1,5 hónapos passzív KHR-rel lakáshitel felvehető?

Jó napot!

Férjemmel megakadtunk lakáshitel igénylése közben. Menet közben derült ki, hogy KHR listás. Azóta a tartozást rendeztük (kb. 1,5 hónapja). Tehát passzív listára került. 1,4 millió Ft-ot odaadtunk már adásvételikor az eladónak ügyvéd jelenlétében.

Mostanra 40 napot kaptunk haladékot, hogy a teljes vételárat (14 millió forintot) kiegyenlítsük. Jelenleg már albérlőként itt lakunk 3 hónapja. És hogy ne veszítsük el az 1,4 millió forintot nagyon fontos lenne nekünk. Nekem van egy 64.000 Ft törlesztőrészletű személyi kölcsönöm az OTP-nél. Férjemnek nincs semmilyen hitele "csak" passzív KHR listás (1,5 hónapja).

Bármilyen lehetőség érdekelne!

Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel.
Klaudia

Kedves Klaudia!

Hitelfelvétel során minden bank vizsgálja az igénylők KHR státuszát. A pozitív hitelbírálat egyik alapfeltétele, hogy a hitelfelvevők egyike sem szerepelhet a KHR negatív adatbázisában. Az aktív vagy passzív KHR státusz tehát a pénzintézetek többségénél kizáró okot jelent hiteligénylésnél.

Bankpartnereink között egy olyan hitelintézet van, amelynél megoldható lehet lakásvásárlási hitel felvétele abban az esetben is, ha az igénylők valamelyike szerepel a KHR negatív adatbázisában. Alapfeltétel azonban, hogy a korábbi mulasztás legalább 6 hónapja rendezett legyen. Lakáshitel felvételére tehát legalább 6 havi passzív KHR státusszal nyílhat lehetőség. A pozitív hitelbírálat azonban ekkor sem automatikus. A bank azt is vizsgálja, hogy az igénylő hány darab, milyen típusú és mekkora összegű kölcsön miatt került a negatív adatbázisba, valamint mennyi idő után került rendezésre a mulasztás. Mindezek ismeretében mérlegel és dönt a hitelképességről. Minderről további részleteket IDE kattintva olvashat.

1,5 hónapja rendezett mulasztás esetén tehát sajnos nincs lehetőség egyik pénzügyi partnerünknél sem lakásvásárlási hitel felvételére.

A hitelképesség szempontjából – a KHR státuszon túl – meghatározó az igénylők jövedelmi helyzete. Az ingatlanfedezet forgalmi értékének legfeljebb 80%-a vehető fel hitelként az ingatlan területi elhelyezkedésétől függően, megfelelő jövedelemfedezettség esetén. A hitelképességet minden esetben befolyásolja az igénylők meglévő tartozása. A meglévő törlesztési kötelezettség csökkenti az újabb kölcsön törlesztésére fordítható jövedelmet.

Azt, hogy adott esetben mekkora összegű lakáshitel lenne felvehető, az előzetes hitelbírálat elvégzése után tudják pontosan meghatározni Szakértőink. Ehhez további információkra lenne szükség. További, személyre szóló díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!


Utolsó módosítás: 2018. szeptember 12. szerda

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Péter szerint:

2019-01-03 - 10:14

Tisztelt Cím!
Passzív KHR-esként, adósságrendező hitel mellé, használt lakásvásárlásának céljából szeretnék hitelt igényelni. 3 gyermekem van. CSOK-ot is szeretném felhasználni.
Van-e olyan bank és/vagy hitelintézet, aki segíteni tudna? 390 ezer Ft körüli jövedelemmel rendelkezem.
Köszönöm megtisztelő válaszukat!

Hitelnet.hu szerint:

2019-01-03 - 10:40

Kedves Péter!
Adósságrendező hitel nem vonható össze lakásvásárlási hitellel.
Passzív KHR esetén akkor nyílhat lehetőség lakáshitel felvételére, ha a passzív KHR státusz legalább 6 hónapja fennáll. Amennyiben ez a feltétel teljesül, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogjáki az elérhető hitellehetőségeket!

Józsi szerint:

2018-11-09 - 10:08

Munkaviszonyom van már két éve. Passzív bár listás vagyok kb. két hónapja. Az OTP faktoringnál volt tartozásom, amit kedvezményesen kifizettem, de így öt évig passzív bár listás vagyok. Két kiskorú gyermekünk van a feleségemmel. Jelenleg albérletben élünk. Szeretném kihasználni a csokot is és hitelt felvenni, így ebből használt lakást vásárrolni.
Kérdésem: milyen lehetőségem lenne így hitelfelvételre?
A csok jár nekem így passzív bárlistásként?
2 éves lett a kislányunk, vissza tudna menni dolgozni a feleségem. Ő fel tudná venni a csokot úgy, hogy én passzívban vagyok?
Vagy lehetne-e hitelt használt lakásra felvenni?
Válaszukat előre is köszönöm!
Vagy lehetne-e hitelt használt lakásra felvenni?
Tisztelettel: Józsi

Hitelnet.hu szerint:

2018-11-09 - 10:27

Kedves Józsi!
Lakásvásárlási hitel felvételére akkor nyílhat lehetőségük legkorábban, ha meglesz a legalább 6 havi passzív KHR státusz. A pozitív hitelbírálat azonban ez esetben sem automatikus, meghatározó, hogy mekkora összegű hitel miatt kerültek adatai a negatív adatbázisba és mennyi ideig szerepelt aktív státuszban. Javasoljuk, hogy vegyék fel a kapcsolatot a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodával és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabott tájékoztatást tudnak nyújtani Önöknek.
Jelen helyzetben kizárólag CSOK igénybevételére lenne lehetőségük, ha a használt lakásvásárlásra vonatkozó valamennyi CSOK feltétel teljesül. Ezekről IDE kattintva tájékozódhatnak. A támogatás igénybevétele – házastársak esetén – kizárólag együttes igényléssel lehetőséges. Csak a felesége, egyedüli igénylőként nem lehet rá jogosult.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések