Kedvezményes kölcsön felújításra, korszerűsítésre?

Üdvözletem!

Elsősorban energiatakarékossági szempontokat figyelembe véve szeretném lakásomat felújítani a nyáron. A fűtési rendszer, a nyílászárók biztosan cserére szorulnak, de napkollektor felszereltetésén is gondolkodom. A ház 10, 4 milliót ér, és úgy 3 millió forintos hitelfelvételre gondoltam.

Azt szeretném kérdezni, hogy van-e valamilyen kedvezményes lehetőség, ami kifejezetten az ingatlan értékét növelő korszerűsítésre való?
Ez az új kamattámogatási rendszer igénybe vehető ilyen célra?
Az érdekel még, hogy ha igen, akkor van-e valami minimális összeg, amit mindenképpen fel kell venni hozzá, vagy teljesen mindegy a kamattámogatás szempontjából?

Köszönöm a tájékoztatást.
Imre

Kedves Imre!

A fűtési rendszer és a nyílászárók cseréje, valamint a napkollektor felszereltetése mind a korszerűsítés fogalmába tartozik, melyre kedvezményes kölcsön igényelhető. A kedvezményt elsősorban az állam által biztosított kamattámogatás jelenti, mely a támogatott korszerűsítési kölcsön típusától függően a futamidő első 5 illetve 20 évében élvezhető.

A korszerűsítési hitel összegének megállapításakor a bankok az ingatlannak nem az aktuális értékéből indulnak ki, hanem a korszerűsítést követő forgalmi vagy hitelbiztosítéki értéket veszik alapul. Így a korszerűsítés előtt álló 10,4 millió forint értékű ingatlan esetében nincs akadálya 3 millió forint felvételének.

A támogatott korszerűsítési hitelnél nincsen jogszabályban rögzített minimálisan igényelhető összege, maximum korlát azonban van. Az 5 éves kamattámogatású otthonteremtési kölcsön esetén a hitel összege nem lehet több 10 millió forintnál, a 20 éves kamattámogatású korszerűsítési hitel esetén pedig a kölcsön összege nem haladhatja meg az 5 millió forintot.

Az ingatlan korszerűsítésére igényelhető támogatott hitelekről IDE kattintva tájékozódhat bővebben.

A kedvezményes kölcsönnel kapcsolatban további tudnivaló, hogy a bank által elfogadott költségvetés 70%-át számlával kell igazolnia a támogatott személynek. Amennyiben az államilag támogatott hitel összege nagyobb a költségvetés 70%-ánál, akkor a teljes költségvetést le kell fedni számlával. A lakásfelújítási, korszerűsítési hitelek kizárólag forint alapon érhetők el minden pénzintézet kínálatában. Az otthonteremtési kamattámogatás keretében nyújtott kölcsön is igényelhető akár 20 éves futamidőre, de számolni kell azzal, hogy a 6. évtől piaci kamatláb mellett folytatódik a hiteltörlesztés.

Szakértőink készséggel tájékoztatják Önt személyre szabott, ingyenes hitelajánlat formájában is, ha kitölti online ajánlatkérő nyomtatványunkat!


Utolsó módosítás: 2014. január 20. hétfő

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Viktória szerint:

2013-12-23 - 11:13

Ha BAR-listás vagyok, akkor adnak-e államilag támogatott lakáskölcsönt? Eladtam egy nagyobb ingatlant, amin végrehajtási jog volt bejegyezve személyi kölcsön nem fizetése miatt 750.000 Ft-ról. Vettem egy kisebb ingatlant és így ezt rendeztem. De ezt a mostani kisebb használt lakást szeretném felújítani, de már nincs rá pénzem, ezért kéne a kölcsön.
Köszönöm válaszát!
Viktória

Hitelnet.hu szerint:

2013-12-23 - 11:16

Kedves Viktória!
BAR lista esetén sajnos sem államilag támogatott, sem piaci kamatozású lakáshitel nem vehető fel. Ám visszafizetett kölcsön esetén a BAR státusz a visszafizetést követő 1 év után megszűnik, tehát ha ez már letelt, vagy ha letelik, akkor jogosult lehet mindkét hiteltípus igénybevételére.

Tímea szerint:

2013-06-18 - 06:55

Tisztelt Cím!
Árva ellátást és fogyatékossági támogatást meg családi pótlékot kapok, párom fogyatékossági támogatást meg rehabot kap, ketten összesen 140 000 Ft-ot havonta. Szeretnénk hitelt kérni 1 millió összegben lakásfelújításra. Most vennénk házat, amire megvan a pénz, de ahogy van úgy lakhatatlan. Szeretném megkérdezni megkaphatjuk-e?
Várom válaszukat.
Üdv: Timi

Hitelnet szerint:

2013-06-18 - 06:57

Kedves Timi!
Az Ön által megjelölt jövedelmeket nem fogadják el a pénzintézetek hitelfelvétel során, így sajnos nem tudunk Önöknek segíteni a lakásfelújítási hitelben.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések