitelek futamidő lejárata előtti visszafizetésére.

Javasoljuk, hogy a hitelcélnak megfelelően töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványukat, s Szakértőink a rendelkezésre álló információk alapján személyre szóló, díjmentes hitelajánlatban fogják Önöket tájékoztatni a legkedvezőbb banki lakáshitelekről!

További kérdés esetén Hiteltanácsadóink készséggel állnak rendelkezésükre!


Utolsó módosítás: 2020. március 22. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Dóri szerint:

2015-02-03 - 17:50

Tisztelt Szakértő!
Párom (33) és én (25) augusztusra várjuk első babánkat. Jegyesek vagyunk, esküvőt még nem terveztünk. Szüleim házának tetőterét szeretnénk beépíteni.
Milyen hitelfelvételi lehetőségeink vannak? Jelzáloghitel kizárva.
Illetve jogosultak vagyunk-e bármiféle támogatásra?
Köszönöm megtisztelő válaszát!
Üdvözlettel: Dóri

Hitelnet.hu szerint:

2015-02-03 - 21:22

Kedves Dóri!
Tetőtér-beépítéshez ingatlan fedezete mellett nyújtott lakáscélú jelzáloghitel igényelhető. Fedezet nélküli kölcsönt erre a célra nem érdemes felvenni a viszonylag magas kamat miatt. Továbbá személyi hitelként a nettó fizetésnek csupán az 5-6-szorosa vehető fel. A tetőtér-beépítéshez igényelhető jelzáloghitelekről Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket, ha kitölti online ajánlatkérő nyomtatványunkat!
2015. július 1. után tetőtér-beépítéshez igényelhető lesz a Családok otthonteremtési kedvezménye (CSOK), de csak akkor lehetnek rá jogosultak, ha a bővítendő házban párjával együttesen legalább 50%-os tulajdoni hányaduk lesz már a támogatás iránti kérelem benyújtásakor.

Tamás szerint:

2014-09-22 - 11:52

Üdvözlöm!
Egy társasház beépítésre felkínált tetőterét szeretnénk megvenni. A tetőtér vételárának (5m) felét kívánjuk önerőből finanszírozni. Van rá lehetőség, hogy hitelt kapjunk a tetőtér megvételére, és későbbiekben építési hitelt a beépítésre?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2014-09-23 - 11:13

Kedves Tamás!
A tetőtér vételárának finanszírozása függ attól, hogy a tulajdoni lapon az ingatlan milyen megnevezésű. Ennek ismeretében Szakértőink tudják tájékoztatni Önt a megvételhez esetlegesen elérhető hitelekről. A későbbi tetőtér beépítéséhez elérhető konstrukciókról ugyancsak a részletek ismeretében adható hitelajánlat, melyet Tanácsadóink díjmentesen elkészítenek online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltése után.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések