A babaváró támogatás lehet önerő lakáshitelnél? - Hitelnet.hu

A babaváró támogatás lehet önerő lakáshitelnél?

Kedves Címzett,

Július 1-től lép életbe a szabad felhasználású 10 millió Ft kedvezményes hitel. Ezzel kapcsolatban lenne a kérdésem:
Beszámítható önerőként a kedvezményes hitel? Ahogy én gondolom, de nem tudom, hogy ez tényleg így van.

Már most kinéztünk egy házat, ami 30M Ft. Felvesszük a 10 milliós hitelt, abból 8 milliót (gondoltam mivel szabad felhasználású így hagynék belőle bútorokra) önerőként számítunk, illetve még lakáshitelként igényelnénk 22 millió Ft-ot.

A párom bruttója 420 ezer Ft, az enyém 620 ezer Ft. Gondolom a 22 millió Ft hitel igénylése sem lehetne lehetetlen. Sajnos saját tőkével nem rendelkezünk!Így én csak abban reménykedek, hogy az én elgondolásom járható út!? Sajnos csak így lenne lehetőségem arra, hogy saját otthonunk legyen.

Várom szíves visszajelzését! Megerősítve azt, hogy az elgondolásom járható út!

Üdvözlettel:
Marianna

Kedves Marianna!

A 2019. július elsejétől elérhető babaváró hitel olyan szabad felhasználású hitelkonstrukció, melyhez nem szükséges ingatlanfedezet. Ez az összeg szabadon felhasználható, így önerőt jelenthet egy lakásvásárlás során. A babaváró hitel jogosultsági felételeit IDE kattintva ismerheti meg.

A jogosultsági feltételek teljesülésén túl megfelelő jövedelem- és – a lakáscélú hitelnél – megfelelő ingatlanfedezettség szükséges a hitelfelvételhez. A jövedelemvizsgálat során az igénylők igazolt nettó jövedelmének meghatározott hányadába kell beleférnie az összes meglévő és felvenni kívánt hitel törlesztő részletének. A JTM számítására vonatkozóan ITT talál információt.

A lakáscélú hitel bírálata során a hitelintézet figyelembe fogja venni a már felvett babaváró hitel után fizetendő havi törlesztő részlet összegét is. A megadott jövedelmek mellett azonban így is beleférhet jövedelmükbe még egy 22 millió forint összegű törlesztő részlete. Az ingatlanfedezettség szempontjából a vásárolni kívánt ingatlan forgalmi értékének maximum 80%-áig terjedhet a hitel. Egy 30 millió forint értékű ingatlan – területi elhelyezkedéstől függően – szintén elbírhat 22 millió forint összegű kölcsönt.

Szakértőink készséggel készítenek Önöknek személyre szabott, díjmentes tájékoztatást az igényeiknek és lehetőségeiknek megfelelő hitelkonstrukciókról! Ehhez elsőként online adatlapunk kitöltése szükséges. A lakáshitelek aktuális törlesztő részletéről előzetesen online lakáshitel kalkulátorunk segítségével tájékozódhatnak. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésükre!

kalkulátor

Hitelkalkulátor

Számoljon hitelkalkulátorunkkal, tekintse meg egyedi kedvezményeinket

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Utolsó módosítás: 2019. május 03. péntek

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések