Adóstárs bevonásával önerő nélkül vehető fel lakásvásárlási hitel?

Tisztelt Címzett!

A következő lenne a problémám:
Vidéken található tehermentes családi házamat szeretném eladni 6 millió Ft-ért. Az ingatlan még nem történt felértékelésre, de valószínűleg ettől többet ér. Lenne egy vevőm az ingatlanra, de sajnos 61.000 Ft-os nettó jövedelme van, emiatt több bank is elutasította a hitelkérelmét. Adóstársat tud bevonni az ügyletbe, önerővel nem rendelkezik. Nem szerepel BAR listán. Jelzáloghitelre vásárolná meg az én ingatlanomat, vagy valamiféle kedvezőbb lakáshitelre.

Van-e bármilyen lehetősége erre?

Válaszukat előre is köszönöm.
Üdv.: Kitti

Kedves Kitti!

Lakásvásárlási hitel felvétele esetén a hitel igénylője az a személy lehet, akinek jövedelme eléri legalább a mindenkori minimálbér összegét, ami jelenleg nettó 64.190 Ft. Önmagában a 61.000 Ft-os jövedelmével sajnos nem juthat lakáshitelhez a vevője, továbbá a hitelügyletben adósként kell szerepelnie annak a személynek, aki rendelkezik legalább a minimálbérrel.

Azonban megfelelő jövedelemfedezettség esetén sem vehető fel a teljes vételár, a vonatkozó jogszabály ugyanis az ingatlan értékének 80%-ig történő terhelését teszi lehetővé. Az ingatlan értékét a banki értékbecslő határozza meg, amely általában megegyezik az adásvételi szerződésben szereplő vételárral, hacsak nincs lényeges különbség a valós érték és az eladási ár között. Jelentős eltérés akkor szokott előfordulni a két érték között, ha például az eladó jóval a piaci ár alatt kínálja lakását mielőbbi értékesítés céljából. Annak, hogy jelen esetben mennyi lehet az Ön ingatlanának tényleges forgalmi értéke, Hitelszakértőink összehasonlító ingatlanadatok alapján utána tudják nézni.

Amennyiben 6 millió Ft a vételár és az ingatlan is annyit ér, akkor önerőre is szükség van a hitelfelvételhez. Készpénz hiányában plusz ingatlanfedezet is elfogadható önerőként. Az, hogy pontosan mekkora összegű lakáshitel adható, ha csak a megvásárolni kívánt ingatlan a fedezet, több tényezőtől is függ. Meghatározó, hogy hol található az ingatlan, milyen állapotú és értékű, valamint mekkora az igazolható jövedelmek összege, illetőleg milyen rendszeres kiadásai vannak a hitelügyletben résztvevő személyeknek. Ezeket az információkat online adatlapunk kitöltésével adhatják meg, majd ezek alapján Szakértőink tájékoztatni fogják Önöket arról, hogy milyen elérhető hitellehetőségek vannak az Ön vevője számára.

Amennyiben az előzetes hitelbírálat pozitív eredménnyel zárul, akkor a forint alapon nyújtott, piaci kamatozású és állami kamattámogatású lakásvásárlási hitelek állnak a vevő rendelkezésére. Ezek havi törlesztéséről az aktuális hiteltörlesztéseket tartalmazó táblázatunkból tájékozódhatnak, illetve a 6 millió Ft után fizetendő törlesztő részletet Önök is kiszámolhatják a kívánt futamidőre.


Utolsó módosítás: 2020. március 22. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

M I szerint:

2017-08-09 - 16:02

Tisztelt Hitelnet
A kérdésem a következő: Hitelképességet javító adótárs házastársát kötelező-e bevonni a hitelügyletbe? A bankfiókokban ellentmondó tájékoztatást adtak az ügyintézők. (Az adóstárs sem tulajdonrészt, sem haszonélvezetet nem szerez.) Egyébként az adóstárs megfelel az adott bank által támasztott elvárásoknak.
Tisztelettel.

Hitelnet.hu szerint:

2017-08-10 - 05:26

Kedves M I!
Információink szerint a fizetőképességet javító adóstárs házastársát/élettársát – mint kötelezően bevonandó adóstársat – szintén be kell vonni az hitelügyletbe.

Edina szerint:

2016-05-10 - 10:55

Tisztelt Szakértő!
Hamarosan lakást vásárolnánk. Fedezet a vásárolni kívánt ingatlan lenne. Ilyenkor azonban nem kapjuk meg a teljes összeget, amennyi az új lakáshoz szükséges. Önerőnk nincsen. Adóstárs bevonható.
Milyen lehetőségeink vannak tehát, hogy önerő, illetve más, magasabb értékű ingatlan bevonása nélkül hozzájuthassunk a lakáshoz szükséges összeghez? Ha van egyáltalán?!
Köszönettel!

Hitelnet.hu szerint:

2016-05-10 - 11:01

Kedves Edina!
Adóstárs bevonásával az ingatlanfedezettség nem helyettesíthető. Önerő vagy plusz ingatlanfedezet bevonása nélkül sajnos nem oldható meg a lakásvásárlás. Esetleg gyermekek utáni CSOK igénybevétele lehetne még megoldás, ha van ilyen lehetőségük. Van ugyanis olyan bank, amely a megelőlegező CSOK-ot is önerőként fogadja el.

Teréz szerint:

2015-02-04 - 00:27

Lányom (26 éves, egyetemet végzett, 210 ezer Ft/hó jöv.) szeretne vásárolni használt lakást 5 millió Ft körül. LTP szerződése van (20 ezer Ft/hó), ami idén júliusban lesz 2 éves. Nekünk is van LTP szerződésünk, ami idén áprilisban lesz 2 éves. Ingatlanfedezetet nem tudunk biztosítani. Mi nyugdíjasok vagyunk és lehetnénk a kezesek. Kérdésem: van-e olyan bank, aki ilyen jövedelmi viszonyok mellett az önerő mellőzésével adna hitelt valamilyen konstrukcióban. Hitelt valószínű kapna, csak az önerő befizetése a probléma.
Köszönettel.

Hitelnet.hu szerint:

2015-02-04 - 21:03

Kedves Teréz!
Amíg az LTP megtakarítási időszaka tart, addig sajnos nem vehető figyelembe önerőként. Lakásvásárlási hitel felvétele esetén – amennyiben a szükséges készpénz nem áll rendelkezésre – csak plusz ingatlanfedezet bevonása esetén vehető fel a teljes vételár.

Nikolett szerint:

2015-01-28 - 23:18

Jó napot!
Szeretnék használt ingatlant vásárolni. 2 év folyamatos munkaviszonyom van, de most gyesen vagyok a kislányommal. Azt szeretném megtudni, hogy mennyi hitelt tudok felvenni önerő és kezes nélkül? Ha nagyon muszáj a kezes, akkor lehet-e olyan, akinek van hitele? Az anyósom 5 milliót törleszt, 80.000 a keresete, lehet ő az adóstárs? Hallottam, hogy júniustol lesz szocpol. Beleszámít az önerőbe?

Hitelnet.hu szerint:

2015-01-29 - 22:56

Kedves Nikolett!
Gyes esetén sajnos nem oldható meg sem a hitel-, sem a szocpolfelvétel. Anyósa bevonása sem jelenhet megoldást. Ennek oka, hogy 80.000 Ft-os keresetéből 5 milliós hitelt törleszt.

Zoltán szerint:

2014-12-08 - 13:58

Tiszteletem!
Alábbi kérdéssel fordulnék önökhöz: Határozatlan idejű szerződéssel rendelkezem lassan 6 éve a munkahelyemen illetve ha önerővel nem is, de adóstárs bevonásával rendelkezem, akkor egy 4,7-5 millió Ft értékű házra van-e hitellehetőségem?

Hitelnet.hu szerint:

2014-12-08 - 14:41

Kedves Zoltán!
Adóstárs bevonásával csak egy bizonyos szintig – az ingatlan forgalmi értékének legfeljebb 80%-ig – növelhető a hitelösszeg. Ha a fennmaradó rész nem áll rendelkezésre készpénzben, akkor csak plusz fedezet bevonásával vehető fel.

Csaba szerint:

2013-10-14 - 10:39

Olyan kérdésem lenne, hogy most már 4 éve magánvállalkozó vagyok Angliában mint burkoló, havi £3200 (font)a jövedelmem. Szeretnék felújítandó lakást venni a belvárosban, tehát a kérdés, melyik bankok adnak külföldön dolgozók számára hitelt? Milyen önerő és papírok szükségesek a hitelhez? Futamidő 5-6 évnél többet nem szeretnék.
Köszönettel.
Csaba

Hitelnet.hu szerint:

2013-10-14 - 13:26

Kedves Csaba!
A pénzintézetek többsége elfogadja a külföldi munkavégzésből származó jövedelmet hitelfelvétel során. A szükséges önerő mértékét a bankok a vásárolandó ingatlan fekvése, állapota és értéke, valamint a hitelfelvevő jövedelmi helyzete alapján határozzák meg, figyelembe véve azt a jogszabályi előírást, hogy a vásárolandó ingatlanra nyújtott hitel nem haladhatja meg a lakás forgalmi értékének 80%-át. A konkrét összeget a konkrét ügylet ismeretében tudják Szakértőink meghatározni. Ehhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő űrlapunkat. A megfelelő hitelkonstrukció kiválasztása után tájékoztatni fogjuk az adott hitel elindításához szükséges dokumentumokról is!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések