Adóstárs és önerő nélkül mennyi lakáshitelt kaphatok? - Hitelnet.hu

Adóstárs és önerő nélkül mennyi lakáshitelt kaphatok?

Utolsó módosítás: 2018. február 05. hétfő

Jó napot!

Jelenleg nettó 108.000 Ft a havi fizetésem, ez a szerződésben szereplő összeg. A túlóráknak és egyéb pótlékoknak köszönhetően az utolsó 6 hónapban átlag 142.000 Ft-ot kaptam, plusz havi átlag 10.000 Ft jelenléti bónuszt.

Lakástakarék akció és kalkulátor

30 % állami támogatás, akár díjmentes számlanyitás és most Erzsébet utalványt adunk ajándékba

Részletek

Az lenne a kérdésem, hogy: ha lakást szeretnék vásárolni, kaphatok-e hitelt vagy nem? Ha igen, akkor kb. mekkora összegre számíthatok önerő nélkül? Olvastam, hogy a személyi kölcsön is lehet önerő lakáshitel esetén. Önök szerint a kétféle hitelből összesen mekkora lehet a maximális felvehető összeg?

35 éves vagyok, egyedülálló, nem tudnék adóstársat bevonni és nincs meglévő hitelem. 5,5 millió forintért tudnék venni házat egy vas megyei faluban, de nem tudom, hogy kapnék-e ekkora összegű hitelt.

Segítségüket előre is köszönöm, üdvözlettel: Krisztián

Kedves Krisztián!

A maximálisan felehető hitelösszeget alapvetően két tényező határozza meg: a jövedelemfedezettség és az ingatlanfedezettség. A jövedelemvizsgálat során azt vizsgálják a bankok, hogy az igénylő igazolt nettó jövedelmét milyen arányban terheli törlesztési kötelezettség. A hatályos rendelkezések értemében az adós összes hiteltörlesztése (esetlegesen már meglévő és felvenni kívánt) nem haladhatja meg nettó jövedelmének 50%-át. Van olyan bank, amelyik ezt kicsit szigorúbban veszi és a törlesztési kötelezettség nem lehet több 40%-nál, személyi kölcsön igénylésénél ez az arány még kisebb, kb. 30%.

Ami pedig az ingatlanfedezettséget illeti, szintén törvényi előírás, hogy a kölcsönösszeg nem haladhatja meg az ingatlan forgalmi értékének 80%-át, de a banki gyakorlat szerint a finanszírozási arány – az igénylő jövedelmi helyzetétől és az ingatlan területi elhelyezkedésétől függően – kisebb mértékű is lehet. Különösen kisebb településeken, falvakban kell azzal számolni, hogy a forgalmi értéknek csupán a 60-70-a vehető fel hitelként. Erről bővebben IDE kattintva olvashat.

Az adóstárs nélkül elérhető konkrét összegekről az előzetes hitelbírálat elvégzésre után tudunk pontos tájékoztatást adni. Ehhez további információkra lenne szükség. Első körben kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink felveszik Önnel a kapcsolatot. A várható törlesztő részlet összegéről előzetesen online Hitelkalkulátorunk segítségével tájékozódhat.


(A későbbiekben bármikor le tudsz iratkozni)

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket