Folyószámla hitel mellett van esélyem lakáshitelre?

Tisztelt Tanácsadó!

9 milliós lakást szeretnék venni, ehhez 4,3 millió forint önerőm van, és még 4,7 millió lakáshitelre lenne szükségem. Havi nettó fizetésen 205.000 forint, a háztartás havi kiadásai kb. 50.000 forint. A lakossági számlámhoz kapcsolódik egy folyószámla hitel, amelyet rendszeresen használok, de ezen kívül más hitelem nincs (mivel az előző jelzáloghitelemet már visszafizettem). Egyedülálló vagyok.

Milyen esélyeim vannak, hogy megkapom a hitelt?

Köszönöm a válaszukat.
Tisztelettel: Andrea

Kedves Andrea!

A folyószámla hitel használatát figyelembe veszik a hitelbírálók lakásvásárlási hitel igénylése során, ám ez nem zárja ki a hitelkérelem pozitív bírálatát. Azt, hogy a folyószámla hitelt mekkora havi kiadásként veszik figyelembe, függ a hitelkeret összegétől, de ez általában nem egy jelentős tétel. Mivel egyéb hiteltartozása nincsen, ezért a folyószámla hitel törlesztésére fordítandó összeg beleférhet a nettó 205.000 Ft-os fizetésébe még a 4,7 millió forint összegű lakásvásárlási hitel törlesztő részlete mellett is. Jövedelmi oldalról tehát a leírtak alapján teljesülhet a fedezettség. Ez esetben fizetőképességet javító adóstárs bevonása sem szükséges, tehát egyedülállóként is hozzájuthat a kívánt hitelösszeghez.

Az ingatlanfedezettségre vonatkozóan annak a törvényi előírásnak kell megfelelni, miszerint a felvenni kívánt hitel összege nem haladhatja meg az ingatlanfedezet forgalmi értékének 80%-át. Jóllehet a tényleges banki finanszírozási arány ennél kisebb, a 9 millió lakás értéke elbír 4,7 millió forintos terhelést.

Használt lakás vásárlásához a bankok piaci kamatozású és állami kamattámogatású lakáshitelt egyaránt kínálnak. Mindkettő igényelhető egyedülállóként. Államilag támogatott kölcsön esetében a kamattámogatás a futamidő első 5 évében biztosított. A 9 milliós lakás és a 4,7 millió forintos hitelösszeg a kamattámogatott lakásvásárlási hitel jogszabályi feltételeinek is megfelel. A kamattámogatott és támogatás nélkül nyújtott lakásvásárlási hitelek aktuális törlesztő részletét online lakáshitel kalkulátorunkkal számolva ismerheti meg.

Lakáshitel kalkulátorunk segítségével Szakértőink a megadott további információk alapján megkeresik az igényeinek és lehetőségeinek leginkább megfelelő lakáshiteleket, melyekről díjmentes hitelajánlatban fogják Önt tájékoztatni! További kérdés esetén is készséggel állunk rendelkezésére írásban, telefonon vagy a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodában akár személyesen is!


Utolsó módosítás: 2014. július 18. péntek

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Péter szerint:

2018-12-04 - 14:39

Jó napot!
Azt szeretném megtudni, hogy ha mínuszban van a bankszámlám és egy személyi kölcsön is van a nevemen kaphatok-e lakáshitelt, vagy nem?

Hitelnet.hu szerint:

2018-12-04 - 15:05

Kedves Péter!
A hitelkeret igénybevétele és a meglévő személyi kölcsön nem zárja ki lakáshitel felvételét, azonban a hitelbírálat során mind a hitelkeretet, mind a személyi hitel törlesztő részletét figyelembe veszik. Szakértőink készséggel készítenek Önnek személyre szabott, díjmentes tájékoztatót az elérhető legkedvezőbb lakáshitelekről bővebb információk ismeretében. Ehhez elsőként kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyinétézést!

Ildikó szerint:

2018-09-21 - 05:57

Tisztelt Tanácsadó!
Nekem 160.000 Ft-os folyószámlahitelem van az OTP-nél. A jövedelmem 140.000 Ft + 26,600 Ft családi pótlék. A férjem a K&h-nál van, onnan akarunk hitelt felvenni és a CSOK-ot igénybe venni két gyermekre. A családi ház 4,5 millió Ft lenne. A folyószámla hitel miatt megkapjuk a kölcsönt és a CSOK-ot? Általában mindig mínuszban van a számlám. A férjem jövedelme 200.000 Ft.

Hitelnet.hu szerint:

2018-09-21 - 06:09

Kedves Ildikó!
A folyószámla hitel nem kizáró ok, de befolyásolhatja az igénylők által felvehető maximális hitelösszeget. Pontos tájékoztatáshoz további információkra lenne szükség. Személyre szóló, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitel és CSOK ügyintézést is!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések