Külterületi ingatlanra hitel igényelhető?

Külterületi ingatlant tudna bevonni a felvenni kívánt hitel elsődleges vagy kiegészítő fedezeteként, de nem tudja, hogy a külterületen található ingatlant elfogadják-e egyáltalán fedezetként a pénzintézetek? Tájékozódjon erről az alábbi írásunkból!

Kaphatok hitelt, ha csak külterületi ingatlanom van fedezetként?

Jelzáloghitel igénylésekor a pénzintézetek meghatározzák a fedezetként elfogadható ingatlanok típusát és minimális értékét. Alapvetően lakóingatlan, ezen belül is családi ház, ikerház, sorház, társasházi lakás fogadható el. Emellett bevonható még vegyes funkciójú ingatlan, amennyiben a lakófunkció meghaladja az 50%-ot, hétvégi ház, üdülő, valamint építési- és üdülőtelek. (Az építési teleknek beépítetlen terület megnevezésűként kell szerepelni a földhivatali ingatlan-nyilvántartásban.)

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Külterületre a legtöbb bank nem ad jelzáloghitelt. Van azonban kivétel is. Bankpartnereink egyikénél elfogadható a külterületi ingatlan, régebbi nyilvántartás szerint zártkert. Továbbá lehetőség nyílik külterületi szántó hitelezésére is, amennyiben az legalább 5 hektár egybefüggő területet alkot.

A fedezetként felajánlott belterületi vagy fenti feltételeknek megfelelő külterületi ingatlan hitelbiztosítéki értékének el kell érnie legalább a 4 millió forintot, ami minimum 5 milliós forgalmi értéket feltételez.

Amennyiben a külterületi ingatlan eleget tesz a banki elvárásoknak, akkor arra piaci kamatozású, forint alapú hitel igényelhető. Állami kamattámogatással nyújtott lakáscélú jelzáloghitel külterületi ingatlan vásárlásához nem vehető igénybe.

Ha Önnek külterületi ingatlana van, amelyre jelzáloghitelt szeretne felvenni, akkor kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat. Az ingatlannal és a jövedelmi helyzettel kapcsolatos információk megadása után Szakértőink utánanéznek annak, hogy az adott külterületi ingatlan megfelel-e valamennyi előírt feltételnek, s amennyiben igen, megkeresik Önnek az elérhető legkedvezőbb hitelkonstrukciókat. Díjmentes hitelajánlatukból megismerheti a várható havi törlesztő részlet összegét, a konstrukció Teljes Hiteldíj Mutatóját (THM) és a hitelfelvétel járulékos költségeit.

A külterületi ingatlan finanszírozásával kapcsolatos további kérdéseit online Hitelszakértőinknek is felteheti!

Utolsó módosítás: 2020. március 24. kedd

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Szilvia szerint:

2020-05-25 - 20:43

Kölcsön.

Hitelnet.hu szerint:

2020-05-26 - 09:38

Kedves Szilvia!
Személyre szóló, díjmentes tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Tünde szerint:

2019-07-28 - 15:21

Üdvözlöm!
Külterületi ingatlant vásárolnánk. A tulajdoni lapon az áll: kivett lakóház, udvar. Csatornahálózatra rá van kötve, összközműves lakóház.
A kérdésem az lenne: igenybevehetjük-e rá a csok-ot, illetve a kamattámogatott hitelt?
Köszönöm a válaszát!

Hitelnet.hu szerint:

2019-07-30 - 14:12

Kedves Tünde!
A leírtak alapján véleményünk szerint igényelhető a CSOK és a támogatott hitel. További, pontos tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Anna szerint:

2018-11-14 - 14:22

Külterületen lévő ingatlant (Budapest II., III kerület, Pilisvörösvár) szeretnék vásárolni, de ehhez kevés az önerőm és hitelre lenne hozzá szükségem.
Van-e erre lehetőség?

Hitelnet.hu szerint:

2018-11-14 - 14:59

Kedves Anna!
Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabottan fogják Önt tájékoztatni az elérhető hitelkonstrukciókról. Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézést díjmentesen vállaljuk!

Beatrix szerint:

2018-05-27 - 01:09

Tisztelt Szakértő!
Azt szeretném kérdezni, mi most vettünk a férjemmel külterületen házat, aminek a telke mezőgazdasági ágon szerepel, de a ház, ami 49,5 m2 zártkerti ingatlanként szereppel.
Kaphatunk-e rá szocpolt és milyen iratok kellenek?
Tervrajza nincs a háznak, mivel régen nem kellett hozzá.
Előre is köszönöm válaszát.

Hitelnet.hu szerint:

2018-05-27 - 05:08

Kedves Beatrix!
CSOK csak lakóházként vagy lakásként nyilvántartott ingatlanra vehető fel, vásárlás esetén a vételár kiegyenlítéséhez, azt követően annak legalább egy szobával történő bővítéséhez. Zártkertként nyilvántartott ingatlan esetében CSOK igénybevételére sajnos nincs lehetőség.

Zsuzsanna szerint:

2017-11-28 - 18:39

Külterületi ingatlant szeretnék vásárolni.
Kérdésem, hogy kaphatok rá hitelt?
Tisztelettel: H.-né

Hitelnet.hu szerint:

2017-11-29 - 04:33

Kedves Zsuzsanna!
Amennyiben a külterületi ingatlanon lakóház áll, lehetőség nyílhat a banki finanszírozásra. Bővebb információkra lenne szükség ahhoz, hogy kérdésére pontos választ tudjunk adni. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat.

Brigi szerint:

2016-05-09 - 14:05

Jó napot kívánok.
Mi külterületen szeretnénk vásárolni egy kertet kis házzal, aminek az ára 6,8 millió forint.
Az érdekelne, hogy erre milyen hitelt tudunk felvenni? Vagy van-e arra lehetőség, hogy amit meg szeretnénk venni az legyen a fedezet? Sajnos a személyi hitelre azt mondták, hogy ahhoz hogy például 3 milliót felvegyünk ahhoz 300 ezres fizetés kellene, ami sajnos nincs.
Válaszukat előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2016-05-09 - 14:09

Kedves Brigi!
Külterületi ingatlant a bankok többsége nem fogad el fedezetként, van azonban olyan hitelintézet, ahol ez esetleg megoldható. Ahhoz, hogy Szakértőink pontos tájékoztatást tudjanak adni, bővebb információkra lenne szükség. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Ágnes szerint:

2016-02-02 - 14:11

Tisztelt Szakértő!
Érdeklődnék, 2012-es építési engedéllyel rendelkezünk egy külterületi ingatlanon, amin anno egy gazdasági épületként nyilvántartott pince állt. Ezt mi családi házzá építjük át. Mivel külterületen van (az utcánk már belterület), nem minősül lakóépületnek. Lakhatásink még nincs, 90 %-os készültségi szinten vagyunk. 3 gyerekünk van.
Jogosultak vagyunk a CSOK-ra és a +10 000 000-ra?
Válaszát várva: Ágnes

Hitelnet.hu szerint:

2016-02-25 - 16:19

Kedves Ágnes!
Építkezés esetén a CSOK olyan ingatlanra vehető igénybe, amely lakóház vagy lakás megnevezéssel kerül bejegyzésre az ingatlan-nyilvántartásba. Arról, hogy az ingatlannak milyen további feltételeknek kell megfelelni, IDE kattintva tájékozódhat.

József szerint:

2016-01-10 - 12:57

A kérdésem, hogy igényelhetem-e a csokot, ha kültéri területre építenék, ahol nincs szennyvízhálózat és vezetékes víz! 4 gyermeket nevelek! Azért írtam, hogy 4 gyermekem van, mert a Kossuth rádióban úgy hallottam, mintha azt mondtak volna, hogy ha már megvan a 3 vagy több gyermek és nem kell vállalni, akkor akar tanyára is építhetek!

Hitelnet.hu szerint:

2016-02-18 - 23:30

Kedves József!
Tanyán történő építkezéshez is igényelhető a CSOK. Ha nincs szennyvízhálózat, akkor bármely más szabályszerű szennyvíztárolási- és tisztítási mód is elfogadott, valamint ha nincs vezetékes víz, a fúrt kút is megoldás lehet. Minderről részletes leírást ITT olvashat.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA