Előzetes hitelbírálat 6 hónapra érvényes igazolással - Hitelnet.hu

Előzetes hitelbírálat 6 hónapra érvényes igazolással

A Hitelnet.hu irodáiban banki partnereinkkel együttműködve előzetesen megvizsgáljuk ügyfeleink hitelképességét, melyről egy fél évre érvényes hitelbírálati igazolás is készül.

Hitelbírálati igazolás

Miért érdemes előzetes hitelbírálatot kérni előtt?

Az előzetes hitelbírálatnak köszönhetően már a benyújtása előtt tájékozódhatnak az ügyfelek hitelképességükről, a lehetőségeiknek megfelelő hitelkonstrukciókról és a felvehető kölcsönösszegről. Amennyiben már a elindítása előtt tisztában vannak hitelképességükkel, akkor elkerülhető, hogy feleslegesen fizessenek ki banki vagy egyéb járulékos költségeket. Elveszíthetik például az értékbecslésre kiadott 30.000 Ft körüli összeget, ha a során mégsem bizonyulnak hitelképesnek.

Az előzetes hitelbírálatnak még nagyobb a súlya lakásvásárlás esetén. A hitelkérelem elindításához ugyanis adásvételi szerződésre is szükség van. Az adásvételi szerződés megkötésekor pedig átadásra kerül egy meghatározott összegű foglaló, általában a vételár 10%-a. Ha az elvégzése nélkül kerül leadásra a hitelkérelem és a későbbiekben a banki bírálat alapján nem kapnak hitelt, akkor nemcsak a járulékos egy részét veszíthetik el, hanem a foglalót is.

Az előzetes hitelbírálatról igazolást is kap

A hitelképesség vizsgálat eredményéről egy fél évig érvényes előbírálati igazolás készül, melyben a bank leigazolja, hogy mekkora összegű hitel felvételére jogosult, azaz meddig lehet nyújtózkodni lakásvásárláskor.

Milyen hitelcélokra kérhető előbírálati igazolás?

Az előzetes hitelképesség vizsgálatról kiállított igazolás az alábbi hitelcélok esetén kérhető:

  • Új lakás vásárlás igényelhető piaci és támogatott lakáshitelek
  • Használt lakás vásárlásra igényelhető piaci és támogatott lakáshitelek

Milyen dokumentumok szükségesek az előzetes hitelbírálathoz?

Az előzetes hitelbírálathoz:

  • 30 napnál nem régebbi jövedelemigazolás,
  • utolsó 3-6 havi bankszámla kivonat,
  • személyes okmányok, a
  • ingatlanfedezettel kapcsolatos adatok szükségesek.

Mennyi időt vesz igénybe az előzetes hitelbírálat?

Amennyiben a szükséges dokumentumok rendelkezésre állnak, az előzetes hitelbírálat néhány nap alatt elvégezhető.

Ha Ön is hitelfelvétel előtt áll, javasoljuk, hogy keresse fel a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát és kérje Szakértőink előzetes hitelbírálatát díjmentesen! Kapcsolatfelvételhez kérjük számoljon hitelkalkulátorunkkal és töltse ki online adatlapunkat.

Tovább a lakáshitel kalkulátorrakalkulátor

Babaváró hitel kalkulátor

Akár kamatmentes hitel ingatlanfedezet nélkül

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Utolsó módosítás: 2016. február 18. csütörtök

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Ágnes szerint:

2018-05-27 - 06:07

Tisztelt Hitelnet!
Azt szeretném kérdezni, hogy a hitel előzetes elbírálást, ha Önöktől igénybe venném, és az jön ki, hogy hitelképes vagyok, azt az igazolást a bankoknak el kell fogadniuk? Értem, hogy 6 hónapig érvényes, de ilyenkor a bank már köteles megadni a kért hitelösszeget, vagy az igazolás ellenére még mindig elutasíthatja a hitelkérelmemet?
Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel,
Ágnes

Hitelnet.hu szerint:

2018-05-27 - 06:10

Kedves Ágnes!
A 6 hónapig érvényes előbírálati igazolást a hitelintézet adja ki. A tényleges hiteligénylés során történik a végleges hitelbírálat.
Amennyiben szeretne ezzel a lehetőséggel élni, kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keresse a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát!

Marianna szerint:

2017-03-29 - 21:15

Élettársak is kaphatnak hitelt vagy csak a házasok?

Hitelnet.hu szerint:

2017-03-30 - 21:40

Kedves Marianna!
Élettársi kapcsolat esetén is van lehetőség hitelfelvételre. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Éva szerint:

2017-02-28 - 16:46

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Lakáscserével kapcsolatban kérdeznék. Van 7 millió forint megtakarításom, illetve egy 6 millió forintot érő lakásom. Szeretnék vásárolni egy 13 millió forintos lakást, de saját lakásomat még nem tudtam eladni, ezért áthidaló megoldásként szeretnék felvenni 6 millió Ft hitelt, amit legkésőbb egy éven belül visszafizetnék, ha eladom a lakásom.
68 éves vagyok. Tudomásom szerint a hitelszerződésben szereplő összeget 72 éves koromig számolják ki, de ezt a törlesztő részletet nem tudom bevállalni a következő 1 évre, amíg eladódik a lakásom.
Milyen más lehetőségem van?
Köszönettel,
Éva

Hitelnet.hu szerint:

2017-03-03 - 17:00

Kedves Éva!
Létezik olyan banki konstrukció, mely kifejezetten fenti esetre van kitalálva, vagyis a meglévő lakás értékesítéséig igényelhető áthidaló hitelként az új lakás vételárának kiegyenlítéséhez. Az áthidaló hitel maximum 2 éves futamideje alatt nincsen sem tőke-, sem kamatfizetési kötelezettség. Személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keresse a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések