Vejem 1,5 millió forint értékű hitelt vett fel 2 éve, svájci frankban. Sajnos a tőke törlesztése szinte semennyire nem ment le, mert először a kamatokat vonják le.
Szeretné azonnal (családi összefogással) visszafizetni teljesen a hitelt. Megteheti ezt?
A választ köszönöm
Anna
Kérdést feltette: Anna

Kedves Anna!

A hitel visszafizetésének nincsen akadálya. A végtörlesztésnek azonban van díja, melyet a bank aktuális hirdetménye tartalmaz. A másik dolog, amire ügyelni kell hitel visszafizetés esetén, hogy milyen árfolyamon történik. Amennyiben a jelenlegi 230 körüli frank/forint árfolyamon történik az előtörlesztés, akkor egy jelentős árfolyamveszteség is realizálásra kerül visszavonhatatlanul. Azt azonban senki nem tudja, hogy a jövőben hogyan fog alakulni a forint árfolyama a frank vagy más devizákkal szemben.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Tavaly augusztusban vettünk fel 4 millió forint forint alapú hitelt 20 évre. Azóta rendelkezésünkre áll ez az összeg, de a közjegyző által hitelesített szerződésben az áll, hogy csak 5 év elteltével lehet kezdeményezni először az igényt végtörlesztésre /gondolom a bank érdeke, hogy fizessük a kamatokat minél tovább/. Az lenne a kérdésem, hogy van arra lehetőség, hogy előbb megszabaduljunk ettől a tehertől!!