Mennyi a korszerűsítési hitelek elbírálási ideje és kell-e hozzá jelzálog?

Üdvözlöm!

Érdeklődni szeretnék, hogy korszerűsítési hitelhez mik szükségesek?
Tetőcserére, szigetelésre, gázbekötésre lehet igényelni?
És mik a teendők?
Mennyi idő az elbírálás?
Jelzálog kell hozzá?

Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel.
Dávid

Kedves Dávid!

A fent említett munkálatokra – tetőcsere, szigetelés, gázbekötés – igényelhető korszerűsítési hitel, mivel ezek a munkálatok növelik az ingatlan komfortfokozatát.

Lakáskorszerűsítésre kamattámogatott és piaci kamatozású korszerűsítési hitel egyaránt kérhető. A támogatott hitelkonstrukciókon belül kétféle hiteltípus is elérhető: az egyik esetében a havi törlesztő részlet megfizetéséhez biztosított kamattámogatás a futamidő első 5 évében, a másik esetben a futamidő első 20 évében jár. Emellett a piaci kamatozású korszerűsítési hiteleket is érdemes megismerni, mert jelenleg ezek a kamattámogatás nélküli konstrukciók is kedvező kamatláb mellett, alacsony havi törlesztő részlettel érhetők el. Erről Ön is meggyőződhet, ha a felvenni kívánt hitelösszeg törlesztő részletét online lakáshitel kalkulátorunk segítségével kalkulálja.

Ezeket a hiteleket a bankok ingatlan fedezete mellett nyújtják, vagyis jelzáloghitelről van szó. A jelzálogjog bejegyeztethető magára a korszerűsítendő ingatlanra.

Az államilag támogatott korszerűsítési hitelek feltételrendszere összetettebb, mint a piaci kamatozású hiteleké. Arról, hogy pontosan milyen követelményeknek kell eleget tenni támogatott kölcsön igénylése esetén, IDE kattintva tájékozódhat. A két hiteltípust törlesztő részlet alapján a fent említett Hitelkalkulátor segítségével hasonlíthatja össze.

A hitelkérelem benyújtásához költségvetést kell készíteni az elvégezni kívánt munkálatokról. Ennek van egy formanyomtatványa, mely részletezi a munkálatokat és feltüntethetők rajta az egyes munkadíjak is. A hitel összege nem haladhatja meg a költségvetés összegét. Ha államilag támogatott korszerűsítési hitelt választ, akkor a költségvetés legalább 70%-áról számlát kell benyújtani, de ha a hitel összege több a költségvetés 70%-ánál, akkor a kölcsön teljes összegét számlával kell igazolni.

A hitel jövedelemigazolás mellett vehető igénybe. 30 napnál nem régebbi munkáltatói igazolást kell mellékelni. Alapfeltétel a legalább három hónapos folyamatos munkaviszony megléte és a minimálbér összegét elérő kereset.

A hitelek végleges elbírálása értékbecslést követően lezajlik, ami kb. két hét, de a teljes hitelügyintézés a hitelkérelem benyújtásától folyósításig körülbelül 1 hónapot vesz igénybe.

Ha kíváncsi személyre szabott, díjmentes hitelajánlatunkra is, kérjük, küldje el online ajánlatkérését!


Utolsó módosítás: 2014. augusztus 07. csütörtök

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Dávid szerint:

2014-08-19 - 13:36

Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék a korszerűsítési hitel kapcsán. Kell-e ingatlanfedezet és hogy milyen papírok kellenek hozzá?
Várom mielőbbi válaszukat.

Hitelnet.hu szerint:

2014-08-19 - 13:39

Kedves Dávid!
Korszerűsítési hitelhez kell ingatlanfedezet. Ez lehet maga a korszerűsítendő ingatlan is. Ezenkívül költségvetést kell készíteni az elvégezni kívánt korszerűsítési munkálatokról. Erre létezik formanyomtatvány. Ezenkívül megfelelő jövedelemigazolás is szükséges. Korszerűsítéshez piaci kamatozású és állami kamattámogatású lakáshitel egyaránt igényelhető. Mindezekről részletes leírást olvashat, ha IDE kattint.
A korszerűsítési hitelek aktuális törlesztő részletét online lakáshitel kalkulátorunkkal számolhatja ki. Online ajánlatkérés esetén Szakértőink személyre szóló, díjmentes hitelajánlatot készítenek Önnek!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések