4 millió lakáshitelhez mennyi saját erő kell 2012-ben?

Jó napot kívánok!

Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz, hogy használt lakást szeretnék vásárolni, ami kb. 100 m2 összkomfortos. Van 2 gyermekem, amire a szocpol támogatást kivenném, ami nem tudom pontosan mennyi rájuk és a többit meg hitelből fizetném ki, mert saját tőkém az nincs.

Ezt így meg lehetne oldani?
Például, ha én olyan 4 millió Ft hitelt vennék fel mellé, mennyi lenne a törlesztő részlete és hány évre adják meg és mik a feltételek a lakásvásárláshoz most 2012-ben?

Köszönettel.
Niki

Kedves Niki!

Használt lakás vásárlásához 2012-ben nem jár szocpol, így a 2 gyermek utáni vissza nem térítendő támogatásra sajnos nem jogosult. A szocpoligénylés feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat.

A vásárolni kívánt lakás forgalmi értékének 100%-a nem nyújtható hitelként, így saját erő nélkül nem lehetséges a lakásvásárlás. Saját erőként a készpénzen kívül plusz ingatlan fogadható el, melynek nem szükséges saját tulajdonban lenni.

A lakásvásárlási hitelek jelenleg forint alapon érhetők el. Akár 35 éves futamidőre is kérhetők, figyelembe véve, hogy a hitelfelvevő életkora a kölcsön lejáratakor nem lehet több 70 évnél. Az igénylés alapfeltétele az alkalmazotti munkaviszonyból illetve egyéni vagy társas vállalkozásból származó, legalább a minimálbér összegét elérő jövedelem igazolása. Hogy adott jövedelemmel mekkora összegű hitel vehető fel, azt befolyásolják a háztartás rendszeres kiadásai, a vásárolni kívánt ingatlan földrajzi elhelyezkedése, stb. Pontos számításokhoz további információra lenne szükségünk.

További feltétel, hogy a megvásárolni kívánt ingatlan forgalmi értékének el kell érnie legalább a 4 millió forintot, s az adós adatai nem szerepelhetnek a Központi Hitelnetrmációs Rendszerben (BAR lista).

A lakásvásárlási hitelek aktuális törlesztő részletét online Hitelkalkulátorunkkal Ön is kiszámolhatja. Személyre szóló lakásvásárlási hitelajánlatunkhoz kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!


Utolsó módosítás: 2020. március 22. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Helga szerint:

2012-07-30 - 13:41

A lakáshitel feltételei érdekelnének. 9 millió forintra lenne szükségünk. Önrész kell? A gyest elfogadják jövedelemnek? A munkabért készpénzben kapom, ez probléma?

Hitelnet szerint:

2012-07-30 - 13:50

Kedves Helga!
Mivel a vásárolni kívánt lakás forgalmi értékének 100%-a nem vehető fel hitelként, ezért önrész is szükséges a finanszírozáshoz. Ennek mértéke a vonatkozó jogszabály alapján minimum 20%, ám a gyakorlatban a bankok saját finanszírozási arányai, valamint az igénylők jövedelmi helyzete alapján ez inkább nagyobb mértékű. Készpénz hiányában plusz ingatlanfedezet is önerőnek tekinthető.
A gyes önállóan nem fogadható el a hiteligényléshez. Munkaviszonyból származó elsődleges jövedelem mellett azonban kiegészítő jövedelemként figyelembe vehető.
Lakáshitel igénylésének nem feltétele a bankszámlára érkező munkabér.
Személyre szóló lakáshitel ajánlatunkhoz kérjük, töltse ki online űrlapunkat!

Lívia szerint:

2012-07-23 - 12:53

Érdeklődni szeretnék, hogy használt lakást szeretnénk vásárolni, de papírilag nem tartozunk össze, ezért szükséges-e élettársi vagy házastársi kapcsolatot létesítenünk?
Lívia

Hitelnet szerint:

2012-07-23 - 12:56

Kedves Lívia!
Lakáshitel felvételéhez nem szükséges hivatalos élettársi vagy házastársi kapcsolatot létesíteniük.
A házastársi kapcsolat szocpol igénylése esetén feltétel, amennyiben még nincsenek gyermekek és megelőlegező szocpolt kívánnak igénybe venni. Használt lakás vásárlásakor azonban ennek a kérdésnek nincs jelentősége, mivel használt lakás vásárlásához nem jár szocpol.

Mária szerint:

2012-07-09 - 19:35

Kedves Szakértők!
Kiegészíteném még annyival, hogy az ismerősom használt kertes házat venne 10 millió forintig, 2 és fél millió önerővel rendelkezik. Egyéni vállalkozó, most 58 éves és 10 évre venne fel kölcsönt 5-től 7 millióig. Átlagban bruttó ötszázezer forint a jövedelme, minimálbérre van bejelentve. Van egy faházas kb. 400 négyszögöl telke a Balaton mellett, amit eladna, vagy ha lehetne ezt is beszámítani.
Segítségüket előre is köszönöm. Mária.

Hitelnet szerint:

2012-07-10 - 06:06

Kedves Mária!
Lakásvásárlás esetén a bankok az igazolt jövedelmet, adott esetben a minimálbért tudják figyelembe venni. A vásárolni kívánt lakóingatlannak – területi elhelyezkedéstől, igazolt jövedelemtől, rendszeres kiadásoktól függően – meghatározott százaléka nyújtható, forint alapon. Mivel azonban irodánk központi ügyfélszolgálattal nem rendelkezik, ezért személyre szóló hitelajánlatot – az Önöknek megfelelő iroda kiválasztásával – online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével kérhetnek.

Mária szerint:

2012-07-09 - 09:58

Tisztelt Hitelszakértők!
58 éves, bárlistán nem szereplő, kölcsöne nincs, egyéni vállalkozó barátom szeretne kb. 5-6 millió forint kölcsönt felvenni lakásvásárlás céljából 10 évre. A kölcsön lejártakor 68 éves lenne. Jelenleg albérletben lakik, havi 100 ezer forintot fizet plusz rezsi. Ezt a pénzt saját lakásába szeretné fektetni.
Kérem, írják meg, milyen lehetőségei vannak kölcsön felvételére.
Köszönettel, Mária.

Hitelnet szerint:

2012-07-09 - 13:31

Kedves Mária!
Ahhoz, hogy tájékoztatást tudjunk adni az illető által elérhető lakásvásárlási hitelekről, további információkra lenne szükség. A nyújtható hitelösszeg szempontjából lényeges kérdés, hogy mennyi lenne a megszerezni kívánt lakás értéke, hol található helyileg, mekkora igazolt jövedelemmel rendelkezik ismerőse. Ezen információkat online nyomtatványunk kitöltésével gyorsan és egyszerűen megadhatja. A részletek ismeretében Hiteltanácsadóink részletesen tájékoztatni fogják a felvehető lakáshitelekről, a várható törlesztő részlet összegéről és az aktuális hitelkamatokról.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések