Igényelhető kedvező hitel lakásfelújításra?

Tisztelt Szakértő!

Szüleimtől örököltünk nővéremmel egy házat, amely 1944-ben épült. Mivel szinte értéktelen – legalábbis az elmúlt egy évben próbáltuk eladni -, úgy döntöttünk, megpróbáljuk felújítani saját részünkre. Fűtéskorszerűsítés, burkolatcsere, festés munkák szükségesek a 112 m2 alapterületű házban. A ház kettőnk tulajdona, az ingatlanon van még egy jó állapotú ház, ami szintén kettőnk tulajdona.

Milyen kedvező hitelt vagy támogatást tudnánk kapni?

Előre is köszönöm a válaszát.
Tisztelettel.
Vali

Kedves Vali!

Lakóház korszerűsítésére államilag támogatott és piaci kamatozású lakáshitel egyaránt igényelhető. Lakásfelújítás esetén a piaci kamatozású lakáshitelek közül lehet választani. Mindkét hitel ingatlan fedezete mellett nyújtható, tehát mindkét esetben jelzáloghitelről van szó.

Kamattámogatás 5 és 20 éves futamidővel igényelhető. A 20 éves kamattámogatású konstrukciónál azonban feltétel, hogy az igénylőknek a korszerűsíteni kívánt ingatlanon kívül nem lehet egyéb lakóingatlanuk. Ha Önöknek van, akkor erre sajnos nem jogosultak. Az 5 éves kamattámogatású hiteltermék kormányrendeletben előírt feltétele, hogy a kamattámogatással érintett lakóingatlan legalább a kamattámogatott időszak lejártáig terjedően az adósok lakóhelyéül szolgál. Amennyiben nem szeretnének beköltözni az örökölt házba, akkor erre a konstrukcióra sem lehetnek jogosultak. Kamattámogatás tehát fenti feltételekkel vehető igénybe. Egyéb, bankon keresztül elérhető, vissza nem térítendő állami támogatás (pl. szocpol) nem érhető el felújítás és korszerűsítés esetén.

Ezenkívül – korszerűsítés és felújítás esetén – jogszabályban előírt követelmények nélkül igényelhetők a piaci kamatozású lakáshitelek. Itt nem jelent problémát sem az, hogy van másik lakóingatlanuk, sem az, hogy nem kívánnak beköltözni a hitelcél szerinti ingatlanba. Jelenleg a piaci kamatozású lakáshitelek hasonlóan kedvezőek, mint a támogatott hitelkonstrukciók, mivel a báziskamatukat képező BUBOR vagy jegybanki alapkamat mértéke folyamatosan csökkent az elmúlt időszakban. A kedvező piaci lakáshitelek törlesztő részletéről honlapunkon meggyőződhet.

Korszerűsítés esetén a bankok a maximálisan felvehető összeget az ingatlan korszerűsítés utáni értékéből kiindulva állapítják meg. A korszerűsítendő és az ingatlanon található másik, jó állapotú ingatlan együttes értékétől függ az, hogy mennyi hitelt tudnak majd felvenni.

Az igényeiknek és lehetőségeiknek leginkább megfelelő lakáshitelek megismeréséhez, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat! A szükséges hitelösszeg, jövedelmi helyzet és ingatlanfedezettség ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják Önöket a legkedvezőbb konstrukciókról! Amennyiben a hitelkérelmet szeretnék elindítani, irodánk díjmentesen vállalja a teljes körű hitelügyintézést is!

További kérdés esetén Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésükre online, telefonon vagy a Hitelnet országszerte elérhető irodáiban!


Utolsó módosítás: 2014. január 20. hétfő

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Ágnes szerint:

2014-11-22 - 13:40

Körülbelül 1-1,5 Ft-ra lenne szükségünk, hogy a most megvásárlásra kerülő házat rendbe tudjuk hozni.

Hitelnet.hu szerint:

2014-11-23 - 14:39

Kedves Ágnes!
Személyre szóló, díjmentes hitelajánlatot Szakértőink online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltése után tudnak Önöknek készíteni. Meghatározó ugyanis a lakás értéke, területi elhelyezkedése és az Önök jövedelmi helyzete, életkora. Ezeket az információkat online űrlapunkon megadhatják.

Mária szerint:

2014-05-26 - 14:40

Tisztelt Hitelnet!
Kaphatok jelzáloghitelt úgy, hogy az ingatlan az én tulajdonomban van, de a fiam lenne az adós, lakás felújításra? Mindössze 400 000 forintra lenne szükség.
Tisztelettel: Mária

Hitelnet.hu szerint:

2014-05-26 - 14:57

Kedves Mária!
Jelzáloghitel felvétele oly módon is megoldható, hogy a kölcsön adósa nem tulajdonosa a fedezetül felajánlott ingatlannak. Elvileg nincs akadálya tehát annak, hogy az Ön tulajdonában lévő ingatlanra a fia lakásfelújítási hitelt vegyen fel. Mint ingatlantulajdonosnak, azonban Önnek is szerepelnie kell a hitelszerződésben. Bankpartnereinknél a minimálisan felvehető jelzáloghitel összege 1 millió forint. Amennyiben fenti feltételek mellett szeretnék megismerni az elérhető legkedvezőbb lakásfelújítási hiteleket, kérjük, töltsék ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Kata szerint:

2014-04-08 - 20:21

Kedves szakértő!
A páromnak saját háza van, amit fel szeretnénk újítani. Nem vagyunk házasok, de van egy kisbabánk, akinek tervezünk még egy kistestvért is.
A fűtésrendszert önerőből megoldottuk, de a többi felújításért hitelt vagy támogatást szeretnénk igényelni, ha lehetséges.
Milyen támogatást vagy hitelt tudunk igényelni?

Hitelnet.hu szerint:

2014-04-09 - 09:57

Kedves Kata!
Felújításhoz, korszerűsítéshez gyermekek után járó szocpoltámogatás nem vehető igénybe.
A lakáshitel lehetőségekről Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket, de ehhez ismerni kellene az ügylet részleteit (például: a felújítandó ház értéke, területi elhelyezkedése, szükséges hitelösszeg, a háztartás igazolt nettó jövedelme, stb.) Ezeket az információkat kérjük küldje el online ajánlatkérő adatlapunkat!

Renáta szerint:

2014-03-10 - 21:06

Tetőcserére és lakásfelújításra lenne szükségünk.
Mi szükséges ahhoz, hogy kölcsönt vehessünk fel? Igénybe lehet-e venni a szocpolt?
2.000.000 Ft-ra lenne szükségünk, kevés törlesztő részlettel.
Mi a legkedvezőbb megoldás?
A házunk vályog ház.
Köszönöm segítségét!

Hitelnet.hu szerint:

2014-03-11 - 10:30

Kedves Renáta!
Tetőcseréhez, lakásfelújításhoz szocpol nem vehető igénybe. Lakáshitel felvétele megoldható, fedezetként akár a felújítandó ingatlant bevonva. A legkedvezőbb felújítási, korszerűsítési hitelkonstrukciók megismeréséhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Szabina szerint:

2014-02-04 - 20:16

Tisztelt Hitelnet!
Egy gyermek után szeretnénk igényleni lakásfelújításra a szocpolt! Ez ügyben szeretnék érdeklődni, hogy ezt hogyan lehet megvalósítani számunkra! Nagyon nagy segítség lenne!
Illetve mellé ha még tudunk igényelni lakásfelújításos hitelt, akkor hogy van ez? Mint a kalkulátorban számoltam nagyon alacsony a kamat rá, így a törlesztőrészlet sem sok! Ez valódi? Vagy számolnak még rá fel plusz költségeket és nagyobb lenne a törlesztője?
Üdvözlettel.

Hitelnet.hu szerint:

2014-02-05 - 13:28

Kedves Szabina!
Lakásfelújításra szocpol nem, azonban lakáshitel igényelhető. A kalkulátorunk által megadott törlesztő részlet az aktuális havi törlesztést adja ki, erre egyéb költség nem jön. A hitelfelvétel egyéb járulékos költségeiről Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online ajánlatkérő adatlapunkat! Díjmentes hitelajánlatunkból megismerheti a felújításra igényelhető legkedvezőbb lakáscélú jelzáloghiteleket is, melyekhez az ingatlanfedezeten kívül jövedelemigazolás szükséges.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések