2011-ben milyen felújítási hitelek érhetők el?

Aki felújítási jellegű munkálatokat szeretne elvégezni, az abban a szerencsés helyzetben van, hogy nemcsak a pénzügyi partnereink által kínált felújítási konstrukciók között válogathat, hanem adott esetben igénybe veheti akár a korszerűsítési kölcsönöket is.

Különbséget kell tenni ugyan a felújítási és korszerűsítési munkálatok között, de érdemes végignézni, hogy melyik kategóriákba milyen munkák tartoznak. Korszerűsítésről akkor van szó, ha a munkálatok által az ingatlan komfortfokozata nő. Például ha Ön tetőt cserél, közművet vezet be, a fűtési rendszerét modernizálja, a külső nyílászárókat energiatakarékosra cseréli, vagy éppen fürdőszobát alakít ki olyan lakóingatlanban, amely eddig azzal nem rendelkezett, akkor korszerűsítést. Ha járólapozik, csempét cserél, vagy fest, akkor felújít. Viszont, ha azért kell kicserélni a burkolatokat, mert közművet vezet be, vagy azért kell festetni, mert nyílászárókat cserél, akkor ezek a korszerűsítés velejárói.

A korszerűsítési hitelnek két előnye van a felújítási kölcsönökkel szemben: felújítás esetén a bank a maximális hitelösszeg megállapításánál az ingatlan jelenlegi értékét veszi figyelembe, míg korszerűsítéskor az ingatlan jövőbeni értéke számít. Ebből kifolyólag a jóváhagyható hitelösszeg is magasabb lehet. A másik előny pedig az, hogy a korszerűsítési munkálatok elvégzésére állami kamattámogatású hitel is igényelhető, míg felújításkor az igénylő a piaci kamatozású hitelek között válogathat.

Ha Ön most újítja lakását, akkor a felújítási hitelek aktuális törlesztését ismerje meg a felújítási hitel kalkulátor segítségével, mely 2011 legkedvezőbb felújítási konstrukcióit tartalmazza. Ha korszerűsít, akkor ugyanezt a korszerűsítési hitel kalkulátor segítségével teheti meg.

A felújítási hitel kalkulátor használata egyszerű, így a kalkuláció gyorsan elvégezhető. A felújítási hitel kalkulátor 2011-ben – jogszabályi előírás miatt – az alábbi devizanemben jeleníti meg a kívánt törlesztő részletet:

A felújítási hitel kalkulátor megadja az egyes konstrukciók esetén érvényes THM (Teljes Hiteldíj Mutató) mértékét is, s ez alapján érdemes összehasonlítani a felújításra és korszerűsítésre igényelhető hiteltermékeket.

A felújítási hitelek feltételei megegyeznek a piaci kamatozású lakáshitelek feltételeivel, korszerűsítés esetén azonban jogszabályi elvárások is vannak. Ezekről a Hitelnet irodáiban és Partnereinél kérhető bővebb tájékoztató.

Felújítási hitelt BAR listások is igényelhetnek az alábbi feltétellel:

Egyénre szabott felújítási hitelajánlathoz kérjük, töltse ki ajánlatkérő nyomtatványunkat!


Utolsó módosítás: 2013. szeptember 14. szombat

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések