6 havi passzív KHR esetén kaphatok lakáshitelt 20-25% önerővel, adóstárs nélkül?

Tiszteletem!

Van az Inhold Zrt.-nél 1.200.000 Ft tartozásom. Megegyeztem velük az egy összegben való kifizetésben, ami 800.000 Ft lesz. Mivel kamatcsökkentés történt, ezért a kifizetés után nem 1 év, hanem 5 év múlva fogok lekerülni a passzív KHR listáról is.

A kérdésem, hogy passzív KHR-(s)ként a jövőben (elvileg hat hónap) után fogok-e tudni felvenni lakáshitelt úgy, hogy tőkeként tudom teljesíteni a 20-25%-ot, különféle kezes, ingatlanfedezet vagy adóstárs nélkül?

Vagy ne fizessem ki a 800.000 Ft-ot, hanem hagyjam, hogy két év alatt levonják a fizetésemből az 1.200.000 Ft-ot, és rá egy évre lekerülök a KHR listáról, ami körülbelül 3 év.

Vagy esetleg van-e lehetőségem az Inhold Zrt.-vel egyeztetni, hogy úgy vagyok hajlandó az egy összegben való kifizetést teljesíteni, ha hamarabb lekerülök a KHR listáról.

Köszönettel.
Péter

Kedves Péter!

Megegyezéssel lezárt hitelügylet esetén az Ön adatai valóban nem 1, hanem 5 évig szerepelnek a Központi Hitelinformációs Rendszerben passzív státuszban. Negatív tartalmú KHR esetén a legtöbb banknál nem oldható meg a hitelfelvétel. Egy olyan bankpartnerünk van, amely nyújt lakáskölcsönt abban az esetben, ha a tartozás a hitelkérelem benyújtásától számított legalább 6 hónapja rendezett.

Az ily módon elérhető hitelkonstrukcióról azonban tudni kell, hogy egyedülálló adósként történő igényléskor legalább 30% saját erő meglétét írja elő a pénzintézet. Adóstárs bevonásával, tehát legalább két szereplős hitelügylet esetén elegendő a 20% önerő, s felvehető a vásárolandó lakás vételárának 80%-a. Ha nem oldható meg adóstárs bevonása, akkor maximum 70%-os finanszírozás lehetséges.

Minden lakáshitel ingatlanfedezettel biztosított, tehát ingatlanfedezet bevonása elkerülhetetlen. Vásárlás esetén azonban fedezetként elfogadható a vásárolandó lakás, mely a fenti leírt mértékben és feltételekkel finanszírozható legalább 6 havi passzív KHR esetén.

Amennyiben a következő 2 évben havi részletekben kerül visszafizetésre a kölcsön – fizetés letiltás révén – úgy ebben az időszakban aktív KHR listásként sajnos nem lesz lehetősége hitelfelvételre. A jelenlegi szabályozás szerint a kölcsön maradéktalan visszafizetése után 1 évig fog majd passzív státuszban szerepelni, majd azt követően – tehát 3 év múlva – válhat hitelképessé valamennyi banknál.

Az érintett pénzügyi intézménnyel kellene egyeztetni, van-e lehetőség arra, hogy a tartozás teljesítés után előbb töröljék adatait a negatív rendszerből.


Utolsó módosítás: 2017. október 15. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Ágnes szerint:

2020-02-10 - 13:40

Melyik banktól kaphatok hitelt passziv Khr után hat hónap elteltével?

Hitelnet.hu szerint:

2020-02-10 - 13:56

Kedves Ágnes!
Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további információk ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják Önt az elérhető hitellehetőségekről! Irodáinkban díjmemtesen vállaljuk a teljeskörű hitelügyintézést is!

Szabolcs szerint:

2019-09-08 - 18:24

Jó napot!
Ha van 20 millió kézpenzem, viszont 25 millió a megvételre kínált ingatlan. 4 órára vagyok bejelentve a munkahelyemen. 78.000 Ft.
Kaphatok 5 millió jelzáloghitelt?

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-09 - 09:30

Kedves Szabolcs!
Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabottan fogják Önt tájékoztatni!

Zsolt szerint:

2019-03-04 - 15:39

Tisztelt Hitelnet,
Az egyik témában találtam válaszként, hogy van olyan bank, amelyik 6 hónapnál régebben rendezetett, passzív KHR lista esetén is hajlandó hitelt adni.
Tudnának ebben segíteni, hogy melyik bankról van szó?
Köszönöm a segítséget,
Zsolt

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-05 - 08:24

Kedves Zsolt!
Kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keresse a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát és Szakértőink készséggel tájékoztatják a legalább 6 hónapja fennálló passzív KHR esetén is elérhető lakáshitelekről. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Barna szerint:

2019-02-14 - 23:57

Jó estét!
Melyik lenne az a bankpartner, ahol fél év után van lehetőség? Rendeztem a tartozásom és jelenleg 1 évig még passzív KHR-es leszek. Viszont most lenne egy jó vásárlási lehetőségem.
Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel.
Barna

Hitelnet.hu szerint:

2019-02-20 - 09:23

Kedves Barna!
Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabottan fogják Önt tájékoztatni az elérhető hitelkonstrukciókról! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Ferenc szerint:

2018-06-07 - 06:34

Tisztelt Címzett!
Az után érdeklődöm, hogy már több mint 6 hónapja passzív KHR státusz mellett van-e lehetőségem és milyen konstrukcióban jelzáloghitelt felvenni lakásvásárláshoz.
Tisztelettel.
Ferenc

Hitelnet.hu szerint:

2018-06-07 - 14:38

Kedves Ferenc!
Legalább 6 hónapja fennálló passzív KHR esetén bankpartnereink egyikénél megoldható lehet lakáshitel felvétele. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabott, díjmentes tájékoztatást készítenek Önnek. Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézés díjmentes!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések