Ajándékozás címén kapott lakás korszerűsítéséhez milyen feltételekkel kaphatunk hitelt?

Üdvözlöm önöket.

A kérdésem a következő: Van nekem egy ingatlanom, amit édesanyámtól ajándékozás címén kaptam. Ebben az ingatlanban élünk a feleségemmel, akivel szeptember 23.-án házasodtunk össze. Ezt az ingatlant szeretnénk mi korszerűsíteni, de kettőnk keresete kevésnek bizonyul ahhoz, hogy megfelelően tudjunk spórolni, illetve lehet, de csak évek múltán jönne össze a pénz, ami szükséges. Viszont szeretnénk gyereket vállalni, és ha ezt évekig el kellene húzni ez miatt, az nem volna túl jó. Én keresek nettó 80.000 Ft-ot, a párom pedig nettó 90.000 Ft-ot.

A kérdés az lenne, melyik konstrukció volna számunkra a legmegfelelőbb, illetve megkaphatnánk-e egy kb 3.000.000 Ft-os hitelkeretet, és ha igen, milyen feltételekkel?

Köszönöm szépen a válaszukat.
Tisztelettel.
János

Kedves János!

Lakáskorszerűsítéshez többfajta lakáshitel is igényelhető. Van amelyik konstrukció piaci kamatláb mellett érhető el és van, amelyik állami kamattámogatással. A kamattámogatott hitel lényege, hogy az állam a havi törlesztő részlet megfizetéséhez kamattámogatást biztosít. A kamattámogatás időtartama az egyik konstrukcióban 5 év (ez utóbbi jelenleg december 31-ig igényelhető), a másikban 20 év.

Korábban kedvezőbb törlesztő részletet jelentettek az államilag támogatott lakáshitelek, ám jelenleg a jegybanki alapkamat alacsony szintjének köszönhetően, a piaci kamatozású korszerűsítési hitelek a támogatottnál akár alacsonyabb havi törlesztéssel is elérhetők. Az aktuális törlesztő részleteknek Önök is gyorsan és egyszerűen utánanézhetnek online lakáshitel kalkulátorunk segítségével.

A leírtak alapján a 3 millió forintos korszerűsítési hitel bármelyik konstrukcióban elérhető lehet. A 3 millió forint után fizetendő törlesztő részletet kettejük jövedelme elbírja. Ha a hitelkérelem benyújtására csak jövőre kerül sor, akkor is megfelelnek a jövedelmi elvárásoknak, amennyiben nincsen egyéb hitelük. 2015-ben ugyanis változnak a jövedelemvizsgálat szabályai, de a havi törlesztő részlet belefér nettó jövedelmük 50%-ába.

A támogatott hitelek igénylésének egyéb feltételeiről IDE kattintva tájékozódhatnak. A hitel elindításához költségvetést kell készíteni az elvégezni kívánt korszerűsítési munkálatokról. A hitel összege nem lehet több a költségvetés összegénél.

Célszerű lenne kitölteniük online ajánlatkérő adatlapunkat. A további részletek ismeretében ugyanis Szakértőink személyre szabott, díjmentes korszerűsítési hitelajánlatot tudnak készíteni Önöknek az elérhető konstrukciókról, melyből a várható havi törlesztő részlet mellett megismerhetik a termékek további jellemzőit, járulékos költségeit, THM mértékét, stb. A Hitelnet országszerte elérhető irodáiban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!


Utolsó módosítás: 2014. december 09. kedd

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések