Kétgyermekesek is megkaphatják a kedvezményes CSOK hitelt! - Hitelnet.hu

Kétgyermekesek is megkaphatják a kedvezményes CSOK hitelt!

A ma délelőtti Kormányinfón elhangzottak megerősítették azt a korábbi információt, miszerint a kétgyermekes családok is jogosultak lehetnek a 10 millió forintos kedvezményes kölcsönre.

CSOK rendszer bővítése

A Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely bejelentése alapján bővíteni fogják a CSOK rendszert. A lakáskasszáktól felszabaduló források is erre a célra kerülnek majd felhasználásra.

kalkulátor

Hitelkalkulátor

Számoljon hitelkalkulátorunkkal, tekintse meg egyedi kedvezményeinket

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

10M Ft kedvezményes kölcsön a kétgyermekeseknek is

Tegnap született kormánydöntés arról, hogy a kétgyermekesek is megkapják a 10 millió forintos, kedvezményes kölcsönt. Az államilag támogatott kölcsön kamata 3%. A kölcsön kamatainak megfizetéséhez az otthonteremtési kamattámogatást az állam a kölcsön teljes futamidejére, de legfeljebb huszonöt évre nyújtja.

15M Ft-ra emelkedik a háromgyermekesek kedvezményes kölcsöne

A miniszter arról is beszélt, hogy az otthonteremtési kamattámogatott kölcsön összegét háromgyermekesek esetében 15 millió forintra emelik. Így 5 millió forinttal magasabb összegű kölcsön felvételére nyílik lehetőségük a nagycsaládosoknak. A 10 millió forintos CSOK-kal és a megemelkedett összegű kedvezményes kölcsönnel együttesen az eddigi 20 millió forint helyett tehát 25 milliós finanszírozás valósulhat meg.

A három vagy több gyermekes családok otthonteremtési kamattámogatásának általános feltételei:

  • Hitelcél: új lakóingatlan vásárlása vagy építése
  • Minimális hasznos alapterület lakás esetében legalább 60 m2, lakóingatlan esetében legalább 90 m2
  • A célingatlanban kizárólag a támogatott személyek szerezhetnek tulajdont. Házastársak és élettársak esetén a lakásban mindkét félnek az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett tulajdonnal kell rendelkeznie.
  • Az igénylőnek nincs a Központi Hitelinformációs Rendszerben nyilvántartott tartozása, vagy tartozását már legalább egy éve kiegyenlítette.
  • Az igénylő és házastársa büntetőjogi felelősségét a bíróság a Btk. bizonyos paragrafusaiban (gazdasági és vagyoni jellegű, gyermekek érdekét sértő és család elleni, költségvetést károsít) rögzített bűncselekmény miatt nem állapította meg, vagy e bűncselekmények vonatkozásában a büntetett előélethez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alól már mentesült.
  • Az igénylőnek az állami adóhatóságnál nyilvántartott köztartozása nincsen.
  • Az igénylők legalább egyike minimum 2 éves TB jogviszonnyal rendelkezik – ide nem értve a közfoglalkoztatási jogviszonyban foglalkoztatott személyt – vagy középfokú nevelési-oktatási intézményben, illetve felsőoktatási intézményben nappal tanulmányokat folytat.
  • Építkezés esetén a hitelintézet által elfogadott költségvetés legalább 70%-át számlával kell igazolni.
  • A vásárolandó/építendő lakás vételárára/bekerülési költségére vonatkozóan nincsen korlátozás.

A jogosultsági feltételekről bővebb leírás IDE kattintva olvasható.

További CSOK információk

A miniszter tájékoztatása alapján a kormány a hét végén bejelentést tesz a családi nemzeti konzultáció részleteiről, és ennek eredményeit követően – és részben attól függően – további család- és lakástámogatási döntések születnek majd. Amennyiben lesz új információnk, honlapunkon beszámolunk róla!

Online kérdések és válaszok

CSOK és témában felmerülő további kérdéseit tegye fel online Szakértőnknek!

Utolsó módosítás: 2018. november 06. kedd

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Mónika szerint:

2019-01-03 - 14:20

T. Hitelnet Szakértő!
Azt szeretném megkérdezni, hogy CSOK hitel igényelhető új lakás vagy ház vásárlásához, amennyiben két gyerek után 2017-ben CSOK igénylést kaptunk 1.430.000 Ft összegben egy használt lakás vásárlásához.
Szeretnénk elköltözni, mert a lakással gondok vannak és vennénk föl hitelt egy új ház vagy lakás vásárlásához, amennyiben lehetséges.
Válaszát köszönöm.
Üdvözlettel:
Mónika

Hitelnet.hu szerint:

2019-01-03 - 14:40

Kedves Mónika!
Új lakás vásárlásához igényelhető a CSOK különbözet és a CSOK hitel is, amennyiben valamennyi jogosultsági feltétel teljesül.

Roland szerint:

2019-01-01 - 14:40

Én kint dolgozom lassan 2 éve nem egy cégnél. Megszakítás nem volt, kiléptem és már kezdtem a másik helyen. Jelenlegi munkahelyemen 8 hónapja dolgozom. Ez gond vagy várnom kell? 2 gyermekem van. 19 évess az idősebbik, nem tanul, a kisebbik 15 éves, szakmunkásképzős tanuló.

Hitelnet.hu szerint:

2019-01-03 - 13:46

Két gyermek után igényelt CSOK esetén elegendő a legalább 180 napos TB jogviszony. A 10M Ft-os CSOK hitel új építésű lakás vásárlása esetén igényelhető, ha a két gyermek után adható 2,6M Ft összegű CSOK-ra is jogosultak és igénybe is veszik.

Ibolya szerint:

2018-12-14 - 12:19

Hogyan lehetne felvenni csokot 3 gyerekre egyedülállóként?

Hitelnet.hu szerint:

2018-12-15 - 07:52

Kedves Ibolya!
Egyedülállóként is igényelhető a 3 gyermekes CSOK, ha teljesülnek az előírt feltételek, melyekről honlapunkon tájékozódhat. Az új lakás vásárlására igényelhető kedvezmény feltételeiről ITT, az új lakásépítésre vonatkozó feltételekről ITT olvashat.
Konkrét kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésére!

Krisztián szerint:

2018-11-30 - 10:19

Üdv!
Már meglévő lakáshitel kiváltására nem igenyelhető?

Hitelnet.hu szerint:

2018-11-30 - 11:20

Kedves Krisztián!
A kétgyermekesek kamattámogatott lakáshitel már meglévő lakáshitel kiváltására sajnos nem vehető igénybe.

Lajos szerint:

2018-11-29 - 15:10

Tiszteletem,
Azt a hírt hallottam, hogy 2 gyermekes családok is jogosultak a 10 millió forintos CSOK-ra, akkor is ha használt lakás vásárlásra szeretnék fordítani. Mi az igazság ebben a témában? Továbbá nem nagyon vagyok tisztában a dolgokkal. Van ugyebár a szocpol, ami 2 gyermek esetén 1.430.000 Ft. Ez ha jól tudom, vissza nem téritendő. De hogy jön össze ez a 10 milliós CSOK-kal? A 10 millió az kedvezményes hitel és visszatérítendő?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2018-11-30 - 10:10

Kedves Lajos!
A 10 milliós CSOK továbbra is csak a 3 vagy többgyermekes családok számára lesz elérhető. A két gyermekes családok a CSOK-hoz kapcsolódó maximum 10 millió forint összegű kölcsönre lehetnek jogosultak új építésű lakóingatlan vásárlása vagy új ház építése esetén.
Szocpol a CSOK korábbi neve volt. Szocpoligénylésre jelenleg nincs lehetőség. A CSOK összege használt lakás vásárlása esetén 2 gyermek után továbbra is 1.430.000 Ft.
Bővebb információt minderről fenti bejegyzésünkben olvashat.

József szerint:

2018-11-09 - 20:19

Feleségemnek 3. gyermek fog születni áprilisban. Érdekelne szocpol.

Hitelnet.hu szerint:

2018-11-12 - 15:37

Kedves József!
A használt lakásra vonatkozó CSOK feltételekről IDE kattintva tájékozódhat. Konkrét kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésükre!

Janka szerint:

2018-10-31 - 13:12

Jó napot!
Új építésű lakást szeretnénk vásárolni és két gyermeket szeretnénk vállalni a jövőben. Érdeklődnék, hogy abban az esetben is igényelhető-e a 10 milliós lakáshitel, ha sajnálatos módon aktívként szereplek a KHR listán? A páromnak azonban semmiféle adóssága nincs. Az ő nevére igényelhető lenne a lakáshitel? Lehetnék esetleg adóstárs? Van bármiféle módja annak, hogy megkapjuk a hitelt?
Előre is köszönöm szépen!

Hitelnet.hu szerint:

2018-10-31 - 14:45

Kedves Janka!
Aktív KHR esetén sajnos nincs lehetőség hitelfelvételre adóstársként sem. Házastársak, élettársak CSOK igénylésre kizárólag együttesen lehetnek jogosultak. Ha nem házasok, csak élettársak, akkor bankpartnereink egyikénél megoldható lehet, hogy párja igényelje a lakáshitelt, s Ön adóstársként nem, csak zálogkötelezettként kerülne bevonásra. Ebben az esetben azonban az Ön jövedelmével sem számolna a bank, tehát a jövedelmi elvárásoknak párjának egyedül kell megfelelnie. CSOK ez esetben nem igényelhető. Minderről bővebb tájékoztatás ITT olvasható.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézést díjmentesen vállaljuk!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések