Korszerűsítésre igényelhető kölcsön osztrák jövedelemmel?

Tisztelt Hitelnet!

A gázfelújítás miatt sajnos szükségem lenne kis összegű (maximum 5000 €) kölcsönre. Bankom Ausztriában nem ad, mert ott nincs bejelentett lakcímem, itthon pedig nincs jövedelmem, mert Ausztriában dolgozom.

Ezt a problémát próbálnám valami módon feloldani. Nem vagyok BAR listán, ingatlannal rendelkezem.

Várom válaszukat.
Köszönöm.
Tibor

Kedves Tibor!

A 1,5 millió forintos hiteligényére ingatlan fedezete mellett nyújtott lakáshitel felvétele lehet a megoldás. Jelzálog alapú hitel Ausztriában szerzett jövedelemmel is igényelhető a hazai pénzintézeteknél. Ennek egyik feltétele, hogy legalább 3 hónapos munkaviszonnyal rendelkezzen és ne legyen próbaidő alatt. Az osztrák munkaadónak Munkáltatói igazolást kell majd kitöltenie. Amennyiben bankszámlára kapja a fizetését, akkor az utolsó 3 havi havi számlakivonatot is be kell nyújtani. Készpénzes kifizetés esetén a hitelnyújtó bank a kinti adóhatóság igazolását is kérheti az Ausztriában kapott jövedelem további igazolásaként. Az adóhatóság igazolásának azt kell tartalmaznia, hogy a munkáltató megfizette Ön után a járulékokat. Ebből derül ki, hogy valóban hivatalos, bejelentett munkaviszonya van. Előfordulhat, hogy egyéb dokumentumokat – például: munkaszerződést – is bekér a hitelnyújtó.

Fedezetként Magyarországon található, legalább 4,5-5 millió forint értékű ingatlan fogadható el, mely típusát tekintve lakóingatlan (családi ház, ikerház, sorház, lakás), hétvégi ház, nyaraló, üdülő, esetleg építési telek lehet.

A gázközmű bevezetése illetve korszerűsítése komfortfokozat növelő munkálatnak tekinthető, melyre a bankok a piaci kamatozású lakáshitel mellett 5 és 20 éves kamattámogatású korszerűsítési kölcsönt is nyújtanak. (Az 5 éves kamattámogatású kölcsön az Ön esetében nem kérhető, mivel OEP /Országos Egészségbiztosítási Pénztár/ igazolás kellene a legalább féléves biztosítási jogviszonyáról, ausztriai munkahely esetén viszont az OEP nem tud kiadni ilyen igazolást.)

Az Ön által elérhető államilag támogatott konstrukciónál a kamattámogatást az állam a futamidő lejáratáig, maximum 20 évig biztosítja a törlesztő részlet megfizetéséhez. Az igénylés feltétele, hogy az igénylőnek a korszerűsítendő ingatlanon kívül nem lehet egyéb lakástulajdona, illetve a korszerűsítési munkálatokról benyújtott, bank által elfogadott költségvetés 70%-át számlával kell igazolni. Ha a nyújtott kamattámogatott kölcsön összege meghaladja a költségvetés 70%-át, akkor a teljes hitelt számlával kell lefedni. Jogszabályban előírt számlabemutatási kötelezettség csak államilag támogatott lakáshitel esetén van, piaci kamatozású lakáskölcsönnél nincs.

A támogatott és piaci lakáshitel között jelenleg nincs számottevő különbség, mivel a piaci kamatláb jelenlegi mértéke is kedvező a jegybank alapkamat folyamatos csökkentésének köszönhetően. Bankpartnereink legkedvezőbb korszerűsítési hiteleinek havi törlesztéséről honlapunkon Ön is meggyőződhet.

Ha nem szeretne külön költségvetést készíteni, illetve eleget tenni a számlabenyújtási kötelezettségnek, akkor – szintén ingatlanfedezet bevonásával – szabad felhasználású jelzáloghitelt is igénybe vehet. A szabad felhasználású jelzáloghitel kamata némileg magasabb, mint a lakáscélúé, de az összeg felhasználásáról nem kell elszámolni a bank felé. Az aktuális szabad felhasználású törlesztő részleteket is megtekintheti honlapunkon.

Készséggel készítünk Önnek személyre szabott díjmentes hitelajánlatot is, melyhez online ajánlatkérő nyomtatványunkat kellene kitöltenie. Ebből a várható törlesztő részlet mellett megismerheti az aktuális hitelkamatok és THM mértékét, a hitelfelvétel járulékos költségeit, valamint bankpartnereink díjkedvezményeit. Amennyiben megtalálja a megfelelő hitelkonstrukciót, díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!


Utolsó módosítás: 2013. december 13. péntek

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések