Adóstárs és önerő nélkül mennyi lakáshitelt kaphatok?

Jó napot!

Jelenleg nettó 108.000 Ft a havi fizetésem, ez a szerződésben szereplő összeg. A túlóráknak és egyéb pótlékoknak köszönhetően az utolsó 6 hónapban átlag 142.000 Ft-ot kaptam, plusz havi átlag 10.000 Ft jelenléti bónuszt.

Az lenne a kérdésem, hogy: ha lakást szeretnék vásárolni, kaphatok-e hitelt vagy nem? Ha igen, akkor kb. mekkora összegre számíthatok önerő nélkül? Olvastam, hogy a személyi kölcsön is lehet önerő lakáshitel esetén. Önök szerint a kétféle hitelből összesen mekkora lehet a maximális felvehető összeg?

35 éves vagyok, egyedülálló, nem tudnék adóstársat bevonni és nincs meglévő hitelem. 5,5 millió forintért tudnék venni házat egy vas megyei faluban, de nem tudom, hogy kapnék-e ekkora összegű hitelt.

Segítségüket előre is köszönöm, üdvözlettel: Krisztián

Kedves Krisztián!

A maximálisan felehető hitelösszeget alapvetően két tényező határozza meg: a jövedelemfedezettség és az ingatlanfedezettség. A jövedelemvizsgálat során azt vizsgálják a bankok, hogy az igénylő igazolt nettó jövedelmét milyen arányban terheli törlesztési kötelezettség. A hatályos rendelkezések értemében az adós összes hiteltörlesztése (esetlegesen már meglévő és felvenni kívánt) nem haladhatja meg nettó jövedelmének 50%-át. Van olyan bank, amelyik ezt kicsit szigorúbban veszi és a törlesztési kötelezettség nem lehet több 40%-nál, személyi kölcsön igénylésénél ez az arány még kisebb, kb. 30%.

Ami pedig az ingatlanfedezettséget illeti, szintén törvényi előírás, hogy a kölcsönösszeg nem haladhatja meg az ingatlan forgalmi értékének 80%-át, de a banki gyakorlat szerint a finanszírozási arány – az igénylő jövedelmi helyzetétől és az ingatlan területi elhelyezkedésétől függően – kisebb mértékű is lehet. Különösen kisebb településeken, falvakban kell azzal számolni, hogy a forgalmi értéknek csupán a 60-70-a vehető fel hitelként. Erről bővebben IDE kattintva olvashat.

Az adóstárs nélkül elérhető konkrét összegekről az előzetes hitelbírálat elvégzésre után tudunk pontos tájékoztatást adni. Ehhez további információkra lenne szükség. Első körben kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink felveszik Önnel a kapcsolatot. A várható törlesztő részlet összegéről előzetesen online Hitelkalkulátorunk segítségével tájékozódhat.


Utolsó módosítás: 2018. február 05. hétfő

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Nikoletta szerint:

2018-12-11 - 06:37

Jó napot!
Párommal lakásvásárlás előtt állunk, lakástakarékunk hamarosan letelik. Szeretnénk 8 millió körül házat nézni. Azonban sajnos nekem van személyi hitelem és nem tudok adóstárs lenni.
Ebben az esetben mennyi az esélye, hogy tudunk felvenni lakáshitelt adóstárs nélkül ilyen összegben? Párom bruttó 180 ezret keres, több mint 1 éve folyamatos munkaviszonya van.
Illetve mennyi önerőre van szükség, ha a 8 milliót nézzük?

Hitelnet.hu szerint:

2018-12-12 - 14:37

Kedves Nikoletta!
A meglévő személyi kölcsön nem zárja ki, hogy Ön adóstárs lehessen, csak a meglévő személyi hitel havi törlesztő részletét is figyelembe veszik a bankok a jövedelemvizsgálat során. A szükséges önerő mértéke függ a jövedelem- és ingatlanfedezettségtől. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! A továbi részletek ismeretében Szakértőink ismertetni fogják az elérhető lakáshiteleket.

Péter szerint:

2018-11-26 - 22:01

Jó napot kívánok.
A nettó fizetésem (beleértve a családi adókedvezményt is) 210.000 Ft, a párom gyesen van, kettő gyermekünk van. Sajnos önerőnk nincs. Van egy 20.000 Ft-os funda, amit egy éve fizetünk. 48 hónapra.
Az lenne a kérdésem, hogy a csok és egy esetleges funda áthidaló lehetne önerő? Használt lakást vásárolnánk 7 milliós nagyságrendben, vidéken.
Valamint az, hogy párom gyesen van, nem okozna-e gondot a hitelfelvételnél? (Valahol azt olvastam, hogy az adóstársnak is rendelkeznie kell munkahellyel).
Előre is köszönöm a megtisztelő válaszát.
További szép napot.

Hitelnet.hu szerint:

2018-11-27 - 08:48

Kedves Péter!
Mivel törvényi előírás alapján a maximális hitelösszeg nem haladhatja meg a vásárolandó ingatlan forgalmi értékének 80%-át, ezért önerő mindenképpen szükséges. Vidéken azonban a finanszírozási arány jellemzően kisebb 80%-nál, ezért ennél több önerő is elvárás lehet. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz javasoljuk kitölteni online adatlapunkat!
Párja gyesből származó jövedelme kiegészítő jövedelemként figyelembe vehető a jövedelemvizsgáat során.

László szerint:

2018-09-24 - 21:55

Jó estét kívánok!
Olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy nettó 120.000 Ft-os munkabér esetén vehetek-e fel kb. 4.000.000 Ft körüli lakáshitelt kezes, adóstárs nélkül? Jelenleg 1.200.000 Ft önerővel rendelkezünk. Ahol lakást szeretnénk vásárolni, ott 50% önerő szükséges. A fennmaradó hiányzó önerőt csok igénylésével szeretnénk kipótolni (1 gyermekre használt lakás vásárlásához).
Kivitelezhető lenne a dolog?
Válaszát előre is köszönöm.
További szép estét kívánok.
Üdvözlettel,
László

Hitelnet.hu szerint:

2018-09-25 - 05:42

Kedves László!
A hitelképesség megállapításához bővebb információkra lenne szükség. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabottan fogják Önt tájékoztatni az elérhető lakáshitelekről. Irodáinkban a teljes körű hitel és CSOK ügyintézés díjmentes!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések