3 millió forintért vásárolt ház korszerűsítésére kaphatunk hitelt?

Tisztelt Hitelnet!

Egy 3 millió forintért vásárolt házat szeretnénk teljes egészében korszerűsíteni. (központi fűtés kialakítása, villany teljes átfűzése, csatornarendszer cseréje, fürdőszoba kialakítása stb.) Számításaink szerint kb. 5 millió forint lenne.

Hitelfelvételre van-e lehetőség és ha igen, akkor milyen feltételekkel?

Válaszukat előre is köszönjük.
Tisztelettel.
Éva

Kedves Éva!

Hitelfelvétel során a bankok egy bizonyos érték – jellemzően 4-5 millió forint forgalmi érték – alatti ingatlant nem fogadnak el fedezetként, kivéve, ha korszerűsítési céllal történik a kölcsönigénylés. A korszerűsítési munkálatok ugyanis nagyban növelik az adott ingatlan komfortfokozatát, így piaci értékét is és ez esetben a hitelbírálat során a korszerűsítést követő várható jövőbeni értéket veszik alapul.

Az elvégezni kívánt korszerűsítési munkálatokról kell készíteni egy költségvetést. A korszerűsítési hitel összege ezt nem haladhatja meg, tehát – amennyiben az ingatlan értéke és az Önök jövedelmi helyzete is lehetővé teszi, akkor legfeljebb akkora összegű korszerűsítési hitelt vehetnek fel, mint amekkoráról a költségvetés szól. Ezek alapján elvileg lehetséges, hogy egy jelenleg kis értékű ingatlan esetében akár 5 millió forintos hiteligényt is jóváhagyjanak a bankok.

A lakáskorszerűsítés az állam által támogatott lakáscélok közé tartozik, ezért nemcsak piaci kamatozású lakáshitel felvételére van lehetőség, hanem állami kamattámogatású kölcsön igénylésére is, 5 illetve 20 éves kamattámogatással. Azt tudni kell, hogy a támogatott korszerűsítési hitel felvétele számlabemutatási kötelezettséggel jár. A pénzintézet által elfogadott költségvetés 70%-át, illetve ha a hitelösszeg magasabb a költségvetés 70%-ánál, akkor a teljes hitelt számlával kell igazolni. Piaci lakáshitel igénybevételénél ilyen számlabenyújtási kötelezettség nincsen.

A korszerűsítésre igényelhető kétfajta hiteltermék között további különbség, hogy a kamattámogatott kölcsön igénylésének vannak jogszabályban rögzített feltételei. Ezek a feltételek némileg eltérnek az 5 és a 20 éves kamattámogatású hitelnél. Ezekről a részletes tájékoztató anyagunkat IDE kattintva olvashatja.

Az elérhető legkedvezőbb törlesztő részletek megismeréséhez kérjük, kattintson online lakáshitel kalkulátorunkra, majd a korszerűsítési lakáscél kiválasztása után kalkuláljon a kívánt összeg és futamidő megadásával! Mint ahogy azt tapasztalhatja, a piaci kamatláb mellett nyújtott korszerűsítési hitelnek jelenleg alacsonyabb a törlesztő részlete, ami a jelenlegi alacsony jegybanki alapkamat szintnek köszönhet.

Szakértőink készséggel készítenek Önöknek személyre szóló, díjmentes korszerűsítési hitelajánlatot is, ha elküldi online ajánlatkérését!


Utolsó módosítás: 2014. szeptember 08. hétfő

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések