2 gyermekes CSOK mellé milyen lakáshitel igényelhető?

Üdv!

A kérdéseim a következők:

Sajnos jelenleg aktív BAR listás vagyok. Ez a probléma pár hónapon belül megoldódik. Ilyen esetben automatikus eltiltást jelent?

Sopronban szeretnénk házat építeni.
Erre is igénybe vehető? Hány négyzetméteres háznak kell készülnie, ha 2 gyereket vállalunk be? Van már egy 1 éves kislányunk.
Ha én BAR listán szerepelek, akkor a férjem automatikusan elutasításra kerül? Milyen feltételeknek kell megfelelni?

Én gyesen vagyok, a férjem dolgozik.
2 gyermek esetén is jár a hitelösszeg, úgy értem, hogy 2 gyerek esetén is kapható a CSOK mellé hitel?

Jövő héten nyitunk Lakástakarék szerződést. Ebből előtörleszteni lehet?

Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel.
Klári!

Kedves Klári!

Az aktív KHR státusz minden pénzintézetnél kizárja a hitelfelvétel lehetőségét, így ebben a helyzetben sajnos nincs lehetőségük hiteligénylésre. Amennyiben a tartozás kiegyenlítésre kerül, akkor passzívvá válik a mostani aktív státusz. Passzív státuszban még mindig nem lehetséges a hitelfelvétel a legtöbb banknál. Egyetlen bankpartnerünknél nyílhat lehetőség ilyen esetben hitelfelvételre, de csak akkor, ha a tartozás rendezése óta legalább 6 hónap eltelt. A többi pénzintézetnél akkor lehet újra hitelképes, ha a passzív KHR státusz is megszűnik.

A negatív tartalmú KHR a CSOK jogosultságot nem zárja ki, de mivel a hitelfelvétel nem oldható meg (férje egyedül nem igényelheti a lakáshitelt), ezért a CSOK-ot az Ön negatív KHR státusza alatt csak akkor tudják igénybe venni, ha rendelkeznek a finanszírozáshoz szükséges önerővel.

A CSOK új ház építéséhez is igényelhető. 2 gyermek esetén az építendő egylakásos lakóépületnek legalább 80 m2, 3 gyermek esetén legalább 90 m2 hasznos alapterületűnek kell lennie. Az építkezéshez igényelhető CSOK feltételekről ITT olvashat részletes tájékoztatást.

A lakástakarékból származó megtakarítás lejárat után felhasználható lakáscélú kölcsöntartozás csökkentésére.

A negatív tartalmú KHR információ megszűnése vagy legalább a 6 havi passzív státusz elérése esetén 2 gyermek után igényelt CSOK mellé is vehető fel lakáshitel, de nem a kedvezményes, 3%-os kamatú, 25 éves államilag támogatott lakáshitel. Arra csak azok a támogatott személyek lehetnek jogosultak, akik a 3 gyermekes CSOK-ot is igénybe veszik. Arról, hogy a későbbiekben milyen típusú lakáshitel felvételére lesz lehetőségük, Szakértőink készséggel adnak személyre szabott, díjmentes tájékoztatást.


Utolsó módosítás: 2016. december 07. szerda

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Lóránd szerint:

2018-08-23 - 05:21

Tisztelt ügyintéző!
Szeretnék használt házat vásárolni, ehhez szükségem lenne 5 000 000 Ft kölcsönre, amit 10 évig törleszteném! Fiatal házasok vagyunk, egy gyermekünk van.
Milyen ajánlatot tudna nekünk ajánlani hitelfelvétellel kapcsolatban? Szeretném igénybe venni a CSOK-ot, 2 vagy 3 gyermek vállalása estén. Mindenképp ragaszkodok a fix törlesztő részlethez! Szükséges hozzá valamilyen fedezet? Szeretném az Ön segítségével kiválasztani a legjobb kalkulációt!
Válaszát köszönöm!
Tisztelettel: Loránd

Hitelnet.hu szerint:

2018-08-23 - 05:29

Kedves Lóránd!
Használt lakás vásárlása esetén – függetlenül a meglévő gyermekek számától – legfeljebb két gyermek vállalására van lehetőség, tehát adott esetben maximum 3 gyermek után tudják igényelni a CSOK-ot. A futamidő végéig fix törlesztő részlet megoldható. Fedezetként elfogadható maga a vásárolandó ingatlan. Személyre szóló, díjmentes tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Ehhez elsőként kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban a teljes körű hitel és CSOK ügyintézés díjmentes!

Brigi szerint:

2018-08-22 - 13:34

Tisztelt Ügyintező!
Szeretném a csokot felvenni plusz hitelt mellé, hogy használt házat tudjak venni a három gyermekemnek. Az egyikkel még gyesen vagyok, így nem adták meg, mivel bejelentett munkahelyet kértek. Most már meglett a munkahely, ahol 140 ezerre lettem bejelentve és azt mondták kiegészítő jövedelemként elfogadják a családi pótlékot, illetve a gyest is. Így a jövedelmem eléri a kb 180 ezret.
Így mennyi az esélyem az egészhez?

Hitelnet.hu szerint:

2018-08-22 - 13:38

Kedves Brigi!
Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat, majd bővebb információk ismeretében és az előzetes hitelbírálat elvégzése után Szakértőink pontos tájékoztatást tudnak adni Önnek az elérhető lakáshitelekről!

Renáta szerint:

2018-04-13 - 04:47

Két gyerekünk van, tervezünk 3.-at is. Mennyi csokot kapunk használt lakásra utánuk?
10 milliót hitelként lehet felvenni használt lakásra?
Ha mondjuk idő előtt vissza tudnánk fizetni a hitelt, amit felvettünk, lehetséges?
Önerő kell a használ lakáshoz?
13.5 milliós házat szeretnénk megvenni csokal, illetve mellé hitellel megoldható lenne?

Hitelnet.hu szerint:

2018-04-13 - 06:54

Kedves Renáta!
Használt lakás vásárlásához 3 gyermek után 2,2M Ft CSOK igényelhető. A maximális hitelösszeget, s így a minimum önerő mértékét az ingatlan értéke mellett annak területi elhelyezkedése és az igénylők jövedelmi helyzete határozza meg. Ehhez kérjük, töltsék ki online adatlapunkat és Szakértőink személyre szabottan fogják Önöket tájékoztatni.

Attila szerint:

2018-03-18 - 18:25

Szeretnénk használt lakást vásárolni. Fiatal pár vagyunk. Most születik a gyerekünk. Párom 240.000 Ft-ot keres, én 150. 000 Ft-ot.
Az lenne a kérdésem, hogy semmi más támogatást nem kapok, csak 600.000 Ft csokot? Ilyen kereset mellett mennyi hitelt kapnánk és milyen havi törlesztővel és milyen futamidőre?

Hitelnet.hu szerint:

2018-03-21 - 13:23

Kedves Attila!
1 gyermek után 600.000 Ft összegű CSOK-ra lehetnek jogosultak, amennyiben a további CSOK feltételek is teljesülnek. Ezekről IDE kattintva olvashat.
A maximálisan adható hitelösszeget több tényező is befolyásolja, például az igénylők esetlegesen fennálló tartozásai (hitelkeret, hitelkártya, stb.), azok havi törlesztő részlete, a vásárolandó használt lakás területi elhelyezkedése, értéke, stb.), ezért konkrét tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! A lakáshitelek akár 20-25 éves futamidőre is felvehetők. Az aktuális törlesztő részletekről előzetesen online lakáshitel kalkulátorunk segítségével tájékozódhat!

SZ.K. szerint:

2017-02-02 - 17:27

Tisztelt Hitelnet.hu csapata!
Férjemmel és két gyermekünkkel (6-8 évesek) a jelenlegi lakásunkat, amelyben 50-50%-ban vagyunk tulajdonosok, kinőttük. Szeretnénk nagyobb lakásba költözni. A megvásárolni kívánt ingatlan 29 Millió Forintba kerül (Pesti oldalon), a miénket kb. 18 millióért tudjuk eladni.
A kérdésem az, ha a kettőnk jövedelme nettó 390 ezer forint + családi pótlék a 2 gyermek után, mennyi hitelre vagyunk jogosultak, illetve mekkora a CSOK összege, és az önerőnek beszámítható-e, valamint mekkora Önerővel kell rendelkezni? Van lakáshitelünk (havi 37 ezer és fennálló 4,5 millió hitelösszeg), mind a kettőnknek van folyószámla hitele (100-250 ezer értékben) és van egy hitelkártyánk (100 ezer értékben). A két folyószámlahitelt, ha szükséges és a hitelkártyát is vissza tudjuk adni, ha az elbírálás esélyét növeli.
Köszönettel.
SZ.K

Hitelnet.hu szerint:

2017-02-02 - 17:59

Kedves SZ.K.!
A 2 gyermek után kapható CSOK összege használt lakás vásárlása esetén 1.430.000 Ft, ami önerőként vehető figyelembe.
A vásárláshoz szükséges önerő mértékéről, illetve a felvehető lakáshitel összegéről Szakértőink az előzetes hitelbírálat elvégzése után tudnak pontos tájékoztatást adni. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Richárd szerint:

2017-01-04 - 14:38

Üdvözlöm
Közalkalmazottként dolgozom (büntetés végrehajtásban), feleségem gyeden van, és a 2. gyermekünkkel várandós. Együttes nettó jövedelmünk 200 000 Ft (+családi pótlék), és az lenne a kérdésem, hogy önerő nélkül, pontosabban csak a felvehető csok összegét önerőnek számítva (2 200 000 Ft, ha jól tudom 2 gyerek után) hol tudnék hitelt felvenni. Az ingatlan értéke, amit meg szeretnénk vásárolni, 6 500 000 Ft. Ha lehetséges így hitelt felvenni, meg kell-e várni, míg megszületik a második gyermekünk?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2017-01-04 - 15:20

Kedves Richárd!
Használt lakás vásárlásához két gyermek után 1.430.000 Ft összegű CSOK igényelhető. Van olyan bank, amely a megelőlegező CSOK összegét is önerőként veszi figyelembe, vagyis nem számítja bele az ingatlan terhelhetőségébe, így nem feltétlenül szükséges megvárni a gyermek megszületését. Azt, hogy mekkora a maximális finanszírozási arány az Önök esetében, vagyis megvalósulhat-e a csak CSOK-ból és lakáshitelből történő finanszírozás, az előzetes hitelbírálat elvégzése után tudjuk megmondani. Ehhez első körben online adatlapunkat kellene kitölteni.

Tünde szerint:

2016-12-08 - 10:09

Lakást szeretnék vásárolni, egyedül két gyerekemmel! BÁR LISTÁN vagyok és ingatlanfedezetem csak a megvásárolandó ingatlan lenne! Dolgozom, bruttó 125.000 Ft!

Hitelnet.hu szerint:

2016-12-08 - 10:30

Kedves Tünde!
BAR lista esetén a bankok többségénél sajnos nem oldható meg a hitelfelvétel. Banki finanszírozás ilyen esetben egy pénzintézetnél lehetséges, de feltétel, hogy a korábbi tartozás, ami miatt BAR listára került, legalább 6 hónapja rendezett legyen, vagyis passzív BAR státusz szükséges. Fedezetként elegendő lehet a célingatlant, ha rendelkezik a finanszírozáshoz szükséges önerővel.
Ha megvan a 6 havi passzív BAR státusza, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink tájékoztatni fogják az esetlegesen elérhető lakáshitelekről!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések