Hol és milyen kedvező kölcsönt lehet igénybe venni korszerűsítésre?

Tisztelt Hitelnet!

Szeretnék érdeklődni, hogy három gyereket nevelek nevelőszülőként. Tudtommal szocpolt 2-re nem vették igénybe, mivel egyiket négy napos korától nevelem, a másikat négy hónapos korától. A korszerűsítésre szeretném igénybe venni, akár visszafizetendő állami támogatással, amiről olvasgattam!

Szeretném kérdezni, hogy hol lehet és mit lehet igénybe vennem?
Tisztelettel Köszönöm!
Sz. Zoltánné

Kedves Asszonyom!

A szocpol lakáskorszerűsítéshez nem vehető igénybe, így a nevelőszülőként nevelt gyermekek után ezt a támogatási formát sajnos nem tudja kihasználni erre a lakáscélra. A szocpol jelenleg csak új lakóház építéséhez és újépítésű lakás vásárlásához igényelhető. Erről bővebben IDE kattintva olvashat.

Lakáskorszerűsítéshez állami kamattámogatású lakáshitelt azonban igénybe tud venni. Ez viszont nem támogatás, hanem kölcsön, tehát vissza kell fizetni. A havi törlesztő részlet megfizetéséhez az állam kamattámogatást nyújt. Korszerűsítés esetén jelenleg kétféle támogatott lakáshitel is igényelhető.

Az egyik az otthonteremtési kamattámogatás keretében érhető el. Ebben az esetben a kamattámogatás a futamidő első 5 évében biztosított. A kamattámogatás mértéke az állampapírhozam 50%-a. A kölcsön összege maximum 10 millió forint lehet. A másik esetben a kamattámogatás 20 évre is igénybe vehető. Ennek keretében maximum 5 millió forint igényelhető. A kamattámogatás mértéke az állampapírhozam 40%-a. E hitelkonstrukciók esetén elérhető havi törlesztő részleteket honlapunkon megtalálja .

A korszerűsítési munkálatokról mindkét esetben költségvetést kell benyújtani. Erre létezik formanyomtatvány, melyen tételesen feltüntethető az elvégezni kívánt munkálat, annak anyagköltsége és munkadíja. A hitelintézet által elfogadott költségvetés 70%-áról az igénylőnek saját névre szóló számlát kell benyújtania. Ha a felvett kölcsön összege meghaladja a költségvetés összegének 70%-át, akkor a teljes hitelösszegről számlát kell bemutatni.

A kamattámogatott korszerűsítési hitelek további feltételeiről Szakértőink készséggel tájékoztatják. További kérdéseit telefonon vagy személyesen is felteheti a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodában. Irodáink elérhetőségét ITT találja.

Az államilag támogatott korszerűsítési hitelek a hazai pénzintézeteknél igényelhetők. A Hitelnet Szakértői azonban nemcsak a hiteltanácsadásban, hanem a teljes körű hitelügyintézésben is tudnak Önnek segíteni. Amennyiben személyre szabott, díjmentes hitelajánlatunkból szeretné megismerni a kínálkozó hitellehetőségeket, akkor kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat!


Utolsó módosítás: 2014. február 17. hétfő

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Krisztián szerint:

2015-01-30 - 17:58

A házamat megterhelték, adóstárs vagyok egy 5.000.000 Ft-os hitelben. Más hitelünk nincs. Párom gyesen van, bevétele 82.000 Ft, az én bevételem 140.000 Ft nettó.
Kaphatunk-e hitelt?

Hitelnet.hu szerint:

2015-01-30 - 22:43

Kedves Krisztián!
A hitelfelvétel lehetősége attól függ, hogy mennyi ér a ház és mekkora összegű hitel terheli, továbbá, hogy mennyi az 5 millió forintos hitel havi törlesztése. Ezeket az információkat online adatlapunk kitöltésével adhatja meg. Ezt követően Szakértőink ismertetni fogják az elérhető hitelkonstrukciókat!

Róbert szerint:

2014-12-12 - 21:15

Raiffeisen Banknál báros vagyok, mert elvesztettem a munkahelyem. Közben átadtak behajtó cégnek. Most van két kiskorú gyermekem, őnekik szeretném megtalálni a biztos lakhatást. Van a szőlőhegyen egy négyezer nyolcszáz négyszögöles kertem, egyemeletes présházzal, de víz nincs, így a gyámügy nem enged odaköltözni. Ennek a költözéshez kb. 1.000.000 Ft-ra lenne szükségem.
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2014-12-13 - 13:59

Kedves Róbert!
A negatív adóslista kizáró okot jelent minden pénzintézetnél hiteligénylés esetén, ezért sajnos nem tudunk az igényeinek és lehetőségeinek megfelelő hitelkonstrukciót ajánlani.

Judit szerint:

2014-08-28 - 22:33

Most vásároltam egy családi házat. Szeretném felújítani. Elavult víz, villany, fűtésrendszerrel rendelkezik illetve a nyílászárók is régiek. Ehhez szeretném igénybe venni a fűtéskorszerűsítési hitelt, állami támogatással vagy piacival. Melyiket javasolják? Mely pénzintézeteknél lehet igényelni? Kb.3.000.000 Ft lenne az igény.
Köszönöm előre is a gyors választ.

Hitelnet.hu szerint:

2014-08-29 - 13:48

Kedves Judit!
Mindkét hiteltípusnak vannak előnyei. A piaci kamatozású lakáshitel jelenleg azért kedvező, mert az alacsony jegybanki alapkamat szintnek köszönhetően alacsonyabb havi törlesztő részlet érhető el, mint kamattámogatott konstrukció esetén. Támogatott hitel esetén pedig a bank a havi törlesztő részlet megfizetéséhez kamattámogatást biztosít akár 20 éven át is, tehát ha a piaci kamatláb emelkedik, a támogatott hitel kedvezőbb lehet. Érdemes a két hiteltípust konkrét példák alapján összehasonlítani. Javasoljuk, hogy online lakáshitel kalkulátorunk segítségével tekintse meg az aktuális törlesztő részleteket. Személyre szabott, díjmentes hitelajánlatunkhoz kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

J-né szerint:

2014-08-18 - 21:41

Fűtéskorszerűsítésre vennék fel kedvező kamatozású hitelt, ablak, 2db, ajtó, kazán.

Hitelnet.hu szerint:

2014-08-18 - 22:34

Kedves Asszonyom!
Lakáskorszerűsítéshez az államilag támogatott lakáshitel mellett kedvező kamatozású, piaci lakáshitel is igényelhető. Az aktuális törlesztő részleteket online lakáshitel kalkulátorunk segítségével ismerheti meg. Személyre szóló, díjmentes hitelajánlatunkhoz kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Lajos szerint:

2014-07-05 - 23:47

Kaphatok-e 1 000 000 Ft-ot lakáskorszerűsítésre? Napelemrenszert szeretnék telepíttetni családi házamra.

Hitelnet.hu szerint:

2014-07-06 - 22:24

Kedves Lajos!
Megfelelő ingatlanfedezet és igazolható jövedelem esetén lehetőség van államilag támogatott és piaci kamatozású korszerűsítési hitel felvételére egyaránt. A konkrét korszerűsítési hitelkonstrukciók megismeréséhez kérjük, küldje el online ajánlatkérését. A részletes ismeretében Szakértőink megkeresik Önnek a legkedvezőbb hiteltermékeket!

Katalin szerint:

2014-06-17 - 21:34

Kedves válaszadó!
Van egy most vásárolt ,,egyéb ingatlan és kert,, (5-6 millió értékű) bejegyzésű tulajdonunk. Szeretnénk korszerűsíteni, hogy lakóingatlanná minősíthessük amivel később tovább tudjuk bővíteni. A kérdésünk, hogy milyen hitelt kapnánk ebben a felállásban? A cél 1 millió forint, amit 2 év alatt visszatörlesztenénk. Az ingatlannak én vagyok a tulajdonosa (GYES-en anyuka) és a szüleim (állandó munkahellyel rendelkezők) a haszonélvezők, viszont az élettársam az aktív kereső 105 e nettó. Milyen megoldás lehetséges erre a faramuci helyzetre?

Hitelnet.hu szerint:

2014-06-18 - 22:40

Kedves Katalin!
Pénzügyi partnereink a lakáson, lakóingatlanon kívül hétvégi házat, üdülőt, beépítetlen telket fogadnak el fedezetként. Megfelelő ingatlanfedezet hiányában személyi hitel felvételére lenne lehetőség. Gyesre azonban nem vehető fel személyi hitel. Élettársa 105 ezer forintos keresete nem elegendő 1 millió forint összegű személyi hitel felvételéhez, de szülei jövedelmének bevonásával elérhető lehet a szükséges összeg, amiből az átminősítéshez szükséges korszerűsítést elvégezhetik. A lakóházzá minősítést követően nem lesz akadálya egyéb lakáscélú jelzáloghitel felvételének.

Szilárd szerint:

2014-03-04 - 22:38

Lakásomat lízingelem (zárt végű lízing), szeretném a fűtésrendszert korszerűsíteni. Erre a munkálatra tudok-e támogatott korszerűsítési hitelt felvenni, vagy milyen hitelforma lenne a számomra a legkedvezőbb (kb. 1 000 000 Ft-ról lenne szó), egyáltalán mik lehetnek a lehetőségeim?

Hitelnet.hu szerint:

2014-03-05 - 11:30

Kedves Szilárd!
Lízingelt lakásra nem vehető fel jelzáloghitel, mivel az a lízingbeadó, s nem az Ön tulajdonát képezi. Ebben az esetben csak fedezet nélküli személyi hitel felvétele jöhet szóba, mellyel az igazolt nettó jövedelemnek kb. az 5-6-szorosa lehet elérhető. A lehetőségeinek megfelelő személyi hitel ajánlatok megismeréséhez kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések