Magyarországi ház korszerűsítésére kaphatok kölcsönt külföldi rokkant nyugdíjjal?

Üdvözlöm!

Azzal a kéréssel fordulok Önökhöz, külföldön, Angliában élek immár 12 éve. Sajnos lerokkantam, gerinc csigolya meszesedésem van. Ezáltal leszázalékoltak immár 5 éve, pontosan a leszázalékolt rokkantsági nyugdíjam 1020 font havonta. Ez fix pénz, erre még a bérelt házamat külön fizeti az állam és így a kommunális adót is, tehát az 1020 fontot nem kell bérleti kiadásokra költenem.

A kérdésem az, hogy kaphatnék-e kölcsönt Önöktől a Magyarországon lévő rozoga házamra, amit majd öreg napjaimban szeretnék használni, de addig is nyaralásra használnám. Az ingatlan ami egyébként Baja mellett egy kis faluban helyezkedik el, pontosan a község neve Borota, ki szeretném javítani és korszerűsíteni. 5 millió forint nagyságú kölcsönre gondoltam. Itt Angliában kölcsönt nem adnak, mivel leszázalékolt jövedelmet nem fogadnak el. Igaz a Provident az elfogadná, de nagyon nagy részleteket kellene fizetnem, emellett hatalmas százalékot kéne ráfizetnem, majdnem 9 millió, de ez nem is aggasztana, ha a részletfizetés alacsony lenne. Magyar forintban 100 ezer forintot bírnék havonta fizetni, ha ez Önöknek megfelelő.

Kérem értesítsenek és szívesen igénybe venném a lehetőségeket.

Tisztelettel.
Gábor

Kedves Gábor!

Bankpartnereink a rokkant nyugdíjat is elfogadják jövedelemként, amennyiben a rokkantság végleges, vagyis további felülvizsgálatra már nem kell mennie. A korszerűsítési munkálatok elvégzéséhez lakáscélú jelzáloghitel igényelhető, melynek fedezeteként elfogadható a korszerűsíteni kívánt ingatlan, amennyiben az megfelelő értékű (minimum 3 millió forint). Korszerűsítésre igényelt hitelnél nem az ingatlan jelenlegi, hanem a korszerűsítést követő várható értékéből indulnak ki a bankok. Korszerűsítésnek minősül például a nyílászáró csere, tetőcsere, fűtéskorszerűsítés, közművek bevezetése, stb.

A hiteligényléshez állandó magyarországi lakcím szükséges vagy ennek hiányában a hitelfelvevőnek állandó magyarországi lakcímmel rendelkező úgynevezett kézbesítési megbízottat kell megjelölnie.

A korszerűsítéshez igényelhető jelzáloghitelek aktuális törlesztő részletét online lakáshitel kalkulátorunk segítségével ismerheti meg. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat. Ezt követően Szakértőink felveszik Önnel a kapcsolatot, majd a további részletek ismeretében tájékoztatják az igényeinek és lehetőségeinek megfelelő hitelkonstrukciókról, valamint a hitelfelvétel járulékos költségeiről. A megfelelő hiteltermék kiválasztása után díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!


Utolsó módosítás: 2016. július 27. szerda

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések