Külterületi ingatlanra hitel igényelhető?

Külterületi ingatlant tudna bevonni a felvenni kívánt hitel elsődleges vagy kiegészítő fedezeteként, de nem tudja, hogy a külterületen található ingatlant elfogadják-e egyáltalán fedezetként a pénzintézetek? Tájékozódjon erről az alábbi írásunkból!

Kaphatok hitelt, ha csak külterületi ingatlanom van fedezetként?

Jelzáloghitel igénylésekor a pénzintézetek meghatározzák a fedezetként elfogadható ingatlanok típusát és minimális értékét. Alapvetően lakóingatlan, ezen belül is családi ház, ikerház, sorház, társasházi lakás fogadható el. Emellett bevonható még vegyes funkciójú ingatlan, amennyiben a lakófunkció meghaladja az 50%-ot, hétvégi ház, üdülő, valamint építési- és üdülőtelek. (Az építési teleknek beépítetlen terület megnevezésűként kell szerepelni a földhivatali ingatlan-nyilvántartásban.)

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Külterületre a legtöbb bank nem ad jelzáloghitelt. Van azonban kivétel is. Bankpartnereink egyikénél elfogadható a külterületi ingatlan, régebbi nyilvántartás szerint zártkert. Továbbá lehetőség nyílik külterületi szántó hitelezésére is, amennyiben az legalább 5 hektár egybefüggő területet alkot.

A fedezetként felajánlott belterületi vagy fenti feltételeknek megfelelő külterületi ingatlan hitelbiztosítéki értékének el kell érnie legalább a 4 millió forintot, ami minimum 5 milliós forgalmi értéket feltételez.

Amennyiben a külterületi ingatlan eleget tesz a banki elvárásoknak, akkor arra piaci kamatozású, forint alapú hitel igényelhető. Állami kamattámogatással nyújtott lakáscélú jelzáloghitel külterületi ingatlan vásárlásához nem vehető igénybe.

Ha Önnek külterületi ingatlana van, amelyre jelzáloghitelt szeretne felvenni, akkor kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat. Az ingatlannal és a jövedelmi helyzettel kapcsolatos információk megadása után Szakértőink utánanéznek annak, hogy az adott külterületi ingatlan megfelel-e valamennyi előírt feltételnek, s amennyiben igen, megkeresik Önnek az elérhető legkedvezőbb hitelkonstrukciókat. Díjmentes hitelajánlatukból megismerheti a várható havi törlesztő részlet összegét, a konstrukció Teljes Hiteldíj Mutatóját (THM) és a hitelfelvétel járulékos költségeit.

A külterületi ingatlan finanszírozásával kapcsolatos további kérdéseit online Hitelszakértőinknek is felteheti!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
28 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdv.
Hitelre szeretnék külterület ‘földművelés alól kivont telek’ néven van jegyezve a földhivatalban.

Kedves Mónika!
Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket.

Kültéri ingatlanra szeretnék hitelt!

Kedves Imre!
Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket.

Szeretnék érdeklődni, egy külterületi ingatlanra van-e lehetőség jelzáloghitelt felvenni? Hétvégi ház áll a tulajdoni lapon. A telek kb. 3000 nm és. A tégla ház ami rajta van jelenleg 36 nm. Ezt szeretnénk bővíteni. Köszönöm előre is a válaszukat.

Kedves Diána!
Van olyan bankpartnerünk, ahol hétvégi házra is van lehetőség hitelfelvételre.
Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és bővebb informácók ismeretében Szakértőnk személyre szabott, díjmentes tájékoztatást készít Önnek. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

Tisztelt Hitelszakértő!
Vásárolni szeretnénk Magyarországon egy külterületen lévő ingatlant, ami jelenleg még nem komfortos. Napelemmel és fúrt kúttal tervezzük korszerűsíteni. Problémánk a következő: Ausztriában dolgozunk mindketten, a párom német állampolgár, de állandó magyar lakcímmel rendelkezik, a jövedelmük osztrák bankszámlára érkezik. Az ingatlan vételi ára 19,9 Millió, saját önerőnk 10 Millió, korszerűsítésre 11 Milliót kalkuláltunk. Felvenni kívánt összeg max 21 Millióig.
Ausztriai bank Magyarországon külterületi ingatlant nem finanszíroz, így további megoldásokat keresünk álmunk megvalósításához.
Segítségüket előre is köszönjük!
Tisztelrttel: Andrea és Péter

Kedves Kérdezők!
Amennyiben rendelkeznek magyarországi lakcímmel, úgy lehetőségük lehet a hitelfelvételre.
Kérjük, hogy töltse ki online adatlapunkat és bővebb információk ismeretében Szakértőnk személyre szabott, díjmentes tájékoztatást készít Önöknek. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

Üdvözlöm!
Lakáshitelt szeretnék felvenni egy külterületi ikerházra. A hitel összege 10 millió forint lenne. A ház vételára 16 millió.
Mely bank ad hitelt ilyen jellegű ingatlanra?

Kedves Károly!
Kérjük, hogy töltse ki online adatlapunkat és Szakértőnk személyre szabott, díjmentes tájékoztatást készt Önnek!

Kedves Hitelnet!
Szeretnék érdeklődni, hogy van-e esélyünk külterületen történő építkezésre 10 millió forint összeget felvenni, 15-20 évre. A telek 1500 nm, jelenleg van rajta egy 30 nm-es házikó, e mögé szeretnénk építeni egy új házat. Sajnos sok helyen azt olvastam, hogy a bankok nem szívesen adnak ilyen területre illetve, ha igen, akkor csak személyi kölcsönt de azt csak 10 évre és magas törlesztőrészlettel. A telek egyébként zárt kertként van nyilvántartva.
Válaszukat előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
Erika

Kedves Erika!
Amennyiben az építési engedély lakóingatlan építésére szól és a tulajdoni lapon lakóház lesz nyilvántartva, abban az esetben van olyan bankpartnerünk, ahol lehetőségük lehet a lakáscélú hitel felvételére. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük töltse ki online adatlapunkat. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

Kölcsön.

Kedves Szilvia!
Személyre szóló, díjmentes tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Üdvözlöm!
Külterületi ingatlant vásárolnánk. A tulajdoni lapon az áll: kivett lakóház, udvar. Csatornahálózatra rá van kötve, összközműves lakóház.
A kérdésem az lenne: igenybevehetjük-e rá a csok-ot, illetve a kamattámogatott hitelt?
Köszönöm a válaszát!

Kedves Tünde!
A leírtak alapján véleményünk szerint igényelhető a CSOK és a támogatott hitel. További, pontos tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Külterületen lévő ingatlant (Budapest II., III kerület, Pilisvörösvár) szeretnék vásárolni, de ehhez kevés az önerőm és hitelre lenne hozzá szükségem.
Van-e erre lehetőség?

Kedves Anna!
Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabottan fogják Önt tájékoztatni az elérhető hitelkonstrukciókról. Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézést díjmentesen vállaljuk!

Tisztelt Szakértő!
Azt szeretném kérdezni, mi most vettünk a férjemmel külterületen házat, aminek a telke mezőgazdasági ágon szerepel, de a ház, ami 49,5 m2 zártkerti ingatlanként szereppel.
Kaphatunk-e rá szocpolt és milyen iratok kellenek?
Tervrajza nincs a háznak, mivel régen nem kellett hozzá.
Előre is köszönöm válaszát.

Kedves Beatrix!
CSOK csak lakóházként vagy lakásként nyilvántartott ingatlanra vehető fel, vásárlás esetén a vételár kiegyenlítéséhez, azt követően annak legalább egy szobával történő bővítéséhez. Zártkertként nyilvántartott ingatlan esetében CSOK igénybevételére sajnos nincs lehetőség.

Külterületi ingatlant szeretnék vásárolni.
Kérdésem, hogy kaphatok rá hitelt?
Tisztelettel: H.-né

Kedves Zsuzsanna!
Amennyiben a külterületi ingatlanon lakóház áll, lehetőség nyílhat a banki finanszírozásra. Bővebb információkra lenne szükség ahhoz, hogy kérdésére pontos választ tudjunk adni. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat.

Jó napot kívánok.
Mi külterületen szeretnénk vásárolni egy kertet kis házzal, aminek az ára 6,8 millió forint.
Az érdekelne, hogy erre milyen hitelt tudunk felvenni? Vagy van-e arra lehetőség, hogy amit meg szeretnénk venni az legyen a fedezet? Sajnos a személyi hitelre azt mondták, hogy ahhoz hogy például 3 milliót felvegyünk ahhoz 300 ezres fizetés kellene, ami sajnos nincs.
Válaszukat előre is köszönöm.

Kedves Brigi!
Külterületi ingatlant a bankok többsége nem fogad el fedezetként, van azonban olyan hitelintézet, ahol ez esetleg megoldható. Ahhoz, hogy Szakértőink pontos tájékoztatást tudjanak adni, bővebb információkra lenne szükség. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Tisztelt Szakértő!
Érdeklődnék, 2012-es építési engedéllyel rendelkezünk egy külterületi ingatlanon, amin anno egy gazdasági épületként nyilvántartott pince állt. Ezt mi családi házzá építjük át. Mivel külterületen van (az utcánk már belterület), nem minősül lakóépületnek. Lakhatásink még nincs, 90 %-os készültségi szinten vagyunk. 3 gyerekünk van.
Jogosultak vagyunk a CSOK-ra és a +10 000 000-ra?
Válaszát várva: Ágnes

Kedves Ágnes!
Építkezés esetén a CSOK olyan ingatlanra vehető igénybe, amely lakóház vagy lakás megnevezéssel kerül bejegyzésre az ingatlan-nyilvántartásba. Arról, hogy az ingatlannak milyen további feltételeknek kell megfelelni, IDE kattintva tájékozódhat.

A kérdésem, hogy igényelhetem-e a csokot, ha kültéri területre építenék, ahol nincs szennyvízhálózat és vezetékes víz! 4 gyermeket nevelek! Azért írtam, hogy 4 gyermekem van, mert a Kossuth rádióban úgy hallottam, mintha azt mondtak volna, hogy ha már megvan a 3 vagy több gyermek és nem kell vállalni, akkor akar tanyára is építhetek!

Kedves József!
Tanyán történő építkezéshez is igényelhető a CSOK. Ha nincs szennyvízhálózat, akkor bármely más szabályszerű szennyvíztárolási- és tisztítási mód is elfogadott, valamint ha nincs vezetékes víz, a fúrt kút is megoldás lehet. Minderről részletes leírást ITT olvashat.

Kérdése van?

Kattintson ide és tegye fel

Szakértőink eddig 45129 kérdésre válaszoltak.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

28
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x