Ennyivel lesz kedvezőbb a kétgyermekesek lakáshitele! - Hitelnet.hu

Ennyivel lesz kedvezőbb a kétgyermekesek lakáshitele!

Többeket megtévesztett az a múlt heti bejelentés, miszerint a közeljövőben a kétgyermekesek számára is elérhető lesz a 10 milliós CSOK hitel. Ez nem azt jelenti, hogy 2 gyermek után adható CSOK összege fog emelkedni 10 millió forintra, hanem a kétgyermekes családok számára is elérhető lesz az a maximum 10 millió forint összegű, kedvező kamatozású támogatott , melyet eddig csak a három vagy többgyermekes családok igényelhettek.

Mutatjuk, mennyi kedvezményt fog ez jelenteni a kétgyermekesek által eddig elérhető lakáshitelek törlesztő részletéhez képest.

kalkulátor

Hitelkalkulátor

Számoljon hitelkalkulátorunkkal, tekintse meg egyedi kedvezményeinket

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

3%-os támogatott lakáshitel a kétgyermekeseknek is!

Kormánytervek szerint még idén elérhető lehet a kétgyermekesek számára is a 3%-os kamattámogatott lakáshitel. Ez a konstrukció eddig csak a 3 vagy többgyermekkel rendelkező, illetve legalább 3 gyermeket vállaló családok számára volt elérhető új építésű lakásvásárlásra és új lakóingatlan építése esetén, amennyiben az érintettek a 10 milliós CSOK-ra is jogosultak voltak. Ezt a hitelterméket – és nem a 10 milliós CSOK-ot – tenné elérhetővé a kormány a közeljövőben a kétgyermekesek számára is.

A kamattámogatást az állam a futamidő első 25 évében biztosítaná maximum 10 millió forint hitelösszegig. Ennél magasabb hitel felvételére is lesz lehetőség, de a 10 millió forint feletti rész felvétele piaci kamatozású lakáshitelként történhet.

Ennyivel fizethetnek kevesebbet a kétgyermekesek!

Megnéztük, hogy havi szinten mennyit takaríthatnak meg a kétgyermekesek, ha piaci kamatozású lakáshitel helyett a kamattámogatott terméket veszik majd igénybe.

Példánkban a kétgyermekes család igazolt nettó jövedelme eléri a havi 200.000 Ft-ot. Meglévő hiteltörlesztésük nincsen. 10 éves kamatperiódusú lakáshitelt igényelnek 20 éves futamidőre. Az így elérhető hitelkonstrukció kamata kiemelt Bankpartnerünknél jelenleg 4,89%.

A 10M Ft összegű, 20 éves futamidejű piaci lakáshitel havi törlesztő részlete – 4,89% kamat mellett – 65.389 Ft (: 5,08%), míg a támogatott hitelkonstrukcióban fizetendő törlesztés 55.460 Ft (3,10%). A kamattámogatott hitellel tehát havi 9.929 Ft-ot, éves szinten 119.148 Ft-ot takaríthatnak meg a kétgyermekesek.

A 15 évig fix törlesztésű lakáshitelt is összehasonlítottuk a 3%-os kamattámogatott hitellel a fentivel megegyező feltételek mellett. A 15 évig fix termék kamata kiemelt Bankpartnerünknél jelenleg 6,19%

A 10M Ft összegű, 15 éves futamidejű fix piaci lakáshitel havi törlesztő részlete – 6,19% kamat mellett – 85.416 Ft (THM: 6,46%), míg a támogatott hitelkonstrukcióban fizetendő törlesztés 69.058 Ft (3,11%). A kamattámogatott hitellel tehát havi 16.358 Ft-ot, éves szinten 196.296 Ft-ot takaríthatnak meg a kétgyermekesek.

Online lakáshitel kalkulátor – személyre szabott tájékoztatás

Fentitől eltérő jövedelmi helyzet esetén a piaci kamatozású lakáshitelek havi törlesztése is változik. Az aktuális törlesztő részletekről online lakáshitel kalkulátor segítségével tájékozódhat. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Utolsó módosítás: 2018. november 06. kedd

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Norbert szerint:

2018-10-29 - 22:01

Tisztelt szakértő.
Nemrég lett megkötve a minősített fogyasztóbarát hitelünk és a két gyermekes csok szerződése új ház építéséhez, folyósítás még nem történt. Van vagy lesz-e valami lehetőség az állami kamattámogatás rávezetésére a hitelhez? Vagy valami más módszer, hogy a kedvezményes kamatozású hitelre cseréljük a jelenlegit?
Válaszukat előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2018-10-31 - 10:51

Kedves Norbert!
Mivel a kétgyermekesek 10 milliós kamattámogatott hitelére vonatkozó törvényjavaslat még nem került elfogadásra és kihirdetésre, ezért a kérdésével kapcsolatos részletek még nem ismertek. Ha lesz erről információnk, honlapunkon be fogunk számolni róla. Addig is kérjük, kövesse új bejegyzéseinket!

Andrea szerint:

2018-10-29 - 14:19

Azt szeretném kérdezni, hogy 2 gyermekeseknek a kamattámogatott hitel csak új lakásra jár?

Hitelnet.hu szerint:

2018-10-31 - 10:42

Kedves Andrea!
Egyelőre annyi információnk van, hogy a 3 vagy többgyermekesek maximum 10 milliós kamattámogatott lakáshitele a közeljövőben elérhető lesz a kétgyermekesek számára is. Ezt a 3 vagy többgyermekesek kizárólag új építésű lakóingatlanra vehetik igénybe. Ebből kiindulva kétgyermekesek esetén is valószínűleg új lakás esetén lesz elérhető ez a fajta hitel. Pontos információk erről a törvényjavaslat elfogadása és kihirdetése után lesz.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések