Akár 20 évig változatlan lakáshitel törlesztő részletek - Hitelnet.hu

Akár 20 évig változatlan lakáshitel törlesztő részletek

Utolsó módosítás: 2014. október 13. hétfő

Kiemelt banki partnerünk a piacon egyedülálló ajánlattal áll ügyfeleink rendelkezésére.
A lakáshitel után fizetendő hitelkamat a hitel teljes futamidejére rögzített, a bank által egyoldalúan nem módosítható, a törlesztő részlet a hitel teljes futamideje alatt állandó.

A futamidő alatt fizetendő állandó törlesztő részleteket megtekintheti lakáshitel kalkulátorunk segítségével.
Lakáshitel törlesztő részletek

Lakástakarék kalkulátor

Akár évi 72 ezer Forint állami támogatás, akár díjmentes számlanyitás

Részletek

Az akár 20 évig fix Lakáshitel konstrukcióban igényelhető hiteltípusok:

 • Piaci kamatozású lakásvásárlási hitel
 • Piaci kamatozású építési hitel
 • Piaci kamatozású lakásfelújítási hitel

Rögzített kamatozás – Változatlan törlesztőrészlet

Különbség a változó és a rögzített kamatozás között:

 • A folyósított hitel után fizetendő úgynevezett ügyleti kamat (referencia kamatlábhoz kötött kamatozású hitel esetében a referencia-kamatláb változása révén) kamatperiódusonként változó. Ezzel szemben az akár 20 évig fix Lakáshitel esetében az ügyleti kamat a teljes futamidőre rögzített.
 • Rögzített kamatozású hitel esetén a bank a hitel futamideje alatt az ügyleti kamatot egyoldalúan nem változtathatja meg, azaz nem 15 vagy 20 éves kamatperiódusról van szó, hanem a teljes futamidőre rögzített kamatról.

Rögzített és változó kamatozás (kamatperiódus) különbsége, sajátossága bővebben:

 • A Bank által folyósított hitel után fizetendő hitelkamat, az akár 20 évig fix Lakáshitel kivételével, minden esetben változó.
 • Az akár 20 évig fix Lakáshitel után fizetendő hitelkamat a hitel teljes futamidejére rögzített. A Bank által egyoldalúan nem módosítható, a törlesztő részlet a hitel teljes futamideje alatt állandó.
 • Változó hitelkamat esetében a bank a hitelkamatot (referencia kamatlábhoz kötött kamatozású hitel esetén annak kamatfelár részét) a hitel futamideje alatt, a Bank az Üzletszabályzatban meghatározott feltételek alapján változtathatja meg.
 • Referencia kamatlábhoz kötött kamatozású hitel esetében a kamat mértéke a hitel futamideje alatt, a szerződésben maghatározott egyes kamatperiódusok kezdetekor igazodik az – hatályos jogszabályok szerint meghatározott – aktuálisan érvényes referencia-kamatláb mértékéhez.
 • Ha a kamat csökken, úgy a hitel törlesztő részlete is csökkenni fog, míg kamatemelés esetén a törlesztő részlet növekedni fog.
 • Rögzített kamatozású hitelnél a pénzpiaci körülmények (pl. a jegybanki alapkamat csökkenése vagy emelkedése, a 12 havi budapesti bankközi kamatláb -BUBOR – csökkenése vagy emelkedése), a banki forrásszerzési lehetőségek változásai, a szabályozói környezet változásai nem gyakorolnak hatást a futamidő alatt a törlesztő részletek mértékére.
 • Míg a változó kamatozású kölcsönök kamata a körülmények és ezek alapján a Bank szerződésben rögzített egyoldalú módosítási jogára vonatkozó szabályok függvényében csökkenhet vagy emelkedhet. Addig a rögzített kamatozású hitel kamata – tekintettel arra, hogy a hitel mögötti forrás fix és a hitel futamidejével megegyező futamidejű – fix, vagyis nem emelkedik és nem is csökken a futamidő alatt, függetlenül attól, hogy a jegybanki alapkamat, vagy a 12 havi BUBOR, vagy egyéb forrásköltségek miként változnak.

Futamidő

 • 15 vagy 20 év.
  A hitel ennél hosszabb vagy rövidebb futamidőre jelenleg nem igényelhető!

Díj-visszatérítések, díjelengedések, kedvezmények

A díjvisszatérítés nem akció keretében történik, a termékhez tartozik, így nincs folyósítási határidőhöz kötve. Értékbecslési és közjegyzői díjakat a bank folyósítást követően visszatéríti.

Díjak elengedése:

 • Értékbecslési díjának elengedés
 • Közjegyző díjának elengedésa
 • Takarnet díjak elengedése
 • Hitelösszeg utalási díjának elengedése
 • Műszaki szemle díjának elengedése építési hiteleknél

További részletekről érdeklődjön irodáinkban vagy számoljon honlapunkon elérhető hitelkalkulátorunkkal és kérjen visszahívást tanácsadónktól.


Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

Hozzászólások
 • Réka szerint:

  Új építésű lakás vásárlására szeretnék hitelt felvenni. Van-e olyan hitel, ami fix összegű és lehetőség van arra, hogy pár év múlva visszafizessem az egész összeget még a lejárat előtt?
  Köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Réka!
   A lakáshitelek 3, 5, 10, 15 vagy akár 20 éves futamidőre is fixálhatók. Minden hitelkonstrukció estében van lehetőség a futamidő lejárata előtti végtörlesztésre.
   Szakértőink készséggel tájékoztatják Önt az elérhető legkedvezőbb fix törlesztésű konstrukciókról bővebb információk ismeretében. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban a teljes körű hitel (és CSOK) ügyintézés díjmentes!

 • Gábor szerint:

  Jó napot!
  A közeljövőben szeretnénk végig Fix törlesztésű lakáshitelt felvenni, 15 éves futamidőre.
  Tudomásom szerint csak az Unicredit-nél van végi fix törlésztésű hitel, 15 éves kamatperiódussal, vagyis anélküli igazából. A kérdésem az lenne, hogy van-e más banknál, ha igen melyek azok.
  Köszönöm!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Gábor!
   15 illetve 20 évig fix törlesztésű hitel jelenleg az Unicredit Banknál érhető el.

 • Zoltán szerint:

  Fix kamatozással adnak-e hitelt? Milyen hitelt tud javasolni nekem, ha a nettóm 90.000 Ft? 15-20 évre, ha kérem, mennyi a törlesztő rész? Ha nem tud hitelt adni, személyi kölcsönt tudok-e felvenni 4 milliót és milyen feltételekkel?
  Szocpol is beszámítva a hitelnél? Nem vagyok bárlistás, még nem volt hitelem.
  bárlista = negatív listával

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Zoltán!
   Ingatlanfedezet nélküli személyi kölcsön formájában 4 millió Ft összegű kölcsönt sajnos nem tud felvenni. A hitelfelvételhez elengedhetetlen az ingatlanfedezet. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink tájékoztatni fogják a fix kamatozású hitelkonstrukciókról!

 • Ági szerint:

  Fix törlesztésű hitelhez milyen iratok, dokumentumok szükségesek?
  Milyen kritériumoknak kell megfelelni?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Ági!
   A fix törlesztésű hitelekről fenti bejegyzésünkben olvashat. Bővebb, személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

 • Péter szerint:

  Az lenne a kérdésem, hogy mi a garancia arra, hogy ha felveszek egy hitelt mondjuk 20 évre – ami azért nem egy rövid idő – nem fognak elszállni a törlesztő részletek? Tudom, ez nem deviza alapú hitel, de csak Magyarországon élünk, itt minden lehetséges. Ha kiszámolnak nekem egy 75 ezer forintos törlesztő részletet, amit a kereseti kimutatás alapján számoltak, akkor nem fog tőlem a bank 180 ezer forintot kérni, mikor kiszámolta fehéren feketén, hogy 75 ezret tudok fizetni.
  Ezt azért kérdem, mert egyszerű alsó osztályos feladat: Ha 6 almám van, akkor nem tudok 8-at visszaadni.
  Köszönöm válaszát.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Péter!
   Van olyan bankpartnerünk, ahol igényelhető 20 évig fix törlesztésű lakáshitel. A részletekről Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha elküldi online ajánlatkérését!

 • Margó szerint:

  Milyen fix kamatozású hitel van és hány évre? Lehet-e 2015-ben előtörlesztési feltételekkel kötni? Tud-e rövidülni az előtörlesztés miatt a futamidő? És csökken-e a törlesztő részlet? Lehet-e olyan kedvezményes hitelt felvenni mint 2014-ben lakásvásárlásra?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Margó!
   Létezik olyan lakáshitel, amelyet 20 éven át fix törlesztő részlettel lehet igénybe venni. A maximális futamidő 30 év. Előtörlesztésre továbbra is lesz lehetőség, melyet követően csökken a törlesztő részlet, illetve van lehetőség a futamidő rövidítésére is. Az aktuális hitelkonstrukciókról Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

 • S. Lőrincné szerint:

  Milyen fajta hitel? Nem változó THM. Magyar forint hitel, nem svájci hitel. Csak házvásárlásra használhatom fel az összeget? Nekem házfelújításra kell. Legkevesebb törlesztés érdekelne.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Asszonyom!
   Felújításra is igényelhető lakáshitel fix törlesztő részlettel. A kölcsön forint alapú. A havi törlesztő részlet összegéről előzetesen online lakáshitel kalkulátorunk segítségével tájékozódhat. Személyre szóló, díjmentes hitelajánlatot online ajánlatkérő adatlapunk kitöltésével kérhet.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket

Partnereink