Egyedülállóként milyen lakáshitelt kaphatok?

Tisztelt Hitelnet!

Egyedülálló anya vagyok, nettó keresetem 120.000 Ft. 6 és fél millióért szeretnék használt lakást felvenni.
Kérdésem az lenne, hogy milyen kedvezményeket tudok igénybe venni hitelfelvételnél? (szocpol 1 gyerekre, állami kamattámogatás)
Önerő nélkül is sikerülhet hitelt felvennem?
Teljesen esélytelen?

Tájékoztatásukat köszönöm.
Anett

Kedves Anett!

Szocpolt 1 gyermek után jelenleg nem lehet igénybe venni. Továbbá használt lakás vásárlásához a támogatás egyáltalán nem igényelhető. Állami kamattámogatású lakáshitel felvételének használt lakás esetén azonban nincs akadálya. A használt lakás vételára nem haladhatja meg a 15 millió forintot, a kamattámogatás keretében felvehető hitelösszeg pedig nem lehet több 6 millió forintnál.

A problémát ez esetben az önerő hiánya jelenti. A lakás vételárának 100%a-a ugyanis nem vehető fel. Ha nem rendelkezik készpénzzel, akkor kizárólag plusz ingatlanfedezet bevonása jelenthet megoldást. A kiegészítő ingatlannak nem szükséges az Ön tulajdonában lenni, sőt hozzátartozói megkötés nélkül bárki felajánlhatja lakását, házát plusz fedezetként. A 6,5 milliós lakás megvásárlására tehát ily módon nyílna lehetőség.

A kamattámogatott lakáshitelek várható törlesztő részletéről oldalunkon tájékozódhat. Amennyiben lenne lehetőség kiegészítő ingatlan bevonására, akkor javasoljuk, hogy töltse ki ajánlatkérő adatlapunkat, s Szakértőink személyre szóló hitelajánlatban fogják Önt tájékoztatni a finanszírozási lehetőségekről.

További kérdés esetén Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére!

 


Utolsó módosítás: 2020. március 22. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

László szerint:

2020-03-20 - 23:45

Tisztelt cím.
A kérdésem a következő lenne. Tavasszal lesz egy éve hogy elváltunk a feleségemmel, azóta albérletben lakom. Most úgy néz ki, hogy lenne egy ház ami felkeltette az érdeklődésemet. 8.700.000 ft az ára. Kérdés.Egyedülállóként kaphatok e hitelt? Mennyi a maximum amit fel tudok venni rá. 34 éves férfi vagyok nettó átlagkeresetem kb.: 250.000. ft. Válaszukat előre is köszönöm

Hitelnet szerint:

2020-03-22 - 09:38

Kedves László,
Egyedülállóként is van lehetőség hitelfelvételre.
A legkedvezőbb lakáshitel ajánlatokat online Hitelkalkulátorunk segítségével tekintheti meg. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat ! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

Andrea szerint:

2019-05-26 - 15:26

Egyedül nevelem a 2 lányomat. Szocpolt még nem vettem igénybe. Nem vagyok 40 éves. Havi kerestem 180 ezer forint. Van takarékom 1 millió.
Mennyi kölcsönt kapnék használt lakásra? Legalább 2+ fél szobásra lenne szükségem.
Köszönettel.
Andrea

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-27 - 10:48

Kedves Andrea!
Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabott, díjmentes tájékoztatást készítenek Önnek az elérhető támogatási és hitellehetőségekről! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitel- és CSOK ügyintézést is!

Mónika szerint:

2018-01-26 - 17:31

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődnék, hogy milyen lehetőségeim vannak, lakáshoz jutáshoz? Egyedülálló vagyok, két gyermekkel. Jelenlegi munkahelyemen 2011 óta dolgozok, havi fizetésem 200.000 körüli összeg. Ehhez jön még 20.000 Ft gyerektartás és 29.600 Ft családi pótlék. Tatabányán szeretnék lakást vásárolni.

Hitelnet.hu szerint:

2018-01-27 - 07:06

Kedves Mónika!
Konkrét tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keresse a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát!

Ferenc szerint:

2015-01-28 - 21:44

Egyedülállóként szeretnék saját házat venni. Közalkalmazott vagyok és havonta 79.000 Ft-ot keresek. Az érdekelne, hogy kaphatnék-e hitelt ahhoz, hogy az álmaim elérhető távolságba kerüljenek. Jelenleg a családommal élek, így plusz kiadásom csak a telefonszámlám, ami minden hónapban fix 3.500 Ft. Társigénylőt nem szeretnék bevonni és saját tulajdonú ingatlanom sincs amit fedezetnek fel tudnék ajánlani. Úgy gondolom, hogy a hitelre fedezet az az ingatlan lenne, amit szeretnék megvásárolni. Ezidáig viszont falakba ütköztem mindenhol. A munkaszerződésem határozatlan idejű és március 1-én lesz egy éve, hogy jelenlegi munkahelyem dolgozom.
Előre is köszönöm megtisztelő válaszukat.
Tisztelettel!
Ferenc

Hitelnet.hu szerint:

2015-01-29 - 23:09

Kedves Ferenc!
79.000 Ft-os nettó jövedelemmel, önerő bevonása nélkül sajnos bankpartnereinknél sem oldható meg a lakásvásárlási hitel felvétele, így sajnos nem tudunk segíteni Önnek a lakásvásárlásban.

Bianka szerint:

2015-01-12 - 21:02

Egyedülálló anya vagyok és nincsen semmi önerőm, viszont szeretnék egy saját házat venni, mert így mindig albérletről albérletre járok velük. Kérem segítsenek, hogy jobb életet tudjak nekik biztosítani.
Kérem írjanak választ.

Hitelnet.hu szerint:

2015-01-12 - 22:29

Kedves Bianka!
Július 1-től használt lakás vételárának finanszírozása akár önerő nélkül, szocpol (CSOK) és lakáshitel igénybevételével is megvalósulhat. Pontos tájékoztatást azonban csak a további részletek ismeretében tudnak adni Szakértőink. Ezeket online ajánlatkérő adatlapunk kitöltésével küldheti el.

Csilla szerint:

2014-10-31 - 14:02

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Egyedülállóként szeretnék lakást vásárolni úgy, hogy februárra várom kisbabámat, tehát gyeden leszek februártól. Tudok-e felvenni hitelt lakásvásárlásra, illetve vannak-e kedvezmények ilyen esetben, és a szociálpolitikai támogatást igénybe vehetem-e?
Kérném szíves válaszukat.
Üdvözlettel és tisztelettel:
Csilla

Hitelnet.hu szerint:

2014-10-31 - 14:22

Kedves Csilla!
Megfelelő jövedelemigazolással és a szükséges saját erő megléte esetén most még felvehető lakáshitel, ám ha már a családtámogatási juttatások valamelyikét (T-gyás, gyed, gyes) fogja kapni, akkor sajnos nem lesz jogosult hitelfelvételre, mert ez a jövedelemforrás önállóan nem, csak a főadós elsődleges jövedelme mellett kiegészítő jövedelemként vehető figyelembe. Használt lakás vásárlása esetén jelenleg nem jár szocpol. Elképzelhető, hogy a félszocpol jövő év közepétől ismét elérhető lesz, de erről pontos információink még nincsenek.

Tímea szerint:

2014-08-24 - 22:19

Érdeklődni szeretnék, hogy egy egyedülálló fiatal nő vagyok és lakást szeretnék vásárolni. A hitel feltételei érdekelnének, és a lehetőségek, hogy hogyan kaphatnék hitelt.
Előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2014-08-25 - 13:18

Kedves Tímea!
Lakásvásárlási hitel felvételéhez 20% vagy azt meghaladó mértékű önerő szükséges. A finanszírozhatóságot befolyásolja a vásárolandó lakás értéke, területi elhelyezkedése, az igénylő jövedelmi helyzete, stb. Legalább 3 hónapos folyamatos, nem próbaidős munkaviszony szükséges. Az elvárt jövedelem összege függ a felvenni kívánt hitel törlesztő részletétől és az adós egyéb rendszeres kiadásaitól. Lakáshitel igénylésének általános feltételeiről honlapunkon részletes leírást talál. Személyre szóló, díjmentes hitelajánlatunkat online űrlapunk kitöltésével kérheti!

Borbèly Timwa szerint:

2014-07-20 - 07:50

Van két kisgyermekem, egy két éves és egy 3 és fél éves. Munkahelyem nincs, tartós betegek a gyermekeim és ezáltal 77.000 Ft családi pótlékot kapok. Az élettársam passzív báros, de van munkahelye! Énnekem semmiféle hitelem nincs.

Hitelnet.hu szerint:

2014-07-21 - 14:37

Kedves Tímea!
Passzív BAR lista esetén egyetlen pénzügyi partnerünknél igényelhető lakásvásárlási hitel, de csak akkor, ha a passzív BAR státusz legalább 6 hónapja fennáll. Amennyiben ennek a feltételnek párja megfelel, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat, s a részletek ismeretében Tanácsadóink tájékoztatni fogják Önöket az esetleges hitellehetőségekről!

Róbert szerint:

2014-06-20 - 15:40

Üdv!
Lakáshitelt szeretnék igényelni. Szeretném tudni, hogy milyen feltételek vannak és hogy egyedül felvehetem-e!
Válaszukat köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2014-06-21 - 13:00

Kedves Róbert!
Lakáshitel egyedülállóként is igényelhető akár állami kamattámogatással, akár piaci kamatozással. Legalább minimálbért elérő kereset, 3 illetve 6 havi folyamatos munkaviszony és önerő szükséges hozzá. Adatai negatív tartalommal nem szerepelhetnek a BAR listán. Azt, hogy mennyi önerő szükséges, Szakértőink a konkrét ügylet ismeretében tudják kiszámolni. Ezen igényét online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével küldheti el. A támogatott lakáshitelek jogszabályi feltételeit IDE kattintva ismerheti meg.

Zsolt szerint:

2014-01-17 - 17:17

Köszönömaz információkat!
kitöltöm természetesen!

Üdv:
Zsolt

Zsolt szerint:

2014-01-16 - 18:17

Tisztelt szakértő,
Érdeklődni szeretnék, hogy milyen támogatást illetve hitelt kaphatok egyedülállóként.
Építeni szeretnék.
Havi keresetem nettó: 200 e Ft, tulajdonom nincs.
Állandó munkahelyem van 2 éve határozatlan munkaviszonnyal.
5 milliót szeretnék felvenni, önerő 1 millió Ft-om van.
Milyen lehetőségeim vannak?
Milyen támogatásokat kaphatok egyedülállóként?

Hitelnet.hu szerint:

2014-01-17 - 14:01

Kedves Zsolt!
Egy összegű vissza nem térítendő támogatást (szocpol) egyedülállóként, eltartott gyermekek nélkül nem tud igényelni. Államilag támogatott és piaci kamatozású építési hitel igénybevételére azonban egyedülállóként is van lehetősége. Az építési hitelkérelem akkor nyújtható be, ha rendelkezésre áll a jogerős építési engedély. A munkálatokról költségvetést kell készíteni. A költségvetést le kell fednie a saját erőnek és a hitelnek. Az építési hitelt a bankok a saját erő beépítését követően, szakaszosan folyósítják.
Személyre szabott, díjmentes hitelajánlatunkhoz kérjük, válaszoljon néhány kérdése online ajánlatkérő űrlapunk kitöltésével.

Tünde szerint:

2013-07-14 - 16:43

Támogatott lakáshitelről érdeklődöm. Van egy családi ház 6 millió Ft. 5 milliót szeretnék fölvenni. 1 millió az önerőm. Folyamatos bejelentett munkaviszonyom van. 75.000 nettó bér, 15.000 tartásdíj, 13.000 családi pótlék. A páromnak is van bejelentett munkahelye, bruttó 118.000 Ft.
A kérdésem az lenne, hogy az én bevételemmel kaphatok-e támogatott lakáshitelt úgy, hogy nem kell hozzá adóstársat bevonni?

Hitelnet.hu szerint:

2013-07-15 - 12:05

Kedves Tünde!
A lakáshitel összege nem haladhatja meg a vásárolandó családi ház forgalmi értékének 80%-át, így 6 milliós ház vásárlására nem tud 5 millió Ft-ot felvenni sem támogatott, sem piaci kamatozású hitelkonstrukcióban. Ahhoz, hogy Szakértőink meg tudják mondani, mekkora összegű lakáshitelhez juthat adóstárs bevonása nélkül, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat! A kalkulációhoz ugyanis további információk szükségesek, például: a vásárolni kívánt ház területi elhelyezkedése, stb.

Melinda szerint:

2013-06-13 - 07:03

Egyedülálló fiatal 110 000 Ft nettó bérrel mekkora lakáshitelt vehet fel kezes nélkül?

Hitelnet szerint:

2013-06-13 - 07:05

Kedves Melinda!
Csak a munkabér alapján sajnos nem tudjuk megmondani, hogy mekkora összegű lakáshitelt vehet fel kezes nélkül. A lakáshitel összegét nagyban befolyásolja az, hogy hol található az érintett ingatlan, mekkora az értéke, milyen az állapota, stb. Ezeket az információkat online adatlapunk kitöltésével adhatja meg. Ezt követően tudják Szakértőink tájékoztatni a felvehető lakáshitel összegéről.

Rózsa szerint:

2013-06-12 - 10:53

Érdeklődni szeretnék, hogy 51 éves egyedülálló, rokkant ellátott nő kaphat-e 2 millió Ft lakáshitelt, egy budapesti kisméretű lakás vásárlásához. 1,5 millió Ft önerővel rendelkezem. Hitelem nincs, és tartozásom sem volt soha.
Válaszát előre is köszönöm: Rózsa

Hitelnet szerint:

2013-06-12 - 14:15

Kedves Rózsa!
Ahhoz, hogy kérdésére válaszolni tudjunk ismernünk kellene a rokkant nyugdíj összegét, a rokkantság fokát és azt, hogy végleges rokkantságról van-e szó, vagy még kell mennie felülvizsgálatra. Továbbá a vásárolandó lakással kapcsolatban is szükség lenne néhány információra. Ezeket az adatokat online ajánlatkérő nyomtatványukon adhatja meg!

Melinda szerint:

2013-06-12 - 10:47

Családtagnak eladható-e a saját tulajdonú családi ház?
Kaphat-e kölcsönt rá egyedülállóként?

Hitelnet szerint:

2013-06-12 - 14:04

Kedves Melinda!
Családtag részérő történő lakásértékesítés esetén piaci kamatozású lakáshitel igényelhető, amely egyedülállók számára is elérhető. Személyre szóló, ingyenes lakáshitel ajánlatuk megismeréséhez kérjük, töltsék ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Éva szerint:

2013-06-11 - 11:15

Szeretnék érdeklődni. Lakást szeretnék vásárolni hitelre, de egyedülálló vagyok így senkit sem tudok bevonni adóstárnak. Nincs önerőm, fedezetként a megvásárolt ingatlan lenne. Van ingatlanom, de értéke 1.500.000 Ft, mivel társasház. Családi pótlék, árvaellátás és állami támogatásom van, de hamarosan állásom is lesz az ősszel. Jövedelmem így 70.000 Ft. Így van-e esélyem az ingatlanvásárlására?
Várom válaszát!
Üdv.

Hitelnet szerint:

2013-06-11 - 11:22

Kedves Éva!
Fenti jövedelmekkel sajnos nincs lehetőség lakásvásárlási hitel felvételére. Ehhez legalább 3 havi munkaviszonyból származó jövedelem igazolása szükséges, továbbá önerő hiányában legalább 5 millió Ft értékű kiegészítő ingatlanfedezetet kellene bevonni.

Viktória szerint:

2013-02-10 - 14:34

Üdvözlöm!
Mint fent említettem egyedülálló, egygyerekes anya vagyok. Gyesen, mert a kisfiam táplálék allergiás, munkahelyem jelenleg nincs. A bevételeink a gyes+családi pótlék: 51e forint, illetve a gyerektartás: átlag 25e forint.
Szeretném megtudni, hogy milyen lehetőségeim vannak, ha vannak egyáltalán, hogy lakást vehessek. Ez lenne az első lakásom és nem vagyok még 35 éves sem. Elsősorban a lehetséges hitelek és feltételeik érdekelnének, mert sürgős lenne.
Remélem önök tudnak tanácsot adni.
Előre is köszönöm.

Hitelnet szerint:

2013-02-11 - 09:13

Kedves Viktória!
Lakáshitel felvétele során önálló jövedelemként a gyes, a családi pótlék és a gyerektartás nem vehető figyelembe, így az említett jövedelmekkel sajnos egyik pénzintézetnél sincs lehetősége hitelfelvételre.

János szerint:

2012-12-27 - 15:52

A lakásomat szeretném eladni egy 2 gyermekes, egyedülálló nőnek. 8 éve folyamatos munkaviszonya van. Minimálbéren van. Hogy juthatna hitelhez? Önerő állítólag van. A lakás 5.200.000 Ft.

Hitelnet szerint:

2012-12-28 - 09:36

Kedves János!
Megfelelő mértékű önerő esetén 8 éves folyamatos munkaviszonnyal, minimálbéres keresettel, egyedülállóként is igényelhető lakásvásárlási hitel. Lényeges kérdés, hogy mennyi a rendelkezésre álló saját tőke. Személyre szóló lakásvásárlási hitelajánlatunkhoz kérjük, töltsék ki online ajánlatkérő adatlapunkat, s Szakértőink díjmentes hitelajánlatban fognak tájékoztatást nyújtani az elérhető hitellehetőségekről.

Laci szerint:

2012-10-11 - 09:16

Tisztelt szakértő!
Volt állami gondozottként rendelkezem otthonteremtési támogatással. Most szeretnék használt lakást vásárolni, melyhez szükségem lenne 1,5 millió forintos hitelre. Minimálbérre vagyok bejelentve, 62.000 forint érkezik a számlámra, a többit kézbe kapjuk.
Milyen lehetőségeim vannak?

Hitelnet szerint:

2012-10-11 - 09:21

Kedves Laci!
Lakáshitel legalább 3 hónapos folyamatos munkaviszonyból származó, minimálbéres jövedelemmel is igényelhető. Használt lakás vásárlásához jelenleg piaci kamatozású és állami kamattámogatású lakáshitel egyaránt igénybe vehető. Ahhoz, hogy Tanácsadóink ismertetni tudják a konkrét lakásvásárlási hiteleket, ismernünk kellene a megvásárolni kívánt lakás vételárát (értékét), területi elhelyezkedését, a saját erő mértékét, stb. Ezeket az információkat kérjük, adja meg online nyomtatványunkon, majd ezt követően Tanácsadóink tájékoztatni fogják az elérhető lakáshitel konstrukciókról!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések