Tetőcserére, tetőfelújításra igényelhet nyugdíjas hitelt?

Tisztelt Hitelnet!

Balatonlellei családi ház palatető beázás miatt cserére szorul. Tető javítását a pala lebontása nélkül cserepes lemez felrakásával szeretném megcsináltatni. Tető 150 négyzetméter, a szükséges anyag ár 900.000 – 1.200.000 forint körül lenne, plusz a munkadíj. Én nyugdíjas (63 éves) és özvegy vagyok. Nyugdíjamat az OTP Bankhoz utalják (119.350 forintot) átutalásos megbízásom is erről a számláról történik (7 átutalás). Nincs semmi hitelem egy pénzintézetnél sem. A kölcsön összege, amit felvenni szeretnék az egy millió forint lenne.

Előre is köszönöm szíves tájékoztatásukat!
Tisztelettel.
Marika

Kedves Marika!

A tető felújítása, cseréje illetve a szigetelése mind-mind az ingatlan komfortfokozatát növelő beruházások, ezért erre a célra korszerűsítési hitel igényelhető. Lakáskorszerűsítéshez a piaci kamatozású lakáshitel mellett állami kamattámogatású kölcsönt is nyújtanak a pénzintézetek, ám ez utóbbi esetén jogszabályban rögzített feltételeknek kell megfelelni.

Az államilag támogatott korszerűsítési hiteleken belül kétféle kamattámogatású kölcsön érhető el. Az egyik esetén 5, a másik esetben 20 éves kamattámogatás lehetséges. Mivel az 5 éves kamattámogatású lakáshitelnél feltétel legalább 180 napos OEP (Országos Egészségbiztosítási Pénztár) által igazolt biztosítási jogviszony, amely igazolást nyugdíjas személy esetén az OEP nem tud kiadni, ezért Ön a 20 éves kamattámogatású illetve a piaci kamatozású korszerűsítési hitelkonstrukciók közül tud választani.

A döntésben, hogy melyiket érdemes választani, online lakáshitel kalkulátorunk lehet segítségére. Mint ahogy Ön is tapasztalni fogja, ha online kalkulátorunkkal számol, a piaci kamatláb mellett nyújtott kölcsönök is alacsony kamatszint, illetve kedvező törlesztő részlet mellett érhetők el jelenleg. Mindkét lakáshitelt forint alapon nyújtják a bankok. Ha kitölti online ajánlatkérő nyomtatványunkat, akkor Szakértőink személyre szabottan fogják tájékoztatni a lehetőségeinek megfelelő korszerűsítési hitelekről!

Mivel van olyan pénzintézet, amely az igénylő 75 éves koráig is nyújt hitelt, ezért akár 11-12 éves futamidőre is felveheti a tetőfelújításhoz szükséges 1 millió forintot. A megadott közel 120 ezer forintos nyugdíjával elérhető a kívánt hitelösszeg. Bankpartnereink díjelengedési akcióinak köszönhetően most szinte valamennyi járulékos költséget megspórolhat. A Hitelnet irodáiban a teljes körű hiteltanácsadást és hitelügyintézést is díjmentesen végezzük!


Utolsó módosítás: 2014. szeptember 17. szerda

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Cs-né szerint:

2018-12-02 - 17:37

68 éves vagyok, nyugdijas. Szeretnék hitelt felvenni tetőcserére. Cserép és faanyag megvan. 7 esetleg 800 ezer Ft-ra lenne szükségem.

Hitelnet.hu szerint:

2018-12-04 - 11:36

Kedves Asszonyom!
Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink személyre szabottan fogják Önt tájékoztatni az elérhető hitelkonstrukciókról!

Julika szerint:

2017-04-28 - 19:30

Egy Pest megyei kis községben van a 60 m2-es családi házam, amely már 3 éve rengeteg helyen beázik. Mivel a cserepek teljesen el vannak sok helyen deformálódva, új cserepek felhelyezésére lenne szükség, sőt néhány helyen a szarufát is meg kellene erősíteni. Kb. 1 millió Ft hitelre lenne szükségem, de most töltöttem be a 65. életévemet és a nyugdíjam is csak 84.195.-Ft. Nem tudok havi 10-11 ezer forintnál többet visszafizetni.
Kérdés, hogy egyáltalán kaphatok-e kb. 9-10 évre hitelt és kaphatok-e hitelt akkor, ha nincs kezesem?
A tető cseréje feltétlenül szükséges.
Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel: Julika

Hitelnet.hu szerint:

2017-04-29 - 06:27

Kedves Julika!
Ingatlanfedezet bevonásával megoldható lehet a felújítási célú jelzáloghitel. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Kulcsár Lajosné szerint:

2015-11-14 - 18:35

Szeretném kérni, hogy a 100 éves, öreg, repedezett, egészségtelen palatető cserére is terjesszék ki az államilag támogatott támogatást. Rengeteg hőt takarítana meg.
Köszönettel.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések