Mekkora Önerő kell egy lakáshitelhez? - Hitelnet.hu

Mekkora Önerő kell egy lakáshitelhez?

Nincs önereje, de lakáshitelt szeretne felvenni? Nincs tisztában, hogy mekkora önerőre lenne szüksége ahhoz, hogy hitelt kapjon? Olvassa el az alábbi összefoglalónkat, melyből megtudhatja, hogy mely lakáshitelek igényelhetők , mennyi önerő szükséges lakásvásárláshoz vagy építkezéshez, illetve készpénz hiányában mivel helyettesíthető a .

Kaphatok hitelt önerő nélkül?

Nem minden típusú lakáshitelhez kell önerő. Bővítési, felújítási és korszerűsítési céllal igényelt lakáshitelhez önerő nélkül is hozzá lehet jutni. Fenti hitelcélok esetén ugyanis általában jóval kisebb összegű a hiteligény, mint a fedezetül szolgáló ingatlan értéke, ezért az elvégezni kívánt munkálatokról benyújtott költségvetésnek a 100%-a is finanszírozható lakáshitellel, ha az nem haladja meg az ingatlanfedezet forgalmi értékének 80%-át.

Léteznek olyan hitelkonstrukciók, melyek igénylése esetén bizonyos saját erővel rendelkezni kell, ellenkező esetben az adott pénzintézet nem folyósítja a felvenni kívánt és esetleg jóvá is hagyott hitelösszeget.

Mekkora saját erő, önerő szükséges?

A bankok kínálatából mára már eltűntek az önerő nélkül vagy minimális önerővel igényelhető termékek. Korábban megfelelő jövedelem esetén akár önerő nélkül is lehetett lakást vásárolni, de ezek a lehetőségek napjainkban megszűntek.

Az, hogy mekkora összegű kölcsön vehető fel lakásvásárláshoz, építkezéshez, illetve mennyi önerőre van szükség, több tényezőtől függ: a lakásvásárló(k), lakásépítők jövedelmi helyzetétől, a vásárolandó lakás területi elhelyezkedésétől, értékétől, állapotától, illetve az építési telek fekvésétől, valamint a bank által megengedett finanszírozási aránytól. Továbbá lakáshitelek esetén van egy jogszabály által meghatározott finanszírozási korlát. Ez forint alapú hitelkonstrukciók esetén a célingatlan forgalmi értékének 80%-ban lett meghatározva. (Euró finanszírozás esetén ez a mérték 65%, egyéb deviza esetén pedig 45%, de lakáscélú jelzáloghitelt a hazai pénzintézetek jelenleg kizárólag forint alapon nyújtanak.)

A jogszabály által megengedett 80%-os finanszírozási arány nem jelenti azt, hogy a 80% minden esetben felvehető, s csupán 20% önerővel kell rendelkezni. A bankok saját finanszírozási aránya ennél kisebb mértékű jelzáloghitel felvételét teszi lehetővé.

Egy megyeszékhelyen vagy nagyobb városban található lakóingatlanra arányaiban magasabb összegű hitel vehető fel, mint egy kisebb településen lévő házra. Az új lakást vásárlók ugyancsak előnybe vannak finanszírozás tekintetében a használt lakást vásárolókhoz képest.

A jövedelemvizsgálat során a bankok nemcsak azt kérik igazolni, hogy az igénylők mennyi nettó keresettel rendelkeznek, hanem az is lényeges, hogy van-e esetleg valamilyen rendszeres hiteltörlesztésük, illetve egy bizonyos összeget megélhetési költségként is kalkulálnak. Ezt általában a Központi Statisztikai Hivatal megélhetési adatai alapján teszik vagy a kereset egy bizonyos százalékában határozzák meg.

Mi számít önerőnek?

Saját erőként az alábbiak fogadhatók el:

  • Készpénz
  • Elkészült munka értéke (építési jellegű esetén)
  • A helyszínen tárolt, még be nem épített építési anyag (építési jellegű hitelek esetén)
  • Lakástakarék-pénztári szerződés alapján folyósított megtakarítás
  • Munkáltatói, önkormányzati támogatás és/vagy kölcsön
  • Lakásépítési támogatás (szocpol) új ház építése és újépítésű lakóingatlan vásárlása esetén
  • Plusz ingatlanfedezet

Önerő lakásvásárlás esetén

Lakásvásárlás esetén önerőnek a készpénz számít. Ön a teljes vételárat csak akkor tudja hitelként felvenni, ha a vásárolandó lakáson kívül másik ingatlan is bevonható fedezetként és jövedelme is kellő fedezetet nyújt a kölcsön törlesztésére. A plusz fedezetnek nem kell az Ön tulajdonában lenni, még hozzátartozói megkötés sincsen. A kiegészítő ingatlan tehát bárki tulajdonában lehet, aki hozzájárulását adja a banki jelzálogjog bejegyzéséhez.

Egyéb esetben a vételár 100%-a csak akkor vehető fel, ha az adott ingatlant áron alul értékesítik. Ha az eladási ár jóval a tényleges érték alatt van, akkor – az ingatlan egyéb jellemzőitől és az adós jövedelmi helyzetétől függően – önerő nélkül is megvalósulhat a lakásvásárlás.

Önerő építkezés, bővítés, korszerűsítés esetén

Építési jellegű hitelek esetén a következőképpen működik a . Mind új lakóház építése, mind használt ingatlan bővítése, esetleg korszerűsítése esetén szükség van a munkálatokat tartalmazó költségvetés benyújtására. A költségvetés összegét pedig le kell fednie a hitelnek és a rendelkezésre álló önerőnek.

Lakásépítés esetén önerőként fogadható el:

  • az elkészült munka értéke – banki műszaki szakértő által megállapított készültségi fok
  • a helyszínen tárolt, még be nem épített építési anyag
  • a kiegészítő ingatlanfedezet.

A saját erő lakásvásárlás esetén az adásvételi szerződésben rögzített ütemezés szerinti időpontban és összegben kerül átadásra. A pénzintézetek a vételár fennmaradó részét csak a saját erő kifizetése után folyósítják. Lakásépítés esetén az építési hitelt szintén csak akkor folyósítja a bank, ha a rendelkezésre álló saját erő (építési anyag) már beépítésre került.

Jogszabályi előírás alapján az ingatlanfedezet forgalmi értékének legfeljebb a 80%-a vehető fel hitelként, tehát minimum 20% saját erő szükséges a hitelfelvételhez. A maximálisan nyújtható hitel összegét azonban nagyban befolyásolja az igénylők jövedelmi helyzete (a havi bevételek mellett a rendszeres kiadások, esetleges hiteltörlesztések), az ingatlanfedezet területi elhelyezkedése és a bankok saját finanszírozási aránya. Mindezek figyelembevételével határozható meg tehát a hitel maximális összege, s ebből kiindulva a minimálisan szükséges önerő, ami a gyakorlatban jellemzően több mint 20%.

Fenti munkálatok esetén (új ház építése, nagyobb beruházással, akár az ingatlan aktuális értékét meghaladó kiadással járó lakásbővítés, korszerűsítés esetén) elsősorban az elvégzett munka számít önerőnek. Ha az előírt készültségi fok eléréséhez szükséges készkészpénz nem áll rendelkezésre, akkor plusz ingatlanfedezet bevonása bármely lakáscél esetén megoldás lehet.

Új ház építésénél a költségvetés és a telekérték alapján a műszaki szakértő megállapítja a lakóház várható jövőbeni értékét, s ennek meghatározott hányadáig vehető fel építési hitel. A kölcsön összege itt sem haladhatja meg az ingatlan várható forgalmi értékének 80%-át. Egyéb tekintetben az elvárt saját erő és a maximálisan felvehető építési hitel összegét ugyanazok a tényezők határozzák meg, mint lakásvásárlás esetén.

Ha kisebb beruházással járó (például 10 milliós ingatlan esetén 3-4 milliós hiteligény) felújításról, korszerűsítésről vagy bővítésről van szó, akkor a lakáshitel felvételéhez nem szükséges önerő, akár a költségvetés teljes összege felvehető.

Önerőnek számít a CSOK?

MNB rendelet alapján sem meglévő, sem vállalt gyermek után nem kell beleszámítani a CSOK összegét az ingatlan terhelhetőségébe, vagyis önerőként vehető figyelembe. A banki gyakorlat azonban ettől némileg eltér. A bankok többsége a vállalt gyermekek után igényelhető, úgynevezett megelőlegező CSOK összegét beleszámítja az ingatlan maximális terhelhetőségébe.

A CSOK összegét 2 tényező határozza meg: az eltartott gyermekek száma és a célingatlan hasznos alapterülete.

Egyéb hitelek

Más a helyzet szabad felhasználású vagy adósságrendező jelzáloghitel, valamint fedezet nélküli személyi kölcsön igénylésekor. Ezek természetesen önerő nélküli hitelek, s esetükben nincs szükség saját erő felmutatására. A felvehető hitel maximális összegét az adott pénzintézet a háztartás rendszeres nettó jövedelme és a fedezetül felajánlott ingatlan értéke alapján határozza meg.

Önerő nélkül, plusz ingatlan bevonásával történő hitelezés

Önerő nélküli lakáshitel jóváhagyásához nemcsak a megfelelő ingatlanfedezetet kell biztosítani. Az is szükséges, hogy az adós jövedelmi helyzete lehetővé tegye nagyobb összegű hitel felvételét. 2010-ben ugyanis nemcsak a finanszírozási arányok jogszabály általi korlátozására került sor, hanem a hitelezhetőségi limit megállapítását is kötelezővé tették a bankok számára. Ez alapján a hitelnyújtóknak meg kell határozniuk, hogy az ügyfél – rendszeres bevételei és kiadásai alapján – mekkora összegű hiteltörlesztést vállalhat havonta. Nem elég tehát, ha kiegészítő ingatlanfedezetet tud bevonni az adós, fontos az is, hogy a két vagy három ingatlanra nyújtható hitel havi törlesztését is vállalni tudja.

Jelenleg a (JTM) alapján történik a hitelfelvevők jövedelemvizsgálata. A JTM-re vonatkozó új szabályok 2018. október 1-től hatályosak:

5 évnél rövidebb kamatperiódusú hitelek esetén ez azt jelenti, hogy a nettó 400.000 Ft alatti igazolt jövedelemmel rendelkező háztartások összes havi törlesztési kötelezettségének bele kell férni igazolt nettó jövedelmük 25%-ába, 400.000 Ft-ot elérő vagy azt meghaladó háztartások esetén jövedelmük 30%-ába.

5 és 10 év közötti kamatperiódus esetén a nettó 400.000 Ft alatti igazolt jövedelemmel rendelkező háztartások összes havi törlesztési kötelezettségének bele kell férni igazolt nettó jövedelmük 35%-ába, 400.000 Ft-ot elérő vagy azt meghaladó háztartások esetén jövedelmük 40%-ába.

Legalább 10 éves kamatperiódusú hitelek esetén a nettó 400.000 Ft alatti igazolt jövedelemmel rendelkező háztartások összes havi törlesztési kötelezettségének – mint ahogy eddig is – bele kell férni igazolt nettó jövedelmük 50%-ába, 400.000 Ft-ot elérő vagy azt meghaladó háztartások esetén jövedelmük 60%-ába.

Mi lehet kiegészítő ingatlan?

A kiegészítő ingatlanfedezettel szemben – minimálisan elvárt értékét és típusát tekintve – ugyanolyan elvárásokat támasztanak a pénzintézetek, mint a hitelcél szerinti ingatlannal kapcsolatban. A plusz ingatlan értékének el kell érnie legalább a 4,5-5 millió forintot. Típusát tekintve a legtöbb bank a lakóingatlant, üdülőt, hétvégi házat, illetve építési telket fogadja el.

Számoljon lakáshitel ajánlatot:

Az elérhető legalacsonyabb THM szintek 40-50 %-os saját erő vagy megfelelő értékű kiegészítő ingatlan bevonása esetén érhetők el. Holnapunkon található Lakáshitel kalkulátor segítségével meg tudja tekinteni, hogyan alakulnának lakáshitelének havi törlesztő részletei a kívánt futamidő alatt.

Egyes konstrukcióknál lehetőség van valamennyi banki járulékos költség megelőlegezésére vagy a hitelbe történő beépítésére is ezáltal minimálissá téve a hitel igénylésekor kifizetendő egyéb díjak összegét.

Ha Ön már megtalálta a megvásárolni kívánt lakást, esetleg rendelkezik építési telekkel és kész költségvetéssel, akkor célszerű lenne lakáshitel kalkulátorunk és szakértőink segítségével tájékozódnia a szükséges önerőről és az elérhető lakáshitelekről. A konkrét részletek, adatok ismeretében Szakértőink személyre szabott lakáshitel ajánlatot tudnak Önnek készíteni!

Legfrissebb bejegyzések a témában:

kalkulátor

Babaváró hitel kalkulátor

Akár kamatmentes hitel ingatlanfedezet nélkül

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Utolsó módosítás: 2019. január 06. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Sebestyén szerint:

2019-05-05 - 20:17

Üdvözlöm!
Két kérdésem volna:
1. Az esetlegesen lakáshitel fedezetéül bevont másik ingatlanra eső jelzálog előtörleszthető-e, illetve feltétlenül azonosak az arra vonatkozó feltételek, a vásárolni kívánt lakásra terhelt jelzálogéval?
2. Lehetséges az önerőt kombinálva igazolni, tehát pl. 15% készpénz + a fennmaradó rész fedezetül bevont másik ingatlannal?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-06 - 10:25

Kedves Sebestyén!
1. Plusz ingatlanfedezet esetén mindkét ingatlanra bejegyzésre kerül a teljes hitelösszeg. A feltételek azonosak.
2. Az önerő egy része lehet készpénz, s a fennmaradó összeg fedezeteként bevonható a plusz ingatlan.
Szakértőink készséggel készítenek Önnek személyre szabott, díjmentes tájékoztatást bővebb információk ismeretben. Ehhez elsőként kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

László szerint:

2019-04-23 - 22:03

Tisztelt hitelnet!
Társammal megromlott kapcsolatunk miatt a közös 50-50% tulajdonú házat szeretnénk eladni. Van rá vevő 35M Ft-ért. Viszont én kifizetném az Ő részét 17.5M Ft-ot. De nincs pénzem, csak egy családi házam, melyet 50M Ft-ért akartak megvenni. Nyugdíjam 150e Ft lakástakarék, /20e Ft/hó / levonása után, mely 2020-ban lesz elérhető.
Kaphatok-e ekkora összeget kölcsön, s ha igen, miként, mennyiért?
Köszönöm válaszát.

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-24 - 11:11

Kedves László!
Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink ismertetni fogják az elérhető hitelkonstrukciókat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Andrea szerint:

2019-04-05 - 21:38

Tisztelt Hitelnet!
Lakást szeretnék vásárolni, ami 15.000.000 Ft (Lajosmizsén található) társasházi lakás. 11 éve van állandó munkaviszonyom, megszakítás nélkül. Egyedülállóként, önerő nélkül hogyan tudnám megvásárolni az ingatlant, ha más hitelem nincs és a három havi fizetésem átlaga 380.000 Ft.
Előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-06 - 00:00

Kedves Andrea!
Törvényi előírás alapján a vásárolandó ingatlan forgalmi értéknek legfeljebb 80%-a vehető fel hitelként. Önerőre tehát szükség lenne. Ha van meglévő gyermeke, akkor az utána igényelhető CSOK önerőként vehető figyelembe. Készpénz hiányában plusz ingatlanfedezet jelenthet még megoldást. Az sem probléma, ha a plusz ingatlanfedezet más személy tulajdonában van. Ha esetleg ez megoldható, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják az elérhető lakáshiteleket!

Natasa szerint:

2019-03-18 - 17:49

Tisztelt Hitelnet!
A hitelképességemmel kapcsolatosan szeretnék informálódni. 45 éves elmúltam. 2002-ben új lakás építésére felvett törlesztő részletem havi 70.000 Ft. Jövedelmem 550 EFt/hó. A meglévő lakásom mellé szeretnék egy nagyobb lakást (új vagy használt) vagy lakóházat vásárolni (új építésében is gondolkozom). 3 millió forint készpénzzel rendelkezem. A lakásom jelenlegi értéke 25 MFt. Van még egy fél házam is, melynek az értéke 4 millió forint. Két később született kiskorú gyermekemre már felvettem a 2002-es évi hitelfelvételemhez az utólagosan elszámolható szocpol kedvezményt, így CSOK-ra nem vagyok jogosult vélhetően.
Érdeklődnék, hogy milyen összegű hitel felvételére van, illetőleg lenne lehetőségem?

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-19 - 22:41

Kedves Natasa!
A korábbi szocpol igénybevétele ellenére újabb lakásvásárlás esetén jogosult lehet CSOK különbözetre, amennyiben 25 év alatti eltartott gyermekei vannak és a további CSOK feltételek is teljesülnek. Az új lakásvásárlásra vonatkozó CSOK feltételeket IDE, a használtra vonatkozókat IDE kattintva ismerheti meg.
Az igényeinek és lehetőségeinek megfelelő lakáshitelekről Szakértőink készséggel tájékoztatják további információk ismeretében. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK- és hitelügyintézést is!

Edit szerint:

2019-03-14 - 10:37

Üdvözlöm!
Párommal szeretnénk egy kis lakást vásárolni. Önerőnk nincs. Ezt személyi kölcsönből szeretnénk biztosítani. Kb. 13 millió forintos lakások lennének kilátásban.
A kérdésem az lenne, hogy tudnak-e segíteni nekünk ebben az ügyben. Illetve van-e lehetőség a hivatalosan bejelentett fizetésünkkel egy ilyen lakásvásárlást megvalósítani. Ez nettó 220.000 Ft + 130.000 Ft, továbbá 37.000 Ft gyest és családi pótlékot kapunk. CSOK-ot nem szeretnénk igénybe venni.
Köszönettel,
Edit

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-20 - 07:38

Kedves Edit!
Szakértőink bővebb információk ismeretében készséggel készítenek Önöknek személyre szóló, díjmentes tájékoztatót az elérhető hiteltermékekről. Ehhez elsőként kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Gréta szerint:

2019-03-02 - 16:33

Üdvözlöm!
A párommal szeretnénk lakáshitelt felvenni, azonban önerőnk nincs és én nemrég kezdtem el dolgozni (pályakezdőként kezdtem a jelenlegi munkahelyemen). 3 hónapja van munkaviszonyom. A páromnak is 3 év körül van munkaviszonya (nem egy munkahelynél). Nekem havi nettó 150.000 Ft a jövedelmem, neki nettó 80.000 Ft. 2-3.000.000 Ft összegű ingatlanba gondolkozunk, de nem tudom, hogy adnának-e hitelt így és ha igen, melyik bank, illetve mennyit. Segítségünk nincs, így teljesen tanácstalanok vagyunk.

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-21 - 11:19

Kedves Gréta!
3 millió forint alatti ingatlant bankpartnereink sajnos nem fogadnak el fedezetként. Ha nincs lehetőség plusz ingatlanfedezet bevonására, akkor önerő nélkül sajnos nem oldható meg a lakásvásárlás.
További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Oszkár szerint:

2019-02-20 - 11:02

Sziasztok,
Feleségemmel ez vagy következő évben használt lakást (házat BP környékén, közeli faluban) szeretnénk vásárolni, 65-90 m2 magasságban. Jelenleg, kb 35-40M Ft-tal számolunk, mint az ingatlan teljes összegére + esetleges kisebb javíásokra/hasonlókra.
Neki nettó kb. 200e Ft, nekem meg Egyéni Vállalkozóként havonta kb. 550e Ft (és, 2018 évtől Kft.-ben is bejelentett, alap/minimumhoz közeli fizetésem van).
Az OTPnél van lakástakarékunk, de kevés, alig 1 évnyi..
Az érdekel minket főképp, hogy milyen önerőre számítsunk? Nem sietünk, valamikor 2020 környékén szeretnénk ebbe belevágni, csak hát, nem mindegy mennyi M Ft-ot kell rá addig összegyűjteni… VAGY, kivárni az 5 – vagy 10 – éves lakástakarékot..
Nagyon szépen köszönöm az időtöket és segítésgeteket!
Oszkár

Hitelnet.hu szerint:

2019-02-21 - 14:12

Kedves Oszkár!
Vállalkozói jogviszonyból származó jövedelem figyelembevételéhez legalább egy lezárt év szükséges. 2020-ra tervezett házvásárlás esetén tehát adott válllakozói jövedelem az Önök esteében már figyelembe vehető lesz. A NAV által az előző évről kiállított jövedelem összege lesz a meghatározó a hitelbírálat során. Megfelelő jövedelemfedezettség esetén a vásárolandó lakóház forgalmi értékének akár a 80%-a is felvehető. Az elvárt önerő összege mérsékelhető, ha CSOK-ot is vesznek igénybe. Várhatóan júliustól eltörlésre kerül használt lakások esetében a 35 milliós vételár korlát. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltsék ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitel- és CSOK ügyintézést is!

Viktória szerint:

2019-01-18 - 10:23

Üdvözlöm!
Használt ház vásárlás előtt állunk, 3 gyerekünk van, így a csok-ot is szeretnénk kihasználni. Én jelenleg kisadózó egyéni vállalkozó vagyok, férjem nettó jövedelme átlagosan 300 ezer forint.
A kérdésem, hogy egy körülbelül 16-20 milliós ingatlannál mennyi minimális önerő szükséges, illetve hogy mennyire lehet akadály, hogy nekem nincs igazolható jövedelmem (még nincs 1 lezárt adóévem).
Köszönöm szépen.

Hitelnet.hu szerint:

2019-01-18 - 13:02

Kedves Viktória!
Vállalkozásból származó jövedelem csak egy lezárt év esetén vehető figyelembe.
Egy ingatlanra megfelelő jövedelemfedezettség esetén, az ingatlan földrajzi elhelyezkedésétől függően legfeljebb a forgalmi érték 80%-a vehető fel. 20% önerő tehát elvárás alapesetben. A meglévő gyermekek után adható CSOK összege azonban szintén önerőként vehető figyelembe, így ezzel is csökkenthető az elvárt saját erő mértéke. A minimális önerő mértékéről Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket a további részletek ismeretében. Ehhez elsőként kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitel- és CSOK ügyintézést is!

Zsolt szerint:

2019-01-04 - 15:47

Tisztelt Hitelszakértő!
Kicsit összetett kérdést szeretnék feltenni!
A párommal új ház építését tervezzük kivitelező segítségével! A kapott ajánlat egy 62,5 négyzetméteres vas megyei megyeszékhely meletti falu új lakóparkjába szól 25 milliós költségvetéssel számolva! Az első kérdésem az lenne, hogy lehetséges-e, hogy a hitelfolyosító bank esetlegesen magasabb összegre becsli a leendő házat, így csökkentve a saját önerő nagyságát?
A párommal a havi bevételünk 400 ezer Ft felett van, tartozás nélkül, de kiadásaink mellett szerepel fundamenta megtakarítás is (szám szerint 2-2db személyeként, 4 éves futamidó havi 20ezer Ft-tal). Itt a kérdés az lenne, valahogyan be lehetne ezt is forgatni a hitelezés során úgy, hogy ne bukjuk el az eddig államilag kapott támogatást (még 2 év van a kifutásig)?
Előre is köszönöm.
Zsolt

Hitelnet.hu szerint:

2019-01-07 - 10:26

Kedves Zsolt!
Házépítésnél egy ingatlan bekerülési költsége és várható jövőben értéke gyakran különválik egymástól. A várható jövőbeni értéket a banki értékbecslő ugyanis összehasonlító piaci értékek alapján állapítja meg. A maximálisan felvehető hitel összegét a bank a várható jövőbeni értékből kiindulva állapítja meg. Ha ez nagyobb, mint a költségvetés összege, akkor ezáltal csökkenthető az elvárt saját erő összege.
Folyamatban lévő LTP megtakarítás sajnos nem használható fel. Azonban, ha a megtakarítási idő lejár, az állami támogatással és betéti kamatokkal növelt összeggel csökkenthető a fennálló lakáshitel tartozás.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitel- és CSOK ügyintézést is!

Tamás szerint:

2019-01-03 - 17:37

Szeretnék venni egy használt kertes házat Nagykátán. 28 éves vagyok, 9 éve van bejelentett, határozatlan idejű munkaszerződésem, nettó jövedelmem 200.000 Ft. Semmilyen hitelem, illetve tartozásom nincs! Konkrét ingatlant még nem néztem ki, de folyamatban van. Adóstárs bevonását nem szeretném. Megtakarításom 2M. Ennyi önerőre, illetve ilyen szintű fizetés mellett, mennyire vagyok hitelképes? Jelzáloghitelnél 20%-ot szoktak kérni, ami a valóságban inkább 30%, bár ezt bankja válogatja. A családban van egy használt kertes családi ház, illetve egy üres belterületi építési telek is (ezeket nem szeretném bevonni, mint önerő, csak ha “muszály”).
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-01-07 - 09:25

Kedves Tamás!
Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink elvégzik az előzetes hitelbírálatot, mely alapján személyre szabott, díjmentes tájékoztatást tudnak adni Önnek az elérhető lakáshitelekről, valamint a minimálisan elvárt önerő mértékéről. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Zsolt szerint:

2018-12-28 - 23:21

Falusi házat szeretnék vásárolni ugyanabban a faluban. Az én házam kb. ugyanolyan értékű, mint a megvásárolandó ház.
Kérdésem: a házam fedezetre elegendő-e önerő befizetés nélkül?

Hitelnet.hu szerint:

2019-01-01 - 23:04

Kedves Zsolt!
A hitelezhetőséget számos tényező befolyásolja. Meghatározó a jövedelem- és ingatlanfedezettség. Az ingatlanfedezettség szempontjából lényeges információ lenne, hogy hol található helyileg az ingatlan és kb. milyen értékűek. A jövedelemfedezettség szempontjából meghatározó a háztartás igazolt nettó jövedelmének, valamint az esetleges meglévő hiteltörlesztéseik összege.
Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és a további információk ismeretében Szakértőink pontos tájékoztatást tudnak adni Önnek arról, hogy a vásárláshoz elegendő lenne-e meglévő lakásuk bevonása, önerő megfizetése nélkül. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést.

Erzsi szerint:

2018-11-26 - 10:03

Egy használt lakás (pesti garzon lakás, első lakást vásároló fiatalnak) vásárlásánál mennyi önrésszel kell rendelkezni, ha 12 milliós kölcsönre lenne szüksége 20 éves futamidővel?

Hitelnet.hu szerint:

2018-11-26 - 10:11

Kedves Erzsi!
Törvényi előírás alapoán legalább 20% önerő szükséges, ha csak a vásárolandó lakás kerül bevonásra. Ezen túlmenően az elvárt önerő mértéke nagyban függ a jövedelemfedezettségtől. Szakértőink készséggel adnak Önöknek személyre szabott díjmentes tájékoztást a további információk ismeretében. Ehhez elsőként kérjük, töltsék ki online adatlapunkat, majd Szakértőink felveszik Önökkel a kapcsolatot! Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézést díjmentesen vállaljuk!

Andrea szerint:

2018-11-23 - 13:17

Tisztelt Hitelszakértő!
Határozatlan kinevezésű kormánytisztviselő vagyok nettó: 230.000 Ft fizetéssel, életkorom 50 éves. Használt lakást vásárolnék melynek vételárra: 7.000.000 Ft. Semmilyen tartozásom pénzintézetek felé nincsen. Hitelt szeretnék felvenni fix kamattal 15 évre.
Mennyi önerő szükséges az ingatlan megvásárlásához? Kell-e adótárs?

Hitelnet.hu szerint:

2018-11-23 - 13:23

Kedves Anna!
A leírt információk alapján a törvény által biztosított maximális, 80%-os finanszírozás is lehetséges. Ez esetben 20% önerő elegendő lehet a lakásvásárláshoz. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Szilvia szerint:

2018-11-16 - 08:43

Kedves Hitelnet!
Az a célunk a férjemmel, hogy Budapesten tudjunk lakást vásárolni. Egy olyan lakás ára, amit jelenleg bérlünk 22-25 M Ft.
Ön szerint mekkora önerőre lesz szükség ahhoz, hogy egy ilyen lakást megvásároljunk? Egy gyermekünk van, nem is tervezünk többet.
Köszönöm előre is a válaszát.
Üdvözlettel:
Szilvia

Hitelnet.hu szerint:

2018-11-16 - 09:10

Kedves Szilvia!
Törvényi előírás alapján a maximális finanszírozási arány az ingatlan forgalmi értékének 80%-a. Azt, hogy ez adott esetben működhet-e, előzetese hitelbírálatot követően tudjuk megmondani. Ehhez bővebb információkra lenne szükség. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz, kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban a teljes körű hitel- és CSOK ügyintézést díjmentesen vállaljuk!

Krisztián szerint:

2018-11-09 - 13:51

Kedves Hitelszakértő!
Lakáshitel témakörben szeretnék kérdést feltenni. 16-17 millió forinton hirdetett lakást szeretnék vásárolni Budapesten (IV. vagy XV. kerület) vagy Vácon. 193.000 Ft nettó jövedelmem van, körülbelül 3.500.000 Ft önerőm, nincs meglévő hitelem.
A kérdésem az lenne, tapasztalataik alapján, megkapnám-e a körülbelül 13 millió forintos hitelt? A bankok értékbecslői a meghirdetett árakat mennyire becsülik alá? Van rá esély, hogy a lakás árának 80%-át, vagy inkább csak kevesebb százalékát “állja” a bank?
Előre is köszönöm válaszaikat!

Hitelnet.hu szerint:

2018-11-09 - 14:22

Kedves Krisztián!
Elvileg működhet a lakásvásárlás a leírtak alapján 80%-os finanszírozással is, ha nincsen meglévő törlesztési kötelezettsége, de kérdésére pontos választ csak az előzetes hitelbírálat elvégzése után tudunk adni. Ehhez további információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink személyre szabottan fogják Önt tájékoztatni. Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézést díjmentesen vállaljuk!

Zoltán szerint:

2018-11-04 - 19:48

Tisztelt Válaszadó!
Lakásvásárlás előtt állok, meg már folyamatban is van, de kétségek merültek fel bennem a hitelbírálatnál. Volt már egy előminősítés, azon megfeleltem! Várom a végleges adásvételi szerződést ügyvéd által és ugye utána lehet kérelmezni a hitelt! Ön szerint megfogom kapni a hitelt? Csak, hogy értse a dolgot. Tehát egy vadi új építésű ingatlanról lenne szó, tömblakásról beszélünk aminek a vételára 24,5 millió Ft. Önerőt már megfizettem 5,5 millió Ft-ot és a maradék 19 millió lenne a hitel. És kezdek már nagyon izgulni, hogy kevés lesz az önerő, aztán ha elutasítja a bank a hitelt, akkor bukom az önerőt! Egyedülálló vagyok, nincs gyermekem, határozatlan idejű munkaszerződésem van, másfél éves munkaviszony és 600.000 Ft nettó jövedelem leigazolták.

Hitelnet.hu szerint:

2018-11-06 - 11:19

Kedves Zoltán!
A leírtak alapján megfelelő az ingatlan- és jövedelemfedezettség egyaránt, tehát elvileg működhet a hitel. Pontos választ azonban csak az ügylet további részleteinek ismeretében tudnánk adni.

Júlia szerint:

2018-10-22 - 08:58

Üdvözlöm!
Jelenleg áruljuk a lakásunkat. Ennek az ára lenne az önerőnk hitel felvételéhez, 10.400.000 Ft, a fővárosba, peremkerületbe, kisebb lakásba szeretnénk költözni vidékről. Kettőnk keresete 320.000 Ft körülbelül, eltartottunk egy pici baba. CSOK-ot is egy gyermekre igényelnénk. Kb. 18-19 millió forint értékben nézegetünk lakásokat.
Ön szerint ennyi jövedelemmel, 20-25 éves törlesztéssel, 10 millió forint hitel felvétele lehetséges lenne-e? Semmi egyéb hitelünk, tartozásunk nincs.
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel.
Julianna

Hitelnet.hu szerint:

2018-10-24 - 09:27

Kedves Júlia!
A leírtak alapján elvileg működhet a hitellel, CSOK-kal történő lakásvásárlás. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitel- és CSOK ügyintézést!

Péter szerint:

2018-09-24 - 11:50

Kedves cikkíró.
Eddig az Unicredit és a K&H Banknál jártunk. Új lakás építése esetén egyik sem fogadta el önerőként a 3 gyerek után járó 10 millió forintot, és mind a két helyen azt mondták, ez máshol is így lesz.
Akkor most önerő a csok, vagy sem?

Hitelnet.hu szerint:

2018-10-03 - 14:29

Kedves Péter!
A K&H Bank a CSOK összegén felül minimum 20% – az ingatlan területi elhelyezkedésétől függően – akár 30% önerőt is elvár.
A UniCredit Bank a meglévő gyermekek után nyújtott CSOK összegét nem számítja bele az ingatlan terhelhetőségébe, tehát a kedvezmény önerőnek minősül.

Lajos szerint:

2018-09-21 - 05:59

Üdvözlöm!
Használt lakást szeretnék vásárolni, de nincs önerőm. Bruttó 200 000 Ft munkabérrel rendelkezem (nettó 140 000 ). Emellett 21 000 Ft fogyatékossági támogatást, valamint 113 000 Ft-ot árvaellátásként rokkantság címén. Stabil munkahelyem van. Rendelkezem egy zártkerttel és sajnos van egy 60 000 Ft-os személyi hitelem. Kb. 4.000.000 Ft értékű ingatlanban gondolkoztam.
Van bármilyen lehetőség számomra ebben a helyzetben?
Köszönettel várom válaszát.
Tisztelettel: Lajos

Hitelnet.hu szerint:

2018-09-21 - 06:23

Kedves Lajos!
Önerő nélkül sajnos nem oldható meg a hitelfelvétel, mivel a vásárolandó lakás teljes vételára nem vehető fel hitelként. Azt, hogy mekkora összegű lakáshitelt tud igénybe venni és mennyi önerő szükséges, előzetes hitelbírálatot követően tudjuk meghatározni. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Ivett szerint:

2018-09-20 - 06:21

Jó napot kívánok!
Egyedülálló anyaként két gyermekkel szeretnék lakást vásárolni, az önerő 2 millió Ft. Jövedelmem nettó 176 000 Ft és a családi pótlék. A jelenlegi munkahelyemen 4 éve dolgozom, hitelt még eddig nem igényeltem.
Érdeklődnék, hogy a csok és az önerő együtt elegendő-e arra, hogy nagyobb összegű hitelt kapjak. Pl., ha a megvásárolni kívánt ingatlan kb. 13 millió Ft?
Köszönöm és várom válaszukat!

Hitelnet.hu szerint:

2018-09-20 - 14:57

Kedves Ivett!
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség, ezért kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban a teljes körű hitel és CSOK ügyintézést díjmentesen vállaljuk!

Zoltán szerint:

2018-08-28 - 06:22

Üdvözlöm Önöket!
Egy kérdés foglalkoztat mostanában engem, és szeretnék rá érdemi választ kapni egy szakértőtől:
Lakáshitelt szeretnék felvenni, használt lakás vásárlására, azonban nem tudom, hogy egyáltalán elindítható-e a folyamat, a bankoktól kaphatok-e hitelt az alábbi feltételekkel:
Egyedülálló dolgozó férfi vagyok, egész jó havi fix fizetéssel.
Nincs fedezetem, sem pénz, sem ingatlan, csak a megvásárolandó lakás lehetne az.
Nincs önerőm, azt valamilyen más formában kellene előteremtenem, akár a banktól is.
Rendelkezem egy minimális megtakarítással, havonta tudok félre tenni kisebb nagyobb összeget.
Nincs adóstársam, egymagam szeretném felvenni és törleszteni a lakáshitelt.
Vidéki ingatlanban gondolkozom, közép magyarországi kis településen, egy két szobás lakásban.
Köszönöm előre is válaszukat!

Hitelnet.hu szerint:

2018-08-28 - 06:41

Kedves Zoltán!
Törvényi előírás alapján egy ingatlan forgalmi értékének legfeljebb 80%-a vehető fel hitelként, 20% önerő tehát minden esetben szükséges a vásárláshoz. A maximálisan felvehető hitelösszeget befolyásolja a vásárolandó lakás területi elhelyezkedése és az igénylő jövedelmi helyezte is. Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabottan fogják Önt tájékoztatni a szükséges önerő mértékéről és a finanszírozási lehetőségekről! Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézést díjmentesen vállaljuk!

Tímea szerint:

2018-08-15 - 17:19

Tisztelt Hölgyem/Uram!
A következő kérdésemre szeretnék választ kérni. Párommal használt ingatlant szeretnénk vásárolni 11-12 millió forintig! Hitelre plusz csok 2 meglévő egy vállalt gyerkőcre. A párom lenne az igénylő, az ő jövedelme 360.000-400.000 Ft között mozog (plusz cafateria). Én lennék az adóstársa a hitelben. Jelenleg gyesen vagyok október 25.-ig kisebbik gyermekünkkel, de októberi hónaptól szeretnék munkába állni. Várható jövedelmem 80.000-90.000 Ft körül fog lenni plusz a 26.600 Ft családi pótlék.
7Kérdésem, hogy ekkora jövedelemmel hitelképesek lehetünk ekkora összegig? 9 millió hitelre volna szükségünk. A csokot szeretnénk önerőkét használni. Amit még szeretnénk tudni, nekem mint adóstársnak elegendő a 3 hónap munkaviszony vagy 6 hónap szükséges?
Köszönöm szépen válaszát!

Hitelnet.hu szerint:

2018-08-15 - 17:24

Kedves Tímea!
Törvényi előírás alapján a maximális finanszírozási arány az ingatlan forgalmi értékének 80%-a, de területi elhelyezkedéstől függően ez az arány kisebb is lehet. Van olyan bank, ahol a vállalt gyermek után igényelt CSOK is önerőként vehető figyelembe. A jövedelemvizsgálat során – pénzintézettől függően – elegendő lehet a 3 hónapos munkaviszony, ha a próbaidő lejár és munkaviszonya határozatlan idejű lesz.
Javasoljuk, hogy személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban a teljes körű hitel és CSOK ügyintézés díjmentes!

Andrea szerint:

2018-08-14 - 06:03

Jó napot kívánok!
Olyan kérdésem lenne, hogy létezik-e olyan, hogy nincs önerő házvásárlásnál, de mégis megkapható a hitel?
A választ előre is köszönöm.
Andrea

Hitelnet.hu szerint:

2018-08-14 - 06:18

Kedves Andrea!
Törvényi előírás alapján a vásárolandó ház forgalmi értékének legfeljebb 80%-a vehető fel hitelként, tehát általában minimum 20% saját erő általában szükséges. Önerő nélkül akkor oldható meg a házvásárlás, ha van megfelelő értékű plusz ingatlanfedezet, ami bevonható még az ügyletbe. Amennyiben ez lehetséges, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink a további információk alapján ismertetni fogják az elérhető hitelkonstrukciókat!

Ákos szerint:

2018-07-22 - 13:40

Jelenleg van 3 lakástakarékom, ami közül egy 2 év múlva jár le, egy másik pedig 3 év múlva, illetve még egy, ami 5 év múlva. Mindegyik havi 20e Ft-os befizetésű. A vágyott, budapesti, 30 nm körüli lakás megvásárlását 2-3 év múlva tervezném, az első lakástakarék lejártakor. Saját megtakarításom nagyjából 2 millió Ft lesz akkorra. A lakástakarék esetén van arra lehetőség, hogy a még megtakarítási szakaszban lévőre is kaphassak hitelt? Ha felveszek egy másik hitelt áthidalási céllal, akkor a később megkapott lakástakarék összegéből vissza tudom azt fizetni előtörlesztéssel? Mennyi önerő kell egy 6-9 millió Ft-os ingatlan megvásárlásához, illetve abba a lakástakarék összege is beleszámít?

Hitelnet.hu szerint:

2018-07-23 - 06:28

Kedves Ákos!
LTP esetén a megtakarítási idő lejárata előtt is van lehetőség arra, hogy hozzájusson előre az összeghez áthidaló hitel formájában. Minderről további részleteket ITT olvashat.
Másik típusú lakáshitel szintén betörleszthető LTP-vel a megtakarítási idő lejárata után.
Egy lakásvásárláshoz szükséges önerő mértéke számos tényezőtől függ. Meghatározó például az igénylő jövedelmi helyzete. Megfelelő jövedelemfedezettség esetén a vásárolandó lakás forgalmi értékének akár 80%-is felvehető hitelként. Ebben az esetben 20% önerő is elegendő lehet. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézés díjmentes!

Árpád szerint:

2018-06-30 - 15:44

Kedves címzett!
Szeretnék egy házat venni hitelre, a legminimálisabb önrésszel, lehetőleg alacsony thm-mel. Egyenlőre minimális megtakarításom van, viszont a jövedelmem havi egymillió feletti. Albérletben lakom havi 230ezerért jelenleg, viszont szeretném inkább a sajátomba fektetni a pénzem s abban lakni.
Abban kérném a segítségüket, hogy (egyenlőre csak) kinéztem hirdetés alapján egy házat, ami érdekelne megvételre és szeretném tudni milyen lehetőségeim vannak, valamint mennyi pénzzel kell rendelkeznem és mi a menete egy ilyen hitelre történő vásárlásnak. Pótfedezet kizárva.
Tisztelettel.
Árpád

Hitelnet.hu szerint:

2018-07-01 - 06:44

Kedves Árpád!
A minimálisan szükséges önerő mértékét több tényező is befolyásolja. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőnk személyre szabottan fogják Önt tájékoztatni az elérhető legkedvezőbb lakásvásárlási hitelkonstrukciókról! Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézés díjmentes!

Zsuzsanna szerint:

2018-06-19 - 16:57

10.000.000,- Ft-ért árult lakóházat szeretnénk férjemmel megvenni. Van egy 19 éves súlyosan fogyatékos, és egy 14 éves egészséges gyermekünk. Amennyire tudom, a CSOK 1.430.000,- Ft. A fennmaradó összeget az OTP-től igényelendő hitelből szeretnénk fizetni. Mennyi a felvehető hitel összege, melyhez képest mennyi saját erő biztosítására van szükség? A férjem 175 ezer Ft nettó keresettel rendelkezik, én a fogyatékos gyermekkel ápolási díjon vagyok 54.000 Ft/hó, egy gyermekre kapunk családi pótlékot, és jár a fogyatékossági támogatás.
Igazából az érdekelne, hogy a CSOK saját erőnek minősül-e? Ha igen, mellette a vételár mekkora %-át lehet felvenni hitelként?
Köszönöm: Zs.

Hitelnet.hu szerint:

2018-06-19 - 17:26

Kedves Zsuzsanna!
A maximálisan felvehető hitelösszeget és így a minimálisan elvárt saját erő mértékét számos tényező – igénylők jövedelmi helyzete, fennálló hiteltartozásai, vásárolandó lakás területi elhelyezkedése, stb. – befolyásolja. A CSOK saját erőnek minősül, de pénzintézetenként változó, hogy mely bank számítja bele az összegét a terhelhetőségbe és melyik nem.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Gábor szerint:

2018-05-26 - 06:30

Köszönöm a választ!
Még lenne egy olyan kérdésem, hogy a lakás új építésű volt mikor a bérleti szerződést megkötöttük. Újként kell tekinteni rá vásárláskor vagy már használt lakásnak minősül az 5 év miatt?

Hitelnet.hu szerint:

2018-05-26 - 06:37

Kedves Gábor!
A lakás így már használt lakásnak minősül.

Gábor szerint:

2018-05-24 - 08:40

Üdv!
Jelenleg bérleti szerződésem van a lakásra, amit megvásárolni készülök, 5 éves a szerződés aminek lejártával a szerződésben foglalt értéken megvehetem a lakást, továbbá az addig befizetett bérlet levonódik az árból. 14 millió lett megállapítva, szerződés végéig ebből 4 millió kerül befizetésre, szóval 10 millió a hiányzó érték.
A kérdésem az lenne, így a “rövid” felvázolás után, hogy az a 4 millió az beszámításra kerülhet-e hitel igénylésnél mint önerő?
Továbbá, a lakásárak eléggé felszöktek a környéken a helyi beruházások miatt, így a lakás 16-17 millió között mozog most, viszont én még mindig a szerződés szerinti árat kapom.
Ebben az esetben 6-7 millióról volna szó, ami kérdőjeles.
Előre is köszönöm a segítséget!

Hitelnet.hu szerint:

2018-05-26 - 05:05

Kedves Gábor!
Amennyiben az adásvételi szerződés szerinti vételár 14 millió forint lesz, úgy az Ön által megfizetésre kerülő 4 millió forint önerőként vehető figyelembe, s a fennmaradó összeg – megfelelő jövedelemfedezettség esetén – lakáshitelként felvehető.
Személye szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Éva szerint:

2018-05-04 - 07:37

62 éves nyugdíjas vagyok és szeretnék egy használt lakást 5.000.000.-forintért megvásárolni. Készpénzem egyáltalán nincsen.
Milyen lehetőségeim vannak, akkor ha nincs önerőm, így igényelhetek-e? Nem tudok adóstársat sem bevonni a hitel igényléséhez.
Üdvözlettel: Éva

Hitelnet.hu szerint:

2018-05-04 - 07:40

Kedves Éva!
Önerő hiányában – megfelelő jövedelemfedezettség esetén – plusz ingatlanfedezet bevonásával valósulhat meg a lakásvásárlás. Ha erre van lehetőség, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják az elérhető hitelkonstrukciókat!

Lajos szerint:

2018-03-18 - 17:27

Tisztelt Hölgyem/Uram,
Szeretném megkérdezni, hogy egy új lakás vásárlásához mekkora önerő szükséges. Feltételezem, hogy Bankonként különbözhet és nincs erre egyértelmű válasz a pénzügyi helyzetünk és a megvásárolni kívánt ingatlan bemutatása nélkül. Ha esetleg rendelkeznek a témakört alaposan bemutató dokumentumokkal, akkor szívesen venném, ha a válaszlevelükben csatolnák.
Köszönöm az idejüket!
Tisztelettel:
Lajos

Hitelnet.hu szerint:

2018-03-18 - 17:44

Kedves Lajos!
Ilyen dokumentummal nem rendelkezünk. Törvényi előírás, hogy a forint alapon nyújtott hitel összege nem haladhatja meg az ingatlan forgalmi értékének 80%-át. Ezen túlmenően az igénylők jövedelmi helyzete és az ingatlan területi elhelyezkedése határozza meg a maximális finanszírozási arányt, az egyes banki előírások figyelembevételével.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink választ tudnak adni kérdésére.

Niki szerint:

2018-03-18 - 17:25

Jó napot!
Niki vagyok és a barátommal házat szeretnénk venni 6,8 millió Ft. Mind a kettőnknek van bejelentett munkahelye és az lenne a kérdésem, hogy mivel nem házasodtunk össze, még önerőnk nincsen, hogyan tudnánk megvenni, milyen lehetőségek vannak ilyen esetre?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2018-03-18 - 17:39

Kedves Niki!
A teljes vételár nem vehető fel hitelként, kivéve, ha a bank számára megfelelő jövedelemmel rendelkeznek és van lehetőségük plusz ingatlanfedezet bevonására.
Vállalt gyermek utáni támogatásra csak házasként lehetnének jogosultak, amennyiben a megelőlegező CSOK kérelem benyújtásakor legalább egyikük 40 év alatti.
Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket arról, hogy a 6,8 millió forint vételárú lakás megvásárlásához mennyi önerőre lenne szükség, ha kitölti online adatlapunkat!

Márta szerint:

2018-03-12 - 14:44

Tisztelt Hitelnet!
Azt szeretném megkérdezni, ha egyedülállóként szeretnék vásárolni lakóingatlant, akkor is folyósítanak hitelt? A megvásárolni kívánt ingatlan 20 millió, az önerőm 3 millió, a hitel 17 millió lenne. Szüleim lakását ingatlanfedezetként is be tudom vonni a hitelelbírásánál (ez kb. 10 milliót ér).
Előre is köszönöm a válaszát.
Tisztelettel,

Hitelnet.hu szerint:

2018-03-18 - 14:51

Kedves Márta!
Egyedülállóként is igényelhető lakáshitel megfelelő jövedelem- és ingatlanfedezettség esetén. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink készséggel tájékoztatják Önt az elérhető legkedvezőbb hitelkonstrukciókról! Az aktuális törlesztő részletekről előzetesen online lakáshitel kalkulátorunk segítségével tájékozódhat. Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézés díjmentes!

Bálint szerint:

2018-02-22 - 06:00

Üdvözletem.
Első lakásomat szeretném megvásárolni 8,35 millió forint értékben! (használt lakás) Abban szeretném a segítségét kérni, hogy mint első lakásvásárló vagyok, vannak valamilyen kedvezmények? Ilyen ár értékben mennyi önerővel kell rendelkeznem? Lakásfedezetre is szükségem van vagy a megvásárolandó lakás is lehet fedezet (jelzálog)?
A segítséget előre is nagyon szépen köszönöm!
Bálint

Hitelnet.hu szerint:

2018-02-22 - 06:08

Kedves Bálint!
Fedezetként elfogadható a megvásárolni kívánt lakás. A szükséges önerő mértékét több tényező is befolyásolja – például a célingatlan területi elhelyezkedése, a lakásvásárló jövedelmi helyzete, stb. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézést díjmentesen vállaljuk!
Első lakáshoz jutóként kedvezményt a leírtak alapján az illeték fizetésénél kaphat, amennyiben 35 év alatti. Ez esetben az illeték mértéke 4% helyett 2%.

Tímea szerint:

2018-02-07 - 06:01

Tisztelt Tanácsadó!
Érdeklődnék, milyen lakáshitel konstrukciók vannak.
Mennyi önrész kell a hitelhez?
Kell-e önrész?
Csak ingatlanfedezet lehetséges vagy lehet-e készpénzes kezes?
Válaszát köszönöm!
Üdvözlettel: Tímea

Hitelnet.hu szerint:

2018-02-07 - 06:18

Kedves Tímea!
Lakásvásárláshoz államilag támogatott és piaci kamatozású lakáshitel egyaránt igényelhető, melyekről honlapunkon részletes leírást talál. Az elérhető legkedvezőbb konstrukciókról online lakáshitel kalkulátorunk segítségével tájékozódhat.
Önrész szükséges, mivel – törvényi előírás alapján – az ingatlanfedezetnek maximum a 80%-a vehet fel hitelként. Ez a finanszírozási arány a gyakorlatban azonban kevesebb is lehet az igénylő jövedelmi helyzetétől és az ingatlan területi elhelyezkedésétől függően. Ez utóbbiról bővebb információt ITT talál.
A hitelösszeg adóstárs bevonásával csak egy bizonyos szintig növelhető, 80% feletti finanszírozáshoz minden esetben plusz ingatlanfedezet bevonása szükséges.
Szakértőink készséggel adnak Önnek személyre szabott, díjmentes tájékoztatást a konkrét információk ismeretében! Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Ildikó szerint:

2018-01-22 - 13:08

Üdvözlöm!
Használt lakás vásárlásnál lenne a kérdésem, hogy kb. 11-12 millió forinthoz kell-e önrész illetve kezes?
Bejelentett munkahelyem van 10 éve és kb. 200.000 ft a nettó fizetésem.
köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2018-01-22 - 13:16

Kedves Ildikó!
Törvényi előírás alapján a fedezetül felajánlott ingatlan forgalmi értékének legfeljebb a 80%-a vehető fel hitelként, amennyiben a jövedelemfedezettség is megfelelő. Minimum 20% önerő tehát szükséges. A 80%-os finanszírozási arány azonban nem automatikus, egyéb tényezők is befolyásolják a felvehető hitelösszeget – például az ingatlan területi elhelyezkedése – ezért 20%-nál több is lehet az elvárt saját erő mértéke. Adóstárs bevonása az ingatlanfedezettséget nem helyettesíti.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz bővebb információk szükségesek, ezért kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Ágnes szerint:

2018-01-15 - 06:16

Tisztelt Szakértő!
Az a kérdésem lenne, nincs önerőnk, de házat szeretnénk vásárolni. A párom és az én fizetésem összesen 180 ezer forint. Mi esélyünk lehet a bankoknál, hol érdemesebb érdeklődni? Szeretnénk lassan gyermeket is. Jelenleg albérletben élünk, 40e Ft-ot fizetünk, de jobb volna sajátot fizetni. Hitelünk nincs sehol. Körülbelül mire számolhatunk? Mennyit kaphatunk a banktól?
Előre is köszönöm a válaszát!
Tisztelettel.
Ágnes

Hitelnet.hu szerint:

2018-01-15 - 06:21

Kedves Ágnes!
Ennyi információ alapján sajnos nem tudunk pontos tájékoztatást adni arról, hogy mennyi önerő szükséges lakásvásárláshoz. Az önerő mértékét befolyásolja a vásárolandó lakás területi elhelyezkedése, értéke, a jövedelemvizsgálat eredménye, stb. Amit tudni kell, hogy törvényi előírás szerint az ingatlan értékének legfeljebb 80%-a vehető fel hiteként, de ez sem automatikus. A ténylegesen felvehető lakáshitel összege – az előzőek függvényében – ennél kisebb is lehet.
A vállalt gyermekek után igényelhető CSOK összegét nem minden bank fogadja el önerőként. Vállalt gyermek utáni CSOK igénylésre kizárólag házastársi kapcsolat esetén van lehetőség.
Személyre szabott, konkrét tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Szilárd szerint:

2018-01-14 - 06:16

Üdvözlöm.
Kérdésem a következő: Kőszegen (Vas megye) lehetőségem lenne megvásárolni egy felújításra szoruló első emeleti tégla lakást a történelmi belváros egyik műemlék épületében. Az ingatlan eladási ára 8.000.000 Ft. Jelen állapotában is lakható, de egy felújítás (tisztasági festés, vizesblokk korszerűsítés, külső nyílászáró csere) után a valós ára a környező ingatlanokat alapul véve kb 11 -12.00.000 Ft körül mozogna. A közelmúltban váltam el, így jelenleg nincs módom önerőből megvásárolni. A válás után 2.000.000 Ft készpénzzel rendelkezem. 45 éves egyedülálló Bm alkalmazott vagyok határozatlan időre szóló munkaszerződéssel, havi 220.000 Ft nettó fizetéssel. Semmiféle hitelem, levonásom nincsen, a teljes fizetésemmel magam gazdálkodom.
Van bármiféle lehetőségem a hiányzó összeget hitelként felvenni?
Tisztelettel: Szilárd

Hitelnet.hu szerint:

2018-01-14 - 06:26

Kedves Szilárd!
2 millió Ft önerővel a vételár hiányzó része a leírtak alapján felvehető lehet a lakásvásárláshoz. Ezekről a hitelkonstrukciókról Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online adatlapunkat. Ha a felújítás, korszerűsítés költségét is banki forrásból szeretné finanszírozni, a további lehetőségekről bővebb információk ismeretében tudunk pontos tájékoztatást adni.

Barnabás szerint:

2018-01-10 - 20:02

Mennyi önerő szükséges 5,8 milliós lakásvásárlásnál, és van-e mód csak a saját részemre venni házassági szerződéssel a feleségemet nem bevonni, mert végrehajtás alatt van a volt férje miatt. Minimálbérrel vagyok bejelentve, Unicredit bankhoz megy a számlára a pénz februártól és határozatlan időre van szerződés kötve. Tisztelttel.
Barnabás

Hitelnet.hu szerint:

2018-01-12 - 13:55

Kedves Barnabás!
Felesége bevonása nélkül úgynevezett vagyonközösségi megállapodással igényelhető lakásvásárlási hitel. Erről bővebben ITT olvashat.
Az elvárt önerő mértékének meghatározásához bővebb információkra lenne szükség. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Zsuzsa szerint:

2017-11-13 - 22:44

Tisztelt Cím!
Új ház építése nem generál kivitelezővel – folyamatban van. 5 millió Áfa visszaigénylés beadva és elfogadva. Ekkor már 21% volt a készültségi fok (első szint kész, monolit tető és a második kezdődik.) Az önerőre vonatkozó számlák már beadva. Tovább folytatódott a második szint – falak felhúzva: lépcső, hátsó falszigetelés, stb), a 2. értékbecslés 24%-ra értékel. Itt kezdődne a hitel első részletének folyósítása.
Miért csak ennyire értékelt az értékbecslő? Korrekt az, hogy az értékbecslő nem független, hiszen a bank küldi ki.
Mi alapján értékel az értékbecslő?
A bank megteheti, hogy nem ugyanazt az értékbecslőt küldi ki? Van arra egy szabályzat, hogy mi a készültségi szint? Laikus hogyan tudja ezt kiszámolni?
Ezek a dolgok miért nincsenek leszabályozva (MNB)?
Köszönöm válaszát.

Hitelnet.hu szerint:

2017-11-14 - 04:39

Kedves Zsuzsa!
Azt, hogy az értékbecslő miért 24%-os készültségi fokot állított meg, sajnos nem tudjuk megmondani, műszaki kérdésekben nem vagyunk illetékesek és nem ismerjük a konkrét ügyletet. Az értékbecslő a banktól független, önálló személy, aki az előírt szabályzat alapján végzi az ingatlan értékelését. Amennyiben az értékbecslés eredményével nem ért egyet, ezt az érintett pénzintézetnél jelezheti, kérve az értékbecslés felülvizsgálatát. Arról, hogy az egy-egy munkálat elvégzése mekkora készültséget jelent, az értékbecslő tud pontos tájékoztatást adni.

Kata szerint:

2017-10-27 - 20:27

Lakáshitelt szeretnék, de csak a használatbavételre adnak nekem, pedig a műszaki átadásig kellene fizetnem.

Hitelnet.hu szerint:

2017-10-28 - 04:32

Kedves Kata!
Új lakás vásárlásra esetén a lakásvásárlási hitel folyósítása valóban a jogerős használatbavételi engedély kiadása után lehetséges.

Lala szerint:

2017-10-23 - 18:22

Üdvözlöm!
Lakást szeretnék vásárolni. Jelenleg van 500.000 Ft önerőm. A lakás értéke 6 millió Ft és nekem 4 millió forint hitelre lenne szükségem. 4 éve egy cégnél dolgozom, havi nettó jövedelmem 160.000 Ft.
Van-e lehetőségem a hitelre Ön szerint?
Köszönöm válaszát.

Hitelnet.hu szerint:

2017-10-24 - 04:48

Kedves Lala!
A maximálisan felvehető hitelösszeget befolyásolja az ingatlan területi elhelyezkedése, típusa, kora, állapota is, valamint az igénylő esetlegesen már meglévő hiteltörlesztése(i). Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink díjmentes, személyre szabott tájékoztatót készítenek Önnek!

Gyula szerint:

2017-09-05 - 11:01

Önrész kifizetését hitel bank elfogadja hitel bírálatnál

Hitelnet.hu szerint:

2017-09-05 - 12:43

Kedves Gyula!
Nem értjük sajnos a kérdést.

Levente szerint:

2017-08-01 - 01:12

Üdvözlöm,
Angliában élek és dolgozom közel egy éve. Stabil munkahellyel rendelkezem. Hazai bankok közül melyik az, aki ad külföldi munkaszerződés felmutatásával hitelt új lakás vásárlása esetén? Röviden, mi lenne a követelmény? Önerő minden esetben legalább 20%?
Köszönöm válaszát.

Hitelnet.hu szerint:

2017-08-01 - 05:23

Kedves Levente!
Hitelfelvételnél a bankok általában elfogadják a külföldi munkaviszonyból származó jövedelmet. Legalább 3 hónapos munkaviszony, határozatlan idejű munkaszerződés az alapfeltétel. Határozott idejű munkaszerződés esetén egyéb – bankonként eltérő – követelmények vannak. Törvényi előírás alapján az ingatlan forgalmi értékének legfeljebb 80%-a vehető fel hitelként, tehát 20% önerő a minimum elvárás. A banki gyakorlat ettől eltérhet, az igénylő jövedelmi helyzetétől és az ingatlan területi elhelyezkedésétől függően ennél alacsonyabb finanszírozási arány is jellemző. Ugyanakkor plusz ingatlanfedezet bevonásával akár önerő nélkül is megvalósulhat a lakásvásárlás.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Zoltán szerint:

2017-07-27 - 06:00

Egy svájci cégnek dolgozom és a svájci nyugdíj intézet lehetőséget add arra, hogy lakásvásárlásnál felhasználják a megtakarításom egy részét 27000 frank.
Ez elfogadható-e önerőnek egy 25-30 milliós új lakás vásárlásánál?

Hitelnet.hu szerint:

2017-07-27 - 06:09

Kedves Zoltán!
Amennyiben Ön ehhez az összeghez hozzáfér és egy esetleges adásvételnél fel tudja használni, úgy önerőnek minősülhet. Arról, hogy ez az önerő elegendő-e a kívánt lakás megvásárlásához, Szakértőink a további részletek ismeretében tudnak pontos tájékoztatást adni. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Anna szerint:

2017-06-20 - 22:06

Üdvözlöm!
Az lenne a kérdésem, hogy önerőként lehet-e számolni olyan ingatlannal, amin még hitel van, ezért nem tehermentes?
Köszönettel,
Anna

Hitelnet.hu szerint:

2017-06-21 - 05:10

Kedves Anna!
Attól függ, hogy az adott ingatlan forgalmi értékéhez képest milyen mértékben terhelt. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatást bővebb információk ismeretében tudnak adni Szakértőink. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Pál szerint:

2017-06-11 - 06:32

Üdvözlöm!
25 éves vagyok. Jelenlegi bruttó keresetem 200 000 Ft. Nincs nyilvántartott házassági kapcsolatom, se élettársi kapcsolatom bejegyezve, de van egy barátnőm, akivel most várjuk a közös gyermekünket. Lakást szeretnénk vásárolni, de nincs önerőnk és nem tudok fedezetként másik ingatlant felmutatni.
Érdeklődnék, hogy van-e lehetőségem hitelre, vagy hogy mit kell tennem, hogy valamilyen lehetőségem legyen?

Hitelnet.hu szerint:

2017-06-11 - 06:37

Kedves Pál!
Lakásvásárlási hitelként a teljes vételár sajnos nem vehető fel, ezért önerőre mindenképpen szükség lenne. Önerőként vehető figyelembe a gyermekek után járó családi otthonteremtési kedvezmény is, melynek összege 1 gyermek után 600.000 Ft. Törvényi előírás alapján az ingatlan forgalmi értékének legfeljebb 80%-a vehető fel hitelként, de ez a finanszírozási arány bankonként kisebb is lehet a célingatlan területi elhelyezkedésétől és az igénylők jövedelmi helyzetétől függően. Plusz fedezetként nemcsak saját tulajdonban lévő ingatlan fogadható el, fedezetként akár szülői ingatlan is bevonható. Arról, hogy mekkora az a minimális önerő, amire feltétlenül szükség van a lakásvásárláshoz, előzetes hitelbírálat alapján tudják megmondani Szakértőink, melyhez további információkra lenne szükség. Ehhez első körben kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Annamária szerint:

2017-05-13 - 12:15

Kedves Szakértő!
Külföldön dolgozok, a fizetésem nem magyar bankszámára érkezik. Lehetséges banki hitelt felvenni új építésű lakás vásárlására? Más feltételek vonatkoznak rám? Az ingatlan értékének maximum 40%-át fedezném hitelből.
Üdvözlettel.
Annamária

Hitelnet.hu szerint:

2017-05-15 - 05:47

Kedves Annamária!
Külföldi munkaviszonyból származó, nem magyarországi bankszámlára érkező jövedelemmel is igényelhető lakáshitel, de feltétel, hogy rendelkezzen állandó magyarországi lakcímmel. Ha ez adott, akkor kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink tájékoztatni fogják az igényeinek és lehetőségeinek leginkább megfelelő lakáshitelekről!

Annamária szerint:

2017-05-08 - 11:52

Kedves Ügyintéző.
Az alábbi feltételekkel lenne esélyünk?
10 millió forint önerő, + 1 telek (amire építkeznénk), ami ér 8 millió forintot. Ezen kívül van egy nettó 1800 eurós havi bér + egy 170.000 Ft-os nettó jövedelem (245.000 bruttó). A költségvetés szerint 30 millióba kerül a ház, ami könnyűszerkezetes. Gyakorlatilag 20 millió hitelre lenne szükségünk.
Köszönöm válaszát.

Hitelnet.hu szerint:

2017-05-09 - 05:21

Kedves Annamária!
A leírtak alapján elvileg működhet a 20 milliós banki finanszírozás. A hitelbírálat eredményét az ingatlanfedezettségen kívül a jövedelemfedezettség is befolyásolja. E tekintetben az is meghatározó például, hogy jelenleg van-e bármilyen meglévő törlesztési kötelezettségük, mióta dolgoznak jelenlegi munkahelyükön, stb. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Dóri szerint:

2017-05-05 - 15:43

Tisztelt Munkatàrs!
Kérdésem az lenne, hogy amennyiben az élettársam egy cégnél 4 órába van bejelentve, havi kb. 300.000 Ft nettóra ekho adózással, (bankkártyára érkező fizetés), úgy van-e lehetőségünk felvenni bármiféle hitelt avagy Csokot az esküvőnk után egy kisvárosi, vidéki házra? Önerő 2-3 millió.
Milyen kedvező konstrukció felvételére lenne lehetőségünk 15.000.000 Ft értékű ingatlan vásárlása esetében?
Válaszát előre is köszönöm,
Dóri

Hitelnet.hu szerint:

2017-05-08 - 05:50

Kedves Dóri!
EKHO szerint adózó vállalkozásból származó jövedelem is elfogadható hitelfelvételnél. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! A további részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják Önöket az elérhető legkedvezőbb konstrukciókról!

Mihály szerint:

2017-04-04 - 16:25

Azért kerestem fel önöket, családi házat szeretnék vásárolni párommal, de önerőnk sajnálatos módon nincs.
Milyen állami támogatásokat vehetünk igénybe és hogyan?
Kihez kel fordulni ez ügyben?
Van-e olyan bank, amely önerő nélkül is ad lakáshitelt?

Hitelnet.hu szerint:

2017-04-04 - 18:28

Kedves Mihály!
Lakásvásárláshoz gyermekek utáni egy összegű, vissza nem térítendő állami támogatás (CSOK), valamint állami kamattámogatású és piaci kamatozású lakáshitel igényelhető.
A CSOK önerőként vehető figyelembe. Ezen felül plusz ingatlanfedezet bevonásával valósulhat meg az önerő nélküli házvásárlás.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentes a teljes körű CSOK és hitelügyintézés!

Barbara szerint:

2017-03-19 - 10:39

Üdvözlöm!
Lakásvásárlást tervezünk, de még csak körvonalazódnak a terveink. Kérdezni szeretném, ha az általunk kinézett ház eladási ára 18 millió forint (Pest megyei frekventált területen), továbbá egy éve fizetünk két személyre kötött, 20-20 ezer forintos lakás előtakarékosságot, melyet 10-10 évre kötöttünk, munkahelyi lakáshitelt kérhetnénk 5 millió forint értékben (melyet mindenképpen a megvásárolt ingatlanra terhelnének) és két meglévő gyermekre kérhetnénk szocpolt, akkor mennyi önerőre lenne szükségünk a ház megvásárlásához? Sajnos másik ingatlant nem tudunk bevonni fedezetként.
Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2017-03-20 - 12:58

Kedves Barbara!
A felvenni kívánt hitel összegét nagyban befolyásolja az igénylők jövedelmi helyzete. Azt, hogy adott esetben mekkora önerőre lenne szükség, Szakértőink az előzetes hitelbírálat elvégzése után tudják megmondani, amihez további információkra lenne szükség, ezért első körben kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Tibor szerint:

2017-01-12 - 10:19

Tisztelt Hitelnet!
Olyan problémám lenne, hogy az éven, legkésőbb jövő tavasszal vásárolni szeretnénk ingatlant, csak hogy önerővel nem rendelkezünk sajnos, mert egy drága albérletet tartunk fel így fiatalon és be is kellett rendeznünk. Sajnos nem áll módunkban összeszedni 2-3 millió forintot 1-2éven belül, így érdekelne, hogy van-e bármilyen alternatíva, amit megpróbálhatnánk a bankoknál? Kettőnk fizetése átlag minimum 380-400 ezer Ft, de gyakran több, plusz a juttatások, ha esetleg ez számít, hitelünk csak egy 15 ezer Ft-os autólízing van. Sajnos nincs más ingatlan, amit fedezetül tudnánk bevonni és nem szeretnénk hitelt felvenni önerőnek.
Segítségüket előre is köszönöm!
Tisztelettel: Tibor

Hitelnet.hu szerint:

2017-01-12 - 18:29

Kedves Tibor!
Mivel – törvényi előírás alapján – a lakáshitel összege nem haladhatja meg a lakás forgalmi értékének 80%-át, ezért plusz fedezet bevonása nélkül sajnos nem valósulhat meg az önerő nélküli lakásvásárlás.

Beatrix szerint:

2017-01-05 - 16:45

Kedves Hitelnet Szakértő!
Azt szeretném megtudni, van-e bármilyen lehetőség önerő nélkül lakáshitel felvételéhez vagy lakáslízinghez. Önerőként sajnos 0 forint áll a rendelkezésünkre, és sajnos másik ingatlant sem tudunk felmutatni fedezetként. Férjem édesanyjának van ugyan vidéken háza, de azon már van egy jelzálog, ami 2025-ben jár le. Másik ingatlan nem áll rendelkezésünkre. Esetleg a lakáslízing esetében szó lehet arról, hogy 0% önerő nélkül elindítsuk a lízinget, vagy ez így semmiképpen sem működhet.
Válaszát előre is köszönöm szépen.
Tisztelettel,
Beatrix

Hitelnet.hu szerint:

2017-01-05 - 17:17

Kedves Beatrix!
Mind lakáshitel, mind lakáslízing igénylésénél alapfeltétel, hogy a hitel, illetve lízing összege nem haladhatja meg az ingatlan értékének 80%-át, így plusz ingatlanfedezet bevonása nélkül sajnos nem valósulhat meg az önerő nélküli finanszírozás.

Viktória szerint:

2017-01-04 - 14:26

Üdvözlöm!
Párommal szeretnék hitelre használt lakást venni. Maximum 10-10,5 millió forint értékben gondolkozunk. Jelenleg a jogszabályok szerint előírt 20%-os önerő van meg. Van olyan bank ahol ez elfogadható? Kettőnk bevétele minimum nettó 280.000 Ft. Gyerekünk nincs, fiatalok, 25-26 évesek vagyunk. Hitelünk sincs. Budapesten tervezzük a vételt.

Hitelnet.hu szerint:

2017-01-04 - 15:00

Kedves Viktória!
Van olyan bank, ahol 20%-os önerő mellett is működhet a lakásvásárlás megfelelő jövedelemfedezettség esetén. A hitelképesség megállapításához előzetes hitelbírálat szükséges. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keressék fel a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát!

Erzsébet szerint:

2016-11-26 - 20:19

Tisztelt szakértő!
Lányom és a férje lakást vagy családi házat szeretnének venni Mosonmagyaróváron. Ausztriában dolgoznak már több éve. A jövedelmük jó, kb. 900.000 Ft.
Kérdésem, hogy egy 28 millió Ft értékű ingatlanhoz mennyi önerő szükséges? Más nagyobb érték pl: autó (kb. 5M Ft) beszámítható-e önerőként?
Válaszát köszönöm.
Erzsébet

Hitelnet.hu szerint:

2016-11-26 - 20:30

Kedves Erzsébet!
Törvényi előírás alapján a lakás forgalmi értékének maximum 80%-a vehető fel hitelként. Ez azt jelenti egy 28 millió forintos lakóingatlan esetén, hogy a maximális hitelösszeg 22,4 millió forint lehet, azaz legalább 5,6 millió forint önerő szükséges. Az elvárt önerő mértéke azonban ennél több is lehet, például az ingatlan állapotától vagy pénzintézettől függően. Kérdésére pontos választ Szakértőink az előzetes hitelbírálat elvégzésére után tudnak adni. Ehhez online adatlapunkat kellene kitölteni. Önerőként, fedezetként autó nem fogadható el.

Niki szerint:

2016-10-22 - 20:30

Üdvözlöm!
Szeretném megkérdezni, hogy lakáshitelhez kell önerő (építkezni szeretnénk)?

Hitelnet.hu szerint:

2016-10-22 - 20:54

Kedves Niki!
Építési hitelként az építendő ingatlan várható jövőbeni értékének – jövedelemfedezettségtől függően – maximum 80%-a vehető fel, vagyis minimum 20% az önerő elvárás. Konkrét, személyre szabott tájékoztatást a konkrét ügylet részleteinek ismeretében tudunk adni. Ehhez kérjük első körben töltse ki online adatlapunkat!

Anna szerint:

2016-09-25 - 18:58

Mint édesanya kérdezném. Önerő 6 millió forint értékű ingatlan, megyeszékhelyen vásárolandó ingatlan értéke 18,6 millió Ft Budapesten. Egyedülállónak 220.000 Ft havi jövedelemmel mennyi államilag támogatott hitel adható? 35 év alatti személy.
Milyen még felmerülő költségekkel kell még számolni?

Hitelnet.hu szerint:

2016-09-26 - 08:45

Kedves Anna!
Használt lakás vásárlásához maximum 10 millió forint összegű államilag támogatott lakáshitel vehető fel. További hitel felvételére piaci kamatozású konstrukcióban van lehetőség. Arról, hogy adott esetben mekkora a maximálisan felvehető hitelösszeg, Szakértőink az előzetes hitelbírálat elvégzése után tudnak pontos tájékoztatást adni, a megadott információ sajnos nem elegendő. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat, s ezt követően Szakértőink felveszik Önnel a kapcsolatot.

Szilvia szerint:

2016-09-16 - 10:50

Tisztelt Hitelnet,
Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy szeretnék lakást venni városomban 6 millióért. Lenne egy másik lakás önerőnek, amin viszont haszonélvezeti jog van. Ez probléma? Valamint én külföldön dolgozom. Ez esetleg probléma lehet, vagy igényelhetek külföldi munkaviszonnyal is hitelt?
Segítségét előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2016-09-16 - 14:04

Kedves Szilvia!
Haszonélvezeti joggal terhelt ingatlan is elfogadható lakáshitel fedezetként, amennyiben a haszonélvező is bevonásra kerül a hitelügyletbe. A külföldi munkaviszony szintén elfogadható lakáshitel igénylésénél.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Gábor szerint:

2016-08-30 - 11:23

Tisztelt Hitelnet!
A feleségemmel szeretnénk jövőre új házat vagy lakást venni Győrben vagy Győr környékén. Kettőnk jövedelme több mint nettó 700.000 Ft. Szeretnénk CSOK-ot is igényelni majdani két gyermekre. A lakás előtakarékosságunk havi 20.000 Ft-tal jövő tavasszal lejár /4 év/. Mindketten 30 év alattiak vagyunk.
Érdeklődnénk, hogy 20 millió forintos házra/lakásra mekkora önerő szükséges.
Válaszukat előre is köszönöm.
Gábor

Hitelnet.hu szerint:

2016-08-30 - 11:36

Kedves Gábor!
20 millió forint értékű ingatlan vásárlásánál – megfelelő jövedelemfedezettség esetén – akár 20% saját erővel, vagyis 4.000.000 Ft készpénzzel is megvalósulhat a finanszírozás. Személyre szabott tájékoztatást Szakértőink az előzetes hitelbírálat alapján tudnak adni, amihez további információkra lenne szükség, ezért kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Edina szerint:

2016-08-28 - 19:17

Tisztelt Szakértő!
Kérdésem az lenne, hogy sajnos nincsen önerőnk, de a közeljövőben szeretnénk lakást venni.
Van valami módja annak, hogy önerő nélkül fel tudjunk venni hitelt (annyi amennyi a ház értéke)?
Köszönöm a válaszát!

Hitelnet.hu szerint:

2016-08-28 - 19:22

Önerő nélküli finanszírozásra plusz ingatlanfedezet bevonása esetén van lehetőség, amennyiben a jövedelmi feltételeknek is megfelelnek. Amennyiben plusz fedezet bevonása megoldható, kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Gyöngyi szerint:

2016-08-19 - 17:26

Üdvözlöm!
Egyedülállóként egy kiskorú gyermekkel kaphatok-e 160.000 forint nettóval 7.000.000 forint lakásvásárlási kölcsönt? Szocpol igénybevételével mennyi önerővel kell rendelkeznem? Mennyi lenne a törlesztőrészlet? Forint alapú.
Válaszát köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2016-08-22 - 09:10

Kedves Gyöngyi!
A vásárolandó és egyben fedezetül felajánlott ingatlan forgalmi értékének maximum 80%-a vehető fel hitelként. 7 milliós lakásra tehát legfeljebb 5,6 millió forint lakáshitel adható, ami azt jelenti, hogy az 1 gyermek után járó 600.000 Ft összegű CSOK-on felül legalább 800.000 Ft saját erővel kell rendelkezni. A maximálisan felvehető hitel összegét az igénylő igazolható jövedelme mellett azonban befolyásolják a háztartás rendszeres kiadásai, esetlegesen meglévő hiteltörlesztése, valamint az ingatlan területi elhelyezkedése. Személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink felveszik Önnel a kapcsolatot!

István szerint:

2016-08-10 - 11:01

Jó napot!
Lenne egy ingatlan, melynek vételára 2 400 000 Ft. Rendelkezek a megfelelő (20%) önerővel, jövedelemmel.
A kérdésem pedig a következő:
Ingatlanfedezet nélkül ilyen kis összeget kapok valamelyik banknál és ha igen, hol?

Hitelnet.hu szerint:

2016-08-10 - 13:07

Kedves István!
Ingatlanfedezet nélküli személyi hitel igényét ITT jelezheti. Az, hogy 2 millió forint körüli kölcsönt fel tud-e venni ingatlanfedezet nélkül, nagyban befolyásolja igazolt nettó jövedelmének összege.

Attila szerint:

2016-08-01 - 14:59

Üdvözlöm!
5.600.000 Ft vételárú lakást, ha ugyanennyire felbecsülik, akkor ha jól tudom 80%-a hitelezhető maximálisan, azaz 4.480.000 Ft otthon teremtési kamattámogatott hitel esetén. Azonban az érdekelne, hogy jellemzően ennek hány %-át szokták általában hitelként megadni, főként az Otp-nél? Valamint, hogy felszokták-e egyáltalán a vételár mértékre becsülni jellemzően az ingatlant?
Köszönöm:
Attila

Hitelnet.hu szerint:

2016-08-01 - 15:12

Kedves Attila!
Amennyiben az adásvételi szerződésben szereplő vételár reális, akkor általában a forgalmi érték is ennek megfelelően kerül megállapításra. A finanszírozás maximális mértékét azonban nagyban befolyásolja az igénylők jövedelmi helyzete és az ingatlan területi elhelyezkedése. Az OTP értékbecslője a forgalmi értékből először egy úgynevezett hitelbiztosítéki értéket állapít meg (az az érték, melyen a bank értékesítheti az ingatlant nemfizetés esetén), majd ennek a hitelbiztosítéki értéknek kb. 85-90%-a adható megyeszékhelyen, kb. 80%-a városokban, nagyobb településeken ás községekben, és kb. 50%-a 2-300 fős településeken.
Pontos tájékoztatást Szakértőink a fenti információk ismeretében tudnak adni. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keresse fel a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát.

István szerint:

2016-07-22 - 18:53

Tisztelt Hitelnet!
Egy Csongrád megyei faluban szeretnénk a feleségemmel közös házat vásárolni 25 millió forint értékben. Jelenleg 5 millió forint önerőnk lenne (+ az illeték és az ügyvédi költség díja), de be tudunk vonni az ügyletbe egy kb. 15 millió forint értékű másik ingatlant is.
Nekem KATA-s vállalkozásom van (5 éve), NAV által leigazolt havi 380 ezer forintos nettó jövedelemmel, a feleségemnek szintén kb. 250 ezerrel. Ezen felül neki van egy határozott idejű munkaszerződése havi 122 nettóval.
Ön szerint érdemes ebbe így belevágni? Van olyan bank, aki ekkora önerővel biztosít hitelt?

Hitelnet.hu szerint:

2016-07-22 - 19:37

Kedves István!
Plusz ingatlanfedezet bevonásával megoldható lehet a 20M Ft-os hitelfelvétel. Kérdésére pontos választ az előzetes hitelbírálat elvégzése után tudunk adni, további részletek ismeretében. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keressék fel a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát!

Nikolett szerint:

2016-07-22 - 18:50

Tisztelt Hitelnet!
A kérdésem az lenne, hogy egyedülállóként, 130.000 Ft-os igazolt jövedelemmel tudnék-e felvenni 6.000.000 Ft-os használt házra lakáshitelt adóstárs bevonása nélkül 1,5 millió Ft önerővel?
Válaszukat előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2016-07-22 - 19:32

Kedves Nikolett!
Azt, hogy 6 millió forintos használt házra felvehető-e 4,5 millió forintos lakáshitel, több tényező is befolyásolja, például az ingatlan területi elhelyezkedése, esetlegesen már meglévő hiteltartozások, hitelkeret, hitelkártya megléte, stb. Kérdésére pontos választ Szakértőink a további részletek ismeretében tudnak adni, melyhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Viktória szerint:

2016-07-17 - 06:42

Tisztelt Ügyintéző!
Kérdésem lenne, hogy fix törlesztő részlet fizetésű lakáshitel felvételéhez szükséges-e önerő, és ha igen, 8 000 000 Ft-nál ez mekkora összeg?
Mi a feltétele, és mi a menete annak, hogy hitelhez jussak? Van egy élettársam és egy 6 hónapos kisfiam. Munkahelyünk mindkettőnknek van.
Válaszát előre is köszönöm:
Viktória

Hitelnet.hu szerint:

2016-07-17 - 06:47

Kedves Viktória!
Önerő fix törlesztésű lakásvásárlási hitel felvételéhez is szükséges. Törvényi előírás alapján minimum 20%, de a bank ennél nagyobb mértéke saját erőt is kérhetnek az ingatlan területi elhelyezkedésétől és az igénylők jövedelmi helyzetétől függően. Személyre szóló, díjmentes tájékoztatást Szakértőink a további részletek ismeretében tudnak adni Önöknek. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy vegye fel a kapcsolatot a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodával.

Mónika szerint:

2016-06-25 - 07:37

Használt lakás vásárlásra szeretnénk hitelt felvenni 10 Millió Ft-ot. Jelenleg én felmondás alatt állok, ezért munkáltatói igazolást én nem tudok felmutatni, de párom 5 éve áll munkaviszonyban és havi nettó fizetése 250.000 Ft.
Megkaphatjuk-e a hitelt, ha rendelkezünk 13 Millió Ft készpénzzel?
Várom válaszukat, köszönettel: Mónika

Hitelnet.hu szerint:

2016-06-25 - 07:41

Kedves Mónika!
A leírtak alapján 23 millió forinti vételárú lakóingatlanra nettó 250.000 Ft-os fizetéssel felvehető 10 milliós forint összegű lakáshitel. A személyre szabott tájékoztatáshoz azonban célszerű lenne online adatlapunkat kitölteni, hogy Szakértőink a további részletek ismeretében pontos tájékoztatást tudjanak nyújtani. Befolyásolhatja ugyanis a hitelfelvétel lehetőségét a munkaviszony típusa, az esetlegesen meglévő hiteltörlesztések, stb.

József szerint:

2016-06-12 - 15:41

Üdv.
Párom KHR-ben rögzített, aktív státuszú adós. Ez év januárjában egy összegben kifizette a fennálló tartozást. Jól tudom, hogy egy év után a rendszerből kitörlődik és lehetősége lesz hitelfelvételre? A bank mennyire keresi vissza, hogy milyen (jól/rosszul fizető) volt az adós?

Hitelnet.hu szerint:

2016-06-13 - 13:54

Kedves József!
Amennyiben teljesítéssel került lezárásra az ügylet, akkor 1 év után törlik a passzív státuszból párját. Passzív státusszal jelenleg csak akkor van lehetőség hiteligénylésre, ha a tartozás legalább 6 hónapja rendezett.
Az ügyfelek minden egyes hitelszerződés tekintetében külön-külön nyilatkozhatnak arról, hogy hitelének visszafizetését követően a KHR-ben rögzített szerződésadatai további 5 évig a nyilvántartásban maradjanak, vagy sem. Ez tehát attól függ, hogyan nyilatkozott e tekintetben párja.

Anna szerint:

2016-06-06 - 13:10

Tisztelt Szakértő!
Érdeklődnék, hogy ha 10 millió forintot szeretnénk férjemmel felvenni, aki aktív BAR listás, viszont rendelkezünk 3 millió forint önerővel, plusz szeretnénk igénybe venni egy gyermekünk után a szocpolt, van-e lehetőségünk a kívánt hitelösszeget felvenni? Én nem vagyok BAR listás, csak a férjem!
Köszönettel!
Anna

Hitelnet.hu szerint:

2016-06-06 - 15:54

Kedves Anna!
Mivel férje aktív BAR listás, ezért sajnos nincs lehetőség bankpartnereinknél hitelfelvételre.

Era szerint:

2016-05-20 - 11:33

Tisztelt Szakértő!
Szeretném a segítségét kérni, hogy használt ingatlan esetén kedvezményes lakáskölcsön esetében melyik az a bank, amely a legkevesebb önrészt kéri, illetve melyik bank az, amely a csok összegét, használt ingatlan vásárláskor az előre vállalt, de még nem született gyermekek esetén önerőként bevállalja.
Annyi kérdésem volna, hogy a Fundamenta esetén a hitel folyósításnak mennyi az ügyintézési határideje?
Nagyon köszönöm!
Üdvözlettel: Era

Hitelnet.hu szerint:

2016-05-20 - 11:47

Kedves Era!
Maximum az ingatlan értékének 80%-a vehető fel hitelként, de a finanszírozási arányt nagy mértékben befolyásolja az igénylők jövedelmi helyzete és az ingatlan területi elhelyezkedése is, tehát ennek függvényében határozható meg az Önök esetében felvehető maximális hitelösszeg. Ehhez további információkra lenne szükség, mely alapján Szakértőink előzetes hitelbírálatot tudnak végezni. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keressék fel a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát, ahol arról is tájékoztatást kaphatnak, hogy mely banknál fogadható el a megelőlegező CSOK önerőként.
Fundamenta hitelek ügyintézésével irodánk nem foglalkozik.

Henrik szerint:

2016-05-20 - 10:49

8 millió a lakás. Elég 1,5 millió önerőnek? Szegeden van a lakás!

Hitelnet.hu szerint:

2016-05-20 - 11:15

Kedves Henrik!
8 milliós lakás megvásárlásához – megfelelő jövedelemfedezettség esetén is – legalább 1,6 millió forint önerő szükséges. A maximálisan felvehető hitel összegét azonban nagy mértékben befolyásolja az igénylő jövedelmi helyzete is, ezért személyre szabott tájékoztatást a további információk ismeretében tudunk adni Önnek, melyhez online adatlapunk kitöltése szükséges.

Péter szerint:

2016-05-18 - 15:00

Üdv.
Érdeklődnék, hogy mennyi önerő kell egy lakás vásárlásához és bevonható-e egy ingatlan tulajdon része?

Hitelnet.hu szerint:

2016-05-18 - 15:31

Kedves Péter!
Az önerő mértéke több tényezőtől is függ, például: a vásárolandó lakás területi elhelyezkedésétől, értékétől, a lakásvásárló jövedelmi helyzetétől, stb. Pontos választ kérdésére tehát mindezen információk ismeretében tudnak adni Szakértőink. Ezeket az adatokat online nyomtatványunk kitöltésével küldheti el.
Plusz fedezetként tulajdonrész nem fogadható el, csak önállóan forgalomképes tulajodon terhelhető.

László szerint:

2016-03-16 - 13:41

Üdvözlöm!
Használt 95 m2-es sorházat szeretnénk venni, irányára 17 millió forint! Két gyermekem után szeretném igényelni a Csokot, ez beszámít önerőnek, illetve ezen kívül mennyi önerő kellene ahhoz, hogy fel tudjuk venni a hitelt? Hol kapnánk kedvező hitelt? Én alkalmazott vagyok, feleségem közalkalmazott, két gyermekünk van!
Köszönettel.
László

Hitelnet.hu szerint:

2016-03-16 - 23:36

Kedves László!
Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat vagy keresse fel a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát, ahol Szakértőink az ügylet valamennyi részletének ismeretében személyre szabott, díjmentes lakáshitel ajánlatot készítenek Önöknek!

Csilla szerint:

2016-03-13 - 14:53

Azt szeretném megkérdezni, én január 26.-án kezdtem dolgozni. Lakásvásárláshoz mire van szükség? Van 2 gyermekem. Gondolom 6 hónapos munkaviszony, meg amit fel tudnánk mutatni 200.000 Ft. Az számít, hogy határozott idejű bejelentett munka? A ház ára amit néztem 6 millió.

Hitelnet.hu szerint:

2016-03-14 - 14:18

Kedves Csilla!
Határozott idejű munkaszerződéssel is igényelhető lakáshitel, de mivel bankonként különböző követelmények vannak határozott idejű munkaszerződés esetén, ezért javasoljuk, hogy keresse fel a lakóhelyélhez legközelebbi Hitelnet irodát vagy küldje el online ajánlatkérését és az alapján Szakértőink személyre szólóan fogják tájékoztatni.

Anita szerint:

2016-03-11 - 17:38

Tisztelt Hitelnet!
Az érdekelne, hogy ha az ember önerőként másik ingatlant ajánl fel, a plusz bevont házról mikor vagy hogyan kerül le a jelzálog?

Hitelnet.hu szerint:

2016-03-14 - 11:26

Kedves Anita!
Ha a fennálló tartozás már akkora összegűre csökkent, hogy a célingatlan is elbírja, akkor a plusz fedezet kivonható a kötelemből. Az erre vonatkozó törlési engedélyt a hitelnyújtó bank adja ki.

Richárd szerint:

2016-03-06 - 18:09

Tisztelt Hitelnet!
Azt szeretném kérdezni, hogy ha a páromnak nincs munkahelye, nekem a nettó fizetésem 130 ezer Ft, van egy lakástakarék számlám 15 ezer Ft. Szeretnénk használt lakást vásárolni. Rendelkezem 1.700.000 Ft önerővel. Kaphatnék erre lakáshitelt? Ha igen, mennyit?

Hitelnet.hu szerint:

2016-03-07 - 08:23

Kedves Richárd!
Ennyi információ alapján sajnos nem tudunk pontos tájékoztatást adni Önnek. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további információk ismeretében Szakértőink személyre szabott, díjmentes lakáshitel ajánlatot készítenek Önnek, illetve ez ügyben a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát is felkeresheti.

Ildikó szerint:

2016-02-26 - 09:31

Szeretnék 12 millióért egy lakást venni. Mekkora önerőre van szükség ehhez? Elég-e 2 millió Ft önerő?

Hitelnet.hu szerint:

2016-02-26 - 13:10

Kedves Ildikó!
2 millió Ft saját erő sajnos nem elegendő egy 12 milliós lakás megvásárlásához, mivel törvényi előírás alapján az ingatlan értékének maximum 80%-áig lehetséges hitelt felvenni. A maximálisan felvehető hitelösszeget befolyásolja továbbá az igénylő jövedelmi helyzete és az ingatlan területi elhelyezkedése is. Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és a részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják a vásárláshoz szükséges önerő mértékéről. Irodánkat telefonon és személyese is felkeresheti az alábbi elérhetőségeken.

Gyöngyi szerint:

2016-03-02 - 17:20

Mekkora önerővel kell rendelkezni egy tízmilliós ingatlan vásárlásahoz?
Köszönöm

Gyöngyi szerint:

2016-03-02 - 17:33

További kérdésem lenne, hogy ha a bank által felbecsült ár magasabb, mint az eladási ár, a különbség lehet-e önerő a vevő részére?

Hitelnet.hu szerint:

2016-03-24 - 18:44

Kedves Gyöngyi!
A bankok általában a vételárat veszik alapul akkor is, ha az értékbecslő által megállapított forgalmi érték magasabb a vételárnál.

Hitelnet.hu szerint:

2016-03-24 - 18:41

Kedves Gyöngyi!
Ez számos egyéb tényezőtől függ, például az adott ingatlan területi elhelyezkedésétől, az igénylők jövedelmi helyzetétől, esetlegesen fennálló törlesztési kötelezettségüktől, stb. Személyre szólók, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, küldje el online ajánlatkérését vagy keresse fel a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát.

Gergely szerint:

2016-02-25 - 19:18

Tisztelt Cím!
Kérdésem a következő. Szeretnénk a közeljövőben házat vásárolni hitelfelvétellel, de egyelőre nincsen elegendő önerőnk (ált. ha jól tudom ~20% szükséges). Jelenlegi lakótelepi ingatlanunk fedezetként beszámítható és milyen feltételekkel? Illetve ha időközben eladjuk, az összeget beforgathatjuk a hitelbe? Ha igen, milyen feltételekkel?
Előre is köszönöm szíves válaszát!

Hitelnet.hu szerint:

2016-03-02 - 18:37

Kedves Gergely!
A meglévő lakás bevonható plusz fedezetként. Kérdés az, hogy jövedelmük alapján mekkora összegű lakáshitelre jogosultak. Erről Szakértőink – a további részletek ismeretében – pontos tájékoztatást tudnak adni Önöknek. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keresse fel a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát. Ha időközben eladják a lakást, az eladási ár beforgatható a hitelbe az érvényes előtörlesztési díj megfizetésével. Az értékesítés előtt azonban egyezteti szükséges a hitelnyújtó bankkal.

Fejes Dóra szerint:

2016-02-22 - 19:54

Tisztelt Cím, kérdésem a következő lenne:

férjemmel lakáshitelt szeretnénk, önerőnk nincs, van egy gyermekünk, vállalnánk még egyet. Igénybevennénk tehát 2 gyermekre a CSOK-ot. Budapesten szeretnénk lakást kb.15 M Ft-ig.
Kérdés az, hogy önerő nélkül a szüleim lakását is bevonva (kb.10 M Ft-ot ér) lehetséges lenne e a teljes vételárat felvenni? Kettőnk nettó jövedelme 230 e Ft.
Válaszukat köszönöm, üdvözlettel: Fejes Dóra

Hitelnet szerint:

2016-02-23 - 14:29

Kedves Dóra!

Az Ön által leírtak alapján megoldható lesz a lakásvásárlás. Kérjük forduljon személyesen tanácsadónkhoz vagy töltse ki online adatlapunkat és kollégáink ismertetik a legkedvezőbb lehetőséget díjmentesen.

Margareta szerint:

2016-02-06 - 16:52

Margaréta vagyok. Azt szeretném kérdezni, hogy román állampolgár vagyok, itt van bejelentett munkahelyem, megvan minden hivatalos iratom. Tudok-e lakáshitelt igényelni?

Hitelnet.hu szerint:

2016-02-08 - 08:40

Kedves Margaréta!
Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szóló, díjmentes hitelajánlatban fogják Önt tájékoztatni az elérhető lakáshitelekről.

Anita szerint:

2016-01-27 - 17:58

Tisztelt Hitelnet!
Ha egy meglévő ház bővítéséről lenne szó, mondhatni teljes átépítéséről, akkor melyik bank ad úgy kölcsönt önerő nélkül, hogy a jövőbeli becsült értéket nézi és nem a mostani állapotát? (kb.7-8 millióról lenne szó) Ha van ilyen, érdekelne bővebb információ
Köszönöm.
Üdv: Anita

Hitelnet.hu szerint:

2016-01-27 - 18:19

Kedves Anita!
Van olyan hitelintézet, amely az ingatlan várható jövőbeni értékét veszi alapul bővítésnél. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink személyre szóló, díjmentes hitelajánlatban fogják Önt tájékoztatni a hitellehetőségekről!

Ádám szerint:

2016-01-16 - 12:50

Üdv.
Használt panel lakást szeretnénk vásárolni Debrecenben. Az én havi nettó jövedelmem 79.910 Ft. Barátnőmé 85.000 Ft. Eddig kb. 2.200.000 Ft önerőnk lenne. Lakást 10-11.000.000 Ft körül szeretnénk vásárolni. Mennyi % szükséges, hogy tudjunk felvenni hitelt? Hitel tartozás nincs!!!
Köszönöm a választ!

Hitelnet.hu szerint:

2016-02-21 - 13:43

Kedves Ádám!
Több tényező is befolyásolja azt, hogy mekkora összegű lakáshitel vehető fel, s így mekkora összegű önerőt kell biztosítani a lakásvásárláshoz. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabott, díjmentes lakáshitel ajánlatot fognak készíteni Önöknek!

Katalin szerint:

2015-12-14 - 10:52

Tisztelt Hitelnet!
Férjemmel és 19 hónapos gyerekünkkel Ausztriában élünk. Jelenleg csak a férjem dolgozik február óta itt, én magyarországi gyeden vagyok. Azt szeretnénk tudni, ha ingatlant szeretnénk vásárolni Ausztriában, ahhoz mennyi önerőre lenne szükség és milyen feltételeknek kell megfeleljünk?
Várom válaszukat!
Köszönettel, Katalin

Hitelnet.hu szerint:

2015-12-14 - 13:48

Kedves Katalin!
A hazai bankok által nyújtott lakáshitelek fedezeteként csak Magyarországon található ingatlan fogadható el, így az ausztriai ingatlanvásárlás finanszírozásában sajnos nem tudunk Önöknek segíteni.

Csaba szerint:

2015-11-19 - 22:56

Üdv.
Ha egy szerkezetkész házat szeretnék vásárolni, amely vételára 7,5 millió Ft és a befejezéshez kellene még legalább 3-4 millió Ft szintén hitel, milyen hitelt tudnék erre felvenni és mennyi önerő kellene hozzá?
Köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2015-11-20 - 08:16

Kedves Csaba!
Ha mind a teljes vételárat, mind a befejezéshez szükséges összeget hitelként szeretné felvenni, akkor az csak plusz ingatlanfedezet bevonásával és megfelelő jövedelemfedezettség esetén lehetséges. Ha csak a célingatlant szeretné felajánlani fedezetként, akkor Szakértőink készséggel kiszámolják Önnek, hogy mennyi önerőre lenne szükség, ám ehhez további információkra van szükség, melyet online adatlapunk kitöltésével adhat meg.

Gabriella szerint:

2015-10-28 - 22:40

Tisztelt Hitelnet!
Párommal lakásvásárlás /családi ház/ előtt állunk! Több éves folyamatos munkaviszonyunk van, havi kettőnk átlagfizetése 350-400 ezer forint! A felvenni kívánt összeg kb. 10 millió forint lenne 2-2,5 millió forint önerővel és bármilyen más ingatlanfedezet nélkül, illetve a megvásárolni kívánt ingatlan fedezetével, ha az megoldható! Egyébként nincs semmilyen fedezet! OTP Banknál vagyunk és érdeklődnék, hogy a hitel felvehető-e ilyen esetben és lakásvásárláskor milyen plusz költségek merülnek fel!
Válaszát előre is köszönöm!
Üdv: Gabriella

Hitelnet.hu szerint:

2015-10-28 - 22:54

Kedves Gabriella!
Személyre szóló, díjmentes hitelajánlatunkhoz kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat. Szakértőink a további részletek ismeretében pontos tájékoztatást tudnak Önöknek adni.

Sanyi szerint:

2015-08-26 - 16:00

Jó napot kívánok!
Melyik bank kéri a legkevesebb önerőt?
Köszi.
Sanyi

Hitelnet.hu szerint:

2015-08-26 - 22:48

Kedves Sanyi!
Lakásvásárlás esetén – törvényi előírás alapján – a vásárolandó ingatlan értékének maximum 80%-a vehető fel, tehát minimum 20% saját erőre minden pénzintézetnél szükség van. Ezen kívül meghatározó a lakásvásárló jövedelmi helyzete és a vásárolandó lakás területi elhelyezkedése. Javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és a részletek ismeretében Szakértőink pontos tájékoztatást tudnak adni Önnek.

Virág szerint:

2015-08-26 - 15:51

Tisztelt Hitelnet!
1,5 Millió Ft önerővel milyen értékű használt lakást vásárolhatok?
Üdv.
Virág

Hitelnet.hu szerint:

2015-08-26 - 22:44

Kedves Virág!
Ez függ attól, hogy hol található a vásárolandó lakás és Ön milyen jövedelmi helyzettel rendelkezik. Mindezek ismeretében Szakértőink készséggel adnak Önnek tájékoztatást. Ehhez kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

Nikolett szerint:

2015-08-25 - 20:33

Kedves Hitelnet!
A következő kérdéssel fordulnék Önökhöz: Párommal új ház építését tervezzük a jövőben. Tulajdonunkban van egy telek, amelynek adásvételi szerződés szerinti vételára 1,1 millió Ft. Ezt szeretnénk az önerő egy részének betudni. Abban nem vagyunk biztosak, hogy a bank ezt a telket milyen értéken fogadja el önerőként. Az adásvételi szerződésben szereplő értéket, vagy esetleg egy értékbecslő szakvéleménye alapján megállapított értéket?
Válaszát előre is köszönöm,
Niki

Hitelnet.hu szerint:

2015-08-26 - 00:43

Kedves Nikolett!
A telket külön nem értékeli fel az értékbecslő, hanem a ház várható jövőbeni értékét állapítja meg, amibe a telek értéke is beleszámít. Az ingatlan jövőbeni értékének meghatározása összehasonlító ingatlanadatok alapján történik.

Ildi szerint:

2015-07-08 - 09:05

Tisztelt Hitelnet!
Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz, hogy ha a vásárolni kívánt lakáshoz szeretnénk csokot kihasználni, és van 2 gyermekünk, a lakás 82 nm, kritériumoknak a párom megfelel, akkor mennyi csokot kaphatunk és mennyi önerőre van szükség? A lakás ára 1.500.000 Ft! Valamint ha megigényeljük és elutasítanak valamilyen oknál fogva, mennyi időn belül tudjuk meg, hogy nem kapunk csokot?
Köszönöm szépen válaszát!
További szép napot.

Hitelnet.hu szerint:

2015-07-09 - 14:45

Kedves Ildi!
82 m2 hasznos alapterületű lakásra a 2 gyermek után kapható CSOK alapösszege 1,3 millió Ft. Fontos azonban, hogy CSOK csak komfortos lakás vásárlásához kapható!
A CSOK kérelem elbírálásának ideje 30 nap.

Andrea szerint:

2015-07-07 - 14:30

Ha nincs önerőnk, de bejelentett állandó munkaviszony van, nincs köztartozás, szeretnénk venni egy használt lakást, aminek hasznos alapterülete 100 nm, 2 meglévő gyermekünkre a CSOK-ot szeretnénk felvenni mint önerő és mellette hitelt, melyik bank fogadja el? A lakás 4.200.000 Ft.

Hitelnet.hu szerint:

2015-07-08 - 07:46

Kedves Andrea!
Javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és Szakértőink a részletek ismeretében személyre szabottan fogják Önöket tájékoztatni.

Róbert szerint:

2015-07-05 - 10:59

Tisztelt Hitelnet!
Szeretnénk a párommal megvásárolni egy 30 millió forint értékű ingatlant, amihez rendelkezésre áll a részemről 20 millió forint önerő, a maradék 10 milliót szeretnénk pótolni hitelből. Viszont…
Szellemi szabadfoglalkozásúként (Zenészként) nincs bejelentett havi jövedelmem, csak a közös jogkezelőtől kapott jogdíjak számíthatnak bele maximum a jövedelmembe. A párom viszont állami alkalmazott határozatlan idejű munkaviszonnyal, így csak az ő részéről van bejelentett havi jövedelem. (Bruttó 180.000)
Ebben az esetben mennyire számít az önerő felmutatása a hitel kedvezőbb elbírálásában?
Igényelhető-e szocpol egy 2008-as ingatlanra?

Hitelnet.hu szerint:

2015-07-09 - 14:25

Kedves Róbert!
A jogkezelőtől kapott jogdíjat a pénzintézetek sajnos nem veszik figyelembe rendszeres jövedelemként hitelbírálat során. Az önerő felmutatása mindenképpen pozitívum, de fontos, hogy a felvenni kívánt 10 milliós kölcsön havi törlesztő részlete nem lehet több párja nettó jövedelmének 50%-ánál.
Javasoljuk, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s ezt követően Szakértőink személyre szabottan tudják Önöket tájékoztatni az elérhető legkedvezőbb hitelkonstrukciókról!

József szerint:

2015-07-03 - 15:45

Szeretném kérdezni, hogy akinek nincs önerője, az mi úton tud hitelhez jutni?

Hitelnet.hu szerint:

2015-07-05 - 13:06

Kedves József!
Lakásvásárlásnál, ha nincs meg a finanszírozáshoz szükséges minimális önerő, akkor – megfelelő jövedelmi helyzet esetén – plusz ingatlanfedezet bevonásával lehetséges a hitelhez jutás. A plusz fedezet más személy tulajdonában is lehet.

Máté szerint:

2015-06-24 - 11:13

Üdvözlöm!
Tudomásom szerint 2015. július 1.-től fel lehet venni a CSOK-t. 3 gyermekünk van, ami a legrosszabb energetikai besorolásba 2 millió forint. Az OTP-nél önerőként nem veszik figyelembe. Lenne egy használt családi ház, amit 5 millió forintért megkapnánk, tehát 3 millió forintot még fel kellene vennem és itt az lenne a kérdésem, hogy saját családtag ingatlanja lehet-e önerőként felhasználni – de van már rajta jelzáloghitel.

Hitelnet.hu szerint:

2015-06-24 - 13:10

Kedves Máté!
Az, hogy kiegészítő fedezetként elfogadható-e a szóban forgó ingatlan attól függ, hogy milyen értékű és mekkora összegű kölcsön terheli. Továbbá azt is tudni kell, hogy a legtöbb bank nem megy bele abba, hogy egy másik hitelintézet megelőzze a tulajdoni lapon, tehát elképzelhető, hogy csak annál a banknál lehetséges a hitelfelvétel, ahol a plusz fedezetet terhelő kölcsön is van.

Majorosné Szabó Anita szerint:

2015-06-19 - 22:50

Tisztelt Uram!
Önerő nélkül szeretnék Budapesten lakást vásárolni egyetemista fiunknak. Kettőnk havi jövedelme 380 000 Ft/hó. LTP-vel Fundamenta – 10.000 Ft/hó, 48 hónapos – rendelkezik a gyermekünk. Konstrukciókat keresünk új és használt lakás vásárlása esetén kb. 12 000 000 Ft hitel felvételére.

Hitelnet.hu szerint:

2015-06-20 - 14:04

Kedves Anita!
Jogszabályi előírás alapján az ingatlanok maximális terhelhetősége a forgalmi érték 80%-a, így önerőre – készpénz vagy plusz fedezet formájában – szükség van. Ha ez megoldható, kérjük, küldje el online ajánlatkérését és Szakértőink ismertetni fogják a legkedvezőbb hitelkonstrukciókat!

Veronika szerint:

2015-06-17 - 15:32

Jó napot kívánok!
Azt szeretnem megkérdezni, hogy férjem mamájának a házát meg tudjuk venni, arra is kapunk szocpolt (csokot)?

Hitelnet.hu szerint:

2015-06-18 - 08:50

Kedves Veronika!
A nagyszülő közeli hozzátartozónak számít, így a mamától történő házvásárláshoz a CSOK sajnos nem vehető igénybe.

Vera szerint:

2015-06-16 - 11:31

Jó napot kívánok!
Ha használt lakást szeretnénk venni és a ház 3,7 millió forint, mennyi önerő szükséges?
Szocpol lehet önerő?

Hitelnet.hu szerint:

2015-06-16 - 11:44

Kedves Vera!
A lakásvásárláshoz szükséges önerő mértéke függ az ingatlan területi elhelyezkedésétől és az igénylők jövedelmi helyzetétől. A meglévő gyermekek után járó szocpol elvileg önerőként vehető figyelembe. Személyre szóló tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Patai Tímea szerint:

2015-06-06 - 16:06

Tisztelt Hitelnet!
Azt szeretném megtudni, hogy egy meglévő gyermekre és még egy vagy maximum még kettő gyermeket bevállalunk és a CSOK-al szeretnénk felvenni a lakáshitelt, azaz 3 vállalt gyermekkel egy 12 millió forintos értékű háznál a CSOK-on kívül kell-e + önerő vagy plusz fedezetként beszámítható-e 1/6 tulajdonrész, ami a nevemen szerepel a 12 millió Ft összegű lakáshitelbe?

Hitelnet.hu szerint:

2015-06-10 - 11:38

Kedves Tímea!
A vállalt gyermekek után kapható megelőlegező CSOK nem számít önerőnek, tehát mindenképpen szükséges készpénz vagy plusz ingatlanfedezet a finanszírozáshoz. 1/6 tulajdonrész nem fogadható el, csak önállóan forgalomképes tulajdoni hányad lehet fedezet.

Renáta szerint:

2015-06-02 - 10:22

Meg szeretnénk tudni, hogy melyik bank kéri a legkisebb önerőt, mert szeretnénk használt lakást vásárolni 3 millió Ft-ért augusztus végén. Párom egyedül venné fel a hitelt.

Hitelnet.hu szerint:

2015-06-02 - 11:04

Kedves Renáta!
3 millió Ft értékű ingatlant pénzügyi partnereink sajnos nem fogadnak el fedezetként, így a finanszírozás legalább 5-6 millió forint értékű plusz fedezet bevonásával valósulhatna meg. Ha erre van lehetőség, kérjük, küldje el online ajánlatkérését és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket!

Gabi szerint:

2015-06-01 - 21:08

Kedves Hitelnet.hu!
A párommal jövő nyáron szeretnénk házat vásárolni 10 millió Ft körül. Addigra 3 millió Ft-ot fogunk tudni összegyűjteni önerőnek. Az én bérem nettó fix 190 ezer Ft, a páromé változó, mivel egyéni vállalkozó, de kb. havonta nettó 180 ezer Ft-tal számolhatunk. Van még 1 millió Ft-os diákhitelem. Önök szerint kaphatunk ilyen feltételekkel 7 millió Ft hitelt használt lakásra?
Szerettük volna igénybe venni a CSOK-ot, de ahogy olvastam a honlapjukon valószínűleg nem leszünk rá jogosultak, mert 50%-os tulajdonom van egy családi házból, melyet szüleim még annak idején rám írattak, nekik pedig haszonélvezeti joguk van. Sajnos a tulajdoni lapon nem szerepel, hogy ajándék vagy öröklés címén kaptam, így feltételezem, emiatt elbuktunk az állami támogatástól. Vagy Önök szerint van esély arra, hogy megkapjuk?
Köszönöm válaszukat!

Hitelnet.hu szerint:

2015-06-02 - 10:18

Kedves Gabi!
A leírtak alapján megvalósulhat a 7 millió Ft-os lakáshitellel történő finanszírozás, jóllehet a hitelképességet még további tényezők is befolyásolják.
A CSOK-ra akkor lehet jogosult, ha megválik 50%-os lakástulajdonától.

Lajos szerint:

2015-06-01 - 15:15

Házat szeretnénk vásárolni kb. 5 millió forint értékben (15 -20 éves futamidő). Önerővel nem rendelkezünk. Lehetséges-e a hitelfelvétel? Milyen egyéb feltételeknek kell megfelelni? Szocpol támogatás igénybe vehető?

Hitelnet.hu szerint:

2015-06-01 - 15:26

Kedves Lajos!
Önerő nélkül nem lehetséges a lakásvásárlás. Ha a szükséges készpénz nem áll rendelkezésre, akkor plusz ingatlanfedezet bevonása szükséges a teljes vételár banki finanszírozásához. A hitelfelvételhez legalább 3 hónapos folyamatos munkaviszony szükséges. Fedezetként olyan lakóingatlan fogadható el, melynek forgalmi értéke legalább 3,5 millió Ft. Használt lakás vásárlásához július 1-től igényelhető szocpol (CSOK), melynek feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat.

Peti szerint:

2015-05-20 - 22:26

Kedves Hitelnet!
Érdeklődöm, hogy jelenlegi lakásunk eladását tervezzük annak reményében, hogy annak árát egy családi házba fektetnénk. Használt házról volna szó. Eddig konkrétan egyetlen banknál érdeklődtünk, ahol ugyan a kínált konstrukció megfelelő volt, viszont egy problémánk van: Pest megyében kisebb településekkel szimpatizálunk (pl. Hernád, Dabas, Táborfalva). Az ügyintéző szerint itt az ingatlan értékének a 80%-át, majd 70%-át kell venni (érték*0,8*0,7), ez a maximálisan felvehető jelzálog. Ha jól számolom, 56%! Elképzelhető, hogy más banknál ez az érték másképp alakul? Illetve azt jól tudom, hogy hiába értékelik fel magasabb összegre a házat, ha alkalmi áron jutunk hozzá, a bank mindenképp az adásvételi szerződésben szereplő árat veszi figyelembe? Sajnos ebben az esetben igen magas volna számunkra az önerő mértéke, ezért érdeklődöm.
Köszönöm a válaszát!

Hitelnet.hu szerint:

2015-05-21 - 11:36

Kedves Peti!
Igen, elképzelhető, hogy másik banknál más finanszírozási arányok vannak érvényben. Törvényi előírás alapján a hitelösszeg egyik banknál sem haladhatja meg a forgalmi érték 80%-át, de ezen belül a bankok saját maguk alakíthatják finanszírozási arányaikat.
Van olyan bank, amely az értékbecslő által megállapított ingatlanértéket veszi alapul, tehát ha ez az érték magasabb, mint az adásvételi szerződésben szereplő vételár, akkor ebből a magasabb értékből indulnak ki. A maximálisan felvehető hitelösszeg azonban nem lehet több a vételárnál még akkor sem, ha azt a magas ingatlanérték és az igénylők jövedelmi helyzete lehetővé tenné.

Peti szerint:

2015-05-21 - 11:42

Köszönöm a gyors válaszát!
Arról esetleg van valamilyen adatbázis, információ, hogy mely bank hogyan alakítja a fent említett finanszírozási arányt? Illetve jelenleg a feleségem TGYÁST (CSED) kap. Azt lehet tudni, hogy mely bank veszi ezt, illetve a családi pótlékot figyelembe? Esetleg az éves cafetéria-keretemet? Vagy ezekben a kérdésekben nincs más, minthogy végigjárjuk igényeinkkel a bankokat?

Hitelnet.hu szerint:

2015-05-21 - 12:04

Kedves Peti!
Az említett jövedelmeket több bank is elfogadja kiegészítő jövedelemként. Célszerű lenne kitöltenie online adatlapunkat és a részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják az igényeiknek és lehetőségeiknek leginkább megfelelő konkrét hitelkonstrukciókról!

Eszti szerint:

2015-05-19 - 22:29

Párommal közösen használt házat szeretnénk venni kb. 14-15 millió Ft-os értékben. Jelenleg 4 millió Ft önerővel rendelkezünk és ha lehetséges a CSOK-ot is megigényelnénk a megszületendő gyerekekre (július 1-e után). Elképzelhető-e, hogy 10 millió Ft értékű támogatott hitelt vegyünk fel, ha én havi bruttó 250 ezer Ft-os fizetéssel (ezentúl 27.500 Ft-os cafetériával, és kb. 20-30 ezer Ft műszakpótlékokkal) rendelkezem, miközben a párom munkanélküli? Hitel nincs a nevünkön és semmilyen tartozásunk sincs. A választandó ingatlan összkomfortos téglaház lenne, amit saját használatra vásárolnánk.
Válaszukat előre is köszönöm.
Üdvözlettel,
Eszti

Hitelnet.hu szerint:

2015-05-20 - 11:15

Kedves Eszti!
Előzetes hitelbírálat alapján tudják Szakértőink megmondani, hogy adott jövedelem mellett mekkora összegű lakáshitelre lehetnek jogosultak. Online adatlapunk kitöltésével megadhatja a szükséges információkat és az alapján Szakértőink pontos tájékoztatást tudnak adni Önnek.

B Gábor szerint:

2015-05-16 - 15:32

Helló!
Lenne egy olyan kérdésem, házat szeretnénk vásárolni, de se önerőm, se olyan ingatlanom nincs, amit jelzálogosítani lehetne. Fizetésem viszont elég jó, de 2 gyermek mellet nem tudunk annyit félre tenni. Ez ügyben tudtok-e segíteni vagy mit tudok tenni? A ház értéke 5 millió forint.

Hitelnet.hu szerint:

2015-05-17 - 13:53

Kedves Gábor!
Mivel a ház teljes értéke nem vehető fel hitelként, ezért önerő vagy plusz fedezet bevonása nélkül sajnos egyik pénzintézetnél sem lehetséges a finanszírozás.

Enikő szerint:

2015-04-27 - 10:56

Ma voltam egy két bankban, de semmivel nem tudtam meg többet a Csok-ról. Július 1-ig semmit sem tudnak mondani, de még július 1-után sem, mert el kell telni egy kis időnek, míg a bankoknak lesz róla hivatalos nyomtatvány az igényléshez, stb. Lényeg a lényeg, azért mentem be, hogy megérdeklődjem, hogy meggyorsíthatom-e a hitel felvételével a lakásvásárlást és utána ha életbe lép a CSOK, akkor majd azt átutalnák utána az eladónak. Teljesen szürke köd volt a bankosok részéről ez a kérdés, addig nem tudnak mondani semmit, míg nem lép életbe a CSOK, stb…
Meg az egyik bank 30% önerőről beszél, a másik 20-25%. Én pont a 30%-osnál vezetem a számlám, de már nem sokáig.
Mit csinálna Ön annak érdekében, hogy ne vigyék el a lakást? Esetleg valami előszerződés? Előleg?

Hitelnet.hu szerint:

2015-04-27 - 12:05

Kedves Enikő!
Amíg az egyes hitelintézetek nem kötnek szerződést a lakáspolitikáért felelős miniszterrel és az Államkincstárral a CSOK nyújtására vonatkozóan és nem ismerik az eljárási szabályokat, addig sajnos nem tudnak pontos felvilágosítást sem adni.
Az nem járható út, hogy a bank a lakáshitelt most folyósítja, de a CSOK-ot csak egy későbbi időpontban. Mert mi történik akkor, ha az igénylő mégsem lesz jogosult a CSOK-ra? Ki fogja abban az esetben a vételár fennmaradó részét kifizetni? Továbbá, mivel a vonatkozó kormányrendelet értelmében a CSOK a vételár kiegyenlítéséhez lesz igényelhető, az sem megoldás, ha Ön a CSOK igénylése előtt – akár hitelből -, de kifizeti a teljes vételárat. Ez esetben elesik a kedvezménytől. A CSOK visszamenőlegesen nem lesz igényelhető, még a felvett hitel csökkentésére sem fordítható.
Az ingatlanok rendeletben előírt maximális finanszírozási aránya 80%. Ettől az egyes bankok eltérhetnek, vagyis a ténylegesen nyújtható hitel mértéke ennél kisebb is lehet, ezért van olyan bank, ahol akár 30-35% önerő is szükséges és olyan is, ahol elég lehet 20%. A maximális finanszírozási arányt egy-egy bankon belül az igénylő jövedelmi helyzete is befolyásolhatja.
Adott esetben megoldás lehet előszerződés kötése is.

Enikő szerint:

2015-04-23 - 20:43

Használt lakást szeretnék venni, aminek az ára 6 millió Ft. Önerőm van 0,5 millió Ft és van két gyermekünk, akire fel szeretnénk venni az új lakástámogatást (CSOK). Ahogy néztem a két gyermekre 1,3 millió Ft jár a ház besorolása miatt.
Kérdésem az lenne, az új szocpol is önerőnek számít? És van még az első lakáshoz jutó támogatás, amit szintén meg tudnánk igényelni?

Hitelnet.hu szerint:

2015-04-24 - 15:25

Kedves Enikő!
A meglévő gyermekek után igénybe vehető támogatás önerőnek számít. Erről a témáról bővebben IDE kattintva olvashat.
A korábban önkormányzat által adott első lakáshoz jutó támogatásról a területileg illetékes önkormányzatnál érdeklődhet.

Mária szerint:

2015-04-21 - 13:55

Használt lakást szeretnénk venni a fiammal. Kaphatnánk-e hitelt kb. 5.000.000.- Ft-ot önerő és másik lakás fedezete nélkül? Kettőnk jövedelme kb. 300.000.- Ft havonta.
A lakás Komárom-Esztergom megyében Oroszlányban lenne.
A válaszát előre is köszönöm.
Mária

Hitelnet.hu szerint:

2015-04-22 - 21:06

Kedves Mária!
Használt lakás vásárlása esetén a lakás teljes értéke nem vehető fel hitelként plusz fedezet bevonása nélkül, így sajnos nem tudunk Önöknek megfelelő hitelkonstrukciót ajánlani.

Viktória szerint:

2015-04-21 - 11:24

Kérdésem, milyen lehetőségünk van, 0 Ft kezdő részlettel például használt lakást venni hitelre. A fizetéseink tehermentesek.
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2015-04-22 - 13:50

Kedves Viktória!
0 Ft önerő esetén – megfelelő jövedelemfedezettséggel is – csak plusz ingatlanfedezet bevonásával vehető fel a teljes vételár. Ha megoldható plusz fedezet bevonása, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és Szakértőink tájékoztatni fogják Önöket az elérhető hitelkonstrukciókról!

Szilvia szerint:

2015-04-09 - 10:59

Tisztelt hitelnet,
párommal kertes házat szeretnénk vásárolni. Kettőnk nettó jövedelme: kb. 180.000 Ft 6-7 millió forint körüli házakat nézegettünk. Ha 7 millió forintot szeretnénk felvenni például, akkor azt mondta a bank ahol mindkettőnk számlája van, hogy 2,5 millió önerő szükséges. Nincs ennyi készpénzünk, viszont páromnak van egy zárkerti ingatlanként bejegyzett telke (értéke kb. 5 és 7 millió között lehet). Erre kaphatunk önerő nélkül hitelt? Vagy van bármi más lehetőség a készpénzes önerőn kívül?
Válaszukat előre is nagyon köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2015-04-09 - 11:19

Kedves Szilvia!
Zártkertként nyilvántartott telket bankpartnereink sajnos nem fogadnak el fedezetként. Készpénz nélkül akkor lehetséges a hitelfelvétel, ha van lehetőség másik, megfelelő értékű és típusú ingatlan plusz fedezetként történő bevonására.

Szilvia szerint:

2015-04-09 - 11:30

Köszönöm szépen a választ! Azt szeretném még megkérdezni, hogy mekkora értékű ingatlanfedezetnek kell lennie, ha 6-7 millió körüli összeget szeretnénk felvenni?
Köszönöm még egyszer!

Hitelnet.hu szerint:

2015-04-09 - 11:33

Kedves Szilvia!
A plusz fedezetként bevonásra kerülő ingatlannak adott esetben – területi elhelyezkedéstől függően – legalább 4-6 millió forint értékűnek kell lennie. Egy ingatlanra a maximálisan nyújtható hitel összegét befolyásolja a jövedelemvizsgálat eredménye is, ezért nem tudunk ennyi információ alapján pontos választ adni.

Berni szerint:

2015-03-15 - 10:25

Jó Napot!
Kaphatunk-e úgy lakáshitelt, hogy nincs önerőnk? Vagy személyi kölcsönt? (2 millió forintra lenne szükségünk)

Hitelnet.hu szerint:

2015-03-16 - 11:58

Kedves Berni!
2 millió forint felvételéhez ingatlanfedezet szükséges. A fedezetként elfogadható ingatlan értékének el kell érnie legalább a 3,5-4 millió forintot.

Berni szerint:

2015-03-16 - 17:22

Értem, köszönöm a választ! Hogy menne ez a dolog? Kijönne egy becslő, aki felértékeli a házat, ugye?

Hitelnet.hu szerint:

2015-03-16 - 22:24

Kedves Berni!
Jelzáloghitel igénylése során minden esetben felértékelik a fedezetül felajánlott ingatlant. Olyan ingatlan is lehet fedezet, mely nem az adós tulajdonában van. Ekkor az ingatlan tulajdonosainak is részt kell venniük a hitelügyletben. Személyre szabott, díjmentes hitelajánlatunkhoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA