Akár 20 évig változatlan lakáshitel törlesztő részletek - Hitelnet.hu

Akár 20 évig változatlan lakáshitel törlesztő részletek

Utolsó módosítás: 2014. október 13. hétfő

Kiemelt banki partnerünk a piacon egyedülálló ajánlattal áll ügyfeleink rendelkezésére.
A lakáshitel után fizetendő hitelkamat a hitel teljes futamidejére rögzített, a bank által egyoldalúan nem módosítható, a törlesztő részlet a hitel teljes futamideje alatt állandó.

Lakástakarék kalkulátor

Akár évi 72 ezer Forint állami támogatás, akár díjmentes számlanyitás

Részletek

A futamidő alatt fizetendő állandó törlesztő részleteket megtekintheti lakáshitel kalkulátorunk segítségével.
Lakáshitel törlesztő részletek

Az akár 20 évig fix Lakáshitel konstrukcióban igényelhető hiteltípusok:

 • Piaci kamatozású lakásvásárlási hitel
 • Piaci kamatozású építési hitel
 • Piaci kamatozású lakásfelújítási hitel

Rögzített kamatozás – Változatlan törlesztőrészlet

Különbség a változó és a rögzített kamatozás között:

 • A folyósított hitel után fizetendő úgynevezett ügyleti kamat (referencia kamatlábhoz kötött kamatozású hitel esetében a referencia-kamatláb változása révén) kamatperiódusonként változó. Ezzel szemben az akár 20 évig fix Lakáshitel esetében az ügyleti kamat a teljes futamidőre rögzített.
 • Rögzített kamatozású hitel esetén a bank a hitel futamideje alatt az ügyleti kamatot egyoldalúan nem változtathatja meg, azaz nem 15 vagy 20 éves kamatperiódusról van szó, hanem a teljes futamidőre rögzített kamatról.

Rögzített és változó kamatozás (kamatperiódus) különbsége, sajátossága bővebben:

 • A Bank által folyósított hitel után fizetendő hitelkamat, az akár 20 évig fix Lakáshitel kivételével, minden esetben változó.
 • Az akár 20 évig fix Lakáshitel után fizetendő hitelkamat a hitel teljes futamidejére rögzített. A Bank által egyoldalúan nem módosítható, a törlesztő részlet a hitel teljes futamideje alatt állandó.
 • Változó hitelkamat esetében a bank a hitelkamatot (referencia kamatlábhoz kötött kamatozású hitel esetén annak kamatfelár részét) a hitel futamideje alatt, a Bank az Üzletszabályzatban meghatározott feltételek alapján változtathatja meg.
 • Referencia kamatlábhoz kötött kamatozású hitel esetében a kamat mértéke a hitel futamideje alatt, a szerződésben maghatározott egyes kamatperiódusok kezdetekor igazodik az – hatályos jogszabályok szerint meghatározott – aktuálisan érvényes referencia-kamatláb mértékéhez.
 • Ha a kamat csökken, úgy a hitel törlesztő részlete is csökkenni fog, míg kamatemelés esetén a törlesztő részlet növekedni fog.
 • Rögzített kamatozású hitelnél a pénzpiaci körülmények (pl. a jegybanki alapkamat csökkenése vagy emelkedése, a 12 havi budapesti bankközi kamatláb -BUBOR – csökkenése vagy emelkedése), a banki forrásszerzési lehetőségek változásai, a szabályozói környezet változásai nem gyakorolnak hatást a futamidő alatt a törlesztő részletek mértékére.
 • Míg a változó kamatozású kölcsönök kamata a körülmények és ezek alapján a Bank szerződésben rögzített egyoldalú módosítási jogára vonatkozó szabályok függvényében csökkenhet vagy emelkedhet. Addig a rögzített kamatozású hitel kamata – tekintettel arra, hogy a hitel mögötti forrás fix és a hitel futamidejével megegyező futamidejű – fix, vagyis nem emelkedik és nem is csökken a futamidő alatt, függetlenül attól, hogy a jegybanki alapkamat, vagy a 12 havi BUBOR, vagy egyéb forrásköltségek miként változnak.

Futamidő

 • 15 vagy 20 év.
  A hitel ennél hosszabb vagy rövidebb futamidőre jelenleg nem igényelhető!

Díj-visszatérítések, díjelengedések, kedvezmények

A díjvisszatérítés nem akció keretében történik, a termékhez tartozik, így nincs folyósítási határidőhöz kötve. Értékbecslési és közjegyzői díjakat a bank folyósítást követően visszatéríti.

Díjak elengedése:

 • Értékbecslési díjának elengedés
 • Közjegyző díjának elengedésa
 • Takarnet díjak elengedése
 • Hitelösszeg utalási díjának elengedése
 • Műszaki szemle díjának elengedése építési hiteleknél

További részletekről érdeklődjön irodáinkban vagy számoljon honlapunkon elérhető hitelkalkulátorunkkal és kérjen visszahívást tanácsadónktól.


Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

Hozzászólások
 • Réka szerint:

  Új építésű lakás vásárlására szeretnék hitelt felvenni. Van-e olyan hitel, ami fix összegű és lehetőség van arra, hogy pár év múlva visszafizessem az egész összeget még a lejárat előtt?
  Köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Réka!
   A lakáshitelek 3, 5, 10, 15 vagy akár 20 éves futamidőre is fixálhatók. Minden hitelkonstrukció estében van lehetőség a futamidő lejárata előtti végtörlesztésre.
   Szakértőink készséggel tájékoztatják Önt az elérhető legkedvezőbb fix törlesztésű konstrukciókról bővebb információk ismeretében. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban a teljes körű hitel (és CSOK) ügyintézés díjmentes!

 • Gábor szerint:

  Jó napot!
  A közeljövőben szeretnénk végig Fix törlesztésű lakáshitelt felvenni, 15 éves futamidőre.
  Tudomásom szerint csak az Unicredit-nél van végi fix törlésztésű hitel, 15 éves kamatperiódussal, vagyis anélküli igazából. A kérdésem az lenne, hogy van-e más banknál, ha igen melyek azok.
  Köszönöm!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Gábor!
   15 illetve 20 évig fix törlesztésű hitel jelenleg az Unicredit Banknál érhető el.

 • Zoltán szerint:

  Fix kamatozással adnak-e hitelt? Milyen hitelt tud javasolni nekem, ha a nettóm 90.000 Ft? 15-20 évre, ha kérem, mennyi a törlesztő rész? Ha nem tud hitelt adni, személyi kölcsönt tudok-e felvenni 4 milliót és milyen feltételekkel?
  Szocpol is beszámítva a hitelnél? Nem vagyok bárlistás, még nem volt hitelem.
  bárlista = negatív listával

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Zoltán!
   Ingatlanfedezet nélküli személyi kölcsön formájában 4 millió Ft összegű kölcsönt sajnos nem tud felvenni. A hitelfelvételhez elengedhetetlen az ingatlanfedezet. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink tájékoztatni fogják a fix kamatozású hitelkonstrukciókról!

 • Ági szerint:

  Fix törlesztésű hitelhez milyen iratok, dokumentumok szükségesek?
  Milyen kritériumoknak kell megfelelni?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Ági!
   A fix törlesztésű hitelekről fenti bejegyzésünkben olvashat. Bővebb, személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

 • Péter szerint:

  Az lenne a kérdésem, hogy mi a garancia arra, hogy ha felveszek egy hitelt mondjuk 20 évre – ami azért nem egy rövid idő – nem fognak elszállni a törlesztő részletek? Tudom, ez nem deviza alapú hitel, de csak Magyarországon élünk, itt minden lehetséges. Ha kiszámolnak nekem egy 75 ezer forintos törlesztő részletet, amit a kereseti kimutatás alapján számoltak, akkor nem fog tőlem a bank 180 ezer forintot kérni, mikor kiszámolta fehéren feketén, hogy 75 ezret tudok fizetni.
  Ezt azért kérdem, mert egyszerű alsó osztályos feladat: Ha 6 almám van, akkor nem tudok 8-at visszaadni.
  Köszönöm válaszát.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Péter!
   Van olyan bankpartnerünk, ahol igényelhető 20 évig fix törlesztésű lakáshitel. A részletekről Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha elküldi online ajánlatkérését!

 • Margó szerint:

  Milyen fix kamatozású hitel van és hány évre? Lehet-e 2015-ben előtörlesztési feltételekkel kötni? Tud-e rövidülni az előtörlesztés miatt a futamidő? És csökken-e a törlesztő részlet? Lehet-e olyan kedvezményes hitelt felvenni mint 2014-ben lakásvásárlásra?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Margó!
   Létezik olyan lakáshitel, amelyet 20 éven át fix törlesztő részlettel lehet igénybe venni. A maximális futamidő 30 év. Előtörlesztésre továbbra is lesz lehetőség, melyet követően csökken a törlesztő részlet, illetve van lehetőség a futamidő rövidítésére is. Az aktuális hitelkonstrukciókról Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

 • S. Lőrincné szerint:

  Milyen fajta hitel? Nem változó THM. Magyar forint hitel, nem svájci hitel. Csak házvásárlásra használhatom fel az összeget? Nekem házfelújításra kell. Legkevesebb törlesztés érdekelne.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Asszonyom!
   Felújításra is igényelhető lakáshitel fix törlesztő részlettel. A kölcsön forint alapú. A havi törlesztő részlet összegéről előzetesen online lakáshitel kalkulátorunk segítségével tájékozódhat. Személyre szóló, díjmentes hitelajánlatot online ajánlatkérő adatlapunk kitöltésével kérhet.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket

Partnereink