A megvásárolandó lakás is lehet a hitel fedezete?

Üdvözletem!

Lakást szeretnénk vásárolni a menyasszonyommal 7 millió forint értékben! Ugye 1.8 millió forint önerőre vagy lakásfedezetre van szükség! Mivel ennyi önerőnk nincsen, így muszáj a lakásfedezetet választanunk! Az lenne a kérdésem, hogy a megvásárolt lakást is beadhatjuk fedezetként, vagy csakis egy másik lakás lehet fedezetként? Valamint mivel első lakásvásárlásunk lenne, milyen kedvezménykehez juthatunk? Egyébként szocpol létezik még,vagy már más néven van?
A segítséget előre is nagyon szépen köszönöm! Dániel

Kedves Dániel!

A lakásvásárlási hitelek fedezete általában a megvásárolni kívánt ingatlan, melyre az ingatlan forgalmi értékének maximum 80%-a adható. A finanszírozás függ a lakásvásárlók jövedelmi helyzetétől. Amennyiben a vételár kiegyenlítéséhez szükséges önerő nem áll rendelkezésre, kiegészítő ingatlanfedezet is bevonható, aminek nem kell az Önök tulajdonában lenni.

A lakásvásárláshoz igényelhető vissza nem térítendő állami támogatások (szocpol, félszocpol, FOT) 2009. július 1-től megszüntetésre kerültek. A lakásvásárlók jelenleg vissza nem térítendő állami támogatással nem számolhatnak, ám új építésű ingatlan megszerzéséhez államilag támogatott lakáshitelt igényelhetnek. Ha szeretne tájékozódni az állami kamattámogatású konstrukciókról, kérjük, töltse ki online adatlapunkat, s Hiteltanácsadóink tájékoztatni fogják.


Utolsó módosítás: 2011. szeptember 28. szerda

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Marcsi szerint:

2019-03-19 - 20:00

Üdvözlöm!
Használt házat/lakást szeretnék vásárolni. Hitelt szeretnénk felvenni olyat, aminél maga a vásárolt ház/lakás a fedezet, azaz nem kell bevonni más ingatlant fedezetül.
Ez lehetséges?

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-19 - 21:54

Kedves Marcsi!
Amennyiben a célingatlan állapotát és értékét tekintve megfelel a banki követelményeknek, az elfogadható hitelfedezetként. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitel- és esetleges CSOK ügyintézést is!

Mariann szerint:

2018-05-30 - 22:43

Üdvözlöm.
Szeretnénk házat venni párommal. Csok + jelzáloghitel a vásárolni kívánt házra. A ház ára 5 millió Ft. 3 gyerekünk van. A ház 80 négyzetméter. A csok lenne az önerő.
A kérdésem az lenne, hogy aktív KHR listán szerepelek jelenleg.
Ez kizáró ok a jelzáloghitelhez?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2018-05-31 - 05:45

Kedves Mariann!
Az aktív KHR sajnos nem teszi lehetővé jelzáloghitel felvételét.

Renáta szerint:

2018-03-23 - 20:58

Szép estét.
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy használt házat szeretnék vásárolni. 2 gyermekem van. Az önerő lehet a szocpol vagy a csok amit úgy tudok jelenleg 2 gyermek esetén 1.600.000 forint. 7.900.000 forintot szeretnék felvenni. Ugyebár a lakáshitelek mind jelzálogosak.
A kérdésem az lenne, hogy jól tudom-e az információkat és, hogy lehet-e a fedezet illetve a terhelendő jelzálog az a ház, amit megvásárolnék, aminek az eladási ára 9.500.000 forint?
Előre is köszönöm válaszát.
Renáta

Hitelnet.hu szerint:

2018-03-27 - 13:59

Kedves Renáta!
A két gyermek után igénybe vehető CSOK – melynek összege használt lakásvásárlás esetén 1.430.000 Ft – önerőnek tekinthető. Lakáshitel fedezeteként elfogadható a megvásárolni kívánt lakás, amire törvényi előírás alapján értékének maximum 80%-a vehető fel hitelként, de a tényleges banki finanszírozás ennél kisebb mértékű is lehet az ingatlan területi elhelyezkedéstől és az igénylők jövedelmi helyzetétől függően. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Zsolt szerint:

2016-06-07 - 11:20

Lakást szeretnék venni úgy, hogy jelzálogot vennék fel arra a lakásra, amit meg szeretnék venni, csak nem tudom, ez így lehetséges-e, valamint ha lehet, akkor mire van szükség, mennyi idő elintézni az egészet?

Hitelnet.hu szerint:

2016-06-07 - 11:56

Kedves Zsolt!
Lakásvásárlási hitel fedezeteként elfogadható a vásárolandó ingatlan, ha az megfelel az ingatlanfedezettel szemben támasztott banki követelményeknek. A lakásvásárlási hitelek átfutási ideje hozzávetőlegesen 30-60 nap. Személyre szabott tájékoztatást online adatlapunk kitöltésével kérhet. A hitelfelvétel menetéről Szakértőink készséggel tájékoztatják a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodában személyesen vagy telefonon.

Azeb Faycal Hocine szerint:

2015-02-03 - 14:08

Olvasva a lakáshitel nyújtására vonatkozó feltételeket, azt találtam, hogy fedezetként szolgálhat a megvásárolandó ingatlan is. Létezik, hogy csak ezt vonom be a hitel ügyeltbe, és nem szükséges egyéb ingatlant jelzálogosítani?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2015-02-03 - 20:14

Kedves Azeb!
Lakáshitel fedezeteként elfogadható a vásárolandó lakás, ám a lakás értékének maximum 80%-a vehető fel hitelként, tehát legalább 20% önerővel kell rendelkezni. Amennyiben a szükséges önerő rendelkezésre áll, akkor a célingatlanon kívül további ingatlanfedezet bevonása nem szükséges. Konkrét, személyre szabott hitelajánlatunk megismeréséhez kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

Zoli szerint:

2015-01-18 - 23:09

Azt szeretném kérdezni, hogy:
Használt házat szeretnék vásárolni. Hitelt szeretnénk felvenni olyat, aminél maga a vásárolt ház a fedezet. Melyik ez a hitel és milyen feltételei vannak? Hitelfelvevő kell, kezes nem?
Köszönettel várom válaszukat.
Zoli

Hitelnet.hu szerint:

2015-01-19 - 13:33

Kedves Zoli!
Minden banknál megoldható, hogy a vásárolandó lakás legyen a hitel fedezete. A lakás forgalmi értékének azonban maximum a 80%-a vehető fel hitelként, tehát legalább 20% önerővel is kell rendelkezni. A maximálisan adható hitelösszeg függ a lakásvásárló jövedelmi helyzetétől is. Személyre szóló, díjmentes lakáshitel ajánlatunkat online adatlapunk kitöltésével kérheti.

Szilvia szerint:

2015-01-07 - 16:00

Kérdésem a következő: szeretnék társasházi lakást vásárolni, de mivel önerő nem áll a rendelkezésemre, sem a nevemen lévő ingatlan, ami fedezetként szolgálna, ezért a megvásárolandó lakásra szeretném a jelzáloghitelt felvenni. Tehát az lenne a fedezetem. Lehetséges ez? Terhelhetném a leendő lakást? Vagy milyen megoldást tudnának javasolni?
Válaszukat előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2015-01-07 - 21:39

Kedves Szilvia!
Lakásvásárlási hitel felvételénél megoldható, hogy a célingatlan legyen a fedezet, de mivel az ingatlan értékének 100%-a nem vehető fel a megvásárolni kívánt ingatlanra, ezért önerő vagy további ingatlan bevonása is szükséges.

István szerint:

2014-07-25 - 12:06

Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy házat szeretnék vásárolni, kb. 6 millióba kerülne. 3,5 éve dolgozom egy cégnél, utolsó 6 hónapban 200.000 Ft felett volt a fizetésem. De sajnos egyenlőre nem rendelkezem önerővel.
Az megoldható lenn-e, hogy csak a megvenni kívánt házon legyen jelzálog?
A választ előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2014-07-25 - 15:23

Kedves István!
A vásárolandó ház teljes értéke nem vehető fel hitelként, így ha nem rendelkezik önerővel, akkor plusz ingatlanfedezet bevonására is szükség van a teljes vételár hitelből történő finanszírozásához.

Viktória szerint:

2014-06-13 - 12:37

Az lenne a kérdésem, hogy kaphatnék-e jelzáloghitelt arra az ingatlanra, amit meg szeretnék venni belőle?

Hitelnet.hu szerint:

2014-06-13 - 12:44

Kedves Viktória!
Amennyiben a szükséges önerő rendelkezésére áll, akkor fedezetként elég csak a megvásárolni kívánt ingatlant bevonni. A konkrét adatok ismeretében Tanácsadóink készséggel tájékoztatják az adott lakásvásárláshoz szükséges önerő mértékéről és az elérhet lakáshitelekről! Ehhez kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

Teri szerint:

2014-03-01 - 21:16

Ha nincs önerőm és ingatlanfedezetem, akkor a megvásárolandó ház lehet ingatlanfedezet? És így kaphatok hitelt a ház megvásárlásához?

Hitelnet.hu szerint:

2014-03-03 - 10:34

Kedves Teri!
A megvásárolandó lakás lehet a lakásvásárlási hitel fedezete, de mivel a lakás értékével megegyező összegű hitel nem vehető fel, ezért önerőre is szükség van. Készpénz vagy plusz ingatlanfedezet bevonása nélkül tehát nem valósulhat meg a lakásvásárlás. Plusz fedezetként más személy tulajdonában lévő ingatlan is bevonható az illető hozzájárulásával. Ha erre van lehetősége, küldje el online ajánlatkérését!

Krisztina szerint:

2014-01-27 - 13:13

Anyukámnak szeretnék lakást venni. Ő nyugdíjas. Kb. 7-7,5 millió forint értékben. Nincs semmilyen ingatlanfedezetünk. Az én keresetem bruttó 265.000 Ft, anyukám nyugdíja 90 ezer.
Milyen lehetőségek vannak, ha vannak?
Üdvözlettel:
Krisztina

Hitelnet.hu szerint:

2014-01-27 - 18:05

Kedves Krisztina!
Mivel a vásárolandó ingatlan teljes értéke nem vehető fel hitelként, ezért ha nincsen készpénzük vagy plusz ingatlanfedezetük, akkor sajnos nincs lehetőség a lakáshitel felvételére.

Béla szerint:

2014-01-27 - 12:51

Tisztelt Szakértők!
A kérdésem, hogy önerő nélkül vehetek-e fel hitelt? Tavaly júliustól bejelentett munkahelyem van. Keresetem nettó 280.000 Ft. Van-e arra lehetőség, hogy a megvásárolni kívánt lakás/ház fedezetül szolgáljon? Ezzel a keresettel mennyi hitelhez juthatok? 48 éves vagyok.
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2014-01-27 - 14:26

Kedves Béla!
A megvásárolni kívánt lakás/ház elfogadható hitelfedezetként, de az ingatlan teljes értéke nem vehető fel hitelként. A jogszabály maximum 80%-os finanszírozást engedélyez, de a ténylegesen felvehető kölcsön aránya – az igénylő jövedelmi helyzetétől, az ingatlan területi elhelyezkedésétől és a bankok saját finanszírozási arányától függően – ennél kisebb mértékű. Megtakarított készpénz hiányában csak plusz ingatlanfedezettel nyílhat lehetőség a teljes vételár meghitelezésére.
Arról, hogy adott keresettel mekkora összegű lakáshitel felvételére lehet jogosult, online ajánlatérő nyomtatványuk kitöltése után tudnak Szakértőink kalkulációt készíteni, a további részletek ismeretében.

Judit szerint:

2013-08-10 - 11:55

Tisztelt Hitelnet!
Szeretnénk megvenni 4 millióért egy áron alul kínált ingatlant.
Érdekelne, hogy önerő nélkül lehetséges-e, azaz a jelzálog tárgya lehetne-e a megvásárolni kívánt családi ház?
Köszönettel.

Hitelnet.hu szerint:

2013-08-12 - 10:16

Kedves Judit!
A vásárolandó ingatlan lehet a kölcsön fedezete. Az, hogy mennyi hitel vehető fel rá, attól függ, hogy mennyire értékeli a banki értékbecslő és milyen az Önök jövedelmi helyzete. Ha a tényleges értéke 4 millió Ft-nál nagyobb, akkor akár önerő nélkül is megvalósulhat a hitelügylet. A pontos információhoz azonban bővebb ingatlanadatok szükségesek.
A lakáshitelek megismeréséhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat!

Mráz János szerint:

2013-04-28 - 12:01

Tisztelt Hitelnet!
Miért írja ki a gép, hogy nem megfelelő az ár és már nem is foglalkozik a rendszer velem, mert kevés az ingatlan ára, történetesen 1.300.000.- Ft. Hát a kevés már nem is jó? Miért kell önöknek 10-15 milliós ingatlannak lenni, talán telhetetlenek? Mezőhegyesi ingatlan, 1.300.000.- Ft, nekem tökéletes, ha sikerülne, de látatlanban elutasít a rendszer.

Hitelnet szerint:

2013-04-29 - 14:21

Kedves János!
Pénzügyi partnereinknél olyan ingatlan fogadható el fedezetként, melynek értéke eléri legalább a 4-5 millió Ft-ot. Ez banki előírás. A hitelfelvételhez tehát nem szükséges 10-15 milliós ingatlan, ám az 1,3 milliós ingatlan sajnos kis értékű a finanszírozáshoz.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések