Fix törlesztésű hitel

A pénzügyi és gazdasági válság enyhülésének köszönhetően Ön is elgondolkodott lakáscélú vagy szabad felhasználású tervei megvalósítása érdekében egy esetleges hitelfelvételen? A gazdasági események okozta váratlan kamatemelések kiküszöbölése miatt olyan hitelkonstrukciót kíván választani, mely havi fix törlesztő részlet fizetését teszi lehetővé? Szeretné elkerülni a devizahitelek árfolyam ingadozásából eredő törlesztő részlet növekedést?

A lakáscélú és szabad felhasználású jelzáloghitelek esetében – forint alapú hitelek lévén – nem áll fenn az árfolyam ingadozás veszélye, ám e kölcsönök esetén is számolni kell a kamatváltozás lehetőségével. Amennyiben a hitelfelvételkor érvényes kamatláb mértéke változik, akkor az Ön által felvett kölcsön kamatának mértéke is módosulni fog az adott hitel kamatperiódusának lejáratával.

A hitelek kamatperiódusa különböző hosszúságú lehet. A 3-6 havi kamatperiódustól kezdve ma már egészen a 10 éves kamatperiódusig találhatunk jelzáloghitelt. Ha tehát Ön fix törlesztésű hitelt szeretne igényelni, akkor a lehetőségek közül kiválaszthatja azt a hitelterméket, melynek kamatperiódusa az Ön igényeinek megfelel.

Mielőtt meghozza döntését, érdemes végiggondolni azt is, hogy milyen hosszú kamatperiódusú hitelt érdemes választania, hiszen a választott kamatperiódus alatt nem csupán emelkedhet, hanem csökkenhet is a kölcsön kamatlába. A kamat mérséklődése pedig a törlesztő részlet csökkenését is eredményezi, de ez csak a kamatperiódus lejárata után érvényesíthető. Ezt főként 5 illetve 10 éves kamatperiódusú kölcsönök esetén érdemes mérlegelni.

Ám pénzügyi partnereinknél van lehetőség akár több évig fix törlesztésű hitel választására is, ami biztonságot jelenhet a közeljövőre nézve, ellenben nem kell attól tartani, hogy a hitelkamatok kedvező alakulása esetén Ön rosszabbul jár a hosszabb kamatperiódussal.

Ha Ön előnyben részesíti a hosszabb távú biztonságot és a törlesztő részletek hosszú távú kiszámíthatóságát, s ennek érdekében hosszabb kamatperiódusú hitelt választ, ám időközben a hitelkamatok csökkenésének köszönhetően lényegesen kedvezőbb törlesztő részletek lesznek elérhetők a bankpiacon, akkor még mindig fennáll a hitelkiváltás lehetősége.

A devizahitelek árfolyam kockázatával adósságrendező jelzáloghitelek esetén találkozhatunk, ám ez esetben is van lehetőség fix törlesztésű hitelkiváltó kölcsön igénylésére. Bankpartnereink egyikének konstrukciója esetén Ön minden hónapban azonos összegű hiteltörlesztést fizet, míg a hitel futamideje az árfolyam ingadozásnak megfelelően nő vagy csökken.

A fix törlesztésű hitelek esetén fizetendő összeg nagyságát Ön is megtudhatja, ha elküldi ajánlatkérést.

A fix törlesztésű hitelekkel kapcsolatban felmerülő kérdéseit Hitelszakértőnknek online is felteheti!


Utolsó módosítás: 2013. szeptember 28. szombat

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Éva szerint:

2019-05-07 - 21:43

Jó estét.
Én érdeklődnék, hogy jelzáloghitellel és kinti munkahellyel melyik banknál kapnék házvásárláshoz kölcsönt és milyen kamatozással?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-08 - 11:33

Kedves Éva!
Meglévő jelzáloghitel és külföldi munkahely esetén is megoldható lehet a hitelfelvétel. Személyre szabott tájékoztatáshoz azonban bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Andrea szerint:

2019-03-23 - 10:26

Előfordulhat, hogy a három évre fixált törlesztő részlet egy év múlva a Buborra hivatkozva 3.000 Ft-tal növekszik?

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-24 - 23:29

Kedves Andrea!
Adott kamatperióduson belül – jelen esetben 3 év – a törlesztő részlet összege változatlan.

Árpád szerint:

2017-12-04 - 13:16

Tisztelt Hitelnet!

Van egy 5 éves fix kamatozású jelzáloghitelem. A nevéből adódóan is 5 évig fix-nek kéne lennie a törlesztőrészleteknek. Azonban nekem pár havonta változik (eddig hál’istennek csökkent). Ez mitől van? BUBOR miatt?

Köszönöm,

Hitelnet.hu szerint:

2017-12-05 - 11:59

Kedves Árpád!
Az 5 évig fix kamatozású konstrukciónál minden hónapban ugyanakkora összegnek kellene lennie a törlesztő részletnek. Javasoljuk, a hitelnyújtó bankkal történő egyeztetést ez ügyben.

Szabó Istvánné szerint:

2014-06-10 - 13:42

Tisztelt szakértő!
Szabad felhasználású hitelt szeretnénk felvenni, forint alapút, fix törlesztő részlettel. Melyik az a bank, amelyik a legkedvezőbb hitelt adja a legkedvezőbb feltételekkel?

Hitelnet.hu szerint:

2014-06-11 - 21:36

Kedves Asszonyom!
A legkedvezőbb szabad felhasználású jelzáloghiteleket online Hitelkalkulátorunkkal számolva gyorsan és egyszerűen megismerheti. A törlesztő részlet általában 1, 5 esetleg 10 évre fixálható. Ajánlatkérő adatlapunk kitöltése után Szakértőink személyre szabott, díjmentes hitelajánlatot készítenek Önnek!

Marcell szerint:

2011-11-01 - 20:51

Üdv!
Azt szeretném megkérdezni, hogy fix törlesztésű autóhitelt vettem fel 2009-ben. Akkor az eladó azt mondta, hogy az idő maximum 6 hónapot tolódhat pozitív vagy negatív irányba. Ma elolvastam a szerződést, de nem találtam ilyen pontot benne. Akkor átvertek és akár mennyi hónappal többet fizetek vagy tényleg csak 6 hónap lehet a tolódás?

Hitelnet szerint:

2011-11-01 - 23:41

Kedves Marcell!
Célszerű volna a hitelfolyósító bankot megkeresni kérdésével. A bankban pontos választ kaphat kérdésére.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések