Holland munkaviszonnyal igényelhetünk lakásfelújítási hitelt?

Üdvözlöm Önöket!

Veronika vagyok, Hollandiában élek és dolgozom. Azért kerestem meg Önöket, mivel Magyarországon van egy ingatlanom, amit szeretnék felújítani (most lett kész a tervrajz). Eddig azt gondoltam, hogy önerőből újítjuk fel, de az rengeteg idő lenne és én nem szeretnénk várni. Hollandiában bejelentett munkám van 4,5 órában, a fizetésem bruttó 1191 euró. Az élettársam lenne a társam a hitelben, ő is itt dolgozik 8 órában, a fizetése bruttó 2161 euró.

A felújítás, korszerűsítés a terv szerint 20.000.000 Ft-ba kerül, ennyit szeretnénk felvenni, ha megoldható lenne valamilyen úton-módon! Magyarországon bejelentett lakcímünk van. Az újítandó ingatlan 1/1 arányban az én tulajdonom. Viszont folyószámlánk értelemszerűen nincs, mivel itt élünk. Az OTP Banknál van egyedül egy deviza számlám, amire a havi megtakarítást küldöm!

Remélem tudnak számunkra valamilyen ajánlatot adni,hogy közelebb kerüljünk álmaink megvalósításához!
Tisztelettel: Veronika

Kedves Veronika!

Bankpartnereink külföldi munkaviszonyból származó keresetet is elfogadnak hiteligényléskor, így a Hollandiában szerzett jövedelmekkel van lehetőség hitel felvételére. Az nem gond, hogy nincsen magyarországi folyószámlájuk, de a hitelnyújtó banknál majd kell egyet nyitni a hitelfelvétel során, mert a törlesztő részletet minden hónapban bankszámlára kell befizetni. Amennyiben holland munkabérük kinti bankszámlára érkezik, akkor mellékelni kell majd annak utolsó 3 havi kivonatát is a jövedelemigazolás mellé. Kézbe kapott fizetés sem jelent kizáró okot. Ilyen esetben a kinti adóhatáság által kiállított igazolást kell csatolni, mely tartalmazza, hogy a munkabér adótartama be van fizetve.

A fent említett célra lakásfelújítási hitel igényelhető, melynek fedezete a felújítandó, korszerűsítendő ház is lehet. Az, hogy mekkora összegű hitelt tudnak felvenni, az igazolt jövedelem mellett függ az ingatlan értékétől. Korszerűsítési munkálatok esetén – ilyen például a tetőcsere, nyílászárók energiatakarékos cseréje, fűtéskorszerűsítés, szigetelés, stb. – a bankok az ingatlannak nem a jelenlegi értékét veszik alapul a maximálisan nyújtható hitelösszeg megállapításánál, hanem a korszerűsítést követő értékből indulnak ki, ami növeli a finanszírozási arányt. A korszerűsítési munkálatokról költségvetést kell készíteni.

Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket az igényeiknek és lehetőségeiknek megfelelő, legkedvezőbb magyarországi lakáshitel konstrukciókról. Díjmentes hitelajánlatunkból tájékozódhatnak a hitelfelvétel járulékos költségeiről is, ami a pénzintézetek díjelengedési akcióinak köszönhetően jelentős mértékben csökkenthető. Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézést díjmentesen vállaljuk! A felújítási, korszerűsítési hitelek aktuális törlesztő részletét előzetesen online hitelkalkulátorunk segítségével ismerhetik meg. Első körben javasoljuk tehát online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltését!


Utolsó módosítás: 2014. október 01. szerda

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések