15 hónapos passszív KHR esetén milyen lehetőségem lenne lakáshitel felvételére?

Tisztelt Hitelnet!

340 ezer forintnyi tartozásom került az OTP faktoringhoz 2015 elején, amit kedvezményes hitelrendezéssel (88 ezer forint elengedésének fejében) rendeztem tavaly augusztus 11-én. Az igazolást megkaptam, mint írják: a tartozást rendezettnek tekintik, további elszámolási követelésük velem szemben nincs. A passzív BAR listán azonban még 15 hónappal a tartozás rendezése után is rajta vagyok!

Érdeklődésemre elmondták, hogy ez így is marad még majdnem 4 évig, hiszen a tartozás KEDVEZMÉNNYEL került rendezésre és ilyenkor 5 év passzív BAR státusszal kell számolnia az egykori hitelesnek. Kifogásoltam, hogy erről engem nem értesített az az ügyintéző, aki tavaly nyáron a “jó hírrel” felhívott és felajánlotta az új, kedvezményes törlesztési lehetőséget. A Faktoringnál erre azt mondták, hogy ez szerepelt abban a levélben, amit kiküldtek nekem.

Szeretnék érdeklődni, hogy milyen lehetőségeim vannak ebben a helyzetben? Családommal költözni szeretnénk, amihez banki kölcsönre lenne szükségünk, de passzív BAR-státusz miatt a K&H-nál elutasítottak.

Segítségüket előre is nagyon köszönöm!
Dávid

Kedves Dávid!

A teljesítéssel lezárt mulasztások a teljesítéstől számított 1 évig, a veszteséggel vagy – adott esetben – megegyezéssel lezárt mulasztások valóban a lezárástól számított 5 évig láthatóak a Központi Hitelinformációs Rendszerben. A passzív KHR státusz szinte minden pénzintézetnél kizáró okot jelent. Bankpartnereink egyikénél azonban van lehetőség lakáshitel felvételére passzív KHR státusz esetén is akkor, ha a tartozás a hitelkérelem benyújtásától számított legalább 6 hónapja rendezett.

Mivel az Ön esetében 15 hónapja rendezett tartozás áll fenn, ezért fentiek alapján megoldható lehet lakásvásárlási hitel felvétele. 1 éves, 5 éves és 10 éves kamatperiódusú lakáshitel igénylésére egyaránt van lehetőség. Legalább 3 hónapja fennálló munkaviszony szükséges. A minimálisan felvehető hitelösszeg 2 millió forint, a maximum az ingatlan értéke és az igénylők igazolt jövedelme alapján végzett hitelbírálattal határozható meg. A maximális futamidő 30 év.

Az előzetes hitelképesség-vizsgálatot Szakértőink díjmentes elvégzik. Ehhez online adatlapunkat kellene kitölteni vagy felkeresni a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát.

Jogosultság esetén van lehetőség CSOK igénylésre is. A kedvezményre való jogosultságot nem zárja ki a BAR lista. A jogosultsági feltételekről bővebben IDE kattintva tájékozódhat. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK- és hitelügyintézést!


Utolsó módosítás: 2016. november 10. csütörtök

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Ferenc szerint:

2017-08-15 - 07:18

Tisztelt szakértő!
Passzív bárlistás vagyok. Van egy meglévő ingatlanom, amin jelzáloghitel van. Az én havi jövedelmem 260.000 Ft, a párom a második gyermekünkkel van otthon gyeden.
Van lehetőségem erre az ingatlanra hitelt felvenni közösen a párommal, aki nem szerepel a Bár listán?

Hitelnet.hu szerint:

2017-08-16 - 05:42

Kedves Ferenc!
Passzív BAR lista esetén bankpartnereink egyikénél van lehetőség hitelfelvételre. Lakáscélú hitel igénylése esetén alapfeltétel, hogy a tartozás legalább 6 hónapja, szabad felhasználású hitelcél esetén legalább 12 hónapja rendezett. Mivel a bank jelzálogjogát más banki jelzálogjog nem előzheti meg, ezért valószínűleg szükséges lenne a meglévő jelzáloghitel kiváltása is. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Ferenc szerint:

2017-07-17 - 06:28

Feleségemmel használt lakás vásárlása céljából hitelt szeretnénk felvenni, 3.000.000 Ft önerőnek már megvan. Viszont annyi a problémánk, hogy én passzív KHR listás vagyok. Feleségem pedig első babánkkal van itthon. Az én havi nettó jövedelmen 100.000 Ft.
Azt szeretném megkérdezni, hogy feleségemmel együtt fel tudnánk-e venni egy hitelt? Ő nem szerepel semmilyen negatív listán. Úgy halottam, hogy a nettó keresetemhez hozzáadódik hitel esetén a feleségem államtól kapott pénze is. Igaz-e és van-e valami lehetőségünk?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2017-07-17 - 06:48

Kedves Ferenc!
Passzív KHR listásként egy banknál oldható meg a lakáshitel felvétele, de alapfeltétel, hogy a passzív KHR státusz legalább 6 hónapja fennálljon. Ez esetben felesége családtámogatási juttatása kiegészítő jövedelemként figyelembe vehető az Ön fő keresete mellett. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják Önöket az elérhető lakáshitelekről!

János szerint:

2017-07-12 - 05:36

Jó napot!
Az iránt érdeklődnék, hogy passzív KHR listásnak van-e lehetőség lakáshitelhez jutni Önöknél?
Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel: János.

Hitelnet.hu szerint:

2017-07-12 - 05:39

Kedves János!
Passzív KHR esetén bankpartnereink egyikénél nyílhat lehetőség lakáshitel felvételére akkor, ha a passzív státusz legalább 6 hónapja fennáll. Ezen túlmenően a hitelképességet az is befolyásolja, hogy hány db, milyen típusú és mekkora összegű hitel miatt szerepel az igénylő a passzív státuszban. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Admin szerint:

2017-01-20 - 19:00

Nekem van telefon tartozásom, vagyis bárlistás vagyok.
Így tudok hitelt felvenni?

Hitelnet.hu szerint:

2017-01-22 - 17:20

Kedves Admin!
Telefon tartozás miatt információink szerint nem kerül BAR listára, hiszen a Központi Hitelinformációs Rendszer a hitelszerződéseket tartja nyilván. A KHR adatok a hitelintézeteknél lekérhetők. Amennyiben valóban szerepel BAR listán, hitelfelvételre sajnos nincs lehetőség.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések