Albérlet helyett érdemes lenne lakást lízingelni?

Tisztelt Hitelnet!

Sok jót hallottam a lakáslízingről, és én is úgy látom, hogy az albérlet helyett inkább lenne érdemes olyan helyre adni a pénzem, ahol lehetőségem van tulajdonossá is válni. Egy 8,2 milliós lakást szeretnék vásárolni, eddig 1,6 millióval rendelkezem. Elég ez ahhoz, hogy szerződést kössön velem a bank?

Az is érdekelne még, hogy szükség van-e bármilyen más feltétel teljesülésére?
Van esetleg jövedelemre vonatkozó előírás, vagy mindegy, mennyit keresek, attól függetlenül megköthető a szerződés?
Nem tudom, számít-e valamit de személyi kölcsönöm már van, havi 9.800 forintjával törlesztem.

Köszönöm válaszát.
Üdvözlettel: Béla

Kedves Béla!

A forint alapú lakáslízing maximális finanszírozási aránya a lakásérték 80%-a. 8,2 millió forint értékű lakásnál tehát minimum 1.640.000.- Ft készpénzzel kell rendelkezni. Mivel azonban egyéb feltételeknek is meg kell felelni – például jövedelmi elvárások, stb. – ezért a tényleges finanszírozási arány a 80%-nál kisebb is lehet, ami 1.640.000.- Ft-nál magasabb összegű önerőt követel. Nem mindegy tehát, hogy Ön mennyit keres, s az sem, hogy mióta van meg a mostani munkaviszonya. Ebből a szempontból minimum 3 hónap az elvárás.

Továbbá az is befolyásoló tényező, hogy milyen rendszeres havi kiadásai vannak. A személyi hitel törlesztésére kifizetett havi 9.800 Ft mindenképpen csökkenti az újabb hitel/lízing törlesztésére fordítható jövedelmet, s emiatt a lízingösszeg is csökkenhet. A nyújtható lízingösszeg megállapításánál ugyancsak figyelembe veszik a bankok a lízingelendő lakás területi elhelyezkedését. Nem ugyanazok a finanszírozási arányok érvényesülnek egy vidéki kistelepülésen, mint egy nagyvárosban.

A fentiek ismeretében Szakértőink hozzávetőlegesen már meg tudják Önnek mondani, hogy a 8,2 millió használt lakás esetében maximálisan mekkora összeg jóváhagyására számíthat, illetve a saját erőt mennyivel kell megnövelnie. Mindehhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat! Előzetesen az elérhető legalacsonyabb THM-ekről és törlesztő részletekről lakáshitel kalkulátorunk segítségével tud tájékozódni oldalunkon.


Utolsó módosítás: 2020. március 22. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Zsuzsanna szerint:

2013-08-16 - 13:47

Van egy 20 milliót érő ingatlanunk, ezen van 11 millió Ft hitel, ezenfelül még 2 és fél millió Ft személyi hitel. Eddig pontosan fizettünk. Hirtelen betegség által fizetési nehézségekbe ütköztünk.
Ezeket a hiteleket lehetne-e lízing szerződéssé átalakítani? Milyen feltételei vannak? SŰRGŐS.
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2013-08-16 - 15:26

Kedves Zsuzsanna!
Terhelt lakás esetén adósságrendező lízing igénybevételére is van lehetőség, ha kedvezőtlen kamatozású kölcsönét szeretné kiváltani és ehhez megfelelő összegű jövedelmet tud igazolni. Személyre szóló lízingajánlatunkhoz kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat!
Fizetési nehézség esetén célravezető lenne elsőként a hitelnyújtó banknál érdeklődni az igénybe vehető fizetéskönnyítési lehetőségekről!

Szilvia szerint:

2013-03-11 - 10:43

Tisztelt Cím!
2013-ban alakult társaságunk megvásárolni szeretne egy jelenleg nem működő éttermet. Az étterem Törökbálinton az M0-as autópályánál található. A terület amin fekszik a Magyar Állam tulajdona. Az ingatlannak nincs külön helyrajzi száma, osztatlan közös tulajdonon van.
Kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben lehet-e erre az ingatlan vásárlásra lízingszerződést kötni? Rendelkezünk 20 % önerővel, és plusz egy másik ingatlannal, ami tehermentes és fedezetként fel tudjuk ajánlani.
Várom válaszukat, tisztelettel: Szilvia

Hitelnet szerint:

2013-03-11 - 10:46

Kedves Szilvia!
Irodánk csak magánszemélyek számára kínál lízinglehetőségeket. Vállalati ingatlanlízingben nem vagyunk illetékesek, így sajnos nem tudunk Önöknek segíteni.

Lilla szerint:

2012-11-29 - 12:24

Tisztelt Hitelnet!
Használt lakás lízingelésében gondolkodom. A kérdésem csupán annyi lenne egyelőre, hogy a lakáslízing igénylésének feltétele-e, hogy nem lehet másik lakástulajdonom.
Válaszukat előre is köszönöm.
Lilla

Hitelnet szerint:

2012-11-29 - 13:17

Kedves Lilla!
Lakáslízing igénylésénél nem kizáró ok, ha van már lakástulajdona. A meglévő lakástulajdon szocpol és bizonyos állami kamattámogatású lakáshitelek igénylésénél jelenthet akadályt.
A bankpiacon elérhető legkedvezőbb lakáslízing termékek megismeréséhez kérjük, töltse ki ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések