Egyedülálló anyuka kaphat lakáshitelt?

Tisztelt Szakértő Úr/Hölgy!
34 éves anyuka vagyok, lányom 5 éves. élettársammal megromlott a kapcsolatunk, ezért gyermekemmel el szeretnék költözni. Használt lakást szeretnék vásárolni, mely 3 millió forintba kerül. Jelenleg 7 hónapos folyamatos munkaviszonnyal rendelkezem, keresetem minimálbér. (természetesen összességében már több munkaviszonyom van 19 éves korom óta). Ingatlan még soha nem volt a nevemen, és a gyermekemre sem vettünk fel semmilyen lakáscélú támogatást. Kérdésem: van-e lehetőségem megvenni a fent említett családi házat?
Válaszát köszönöm!
Tisztelettel: K. Anita

Kedves Anita!

Jelenleg használt lakás vásárlására vissza nem térítendő állami támogatást nem tudnak igényelni, mivel a “szocpol” csak új lakás vásárlására vagy építkezésre kérhető.
Használt lakás vásárlása esetén a hiteligénylés során fontos szempont a rendelkezésre álló saját erő mértéke és az igazolható jövedelem. a minimális saját erő mértéke a törvényben előírtak alapján 20 %, de ez csak abban esetben érhető el, ha az adós megfelelő jövedelemmel rendelkezik. Sajnos minimálbér esetén ennél azért több (50-60 %) a szükséges elvárt önerő nagysága. Amennyiben egy kiegészítő fedezet is bevonható lenne a megvásárolni kívánt ingatlanon túl, akkor akár saját erő nélkül is működhetne a vásárlás.

További kérdése esetén természetesen állunk szíves rendelkezésére.


Utolsó módosítás: 2014. március 06. csütörtök

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Margó szerint:

2012-07-27 - 06:17

108.000.- Ft bruttó jövedelemmel egyedülállóként egy gyerekkel van-e esély hitelfelvételre, szülői segítséggel esetleg ingatlanfedezettel?
Válaszukat köszönöm. Margó

Hitelnet szerint:

2012-07-27 - 06:26

Kedves Margó!
Ha lakásvásárláshoz szeretne hitelt felvenni, akkor egyedülálló anyukaként is kölcsönhöz juthat, amennyiben rendelkezik a vételár kiegyenlítéséhez szükséges önerővel. Az elvárt önerő mértéke attól függ, mekkora összegű hitel felvételére jogosult. Ennek megállapításához további információkra lenne szükségünk, melyet online űrlapunk kitöltésével adhat meg. Ezt követően Szakértőink személyre szóló ajánlat formájában tájékoztatják a lakásvásárlási hitelekről!
Amennyiben nem rendelkezik elegendő saját erővel, akkor kiegészítő ingatlanfedezet illetve adóstárs bevonásával valósulhat meg a hitelfelvétel!

Zsuzsanna szerint:

2012-07-24 - 12:05

Tisztelt Szakértő!
Osztatlan közös tulajdon 50 %-os tulajdonosa vagyok. Válás miatt vagyonmegosztás van folyamatban. A másik fél tulajdonának megváltásához hitelre lenne szükségem. Nem vagyok BAR listán, sehol nincs tartozásom ,sem hitelem és van állandó munkahelyem. Egyedül nevelem két gyermekemet, akik közül az egyik sérült. Érdeklődnék, hogy mik a lehetőségeim, illetve, hogy utólagos szocpolra jogosult vagyok-e (eddig nem vettem igénybe egyik gyermekemnél sem)?
Hozzáértő válaszukat előre is nagyon köszönöm.
Tisztelettel: Zsu

Hitelnet szerint:

2012-07-24 - 12:11

Kedves Zsu!
Vagyonközösség megszüntetése esetén van lehetőség arra, hogy a volt férje tulajdonrészét lakáscélú jelzáloghitel segítségével megvásárolja. Erre a célra piaci kamatozású forint alapú lakáshitel vehető igénybe, szocpol azonban nem.
Személyre szóló hitelajánlatunkhoz bővebb információkra lenne szükség mind az ingatlan, mind az Ön jövedelmi helyzetének vonatkozásában. Ezeket az adatokat online űrlapunk kitöltésével adhatja meg. Ezt követően Szakértőink díjmentes hitelajánlat formájában tájékoztatni fogják a konkrét lehetőségekről!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések