Érdemes Euró alapú hitelt választani?

Szabad felhasználású vagy lakáscélú jelzáloghitel felvételén gondolkodik, de nem tudja, milyen devizanemben lenne érdemes felvennie a hitelt? A következő összefoglalóból megtudhatja, hogy miért érdemes euró alapú finanszírozást választani.

Mindenképpen tudni érdemes:

Magyar pénzintézeteknél az alábbi szabályozás van életben a deviza alapú hitelekkel kapcsolatban:
[ad#DEVIZANEM SZABFEL ÉS LAKÁSCÉL]
Az euró hitel mellett szóló érvek:

  • A közeljövőben az ország fizetőeszköze az euró lesz, így megszűnik az euró árfolyamának ingadozásából eredő kockázat, ez által nem kell a havi törlesztő részlet esetleges emelkedésével számolni.
  • Egyre nagyobb teret nyer az euró alapú hitelek EURIBOR (Európai Irányadó Bankközi Kamatláb) mértékéhez kötött kamata, ami átláthatóvá és előre kalkulálhatóvá teszi a jövőbeni törlesztést.
  • A pénzintézetek lehetőséget nyújtanak a devizában, jelen esetben az euróban történő törlesztésre, ezzel szintén kiküszöbölhető az árfolyam kockázat.
  • Az euró hitel igényelhető forintban fix törlesztéssel is, így a bankok által meghatározott perióduson keresztül változatlan havi törlesztő részlettel számolhat.
  • Az euró lakáshitelek lakástakarék-pénztári megtakarítással is igénybe vehetők, így az állami támogatásnak köszönhetően még alacsonyabb törlesztő részlet érhető el.
  • Ugyancsak a törlesztő részlet csökkentését eredményezheti, ha szabad felhasználású vagy lakáscélú euró hitelét biztosítással kombinálja.
  • Meghatározott euró hitelkonstrukciók esetén további kamatkedvezmény érhető el 10 valamint 20 millió forintot meghaladó euró hiteligénylés esetén.

Amennyiben az euró alapú jelzáloghitelek havi törlesztő részletére kíváncsi, akkor kérjük, használja a honlapunkon lévő Hitelkalkulátort, melynek segítségével Ön is öt perc alatt kiszámolhatja a különböző célra igényelt euró hitelek törlesztését. Konkrét ügylet esetén kérhet személyre szóló díjmentes ajánlatot is, melyet hitelezési Tanácsadóink 1 munkanap alatt elkészítenek.


Utolsó módosítás: 2013. szeptember 28. szombat

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Katalin szerint:

2010-12-06 - 11:02

Honvédségi Szolgálati lakást 3 éve megvásároltam részletre.Ha egy összegben fizetem ki 5 éven belül,akkor jelentős kedvezményt kapok.Körülbelül 1.4mill Ft+300.000ft hitelre lenne szükségem.Jelenleg havi fix 13.400 ft-ot fizetek. mivel BÁR listás vagyok, kérdésem hogy kaphatok -e hitelt,és 17.évre, mennyire jönne ki a havi törlesztőrészlet?Jövedelmem 240.000 Ft, és 4 lányt tartok el.

Dosai Molnár Krisztina szerint:

2010-11-29 - 18:59

T.cím!
Azt szeretném kérdezni apukám szeretne felvenni 1000000ft ott és nyugdíjas 60 éves 80000ft a nyugdíja.Ahoz kel még kezes vagy elegendő lenne ő.Mibe
érdemes felvenni forint,euró stb.Milyen futamidővel és mennyi törlesztővel havonta.Előre is köszönöm.

Hitelnet szerint:

2010-12-05 - 16:59

Kedves Krisztina!
Személyi kölcsön igénylése esetén a hitel nem lehet magasabb, mint a nettó jövedelem (nyugdíj( 6-8 szorosa). Ez elég messze van az 1 millió forinttól. Egyébként jelenleg szinte mindenhol csak forint alapú lehetőségek érhetők el.

lászló szerint:

2010-02-22 - 13:54

T.cim!
A kérdésem a kővetkező!
Ugy halottam márc 1. után változnak a bankoknál felvehető hitelek egységes, és plusz még belső szabályai is.Konkrét esetben:..Mondjuk egy kb 8 mill érő lakás vételhez mennyi önerő szügségeltetik márc 1. után…mennyi max hitel vehető fel rá, s mennyi igazolt fizetés szügséges ennek a törlesztéséhez, mondjuk 20 éves futam idővel.Kb havi törl részlet?
Elöre is köszönöm.

Hitelnet szerint:

2010-02-22 - 22:31

Kedves László!
Március 1. után forint alapú hiteleknél 25, Euró alapú hiteleknél minimum 40 % saját erő vagy kiegészítő ingatlanfedezet szükséges. A többi kérdése miatt kérem forduljon az Ön lakhelyéhez legközelebbi irodánkhoz vagy töltse ki ajánlatkérő adatlapunkat és kollégáim ismertetni fogják Önnel a lehetőségeit.
Fitos Szilárd

ANIKO szerint:

2010-02-18 - 20:38

KEDVES SZILARD!2009 NYARAN 6,5MILLIO FT HITELT VETTUNK FEL SVAJCI FRANKBAN EBBOL 4,5MILLIO LAKAS 2MILLIO SZABAD FELHASZNALASU.20EVRE.JELENLEG A TOKETARTOZAS 6,624MILLIO ILL.2,777MILLIO+HA VEGTORLESZTENI SZERETNENK MEG 4%AZAZ KB,9,4MILLIOT KELLENE VISSZAFIZETNI A BANKNAK ES CSAK MASFEL EV TELT EL!AZT A TANACSOT KAPTUK HOGY FELTETLANUL VALTSUK AT FORINT HITELRE MERT,MERT EZ KESOBB SOKKAL ROSSZABB LESZ ARROL NEM BESZELVE,HA BEVEZETIK AZ EUROT.VISZONT EZ MEGINT PLUSSZKOLTSEGEKKEL JAR,VALAMINT TOBB LESZ A HAVI TORLESZTORESZLET IS.A KERDESEM AZ,HOGY INKABB MOST PROBALJUK VALLALNI A TOBBLETKIADASOKAT MERT KESOBB SOKKAL NAGYOBB LESZ A BAJ VAGY MARADJON MINDEN A REGIBEN?A HAZUNKAT IS SZERETNENK MEG SZEPITENI NINCS MEG BEPUCOLVA STB.IGY NAGYON NEHEZ LESZ BARMIT IS CSINALNI.ELORE IS KOSZONOM VALASZAT ANIKO

Hitelnet szerint:

2010-02-19 - 14:33

Kedves Anikó!
Kicsit felelőtlen tanácsnak érzem ezt a mindenképpen váltsunk át a hitelt forint alapra. Ezt nem lehet megjósolni, hogy mi lesz később. Akkor már inkább Euró alapúra lenne érdemes átváltania, de az is ráérhet. Persze attól függ, hogy milyen kondíciókkal fizeti most svájci frank alapú hitelét.
Fitos Szilárd

lakatos renáta szerint:

2010-02-13 - 18:23

6000000ft ért szeretnék lakást vásárolni van 1000000ft készpénzem nem vagyok bár listás de eddig még nem volt bejelentett munkahelyem vagyis nincs jővedelem igazolásom kaphatok-e március 1-e után lakásvásárlási hitelt

Hitelnet szerint:

2010-02-14 - 22:29

Kedves Renáta!
Sajnos az 1 millió Forint saját erő és a munkaviszony hiánya külön külön is kizáró okai a lakáshitel igénylésnek most is és március elseje után is. Március 1. után legalább 25 % saját erő szükséges, de ez is csak megfelelő jövedelem esetén.
Fitos Szilárd

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések