Elidegenítési- és terhelési tilalom ingatlan értékesítésekor

A Fundamenta-Lakáskassza Zrt-vel szeretnénk hitelszerződést kötni lakásvásárlás céljából. Fundamenta -lakáskassza szerződésem van. A lányom tulajdonában lévő ingatlant (2-szer annyi az értéke, mint a felveendő hitel) ajánlottuk fel fedezetként – jelzálog és egyéb tehertől mentes. A most érkezett szerződésben elidegenítési tilalmat kérnek bejegyeztetni.
A kérdésem, hogy lehet-e – milyen feltételek mellett – értékesíteni abban az esetben, ha bejegyzik a tulajdoni lapra az elidegenítési és terhelési tilalmat? Vagy ezt csak a fundamenta bankjánál lehet intézni?
Tisztelettel várom a válaszát, Gyöngyi

Kedves Gyöngyi!

Elidegenítési és terhelési tilalom bejegyzése esetén is értékesíthető az ingatlan, azonban ekkor a felvett hitelt vissza kell fizetni.
A Fundamenta hitelszerződéssel kapcsolatos további kérdéseire a Fundamenta szakértője tud pontos választ adni.


Utolsó módosítás: 2013. szeptember 26. csütörtök

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Nikoletta szerint:

2014-11-28 - 13:10

Tisztelt Szakértő!
Munkáltatói kölcsönt szeretnék felvenni 10 évre, egy konkrét ingatlan megvásárlására. Az ingatlanra a Magyar Állam javára elidegenítési és terhelési tilalom lesz bejegyezve. Pár év múlva azonban szeretnénk máshova költözni. Olvastam itt, hogy az elidegenítési és terhelési tilalom átvihető az új ingatlanra, vagyis tovább fizethetem a hitelemet a fennmaradó években, nem kell visszafizetnem a hitelt az új lakás vásárlásakor.
A munkáltató erre azt mondja nem lehetséges.
Meg tudnák nekem mondani, hogy Önök a válaszukat mire alapozták? Vagyis a jogszabályhelyeket, amely kimondja, hogy ez lehetséges.
Köszönöm válaszukat!
Nikoletta

Hitelnet.hu szerint:

2014-11-28 - 13:33

Kedves Nikoletta!
Banki jelzáloghitelt, valamint szocpolt biztosító elidegenítési és terhelési tilalom tovább vihető másik ingatlanra. Munkáltatói hitelek közvetítésében irodánk nem illetékes, ez ügyben a munkáltatói kölcsönt folyósító banktól kérhet pontos felvilágosítást.

Erzsébet szerint:

2014-09-29 - 14:51

A mi nap a földhivataltól kaptunk levelet, melyben értesítenek, hogy elidegenítették a családi házunkat. A házon van jelzálogjog.
Azt szeretném megtudni, hogy ez mit jelent? Ezt árverés előtt küldik? Mennyi időnk van még a kilakoltatás előtt?
Tisztelettel.
Erzsébet

Hitelnet.hu szerint:

2014-09-29 - 15:12

Kedves Erzsébet!
A földhivataltól kapott értesítés ügyében az érintett földhivatalhoz kellene fordulni. Nem ismerve a levét tartalmát és magát az ügyet, nem tudunk Önnek választ adni kérdésére.

KISS JÁNOSNÉ szerint:

2014-05-09 - 22:58

Szeretném megkérdezni, hogy elidegenítési és terhelési tilalmat bejegyeztethet-e magánszemély abban az esetben, ha ő adja a lakás vásárláshoz a kölcsönt.
Van-e a bejegyeztetésnek illetve a törlésekor költsége?
Várom válaszát.
Köszönettel: Kissné

Hitelnet.hu szerint:

2014-05-11 - 13:24

Kedves Asszonyom!
Ingatlanjogi kérdésekben irodánk nem illetékes, javasoljuk, hogy kérdéseivel ingatlanjogi szakértőhöz forduljon!

Mária szerint:

2012-08-06 - 05:03

A fiam 2003-ban vásárolt kedvezményes kamatozású hitelből lakást. Most el szeretné adni, de csak tehermentesen tudná értékesíteni. Ezért jelzálogjogát a mi ingatlanunkra terheljük, ehhez a bank hozzájárult. A jelzálogszerződést megkötöttük, közokiratba lett foglalva. A szerződésben jelzálogjogot, valamint elidegenítési és terhelési tilalmat kötött ki a bank. A Földhivatal viszont csak a jelzálogjogot jegyezte be, az elidegenítési tilalmat elutasította. Kérdésem, miért?

Hitelnet szerint:

2012-08-06 - 05:06

Kedves Mária!
Az elidegenítési és terhelési tilalom bejegyzésének elutasításával kapcsolatos kérdésével az illetékes földhivatalhoz volna célszerű fordulni. Irodánk elsősorban hiteltanácsadással foglalkozik, tehát ebben a kérdésben nem vagyunk illetékesek.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések