Előzetes hitelbírálat 6 hónapra érvényes igazolással - Hitelnet.hu

Előzetes hitelbírálat 6 hónapra érvényes igazolással

A Hitelnet.hu irodáiban banki partnereinkkel együttműködve előzetesen megvizsgáljuk ügyfeleink hitelképességét, melyről egy fél évre érvényes hitelbírálati igazolás is készül.

Hitelbírálati igazolás

Miért érdemes előzetes hitelbírálatot kérni hitelfelvétel előtt?

Az előzetes hitelbírálatnak köszönhetően már a hitelkérelem benyújtása előtt tájékozódhatnak az ügyfelek hitelképességükről, a lehetőségeiknek megfelelő hitelkonstrukciókról és a felvehető kölcsönösszegről. Amennyiben már a hitelkérelem elindítása előtt tisztában vannak hitelképességükkel, akkor elkerülhető, hogy feleslegesen fizessenek ki banki vagy egyéb járulékos költségeket. Elveszíthetik például az értékbecslésre kiadott 30.000 Ft körüli összeget, ha a hitelbírálat során mégsem bizonyulnak hitelképesnek.

kalkulátor

Hitelkalkulátor

Számoljon hitelkalkulátorunkkal, tekintse meg egyedi kedvezményeinket

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Az előzetes hitelbírálatnak még nagyobb a súlya lakásvásárlás esetén. A hitelkérelem elindításához ugyanis adásvételi szerződésre is szükség van. Az adásvételi szerződés megkötésekor pedig átadásra kerül egy meghatározott összegű foglaló, általában a vételár 10%-a. Ha az előzetes hitelbírálat elvégzése nélkül kerül leadásra a hitelkérelem és a későbbiekben a banki bírálat alapján nem kapnak hitelt, akkor nemcsak a járulékos költségek egy részét veszíthetik el, hanem a foglalót is.

Az előzetes hitelbírálatról igazolást is kap

A hitelképesség vizsgálat eredményéről egy fél évig érvényes előbírálati igazolás készül, melyben a bank leigazolja, hogy mekkora összegű hitel felvételére jogosult, azaz meddig lehet nyújtózkodni lakásvásárláskor.

Milyen hitelcélokra kérhető előbírálati igazolás?

Az előzetes hitelképesség vizsgálatról kiállított igazolás az alábbi hitelcélok esetén kérhető:

  • Új lakás vásárlás igényelhető piaci és támogatott lakáshitelek
  • Használt lakás vásárlásra igényelhető piaci és támogatott lakáshitelek

Milyen dokumentumok szükségesek az előzetes hitelbírálathoz?

Az előzetes hitelbírálathoz:

  • 30 napnál nem régebbi jövedelemigazolás,
  • utolsó 3-6 havi bankszámla kivonat,
  • személyes okmányok, a
  • ingatlanfedezettel kapcsolatos adatok szükségesek.

Mennyi időt vesz igénybe az előzetes hitelbírálat?

Amennyiben a szükséges dokumentumok rendelkezésre állnak, az előzetes hitelbírálat néhány nap alatt elvégezhető.

Ha Ön is hitelfelvétel előtt áll, javasoljuk, hogy keresse fel a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát és kérje Szakértőink előzetes hitelbírálatát díjmentesen! Kapcsolatfelvételhez kérjük számoljon hitelkalkulátorunkkal és töltse ki online adatlapunkat.

Tovább a lakáshitel kalkulátorra

Utolsó módosítás: 2016. február 18. csütörtök

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Ágnes szerint:

2018-05-27 - 06:07

Tisztelt Hitelnet!
Azt szeretném kérdezni, hogy a hitel előzetes elbírálást, ha Önöktől igénybe venném, és az jön ki, hogy hitelképes vagyok, azt az igazolást a bankoknak el kell fogadniuk? Értem, hogy 6 hónapig érvényes, de ilyenkor a bank már köteles megadni a kért hitelösszeget, vagy az igazolás ellenére még mindig elutasíthatja a hitelkérelmemet?
Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel,
Ágnes

Hitelnet.hu szerint:

2018-05-27 - 06:10

Kedves Ágnes!
A 6 hónapig érvényes előbírálati igazolást a hitelintézet adja ki. A tényleges hiteligénylés során történik a végleges hitelbírálat.
Amennyiben szeretne ezzel a lehetőséggel élni, kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keresse a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát!

Marianna szerint:

2017-03-29 - 21:15

Élettársak is kaphatnak hitelt vagy csak a házasok?

Hitelnet.hu szerint:

2017-03-30 - 21:40

Kedves Marianna!
Élettársi kapcsolat esetén is van lehetőség hitelfelvételre. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Éva szerint:

2017-02-28 - 16:46

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Lakáscserével kapcsolatban kérdeznék. Van 7 millió forint megtakarításom, illetve egy 6 millió forintot érő lakásom. Szeretnék vásárolni egy 13 millió forintos lakást, de saját lakásomat még nem tudtam eladni, ezért áthidaló megoldásként szeretnék felvenni 6 millió Ft hitelt, amit legkésőbb egy éven belül visszafizetnék, ha eladom a lakásom.
68 éves vagyok. Tudomásom szerint a hitelszerződésben szereplő összeget 72 éves koromig számolják ki, de ezt a törlesztő részletet nem tudom bevállalni a következő 1 évre, amíg eladódik a lakásom.
Milyen más lehetőségem van?
Köszönettel,
Éva

Hitelnet.hu szerint:

2017-03-03 - 17:00

Kedves Éva!
Létezik olyan banki konstrukció, mely kifejezetten fenti esetre van kitalálva, vagyis a meglévő lakás értékesítéséig igényelhető áthidaló hitelként az új lakás vételárának kiegyenlítéséhez. Az áthidaló hitel maximum 2 éves futamideje alatt nincsen sem tőke-, sem kamatfizetési kötelezettség. Személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keresse a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések