Ennyivel lesz kedvezőbb a kétgyermekesek lakáshitele! - Hitelnet.hu

Ennyivel lesz kedvezőbb a kétgyermekesek lakáshitele!

Többeket megtévesztett az a múlt heti bejelentés, miszerint a közeljövőben a kétgyermekesek számára is elérhető lesz a 10 milliós CSOK hitel. Ez nem azt jelenti, hogy 2 gyermek után adható CSOK összege fog emelkedni 10 millió forintra, hanem a kétgyermekes családok számára is elérhető lesz az a maximum 10 millió forint összegű, kedvező kamatozású támogatott , melyet eddig csak a három vagy többgyermekes családok igényelhettek.

Mutatjuk, mennyi kedvezményt fog ez jelenteni a kétgyermekesek által eddig elérhető lakáshitelek törlesztő részletéhez képest.

3%-os támogatott lakáshitel a kétgyermekeseknek is!

Kormánytervek szerint még idén elérhető lehet a kétgyermekesek számára is a 3%-os kamattámogatott lakáshitel. Ez a konstrukció eddig csak a 3 vagy többgyermekkel rendelkező, illetve legalább 3 gyermeket vállaló családok számára volt elérhető új építésű lakásvásárlásra és új lakóingatlan építése esetén, amennyiben az érintettek a 10 milliós CSOK-ra is jogosultak voltak. Ezt a hitelterméket – és nem a 10 milliós CSOK-ot – tenné elérhetővé a kormány a közeljövőben a kétgyermekesek számára is.

A kamattámogatást az állam a futamidő első 25 évében biztosítaná maximum 10 millió forint hitelösszegig. Ennél magasabb hitel felvételére is lesz lehetőség, de a 10 millió forint feletti rész felvétele piaci kamatozású lakáshitelként történhet.

Ennyivel fizethetnek kevesebbet a kétgyermekesek!

Megnéztük, hogy havi szinten mennyit takaríthatnak meg a kétgyermekesek, ha piaci kamatozású lakáshitel helyett a kamattámogatott terméket veszik majd igénybe.

Példánkban a kétgyermekes család igazolt nettó jövedelme eléri a havi 200.000 Ft-ot. Meglévő hiteltörlesztésük nincsen. 10 éves kamatperiódusú lakáshitelt igényelnek 20 éves futamidőre. Az így elérhető hitelkonstrukció kamata kiemelt Bankpartnerünknél jelenleg 4,89%.

[wpdatachart id=5]

A 10M Ft összegű, 20 éves futamidejű piaci lakáshitel havi törlesztő részlete – 4,89% kamat mellett – 65.389 Ft (: 5,08%), míg a támogatott hitelkonstrukcióban fizetendő törlesztés 55.460 Ft (3,10%). A kamattámogatott hitellel tehát havi 9.929 Ft-ot, éves szinten 119.148 Ft-ot takaríthatnak meg a kétgyermekesek.

A 15 évig fix törlesztésű lakáshitelt is összehasonlítottuk a 3%-os kamattámogatott hitellel a fentivel megegyező feltételek mellett. A 15 évig fix termék kamata kiemelt Bankpartnerünknél jelenleg 6,19%

[wpdatachart id=6]

A 10M Ft összegű, 15 éves futamidejű fix piaci lakáshitel havi törlesztő részlete – 6,19% kamat mellett – 85.416 Ft (THM: 6,46%), míg a támogatott hitelkonstrukcióban fizetendő törlesztés 69.058 Ft (3,11%). A kamattámogatott hitellel tehát havi 16.358 Ft-ot, éves szinten 196.296 Ft-ot takaríthatnak meg a kétgyermekesek.

Online lakáshitel kalkulátor – személyre szabott tájékoztatás

Fentitől eltérő jövedelmi helyzet esetén a piaci kamatozású lakáshitelek havi törlesztése is változik. Az aktuális törlesztő részletekről online lakáshitel kalkulátor segítségével tájékozódhat. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

kalkulátor

Babaváró hitel kalkulátor

Akár kamatmentes hitel ingatlanfedezet nélkül

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Utolsó módosítás: 2018. november 06. kedd

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Norbert szerint:

2018-10-29 - 22:01

Tisztelt szakértő.
Nemrég lett megkötve a minősített fogyasztóbarát hitelünk és a két gyermekes csok szerződése új ház építéséhez, folyósítás még nem történt. Van vagy lesz-e valami lehetőség az állami kamattámogatás rávezetésére a hitelhez? Vagy valami más módszer, hogy a kedvezményes kamatozású hitelre cseréljük a jelenlegit?
Válaszukat előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2018-10-31 - 10:51

Kedves Norbert!
Mivel a kétgyermekesek 10 milliós kamattámogatott hitelére vonatkozó törvényjavaslat még nem került elfogadásra és kihirdetésre, ezért a kérdésével kapcsolatos részletek még nem ismertek. Ha lesz erről információnk, honlapunkon be fogunk számolni róla. Addig is kérjük, kövesse új bejegyzéseinket!

Andrea szerint:

2018-10-29 - 14:19

Azt szeretném kérdezni, hogy 2 gyermekeseknek a kamattámogatott hitel csak új lakásra jár?

Hitelnet.hu szerint:

2018-10-31 - 10:42

Kedves Andrea!
Egyelőre annyi információnk van, hogy a 3 vagy többgyermekesek maximum 10 milliós kamattámogatott lakáshitele a közeljövőben elérhető lesz a kétgyermekesek számára is. Ezt a 3 vagy többgyermekesek kizárólag új építésű lakóingatlanra vehetik igénybe. Ebből kiindulva kétgyermekesek esetén is valószínűleg új lakás esetén lesz elérhető ez a fajta hitel. Pontos információk erről a törvényjavaslat elfogadása és kihirdetése után lesz.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések