5 évig tartó passzív KHR státusszal is igényelhető lakáshitel?

Tisztelt Hitelnet!

Kérdéseim:

1. Passzív “bárlistás” vagyok egy éve. Kikértem a saját hiteljelentést, amikor kiderült, hogy a mulasztásos részben a megszűnés módja MEGEGYEZÉSSEL MEGSZŰNT, és ez ugye azt jelenti, hogy még négy év passzív leszek.

2. A tartozásomat a CitiBank felé rendeztem 2016 március végén, melyről nem kaptam visszajelzést, csak augusztusban már az Intrum Justitia Követeléskezelő keresett meg, azzal hogy a Citibank megszüntette a lakossági szolgáltatását és átadta a fennálló tartozásokat. Hosszas intézés után sikerült bebizonyítani, hogy az a tartozás már nem az enyém, de a KHR bejegyzést, már ez a cég tette meg, és ráadásul azzal a dátummal, amikor ő átvette.
Van valami módja a változtatásnak, ha már ez így zárult le?

3. Az alább javasolt “Legalább 6 hónapja passzív KHR státusz esetén bankpartnereink egyikénél már lehetőség nyílhat lakáshitel felvételére.” Lakáslízing is lehetséges? Ennél a banknál az 5 éves passzív esetben is van lehetőség hitel felvételére?

Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel.
Ildikó

Kedves Ildikó!

1. Megegyezéssel vagy veszteséggel zárult hitelmulasztás esetén a negatív információ 5 évig látszik a Központi Hitelinformációs Rendszerben, vagyis Ön valóban még 4 évig lesz passzív KHR státuszú. (A passzív KHR státusz időtartama 1 év abban az esetben, ha teljesítéssel zárul a korábbi hitelmulasztás.)

2. A Központi Hitelinformációs Rendszerben megjelent adatkezeléssel kapcsolatban a rendszert üzemeltető BISZ Zrt. tud Önnek pontos felvilágosítást adni. Információink szerint az esetleges változtatást az a szolgáltató tudja megtenni, amely az adatokat is rögzítette a rendszerben, vagyis az említett követeléskezelő. Amennyiben az adott bejegyzést nem tartják jogosnak, akkor úgynevezett Kifogással élhetnek, melyet a követeléskezelőhöz célszerű benyújtani, s kivizsgálásra kerül az ügy. A kifogást az erre a célra rendszeresített formanyomtatványon tehetik meg, ami a BISZ Zrt. honlapján elérhető.

3. Legalább 6 havi passzív KHR státusszal lakáslízing igénybevételére sajnos nincs lehetőség. A hiteligénylés alapfeltétele a legalább 6 havi passzív státusz, a további hitelképességet az határozza meg, hogy pontosan hány, milyen típusú és mekkora összegű mulasztás miatt került a negatív tiltólistára. Személyre szabott tájékoztatáshoz online adatlapunk kitöltését javasoljuk!


Utolsó módosítás: 2017. augusztus 29. kedd

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Rita szerint:

2019-07-19 - 21:08

Üdvözlöm!
A “megegyezéssel megszűnt” milyen megegyezéseket takarhat? Nekem semmilyen elengedésre nem került sor, kizárólag a részletfizetésben egyeztünk meg. 2018 februárjában lejárt a részletfizetés, megkaptam, hogy a fennálló teljes tartozásomat kifizettem. KHR-ben viszont még mindig ott a bejegyzés.
Mit lehet tenni?
Köszönöm.
Rita

Hitelnet.hu szerint:

2019-07-19 - 22:59

Kedves Rita!
Fenti kérdésben a KHR-t működtető BISZ Zrt. tud Önnek pontos tájékoztatást adni.

Erzsébet szerint:

2019-02-08 - 10:23

Üdvözlöm!
Hiteles házunkat tavaly eladtuk. A bank elengedett a teljes tartozásból 1,5 millió forintot, a többit a vevő rendezte, kifizette a fennmaradó teljes tartozást.
Kérdésem, egy évig vagy öt évig maradok passzív khr-es.
Köszönöm.
Erzsébet

Hitelnet.hu szerint:

2019-02-08 - 11:10

Kedves Erzsébet!
Megegyezéssel lezárt hitelmulasztás esetén információink szerint 5 évig szerepelnek az adatok passzív státuszban. További pontos felvilágosítást az ügy részleteinek ismeretében az érintett hitelintézet tud adni Önnek.

Zsuzsi szerint:

2019-01-30 - 21:11

Megegyezéssel lezárt passzív KHR listás vagyok 7 hónapja. A férjem passzív KHR listás.
Van lehetőségünk lakást vásárolni valamelyik banknál? Önerőnk lenne + 2 gyerek után a csokot is igénybe vennénk önerőként pluszban. 12 millió Ft lenne az ingatlan vételára. 2M + 1.430.000 Ft csokot tudnánk önerőnek biztosítani.

Hitelnet.hu szerint:

2019-02-02 - 09:39

Kedves Zsuzsi!
Legalább 6 havi passzív KHR státusz esetén bankpartnereink egyikénél már lehetőség nyílhat lakásvásárlási hitel igénylésére. A hitelképesség szempontjából azonban meghatározó, hogy mekkora összeg és milyen kölcsön miatt kerültek a negatív adatbázisba, valamint mennyi ideig állt fenn az aktív státusz. További személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltsék ki online adatlapunkat és a további információk ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják Önöket az esetleges hitellehetőségekről. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitel- és CSOK ügyintézést is!

Eszter szerint:

2019-01-14 - 10:53

Jó napot kívánok.
Érdeklődni szeretnék, hogy passzív bárosként (3 éve fent vagyok) esetleg lehetőség van-e bármilyen ingatlanhitelt felvennem?
Válaszukat előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-01-14 - 11:12

Kedves Eszter!
Legalább 6 havi passzív KHR esetén már lehetőség nyílhat ingatlanhitel felvételére bankpartnereink egyikénél. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink készséggel tájékoztatják Önt az elérhető hitellehetőségekről! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Viki szerint:

2018-01-17 - 06:07

Tisztelt szakértő!
Bebukott a devizahitelünk. Ha a bank megengedi, hogy eladjuk a házunkat, veszteséglistára teszi a férjemet 5 évre. Neki jó fizetése van, nekem a főállású anyaság mellett, 4 órában 120 000 bruttó.
Van-e rá bármi mód, hogy a Csok mellé 3 meglévő gyerekre, új házikó építésére kb. 5 millió Ft-os hitelt felvegyünk, a tartozás megfizetése után úgy, hogy a férjem 5 évig veszteséglistás.
Köszönöm előre is.
Tisztelettel: Viki

Hitelnet.hu szerint:

2018-01-17 - 06:24

Kedves Viki!
Bankpartnereink egyikénél lehetséges passzív KHR esetén lakáshitel felvétele. Ennek egyik feltétele, hogy a korábbi tartozás legalább 6 hónapja rendezett legyen. Azonban 6 havi KHR státusszal sem automatikus a pozitív hitelbírálat, így mindenképpen előzetes egyeztetést javaslunk. Ehhez kérjük, keressék a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát!
A 3 gyermekes CSOK-hoz kapcsolódó kamattámogatott lakáshitel felvételéhez szükséges, hogy legalább 1 éve lezárt KHR státusz legyen.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések