Adóstárs nélkül kaphatok lakáshitelt, ha határozott idejű munkaviszonyom van? - Hitelnet.hu

Adóstárs nélkül kaphatok lakáshitelt, ha határozott idejű munkaviszonyom van?

Tisztelt Szakértő.

Nyolc hónapja dolgozom munkahelyemen, határozott idejű szerződéssel, évenkénti hosszabbítással, melyet 2017 decemberében hosszabbítottak meg egy évre. Minimum nettó 140 000 Ft-os fizetést utalnak bankszámlámra, ami bónusszal, cafetériéval 150 000 Ft fölé is emelkedhet. Volt párommal most készülünk eladni ingatlanunkat, melyből számításaink szerint minimum 5 000 000 Ft önrészem származik majd.

kalkulátor

Hitelkalkulátor

Számoljon hitelkalkulátorunkkal, tekintse meg egyedi kedvezményeinket

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Szeretnék venni egy ingatlant, kb. 8 000 000 Ft értékben, mely ingatlan fedezetként is szolgálna a hitelfelvételhez. Ehhez szeretnek felvenni 3 000 000 Ft-os lakáshitelt.

Kérdésem a következő:
Feltétlenül szükséges adóstárs bevonása, illetve megfelelő a a hitel felvételéhez?
Még terheli a bankszámlámat 12.000 Ft diákhitel havonta, valamint 10.000 Ft-os lakás előtakarékosság, ami kb. 4 év múlva jár le.

Válaszát előre is köszönöm.
Üdv.
Mária

Kedves Mária!

Van olyan bankpartnerünk, amelynél határozott idejű munkaviszonnyal is fel lehet venni lakásvásárlási hitelt, ha a munkaviszony legalább 3 hónapja fennáll. A pénzintézetek azonban alapvetően a határozatlan időre szóló munkaszerződést preferálják, s határozott idejű munkaviszony esetén különböző feltételeket támasztanak, ami bankonként eltérő lehet. Alapvetően az az előírás, hogy az adott munkaviszony már legalább egy éve folyamatosan fennáll, tehát a munkaviszony eredeti létesítésének dátuma óta eltelt minimum 12 hónap vagy a kölcsönkérelem benyújtásakor még legalább 1 évre szól. (Az 1 éve folyamatosan fennálló munkaviszonytól abban az esetben lehet eltekinteni esetlegesen, ha az igénylő jövedelme meghaladja a 300.000 Ft.) Mivel ez utóbbi feltételeknek Ön jelenleg még nem felel meg, ezért a lényegesen kisebb kínálatból választhatja ki a felvenni kívánt lakáshitelt.

A jövedelemvizsgálat során a bankok figyelembe veszik az igénylő meglévő törlesztési kötelezettségét, ami csökkentheti a hitelképességet, de a leírtak alapján a fennálló diákhitel mellett is lakáskölcsönhöz juthat adóstárs bevonása nélkül. A megtakarítási időszakban lévő Fundamnentába fizetett összeg nem minősül hiteltörlesztésnek.

Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz első körben kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják az adóstárs bevonása nélkül is elérhető hitelkonstrukciókról. Ha esetleg a esedékességekor már meglesz az 1 éves folyamatos munkaviszonya, akkor további hiteltermékek is elérhetővé válhatnak. Irodáinkban a teljes körű díjmentes!

Utolsó módosítás: 2018. február 10. szombat

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Éva szerint:

2018-02-25 - 04:53

Tisztelt Szakértő,
Segítségét illetve tanácsát szeretném kérni a következő probléma kapcsán.
Éppen új lakás vásárolunk, jövő évi átadással, melyhez 500 ezer Ft foglalót tettünk le, és kb. 19M Ft kölcsönt kell majd fölvennünk év végén. Most egy határozatlan idejű munkaszerződésem van, de kaptam egy kedvezőbb ajánlatot 2 éves határozott időre szól, azután határozatlanná alakítási ígérettel. Az egyik banknál, ahol a hitelt szeretnénk fölvenni, azt a tájékoztatást kaptam, hogy 2 éves idejű szerződés esetén nem lesz gond a hitellel.
A kérdésem az lenne, hogy Ön ezt hogyan látja, van-e arra valamiféle garancia, hogy a bank a hitelfelvételkor is elfogadja a 2 éves határozott munkaviszonyt?
Köszönöm szépen válaszát,
Üdvözlettel: Éva

Hitelnet.hu szerint:

2018-02-25 - 07:33

Kedves Éva!
Határozott idejű munkaszerződéssel szemben a hitelintézetek különböző követelményeket támasztanak. Van olyan bank, ahol határozott idejű – nem próbaidős! – munkaszerződéssel is megoldható jelenleg a hitelfelvétel, de erre garanciát vállalni sajnos egyik bank sem tud.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések