Kaphatunk támogatott hitelt tetőcserére, ha nem mi vagyunk az ingatlan tulajdonosai?

Tisztelt Hitelnet!

A ház a szüleimé, velük élünk, ők nyugdíjasok. Én rokkant nyugdíjas vagyok, a férjem dolgozik. A kettőnk jövedelme havonta 130-140 ezer Ft. Összkomfortos családi ház, ami tetőcserére szorul. Sajnos nem javítható, a tetőszerkezet és a cserepek minősége elavult. A faszerkezet korhadt, "foltozott" a cserép szétmálló. Előzetes felmérések alapján 2,5 millió Ft-ba kerülne a teljes csere.

Van-e valamilyen hitel lehetőség? És ha van, mennyi a maximális futamideje?
Milyen feltételeknek kell megfelelni?

Köszönöm a lehetséges válaszokat.
Tisztelettel.
Andi

Kedves Andi!

Tetőcserére, mint korszerűsítésnek minősülő munkálatra két fajta hitel igényelhető: az egyiket piaci kamatláb mellett, a másikat állami kamattámogatással nyújtják a pénzintézetek. Az államilag támogatott korszerűsítési hitelen belül 5 illetve 20 éven át tartó kamattámogatással igényelhető a kölcsön. Ennek szigorú feltételei között azonban szerepel, hogy a támogatott személyeknek legalább 50%-os tulajdoni hányaddal kell rendelkezniük a korszerűsítendő ingatlanban a korszerűsítési hitelkérelem benyújtásának időpontjában. Élettársak, házastársak esetén mindkét félnek földhivatal által bejegyzett módon tulajdonosnak kell lennie.

Mivel Önnek és férjének nincsen tulajdoni hányada a korszerűsíteni kívánt ingatlanban, ezért államilag támogatott hitel felvételére nem lehetnek jogosultak. Ez azonban nem zárja ki a hitelfelvétel lehetőségét. Piaci kamatozású forinthitel igénylésével megvalósítható a tetőcsere. A piaci kamatozású lakáshitelek is kedvező, bizonyos konstrukciókban alacsonyabb havi törlesztő részlet mellett érhetők el, mint a kamattámogatott hitelek. Az aktuális havi törlesztésekről online lakáshitel kalkulátorunk segítségével tájékozódhatnak!

Bankpartnereink egyikének újdonsága, hogy a lakáshitel maximális futamideje 40 év is lehet tekintettel arra, hogy az igénylők életkora a hitel lejáratakor nem haladja meg a 75. életévet. 2,5 millió forintot azonban nem érdemes ilyen hosszú futamidőre felvenni, hiszen már 15 év 20 éves futamidő között sincsen jelentős eltérés a havi törlesztő részlet összegét tekintve.

Az igénylés alapfeltétele, hogy a hitelben részt vevő személyek adatai negatív információval nem szerepelhetnek a BAR listán. Legalább 3 hónapos folyamatos munkaviszony és minimálbér összegét elérő igazolt jövedelem szükséges. A rokkant nyugdíj akkor vehető figyelembe, ha végleges. Javasoljuk, hogy hitelkalkulátorunk használatát követően ajánlatkérő nyomtatványunkat kitöltve kérjék Szakértőink személyre szabott, díjmentes hitelajánlatát, melyből megismerhetik a lehetőségeiknek megfelelő korszerűsítési hiteleket.


Utolsó módosítás: 2014. szeptember 19. péntek

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Ferenc szerint:

2014-12-25 - 14:34

Családi házam tetőzetét szeretném lecserélni. Szakember felbecsülése szerint kb. 2.5 millióba kerülne. Érdeklődnék, hogy milyen feltételekkel vehetnék fel hitelt kb. 1.5 milliót. A másik felével rendelkezem. Kb. maximum 2 éves futamidőre szeretném a hitelt.
Válaszukat várom és azt előre is megköszönöm.
Szívélyes üdvözlettel.

Hitelnet.hu szerint:

2014-12-25 - 14:49

Kedves Ferenc!
Tetőcseréhez piaci kamatozású és állami kamattámogatású lakáshitel is igényelhető. A hitelfelvételhez mindkét esetben szükség van jövedelemigazolásra. A legkedvezőbb törlesztő részletekről online lakáshitel kalkulátorunk segítségével tájékozódhat. Ha kitölti online ajánlatkérő adatlapunkat, Szakértőink készséggel tájékoztatják Önt a lehetőségeinek és igényeinek megfelelő konstrukciókról!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések