Adóstárs nélkül kaphatok lakáshitelt, ha határozott idejű munkaviszonyom van? - Hitelnet.hu

Adóstárs nélkül kaphatok lakáshitelt, ha határozott idejű munkaviszonyom van?

Utolsó módosítás: 2018. február 10. szombat

Tisztelt Szakértő.

Nyolc hónapja dolgozom munkahelyemen, határozott idejű szerződéssel, évenkénti hosszabbítással, melyet 2017 decemberében hosszabbítottak meg egy évre. Minimum nettó 140 000 Ft-os fizetést utalnak bankszámlámra, ami bónusszal, cafetériéval 150 000 Ft fölé is emelkedhet. Volt párommal most készülünk eladni ingatlanunkat, melyből számításaink szerint minimum 5 000 000 Ft önrészem származik majd.

Lakástakarék akció és kalkulátor

30 % állami támogatás, akár díjmentes számlanyitás és most Erzsébet utalványt adunk ajándékba

Részletek

Szeretnék venni egy ingatlant, kb. 8 000 000 Ft értékben, mely ingatlan fedezetként is szolgálna a hitelfelvételhez. Ehhez szeretnek felvenni 3 000 000 Ft-os lakáshitelt.

Kérdésem a következő:
Feltétlenül szükséges adóstárs bevonása, illetve megfelelő a határozott idejű munkaszerződés a hitel felvételéhez?
Még terheli a bankszámlámat 12.000 Ft diákhitel havonta, valamint 10.000 Ft-os fundamenta lakás előtakarékosság, ami kb. 4 év múlva jár le.

Válaszát előre is köszönöm.
Üdv.
Mária

Kedves Mária!

Van olyan bankpartnerünk, amelynél határozott idejű munkaviszonnyal is fel lehet venni lakásvásárlási hitelt, ha a munkaviszony legalább 3 hónapja fennáll. A pénzintézetek azonban alapvetően a határozatlan időre szóló munkaszerződést preferálják, s határozott idejű munkaviszony esetén különböző feltételeket támasztanak, ami bankonként eltérő lehet. Alapvetően az az előírás, hogy az adott munkaviszony már legalább egy éve folyamatosan fennáll, tehát a munkaviszony eredeti létesítésének dátuma óta eltelt minimum 12 hónap vagy a kölcsönkérelem benyújtásakor még legalább 1 évre szól. (Az 1 éve folyamatosan fennálló munkaviszonytól abban az esetben lehet eltekinteni esetlegesen, ha az igénylő jövedelme meghaladja a 300.000 Ft.) Mivel ez utóbbi feltételeknek Ön jelenleg még nem felel meg, ezért a lényegesen kisebb lakáshitel kínálatból választhatja ki a felvenni kívánt lakáshitelt.

A jövedelemvizsgálat során a bankok figyelembe veszik az igénylő meglévő törlesztési kötelezettségét, ami csökkentheti a hitelképességet, de a leírtak alapján a fennálló diákhitel mellett is lakáskölcsönhöz juthat adóstárs bevonása nélkül. A megtakarítási időszakban lévő Fundamnentába fizetett összeg nem minősül hiteltörlesztésnek.

Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz első körben kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják az adóstárs bevonása nélkül is elérhető hitelkonstrukciókról. Ha esetleg a hitelfelvétel esedékességekor már meglesz az 1 éves folyamatos munkaviszonya, akkor további hiteltermékek is elérhetővé válhatnak. Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézés díjmentes!


(A későbbiekben bármikor le tudsz iratkozni)

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket