Külföldi jövedelemmel vehetek fel hitelt?

Külföldön dolgozik, de Magyarországon szeretne hitelt felvenni? Napjainkban, főként a határszélen lakók körében egyre többször fordul elő, hogy a hiteligénylőnek nem magyarországi munkahelye van, és ilyenkor merül fel a kérdés, hogy kaphat-e hitelt külföldi jövedelemre.

Külföldi jövedelem esetén is van lehetőség hazai hitelfelvételre, ha az adós megfelel mindazon előírásoknak, melyeket a hazai bankok elvárnak a külföldi jövedelem összegével, a munkaviszony időtartamával és a munkaszerződés típusával kapcsolatban.

Külföldi jövedelemszerzés esetén is ugyanazon feltételeknek kell megfelelni, mint magyarországi jövedelem esetében. Ezt azt jelenti, hogy pénzintézettől függően legalább 3-6-12 hónapos munkaviszonnyal kell rendelkeznie az adósnak a jelenlegi munkahelyén. Néhány pénzintézet azt is előírja, hogy a folyamatos munkaviszonynak legalább egy éve meg kell lennie.

A külföldi munkavállalóra is ugyanúgy vonatkoznak azon feltételek, hogy nem állhat próbaidő és felmondás alatt sem.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Van olyan bankpartnerünk, ahol a külföldi jövedelem leigazolásához elegendő a munkáltató által kitöltött Munkáltatói igazolás, valamint a munkabért tartalmazó utolsó három vagy hat havi bankszámla kivonat, de előfordulhat, hogy egy-egy pénzintézet fentieken túl az alábbi iratokat is bekéri a hitelbírálathoz:

  • Munkavállalói engedély
  • Tartózkodási engedély
  • Külföldi munkaszerződés
  • Az adózás helye szerinti adóhatóság által kiállított jövedelemigazolás, mely tartalmazza mind a bruttó jövedelmet, mind annak adótartalmát.

Az idegen nyelven kiállított igazolásokat hivatalosan le kell fordíttatnia a kölcsönigénylőnek.

Mindezen igazolások benyújtása után az adott bank elvégzi a hitelbírálatot a jövedelem, a fedezetül felajánlott ingatlan, valamint a személyi feltételek vizsgálata alapján.

Igényelhető jelzáloghitel külföldi munkaviszony esetén?

Az ingatlanfedezet bevonásával nyújtott hitelek külföldi jövedelemmel rendelkezők számára is elérhetők. Bankpartnereink mindegyike elfogadja ezt a típusú jövedelemforrást. Ügyfeleink körében az ausztriai, németországi és angliai munkavállalás a jellemző. Ezek mindegyike elfogadható, ha a munkaviszonnyal szemben támasztott egyéb feltételeknek is megfelel a munkavállaló.

Alkalmazottaknak munkáltatói igazolást kell kitölteniük a hitelfelvételhez. Ez a formanyomtatvány idegen nyelven is elérhető. Emellé csatolni kell az adós utolsó 3-6 havi bankszámla kivonatát, amennyiben munkabére folyószámlára érkezik. Ellenkező esetben a külföldi adóhatóság által kiállított igazolást kell mellékelnie az igazolt jövedelméről és a munkaadó által utána befizetett adóról. Továbbá be kell mutatnia a munkaszerződését. Néhány bank elfogadja mindezeket idegen nyelven, de a legtöbb esetben hivatalosan le kell fordíttatni magyar nyelvre.

Akkor igényelhető hitel külföldi jövedelemre, ha az adós munkaviszonya legalább 3 hónapja fennáll. Nemcsak a határozatlan időre szóló külföldi munkaszerződés fogadható el. Határozott idejű munkaszerződéssel is igényelhető jelzáloghitel, de ebben az esetben egyéb feltételeket is támaszthatnak a pénzintézetek. Például bankpartnereink egyike előírja, hogy ez esetben a külföldi munkaszerződésnek a hitelkérelem benyújtásakor még legalább 2 évre kell szólnia.

A hazai pénzintézetek kínálatában megtalálhatók az 5 éves kamattámogatással nyújtott lakáscélú jelzáloghitelek. Ezek igénylésének egyik jogszabályban előírt feltétele, hogy az igénylőnek, illetve házastársak, élettársak esetén legalább az egyik félnek minimum 180 napos biztosítási jogviszonyt kell igazolnia OEP (Országos Egészségbiztosítási Pénztár) által. Az OEP azonban ilyen igazolást külföldi munkaviszony esetén nem tud kiállítani. Ha azonban az igénylők egyike magyarországi munkaviszonnyal rendelkezik, akkor már elérhető lehet ez a hitelkonstrukció is.

Igényelhető fedezet nélküli személyi kölcsön külföldi jövedelemre?

Ingatlanfedezet bevonása nélküli hitelt pénzügyi partnereink sajnos nem nyújtanak külföldi jövedelemre. Személyi hitel felvétele esetén ugyanis a banki hitelbírálat szigorúbb, mivel a kölcsön visszafizetésének egyetlen biztosítéka az adós jövedelme és egy esetleges nemfizetés esetén a külföldi jövedelemből nehezebben tiltható a tartozás.

Ha Ön is külföldi jövedelemre szeretne felvenni jelzáloghitelt, akkor kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető legkedvezőbb hitelkonstrukciókról!

Amennyiben a külföldi jövedelemmel történő hitelfelvétellel kapcsolatban további kérdése lenne, tegye fel online Hitelszakértőinknek!

Utolsó módosítás: 2020. március 24. kedd

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Szilvia szerint:

2019-07-10 - 16:00

Tisztelt Hitelnet,
Felvilágosítást szeretnék kérni, hogy melyik bank fogad el külfölldi munkaviszony igazolást?
Köszönettel.
Szilvia

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-17 - 07:59

Kedves Szilvia!
Több pénzintézetnél is megoldható a hitelfelvétel külföldi jövedelemmel. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Ágnes szerint:

2019-06-10 - 11:36

A megvásárolni kívánt ingatlanra terhelhető-e a jelzálog? Szükséges-e másik ingatlan megterhelése?

Hitelnet.hu szerint:

2019-06-11 - 10:27

Kedves Ágnes!
A célingatlan is elfogadható lakásvásárlási hitel fedezeteként. Másik ingatlan megterhelése nem szükséges, ha a vásárolandó ingatlan elbírja a felvenni kívánt összeget. További, személyre szóló, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Anita szerint:

2019-04-01 - 15:48

Sziasztok!
Párom egyéni vállalkozó és osztrák állampolgár. Magyarországi állandó lakcímünk (egyelőre még) nincs. Tervezzük, hogy Sopronba költözünk, viszont az ausztriai bankok nem fogadnak el külföldi ingatlant fedezetként.
Kérdésem az lenne, hogy van-e esélyünk magyarországi bankkal történő finanszírozásra, önerőnk kb. a vételár 40%-a lenne.
Előre is köszönöm!
Anita

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-02 - 14:17

Kedves Anita!
Magyarországi hitelfelvétel esetén alapfeltétel a magyarországi állandó bejelentett lakcím.

Ágnes szerint:

2019-02-12 - 18:51

Jó napot!
Érdeklődni szeretnék. Külföldön dolgozik a párom. Személyi kölcsönt szeretne. Nincs bankszámlája, de jövedelemigazolást tud mutatni.
Tudna hitelt felvenni?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-02-18 - 11:06

Kedves Ágnes!
A kölcsönigényléshez a munkabért nem elegendő jövedelemigazolással alátámasztani, munkabért tartalmazó bankszámla benyújtása is szükséges.

Szabolcs szerint:

2018-04-22 - 09:29

Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni egy épp folyamatban lévő lakáshitel kérelemmel kapcsolatban. Németországban dolgozom egy multinacionális cégnél, természetesen végleges szerződés a kezemben. Minden hivatalos dokumentum beszerezve (magyarországi lakcím, külföldi bérpapír, külföldi folyószámla történet, német nyelvű munkáltatói igazolás), így látszólag minden rendben. A fekete leves: a banktól kapott munkaviszony igazolást nem töltheti ki a cég, a jogász utasítására; a németországi adatvédelmi törvényre hivatkozva (Bundesdatenschutzgesetz). Gyakorlatilag minden a banknál van már külön papíron, ez az “ősszesített kereseti igazolás” nélkül. A hölgy a banknál azzal “vigasztalt”, hogy nem fogják elfogadni a kérelmet a hiányzó igazolás miatt.
Ilyenkor mi a teendő, hová forduljak?
Köszönettel.
Szabolcs

Hitelnet.hu szerint:

2018-04-23 - 04:31

Kedves Szabolcs!
A legtöbb pénzintézet elvárja a munkáltatói igazolás saját formanyomtatványon történő benyújtását. Esetleg a németországi adatvédelmi törvényre hivatkozva kellene egyedi engedélyt kérni az Ön hitelügyletére az érintett pénzintézetnél. Amennyiben ez nem megoldható, kérjük, forduljon a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodához, ahol Szakértőink megkeresik az Ön számára megfelelő hitelintézetet.

Ildikó szerint:

2018-03-12 - 14:42

Szeretnék érdeklődni, hogy 5 éve élünk Londonban. Szeretnék Magyarországon lakáshitelt felvenni. 5 éve folyamatos munkaviszonyom van.
Mi a menete, folyamata?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2018-03-18 - 14:46

Kedves Ildikó!
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető lakásvásárlási hitelkonstrukciókról!

Kata szerint:

2018-02-02 - 11:43

Tisztelt Hitelnet!
/éve németországi jövedelemmel rendelkezem, de ki szeretném váltani a lakáshitelemet egy másik bankkal, mert a jelenlegi nem korrekt.
Kérdésem lenne, melyik bank foglalkozik ilyen kondíciójú igénylővel?

Hitelnet.hu szerint:

2018-02-02 - 14:58

Kedves Kata!
Németországi jövedelmet is elfogadnak a bankok lakáshitel kiváltása során. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink készséggel tájékoztatják Önt az elérhető hitelkonstrukciókról! Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézés díjmentes!

Tamás szerint:

2017-11-08 - 04:37

Jó napot.
Érdeklődni szeretnék, hogy külföldön dolgozóként kaphatok-e hitelt?
Állandó magyar lakcímmel rendelkezem és magyar OTP bankszámlára érkezik a jövedelmem.
Válaszukat előre köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2017-11-08 - 05:12

Kedves Tamás!
Elvileg működhet a hitelfelvétel. Konkrét tájékoztatást a további részletek ismeretében tudunk adni. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Mónika szerint:

2017-08-10 - 10:08

Üdvözlöm,
Külföldön élő, magyar bejelentett lakcímmel rendelkező magyar állampolgár vagyok. Külföldön 5 éve jól működő vállalkozásom van.
Az a kérdésem, hogy kaphatok-e hitelt Magyarországon külföldi lakásvásárláshoz 10 000 000 forint összegben, külföldi kezessel, akinek határozatlan idejű munkaszerződése van és több mint 10 éve dolgozik a cégénél.
Köszönöm
Mónika

Hitelnet.hu szerint:

2017-08-11 - 05:08

Kedves Mónika!
Lakásvásárlási hitel fedezeteként csak Magyarország területlén található ingatlan fogadható el.

Mónika szerint:

2017-08-17 - 15:24

Külföldön dolgozom, van magyarországi bejelentett lakásom.
Felvehetek-e személyi kölcsönt Magyarországon? A fizetésem külföldi számlára érkezik, érdemes-e nyitni magyar folyószámlát és ide folyósítani a fizetést ahhoz, hogy könnyebben megigényelhessem a hitelt?
Köszönöm.
Mónika

Hitelnet.hu szerint:

2017-08-18 - 06:33

Kedves Mónika!
Magyarországi banknál vezetett számlára érkező jövedelem lényegesen megkönnyítené a hitelfelvétel lehetőségét.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Szami szerint:

2017-05-31 - 05:58

Tisztelt Hitelnet!
Férjem 2009 óta külföldön dolgozik. Jelenleg van egy devizahitelünk, ami jelzáloghitel, amit ugye 2014-ben forintosítottak, jelenlegi tartozásunk kb. 12 millió. Szeretnénk elköltözni egy közeli városba, hogy megszabaduljunk ennek a hitelnek a terhétől, szeretnénk új lakást építeni. Meg is találtuk a megfelelő telket, de addig nem tudjuk kifizetni, amíg el nem adjuk a jelenlegi házunkat, ami lehet sajnos akár évekig is eltarthat, azt viszont nem szeretnénk, hogy az a telek elússzon addigra. 4,8 millióba kerülne, kb. 2 milliót tudnánk belefizetni.
Kérdésem az lenne, hogy kaphatnánk-e kölcsönt a megvásárlására (jelzáloghitel) annak ellenére, hogy már van egy jelzáloghitelünk? Én ápolási díjat kapok, tudom, hogy ezt nem fogadja el a a bank keresetként, de a férjem jövedelme 2500 euró körüli, leigazolható, bejelentett, folyószámlára érkező munkabér.
Segítségüket köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2017-06-07 - 06:48

Kedves Szami!
Telekvásárlási hitel igényelhető oly módon, hogy a kölcsön fedezete maga a megvásárolni kívánt építési telek. A hitelfelvételhez megfelelő jövedelemfedezettség szükséges. A jövedelemvizsgálat során a bankok nemcsak a felvenni kívánt telekvásárlási hitel, hanem a már meglévő jelzáloghitelük havi törlesztő részletét is figyelembe veszik. 2.500 eurós igazolt jövedelem esetén – ha nincsen egyéb hiteltartozásuk, törlesztési kötelezettségük – jövedelmi oldalról megoldható lehet a hitelfelvétel.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Zoltán szerint:

2017-05-11 - 23:38

Tisztelt Hitelnet!
Nagy összegű lakáshitelre lenne szükségem, magyarországi ingatlan vásárlásához. A jövedelem német számlára érkezik, állandó magyarországi lakcím nincs.
Ilyen feltételek mellett várható-e pozitív hitelbírálat?
Válaszukat köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2017-05-12 - 05:31

Kedves Zoltán!
A külföldi jövedelem ugyan elfogadható hitelfelvételnél, de további alapfeltétel az állandó magyarországi lakcím megléte.

Igor szerint:

2017-03-25 - 21:52

Tisztelt cím!
Külföldi jövedelemmel, ami külföldi lakossági folyószámlát érkezik, van-e esély személyi kölcsön igénylés jóváhagyására?

Hitelnet.hu szerint:

2017-03-28 - 11:45

Kedves Igor!
Külföldi jövedelemmel is megoldható a személyi hitel felvétele. Személyi kölcsön igényét kérjük, ITT jelezze, vagy keresse a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát!

Zoltán szerint:

2017-01-13 - 01:43

Tisztelt cím!
Érdeklődnék, hogy Ausztráliában élő magyarok is kaphatnak-e hitelt Magyarországon? Magyarországi lakás vásárlása céljából lenne szükség a hitelre. Már 4 éve itt élek. Az állandó lakos státusz elfogadására várok, amit hamarosan jóváhagynak.
Segítségét előre is köszönöm!
Zoltán

Hitelnet.hu szerint:

2017-01-13 - 16:31

Kedves Zoltán!
A magyarországi hitelfelvételhez állandó magyarországi lakcím szükséges. Ha ezzel rendelkezik, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják az elérhető lakásvásárlási hiteleket!

Miklós szerint:

2017-01-06 - 09:19

Jó napot!
2 éve dolgozok Németországban. 1.000.000 forint személyi kölcsönre autóvásárlás céljából kaphatok-e hitelt Magyarországon?
Előre is köszönöm válaszát.
Üdv: Miklós

Hitelnet.hu szerint:

2017-01-11 - 13:30

Kedves Miklós!
Külföldi jövedelemmel is igényelhető személyi kölcsön Magyarországon. Személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük, vegye fel a kapcsolatot a legközelebbi Hitelnet irodával.

Gábor szerint:

2016-10-17 - 10:44

Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék, szükségem lenne 3-4 000 000 forintra ingatlanvásárlás céljából. Németországban dolgozom, 23 éves vagyok, nincs ingatlanfedezetem, adóstárs bevonása nem megoldható.
A kérdés, hogy van-e esélyem megkapni a pénzt, vagy teljesen felesleges bemennem a bankba ez miatt.
Válaszát előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2016-10-17 - 11:30

Kedves Gábor!
Lakásvásárlás esetén elfogadható fedezetként a vásárolandó ingatlan, mely értékének – területi elhelyezkedéstől és jövedelmi helyzettől függően – maximum 80%-a vehető fel hitelként. A vételár fennmaradó részével önerőként rendelkezni kell.
Személyre szabott, konkrét tájékoztatást Szakértőink az ügylet további részleteinek ismeretében tudnak adni. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Anita szerint:

2016-10-11 - 08:19

Tisztelt Cím,
érdeklődnék, hogy Magyarországon mely bankoknál lehet hitelt igényelni külföldi, eu-s jövedelemmel?
Köszönöm.
Anita

Hitelnet.hu szerint:

2016-10-11 - 08:23

Kedves Anita!
Minden pénzintézet elfogadja a külföldi eu-s munkaviszonyból származó jövedelmet hitelfelvétel során. A további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabott, díjmentes tájékoztatást is tudnak Önnek adni. Javasoljuk, töltse ki online adatlapunkat!

Csilla szerint:

2016-06-07 - 11:11

Jó napot kívánok!
3.000.000 forint hitelre lenne szükségem. A kérdésem az lenne, hogy külföldről, külföldi lakcímmel mindezt kérhetem-e, külföldi munkaszerződést és évi bejövetelt igazoló dokumentumot tudok csak bemutatni.
Köszönöm válaszát,
Üdv.
Csilla

Hitelnet.hu szerint:

2016-06-07 - 11:43

Kedves Csilla!
Külföldi lakcímmel rendelkezők esetén a hitelfelvétel feltétele, hogy az igénylő rendelkezzen magyarországi lakcímmel rendelkező, úgynevezett kézbesítési megbízottal.
Továbbá 3 millió forint összegű hitel felvételéhez ingatlanfedezet szükséges. Fedezetként magyarországi ingatlan fogadható el. Amennyiben fenti feltételek teljesíthetők, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink személyre szabottan fogják tájékoztatni.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA