Férjem kaphat lakáshitelt, ha passzív státuszban van? - Hitelnet.hu

Férjem kaphat lakáshitelt, ha passzív státuszban van?

Tisztelt Hitelnet!

Már az online felületen írtam Önöknek, de számunkra fontos és gyors ügyintézésre volna szükség, ezért írok most ezen formában is. A férjemmel szeretnénk rövid időn belül Pècsen lakást vásárolni.

kalkulátor

Hitelkalkulátor

Számoljon hitelkalkulátorunkkal, tekintse meg egyedi kedvezményeinket

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Jelenleg egy régi butaság miatt (folyószámla hitelkeret tartozás) miatt a férjem a nyilvántartásban passziv státuszban szerepel. 2014. szeptember 18.-án megegyezés formájában (elengedés) a tartozás rendezve lett és 5 évig őrzi az adatokat a . Tehát az 5 évből már csak pár hónap van vissza. Többszöri kapcsolat felvétel volt az OTP Faktoringgal, de eddig konkrét egyértelmű vàlaszt nem kaptunk, annak kapcsán hog vegyék le a férjemet a nyilvántartásból.

Viszont mi rövid időn belül szeretnénk lakást vásárolni és mindenhol falakba ütközünk a KHR nyilvántartás miatt. Ausztriai jövedelem (3 havi átlag: 1820 €), hitelmentesség. Nekem csak a magyarországi GYES van (van egy gyermekünk). Szeretnénk teljesen haza költözni és gyermekünket most áprilisban Pécsre óvodába beíratni.

Kérnem Önöket a gyors segítségben, a megoldás keresésben. Nagyon fontos lenne!
Előre ős köszönöm!
Tisztelettel: Zsuzsanna

Kedves Zsuzsanna!

Megegyezéssel lezárt hitelügylet esetén a Központi Hitelinformációs Rendszer a lezárást követően valóban 5 évig tartja nyilván a negatív információt. Ez alatt az idő alatt a legtöbb banknál akadályokba ütközik a hitelfelvétel.

Vanank azonban olyan bankpartnereink, melyeknél legalább 6 hónapja rendezett tartozás esetén vagy akár már a lezárást követő azonnali státusz eseétn is működhet lakásvásárlási hitel felvétele. Ezeknél a hitelkonstrukcióknál ausztriai munkaviszonyból szármaó jövedelem is elfogadható lehet. Ezt 1 hónapnál nem régebbi munkáltatói igazolással és munkabért tartalmazó bankszámla kivonattal szükséges igazolni. A munkáltatói igazolás banki formanyomtatvány és német nyelven is elérhető. A mellett kiegészítő jövedelemként a gyes is figyelembe vehető.

Szakértőink készséggel készítenek Önöknek személyre szabott, díjmentes tájékoztatást az elérhető lakásvásárlási hitelekről. Amennyiben kitöltötte már online adatlapunkat, úgy Szakértőnk valószínűleg már felvette Önnel a kapcsolatot. Ha mégsem, kérjük, keresse pécsi Hitelnet irodánkat, melynek elérhetőségét IDE kattintva találja. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézését is!

További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésükre!

Utolsó módosítás: 2019. február 25. hétfő

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések