Államilag támogatott lakáshitelre jogosult lehetek-e?

Tisztelt Hitelnet!!

Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy van most egy családi házunk, amit el szeretnénk adni és venni egy nagyobbat.
A kérdésem az lenne, hogy mivel már volt a nevünkön lakás, így jogosult lehetek-e az Államilag Támogatott Lakáshitelre vagy hány éves korig lehet igényelni?
Három gyermekünk van.

Segítségüket köszönöm.
Erika

Kedves Erika!

Államilag támogatott lakáshitelt használt lakás vásárlásához jelenleg egyik pénzintézet sem nyújt. Használt családi ház vételárának kiegyenlítéséhez piaci kamatozású lakáshitelt kínálnak a bankok.

Állami kamattámogatású kölcsönt a hitelintézetek jelenleg új ház építéséhez vagy újépítésű lakóingatlan vásárlásához, valamint lakáskorszerűsítéshez nyújtanak. Nem zárja ki az igénylés lehetőségét, ha volt már a nevükön lakás. Erre vonatkozóan a kormányrendelet azt írja elő, hogy az új megszerzésekor az 5 éven belül értékesített lakás vételárát be kell forgatni a költségvetésbe vagy vételárba. Legalább 2 gyermek esetén a jogosultság feltétele, hogy az igénylők életkora a hitelkérelem benyújtásakor nem haladhatja meg a 45. életévet.

Ha a lakásvásárláshoz igényelhető banki hitelekről és kedvező törlesztőrészletekről részletesen is tájékozódni szeretne, kérjük, töltse ki online adatlapunkat, s Szakértőink személyre szóló ajánlat formájában fogják tájékoztatni a hitellehetőségekről. További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésére!


Utolsó módosítás: 2020. március 22. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Lajos szerint:

2012-10-27 - 11:55

Fiamék 2012. májusban vettek használt lakást Otp hitel igénybevételével. Az lenne a kérdésem, visszamenőleg kérhetnek-e kamattámogatott lakáshitelt?
Válaszát előre is köszönöm.

Hitelnet szerint:

2012-10-27 - 11:57

Kedves Lajos!
Információink szerint nincs lehetőség a kamattámogatás visszamenőleges igénybevételére. Ez ügyben esetleg még az OTP-nél érdeklődhetnek.

Edina szerint:

2012-07-04 - 11:45

3 gyermekem van. 4 éve vettük a házat 20 évre. Szobák száma 2, átépítésre szorul, hogy gyermekeinknek külön szobája legyen. 50% az enyém, 50% férjemé. Valamilyen támogatás ahhoz, hogy célszerű, kényelmes otthonnak nevezhető legyen?

Hitelnet szerint:

2012-07-04 - 12:33

Kedves Edina!
Állami kamattámogatású lakáshitel illetve lakásépítési támogatás (szocpol) átépítés esetén nem vehető igénybe.
Javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Szakértőink tájékoztatni fogják arról, hogy az átalakításhoz milyen hitelt igényelhetnek, s mekkora törlesztő részletre számíthatnak.

Erika szerint:

2012-06-25 - 14:06

Tisztelt szakértő!
Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy jelenleg van egy családi házunk, amit le szeretnénk cserélni nagyobbra. Sajnos nem tudunk semmit, hogy kaphatunk-e államilag támogatott lakáshitelt, mivel volt már a nevünkön egy. 3 gyerkőcünk van és szeretnénk valamit sejteni, hogy jogosultak vagyunk-e vagy az államilag támogatott hitel csak új lakás építésére vagy vásárlására használható fel.
Tájékoztatását köszönöm.

Hitelnet szerint:

2012-06-25 - 14:10

Kedves Erika!
A bankoknál jelenleg csak új lakás építésére és vásárlására valamint meglévő lakás korszerűsítésére kérhető államilag támogatott lakáshitelek léteznek. A használt lakás vásárlásához igényelhető támogatott lakáshitelek még nem kerültek kidolgozásra, jóllehet a vonatkozó jogszabály szerint már erre a célra is nyújtható lenne.
Személyre szóló lakáshitel ajánlatunkat online adatlapunk kitöltése után ismerheti meg!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések