Igényelhető a ház értékénél nagyobb összegű felújítási hitel?

Tisztelt Hitelnet!

Adott egy nagyszülői parasztház egy kis faluban. Én szeretném magamnak felújítani. Az értéke 1,5 millió forint körül van. Egy új tető, fürdő s konyha festés, nyílászárók cseréje kellene. Szóval nem kevés. 3 millió szerintem elég lenne, de az több mint az értéke.

Van egy hitelem az OTP-nél, 500 ezer forint személyi kölcsön. Ez csak havi 12.000 Ft. Határozott idejű a szerződésem, de a hosszabbítással nincs gond, utána határozatlan lesz, Magyarország egyik legjobb gyártójánál a Hankook tireben. A fizetésem 120.000 forint nettó körüli.

Mit lenne érdemes választani, esetleg másikkal kiváltani? 30 ezernél nem szeretnék többet költeni.

Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel.
Zoltán

Kedves Zoltán!

A munkálatok nagy része, amiket Ön szeretne elvégezni – tetőcsere, fürdőszoba kialakítása, nyílászárók cseréje – a korszerűsítés fogalmába tartoznak. Korszerűsítési hitel igénylése esetén előny az adós számára, hogy a finanszírozhatóságot, illetve a felvehető hitelösszeget a bankok nem az ingatlan mostani értéke alapján határozzák meg, hanem a korszerűsítés elvégzése utáni állapotot veszik figyelembe. Ez ugyan kedvező, mert jelenlegi állapotában a nagyszülői parasztház biztos, hogy nem lenne elfogadható fedezetként hitelfelvétel során, de valószínűleg az adott ingatlan a 3 millió forintos összegű beruházás után sem fog annyit érni, hogy arra felvehető legyen a 3 millió forint.

A 3 milliós hiteligényhez tehát plusz ingatlanfedezetre lenne szükség. Ingatlanfedezetet bárki felajánlhat, nem szükséges tehát, hogy Ön rendelkezzen a kiegészítő ingatlannal. Feltétel azonban, hogy az adott ingatlan legalább 4,5-5 millió forint értékű legyen és tulajdonosai hozzájáruljanak a hitelnyújtó bank jelzálogjogának bejegyzéséhez. A plusz fedezet idővel akár ki is vonható a jelzálog alól.

A 120.000 ezer forintos igazolt jövedelem – a meglévő 12.000 Ft-os személyi kölcsön törlesztés mellett is – elegendő lehet a hiteltörlesztéshez, s a határozott idejű munkaszerződés sem kizáró ok. A korszerűsítési hitelből a személyi hitel nem váltható ki, tehát az továbbra is fennállna. Fontos, hogy igazolni tudja annak problémamentes törlesztését.

A korszerűsítési jelzáloghitelek törlesztő részletét otthonából is kiszámolhatja online lakáshitel kalkulátorunk segítségével. Ha van lehetőség plusz ingatlanfedezet bevonására, akkor kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Tanácsadóink tájékoztatni fogják az elérhető hitellehetőségekről!


Utolsó módosítás: 2014. január 20. hétfő

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Dávid szerint:

2014-06-09 - 13:38

Jó Napot!
Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy 23 éves vagyok, a párommal nem vagyunk még házasok, használt házat szeretnénk venni egy kis faluban. A ház kb. 3-4M Ft, de lenne mit helyrehozni rajta, otthonosabbá tenni. Szóval több pénz kellene mint amennyibe kerül a ház kerül. Önerővel nem rendelkezünk.
Megoldható lenne a hitel ilyen esetben?
Előre is köszönöm válaszukat.
Dávid

Hitelnet.hu szerint:

2014-06-09 - 13:58

Kedves Dávid!
Lakásvásárlás esetén még a lakás teljes vételára sem vehető fel hitelként, tehát már a megvételhez is szükség van önerőre. Ennek hiányában csak plusz ingatlanfedezet bevonásával valósulhat meg a lakásszerzés és a felújítás. Ha van lehetőségük bárki által felajánlott ingatlan bevonására, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Kata szerint:

2014-04-16 - 21:19

3M Ft-ba kerül egy családi ház. Meg szeretném vásárolni. Nincs megtakarított pénzem. Milyen hitelt tudna ajánlani? Lehetne-e többet felvenni, mint az ingatlan ára? Nincs hitelem! Jövedelmem nettó 170.000 Ft.

Hitelnet.hu szerint:

2014-04-16 - 22:10

Kedves Kata!
3 millió forintot érő házat egyik bankpartnerünk sem fogad el fedezetként. Hitelfelvételre akkor lenne lehetőség, ha legalább 5 millió forint értékű ingatlant tudna felajánlani fedezetként. A fedezet más személy tulajdonában is lehet, ha az illető hozzájárul ehhez. Megfelelő értékű ingatlan bevonásával akár a teljes 3 milliós vételár finanszírozható hitelből. Ha van lehetősége egyéb ingatlanfedezet bevonására, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések