Fundamenta passzív KHR-es adóstársat elfogad?

Üdvözletem!

A Fundamentától szeretnék felvenni hitelt. 2 éve fizetem az előtakarékosságot. 5 éve bérlem a házat, amit most meg kívánok venni. Költöttem is rá csatornázás, egyebek. Benyújtottam a hitelkérelmet az adásvételi szerződéssel és minden szükséges dokumentummal együtt. A keresetem elég magas, de mivel idén 60 éves leszek, így adóstárs bevonását kérték. A lányom az egyetlen akit megkérhettem erre. Őt viszont elutasították, mert bár kölcsönét egy összegben visszafizette a provident pénzügyi zrt.-nek ez év február 16.-án, passzív bárosként fent van a KHR-ben.

El vagyok keseredve, nem tudom mit lehetne tennem. Egymillió-kétszázezer forintot már kifizettem a lakásba. A fennmaradt részt a Fundamentától igényeltem volna. Kifizettem mindent, már az értékbecslést, energiatanúsítványt, földhivatalt, ügyvédet, stb.

Kérném szíves válaszát, mert tényleg nem tudom mitévő legyek, mert egyetlen lányom tudna csak az adóstársam lenni!

Köszönöm a választ!
Erika

Kedves Erika!

A legtöbb hitelintézet – köztük a Fundamneta is – sajnos nem fogad el adóstársként olyan személyt, akinek adatai – akár aktív, akár passzív státuszban – szerepelnek a KHR negatív adatbázisában. Csupán bankpartnereink egyikénél nyílhat lehetőség arra, hogy lánya passzív státuszú adóstársként részt vehessen a hitelügyletben legalább 6 hónapja rendezett tartozás esetén. Azt, hogy lánya valóban elfogadható-e adóstársként, befolyásolja a korábbi mulasztás összege, időtartama, stb. Lánya hitelképességéről előzetes hitelbírálat után tudunk további pontos tájékoztatást adni. Minderről bővebb információt ITT talál.

Ön életkora alapján – hitelintézettől függően – 10-12-15 éves futamidejű lakáshitel felvégtelére is jogosult lehet, megfelelő jövedelemfedezettség esetén. Nettó jövedelmének ismeretében Szakértőink pontos tájékoztatást tudnának adni Önnek arról, hogy mely pénzintézetnél lehetne megoldani a hitelfelvételt adóstárs bevonása nélkül. Ebből a szempontból meghatározó az is, hogy van-e Önnek esetleg már valamilyen rendszeres törlesztési kötelezettsége. Ha igen, akkor mennyi a havonta fizetendő összeg. Valamint lényeges, hogy hol található helyileg és milyen értékű a megvásárolandó ingatlan.

Az előzetes kalkuláció elvégzéshez szükséges bővebb információk megismeréséhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Ezt követően Szakértőink felveszik Önnel a kapcsolatot és ismertetni fogják a hitellehetőségeket. Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézést díjmentesen vállaljuk!


Utolsó módosítás: 2018. augusztus 31. péntek

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

András szerint:

2020-06-05 - 12:24

A különélő házastársam KHR listán szerepel. Napelemre kölcsönt szeretnék felvenni a GINOP 8.4.1/A-17 pályázatban. Nem megfelelő ebben az esetben adóstársként a párom. A jövedelmem kb. 350 ezer HUF/hó, a hiteltörlesztés kb. 13.500 HUF/hó.
Mely banknál igényelhetem és hogyan a hitelt?
Egyetemista gyermekem lehet-e adóstárs?
Köszönettel.

Hitelnet.hu szerint:

2020-06-19 - 12:54

Kedves András!
Adott pályázat keretében elérhető hitelügyintézésben irodánk nem illetékes.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések