Babaváró hitelkérelmünket miért utasíthatták el? - Hitelnet.hu

Babaváró hitelkérelmünket miért utasíthatták el?

Tisztelt Hitelnet!

Babaváró program keretén belül szerettünk volna második gyermeket vállalni, lakásrészt kifizetni a testvérek részére, felújítani. Az Erste Bankhoz fordultunk, minden szükséges papírt beszereztünk. A férjemnek munkahely váltás miatt nem volt meg a 3 év tb-je, de nekem igen. Több, mint 3 hónapja dolgozik az új helyen, biztos állás.

BAR listán szerepelt, de több, mint egy éve. Kirendezett tartozásról van szó. Az elbírálás előtt kértünk hiteljelentést is. Nem szerepel rendszerben. Előzetes hitelelbíráláson mégsem mentünk át. Választ a miértre nem kaptunk. Annyit mondott a hölgy, nem engedi tovább a rendszer. Próbálkozzunk más bankoknál.

Kérdésem az lenne, hogy érdemes-e tovább menni az ügyben? Én jelenleg első gyermekemmel vagyok még itthon. A folyamat elindulásakor még gyeden voltam. Azóta betöltötte a második életévét, így már csak a gyes jár. A férjem fizetése szakmai . Ettől függetlenül úgy kalkuláltunk, hogy az adott törlesztőrészlet ki tudnánk fizetni. Én is bármikor visszatérhetek a munkahelyemre, ha esetleg azon múlna az elbírálás. Természetesen a második gyermek születése előtt. Ezt a babaváró nélkül is így terveztük, hiszen úgy nekünk is kedvezőbb.

Önök szerint mi lenne a megfelelő sorrend, hogy alkalmasak legyünk a programhoz? Honnan tudhatnánk meg, hogy mi az, ami miatt nem felelünk meg? Érdemes e másik bankot felkeresni?

Válaszukat előre is köszönöm!

Lilla

Kedves Lilla!

A leírtak alapján sajnos nem tudjuk megmondani, hogy mi lehetett az elutasítás pontos oka, ha a KHR rendszerben már lezárt mulasztással sem szerepelnek párja adatai. Meg lehet próbálni a babaváró hitelkérelem benyútjását másik hitelintézethez is. A szakami minimálbér és az időközben lecsökkent családtámogatási juttatás miatt alacsonyabb jelenleg a háztartás hiteltörlesztésre fordítható jövedelme, ami sajnos negatívan befolyásolhatja a hitelbírálatot. Amennyiben jövedelmi oldal miatt nem működne a babaváró hitelfelvétel, úgy célszerű lenne a munkába való visszatérést követően igényelni a hitelt.

Javasoljuk, hogy töltsék ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőiknk személyre szabott, díjmentes tájékoztatást készítenek Önöknek. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

kalkulátor

Babaváró hitel kalkulátor

Akár kamatmentes hitel ingatlanfedezet nélkül

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Utolsó módosítás: 2019. augusztus 26. hétfő

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések