2 gyermekkel szeretnénk nagyobb lakást vásárolni

Jó napot!

Férjemmel (37 éves) és 2 gyermekünkkel lakunk egy saját tulajdonú 40 nm2-es, másfél szobás lakásban. Én betöltöttem a 40. életévemet. Nagyobb lakást szeretnénk vásárolni, mert négyünknek nagyon kicsi. Kinéztünk egy 63 nm2-es 2 szobás lakást.

Szeretném megtudni, hogy a méltányolható lakásigénylésre jogosultak vagyunk-e? (A 4 főre nálunk nincs 2 szoba.)
Ha nem, akkor esetleg milyen kedvezményben részesülhetünk?
Közalkalmazott vagyok és most készülünk felvenni egy jelzálog alapú lakáshitelt a két lakás közti különbözet kifizetésére.

Válaszát előre is köszönöm:
Andrea

Kedves Andrea!

Használt lakás megszerzéséhez szocpol nem igényelhető a jelenleg hatályos kormányrendelet értelmében, külön erre a célra kidolgozott közalkalmazotti kölcsön szintén nem érhető el, így a vételár kiegyenlítéséhez lakásvásárlási hitelt vehetnek igénybe.

A lakáscélú jelzáloghitelt forint alapon nyújtják a bankok, akár 20 évet meghaladó futamidőre is. A kölcsön piaci kamatozású. Állami kamattámogatású kölcsön felvételét ugyan az érvényes jogszabály lehetővé teszi használt lakás vásárlása esetén is, ám a pénzintézeteknél még nem került kidolgozásra ilyen konstrukció.

Kedvezményt a hitelfelvétel járulékos költségeinek tekintetében élvezhetnek. Bankpartnereink folyamatosan hirdetnek díjkedvezményeket, mellyel az alábbi díjak valamelyikét spórolhatják meg: értékbecslés, folyósítási jutalék, közjegyzői díj. Az aktuális díjelengedési akciókról Hitelszakértőink készséggel adnak tájékoztatást.

Konkrét lakásvásárlási hitelajánlatot Szakértőink online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltése után tudunk Önöknek készíteni. A díjmentes hitelajánlatból tájékozódhatnak a várható törlesztő részlet összegéről, a járulékos költségekről és a lakáshitelek esetén felszámított kamat mértékéről!


Utolsó módosítás: 2013. október 01. kedd

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Éva szerint:

2012-07-23 - 07:30

Szeretnénk lakást vásárolni, de van még mellette kölcsönünk. 2 nagyobb, 1 kisebb. Kapnánk-e mellette lakáskölcsönt? 120.e Ft körül kap a férjem fizetést.

Hitelnet szerint:

2012-07-23 - 07:35

Kedves Éva!
A már meglévő kölcsön önmagában még nem jelent kizáró okot hitelfelvételnél. A háztartás törlesztésre fordítható jövedelmét azonban csökkenti a jelenleg fennálló hitelek havi törlesztése. Ahhoz, hogy pontos választ tudjunk adni arra a kérdésére, hogy kaphatnak-e lakáskölcsönt, további információkra lenne szükség (a meglévő kölcsönök havi törlesztő részlete, a megvásárolni kívánt ingatlan értéke, a felvenni kívánt hitel összege, a háztartás összes igazolt jövedelme, stb.). Ezeket az információkat online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével adhatja meg. A részletek ismeretében Tanácsadóink ismertetni fogják a további hitellehetőségeket!

László szerint:

2012-06-26 - 13:03

Jó napot kívánok!
Én szeretnék lakást vásárolni, de bár listás vagyok, igaz nem sokkal, kb. 130.000 Ft-tal. Nem tudom, hogy van-e valamilyen lehetőség bár listásnak? Már teljesen kilátástalan helyzetben vagyok. Ha tudnak, kérem segítsenek.
Köszönöm.

Hitelnet szerint:

2012-06-26 - 13:06

Kedves László!
BAR lista esetén pénzügyi partnereinknél nincs lehetőség a hitelfelvételre, így sajnos nem tudunk Önnek megfelelő hitelajánlatot adni.

Tibor szerint:

2012-06-25 - 12:22

Üdvözlöm!
Önök szerint juthatok én és a párom egyáltalán hitelhez akár személyi akár lakásvásárláshoz?
Összjövedelem 146e Ft + 12.200 családi pótlék (3 tagú család). Használt ingatlan vásárláshoz mennyi a minimum önerő (maximum 2.5M hitelig)?
Köszönettel: Tibor

Hitelnet szerint:

2012-06-25 - 12:28

Kedves Tibor!
Mivel a maximálisan igényelhető lakásvásárlási hitel összegét nemcsak az összjövedelem, hanem a vásárolni kívánt ingatlan földrajzi elhelyezkedése és az igénylők rendszeres kiadásai, esetleges meglévő hiteltartozásai is meghatározzák, ezért a minimális önerő összegét tekintve nem tudunk konkrét számot mondani ennyi információ alapján. Jogszabály alapján egy ingatlan forint alapon értékének legfeljebb 80%-áig hitelezhető. A hitelbírálat és bankok finanszírozási hányada alapján azonban ez az arány általában kisebb. Személyre szóló hitelajánlatunkhoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!
Lakásvásárláshoz személyi kölcsön felvételét nem javasoljuk. Lényegesen magasabb kamat mellett lehet hitelhez jutni és kisebb a felvehető összeg.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések